X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma prawo do cieszenia się z macierzyństwa bez względu czy starania zajmuja 2 miesiące czy 4 lata w tym temacie nie ma dyskusji.

Ja sama jestem po poronieniu nawet dwóch i wiem jak się czuja takie osoby jak ja.Staram się zrozumieć też takie osoby które starają się któryś rok,robią badania itd a jednak im nie wychodzi chodż pewnie nigdy tak na prawdę nie będę wiedziała co one czują:(

przyznam się napiłam się łyka piwa od mego męża co prawda nie smakowało mi więc więcej tego nie uczyniłam.

Wchodzę na forum codziennie tak jak większość,pewne rzeczy mnie wkurwiają ostatnio więc się nie udzielam

Nie wiem czy ja należę do osób tych które swoimi wypowiedziami was wkurzają jak tak to proszę mi to napisać.

Shagga_80, Libra, Pismak, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście nie piję w ciąży !!!!, ale moja przyjaciółka nie odmawiala sobie piwa KARMI w pierwszej ciąży , a w drugiej nie mogła patrzeć na to karmi ja swoje zdanie jej powiedziałam , a i ona robiła swoje , a ma cudownych chłopaków !!!!

A jak dla mnie nie bronię Agafi jej ciąża jej sprawa i oby dziecku nic nie było każda z nas odpowiada sama dla siebie .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia... przejmujesz się za bardzo:* ja - jestem przekonana, że co najmnie 30% moich wypowiedzi wkurzam co najmniej połowę czytających (jak nie więcej)... ale to co piszę, to jest moje zdanie i nie zamierzam go zmieniać (no chyba, że przemówi do mnie jakiś argument i spojrzę na sprawę z innej perspektywy, która wcześniej nie była mi znana)

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Effcia... przejmujesz się za bardzo:* ja - jestem przekonana, że co najmnie 30% moich wypowiedzi wkurzam co najmniej połowę czytających (jak nie więcej)... ale to co piszę, to jest moje zdanie i nie zamierzam go zmieniać (no chyba, że przemówi do mnie jakiś argument i spojrzę na sprawę z innej perspektywy, która wcześniej nie była mi znana)

A ja jestem przekonana że 50% moich wypowiedzi wkurza niemiłosiernie co najmniej połowę czytających a kolejne 50% wypowiedzi jest przez te osoby kompletnie zlewane.

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra hehehe to ja mam podobnie ,ze połowa nie kuma moich wypowiedzie buhahahahahahaha .....

Ola_czeka, Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ja osobiście nie piję w ciąży !!!!, ale moja przyjaciółka nie odmawiala sobie piwa KARMI w pierwszej ciąży , a w drugiej nie mogła patrzeć na to karmi ja swoje zdanie jej powiedziałam , a i ona robiła swoje , a ma cudownych chłopaków !!!!

A jak dla mnie nie bronię Agafi jej ciąża jej sprawa i oby dziecku nic nie było każda z nas odpowiada sama dla siebie .....
    Kajuś powiem Ci jedno, mało rzeczy tak mnie denerwuje jak podejście "JEJ CIĄŻA JEJ SPRAWA" podobnie jak w przypadku zagadnienia aborcji "KOBIETA MA PRAWO DECYDOWAĆ O SWOIM CIELE"...ciąża to nie tylko sprawa kobiety! To nowe życie!

Libra, Pismak, mauysia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam Laski nie wkurzacie bo kazda z nas ma prawo do wypowiadania sie i miec inne zdanie niz każda z nas !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    A ja jestem przekonana że 50% moich wypowiedzi wkurza niemiłosiernie co najmniej połowę czytających a kolejne 50% wypowiedzi jest przez te osoby kompletnie zlewane.
    No coś Ty, nigdy nie miałam ani tak ani tak w przypadku czytania Twoich wypowiedzi :)

Pismak, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze słowo do Sylwi

wiem ile razy się już rozczarowałaś negatywnymi testami ja wychodzę z takiego samego założenia co Madzia że ja wolę wiedzieć na czym stoję więc pewnie test bym już zrobiła bo stres jest gorszy i na pewno nie pomaga.

Oczywiście ja Cię nie nakręcam wydaje mi się że plamienie dwu dniowe to już jest powód do zrobienia test a potem progesteronu.

Ja Ci oczywiście życzę abyś ujrzała te dwie kreseczki kochana :)

Shagga_80, Fedra, Libra, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat alkoholu pomijam, bo dziewczyny powiedzialy juz wszystko. Zdziwilo mnie, tak jak Pismaka jak mozna przejmowac sie blizna a, czyli czyms na co nie masz wplywu w takim kontekscie.

A teraz o czyms co probowalam ostatnio podniesc ale nikt nie podjal tematu. Dzis Shagga wspomniala o jalowych rozmowach i poczulam sie jakby mi ktos z ust to wyjal. Nie bede mowic ze "Plemniczka juz nie jest taka jak kiedys" bo to oczywiste, ze nie jest, ale troche szacunku do poziomu utrzymywanego przez poltora roku sie nalezy jak psu buda. Tym ktore nie wiedza o co chodzi polecam spora lekture albo chociaz kilka z ponad 5 tys stron. Nikt nie pisal o "dupczeniu" itp. Czasem nasze zarty owszem nie byly wysokich lotow, ale odbywalo sie to za przyzwoleniem wiekszosci dziewczyn. Bardzo zaluje ze nie ma tu jakiegos moderatora ktory zrobilby porządek i przywolywal do pionu.

