X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza...a mam nerwa bo byłam u innego ortopedy.Oprucz naderwanych sciegien w kolanie mam również skrecone kolano.Powiedział że skrecenia bardzo kiepsko sie goja i bolą bardziej od złamania....dostałam jakieś silne leki jeszcze silniejsze od poprzednich.Mam nadziejęzże woda nie będzie mi sie zbierała w tym kolanie

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dzeonilam do 2 moich ginkow i terminy maja na marzec a prywatnie pod koniec lutego a nie chcialabym do innych
    Kochana a może betke zrób?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Kochana a może betke zrób?
    a co betka mi powie w kt tyg jestem? Test jest niewiarygodny? Myslisz ze mogl sie pomylic? Nie jutro powtorze znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:11

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Rucia Twoja Kinia po prostu wymiata. Ma talent i jeśli teraz jej tak idzie, to później to ja nie myślę. Będziemy ją pewnie gdzieś oglądać na mistrzostwach. Super że ma taką pasję.

Rucia, Strażaczka90, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam serdeczną prośbę!!! Wejdźcie w ten link:

http://maleprzedszkolaki.przedszkolowo.pl/publikacja/30387/dzien-pluszowego-misia

I zostawcie jakikolwiek komentarz na samym dole strony..

Dzieci z przedszkola walczą o nagrodę i maja bardzo dużą szansę na wygranie.

Można zostawić jeden komentarz z jednego konta.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znowu. Musiałam najpierw nadrobić żeby nie zdublować czyjegoś posta ;) Bo tego pierwszego to walnęłam w amoku nie sprawdzając co kto już napisał ;) Ale nie mogę, z takich newsów nie myślę trzeźwo...
    Kwas foliowy bierz jak najbardziej. NIe wiem jak z luteiną, ja nigdy na własną rękę nie biorę leków, ale to jest progesteron, a to nie zaszkodzi, może tylko pomóc. Mi gin przypisał od razu duphaston (czyli też progesteron) na cały pierwszy trymestr ze względów bezpieczeństwa, bo jak powiedziała, bo tak długich staraniach trzeba zapobiegać. Dodał też że nie ma za dużej dawki progesteronu w ciąży, ważne żeby nie był za mały. Kropka. Także podsumowując jego zdanie w tej kwestii - bierz luteinę, bo na