Shagga_80, aisa, Pismak, Fedra, Libra, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguniu slonko ,ale co zrobisz wyrwiesz z buzi piwo ,albo co innego ??!?!? dorosła jest !!!! ile jest kobiet , ktore chuchaja dmuchaja na siebie w ciąży i rodza dzieci chore ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Jeszcze słowo do Sylwi

wiem ile razy się już rozczarowałaś negatywnymi testami ja wychodzę z takiego samego założenia co Madzia że ja wolę wiedzieć na czym stoję więc pewnie test bym już zrobiła bo stres jest gorszy i na pewno nie pomaga.

Oczywiście ja Cię nie nakręcam wydaje mi się że plamienie dwu dniowe to już jest powód do zrobienia test a potem progesteronu.

Ja Ci oczywiście życzę abyś ujrzała te dwie kreseczki kochana :)
    A skoro już taki dzień szczerości mamy to przyznam...Sylwia od paru dni wchodzę tu głównie po wieści od Ciebie :*

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze tylko jeszcze jedno i więcej nie przeszkadzam
    Czytając wypowiedzi niektórych odnośnie tego tematu a własciwie mojej osoby poczłam sie tak jak by należała mi się kara za to że za szybko zaszłam w ciąże i tego nie szanuję więc teraz nie wiem powinnam poronić albo żeby mojemu dziecku cos sie stało żebym zrozumiałą co zrobiłąm taka kara ... tak się własnie pczułam jak by było mi to życzone zebym zrozumiała że nie doceniam tego że w ciąży jestem ....Przykre to jest ale tak się właśnie poczułam
    Nie sądziłam że tak się skońzy mój "pobyt tu " , przykro no ale coż ... trzeba wiedziec kiedy sie wycofac a ja się tak czuje że nie macie ochoty już na moje towarzystwo

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Libra hehehe to ja mam podobnie ,ze połowa nie kuma moich wypowiedzie buhahahahahahaha .....
    ja się mogę przyznać jako pierwsza że ja czasami to nie wiem o czym Ty piszesz

zbikowa, Shagga_80, aisa, Pismak, Fedra, Libra, Dodi, plemniczka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bede kiedys w ciazy to w zyciu nie wezme alkoholu do ust bo tyle miesiecy sie staram ze napewno nie bede ryzykowac zeby potem tfu tfu nie miec do siebie pretensji

Shagga_80, Pismak, Fedra, Strażaczka90, Libra, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia heheeh i to pewnie nie jedna jest tu taka ......już raz pisalam na ten temat!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

no widzisz a ja sądze ze moje wpisy wkurzaja 90% czytajacych ale juz znasz mnie na tyle to wiesz gdzie mi to lotto...

Shagga_80, Pismak, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Temat alkoholu pomijam, bo dziewczyny powiedzialy juz wszystko. Zdziwilo mnie, tak jak Pismaka jak mozna przejmowac sie blizna a, czyli czyms na co nie masz wplywu w takim kontekscie.

A teraz o czyms co probowalam ostatnio podniesc ale nikt nie podjal tematu. Dzis Shagga wspomniala o jalowych rozmowach i poczulam sie jakby mi ktos z ust to wyjal. Nie bede mowic ze "Plemniczka juz nie jest taka jak kiedys" bo to oczywiste, ze nie jest, ale troche szacunku do poziomu utrzymywanego przez poltora roku sie nalezy jak psu buda. Tym ktore nie wiedza o co chodzi polecam spora lekture albo chociaz kilka z ponad 5 tys stron. Nikt nie pisal o "dupczeniu" itp. Czasem nasze zarty owszem nie byly wysokich lotow, ale odbywalo sie to za przyzwoleniem wiekszosci dziewczyn. Bardzo zaluje ze nie ma tu jakiegos moderatora ktory zrobilby porządek i przywolywal do pionu.

Pisałam to już kiedyś ale napisze jeszcze raz :)

Jak dołączałam do wątku to zostało mi powiedziane że jak nadrobię te wtedy ok 3000 str to pogadają ze mną :D
    Odebrałam to z jednej strony jako żart ale z drugiej strony przeczytałam te strony. Nie po to żeby się chwalić że udało mi się to zrobić ale po to żeby poznać atmosferę forum i dziewczyny żeby wiedzieć więcej co u której się dzieje na jakim jest etapie. Wiele mi to dało i pomogło. I tak było rozmowy były merytoryczne a nie o dupie maryny. Chociaż i takie się zdażały bo czasami jest potrzebne rozładowanie atmosfery. Ale lektura ta utwierdziła mnie w przekonaniu że Kobiety które tworzą to miejsce są dojrzałe i mądre i że tutaj na pewno znajdę pomoc i wsparcie a także chwilę odprężenia. Od pewnego czasu jednak mi tego brakuje.

I nie jestem bez winy bo wiem że i mi zaczął się udzielać nowy styl wątku.
    Kajam się więc i obiecuję poprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 16:20

Shagga_80, Fedra, aisa, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia,chyba nie czytasz ze zrozumieniem...dalej brniesz w swoje...nikt tu nigdy nikomu źle nie zyczył i tak też jest teraz,nikt Ci (a już napewno nie Twojemu dziecku) nie życzy! Cała ta dyskusja tylko uświadamia,że większość z nas tu obecnych uważa,że w ciązy nie ma bezpiecznej ilości alkoholu i lepiej nie pić,by kiedyś nie musieć pluć sobie w brodę...i tyle!

Fedra, Strażaczka90, Libra, Dodi, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam teraz,bo Kuba zasnął mi na kolanach, Igor krzyczy z niani a Stary właśnie wraca do domu :/
    Buziaki.

‹‹ 5200 5201 5202 5203 5204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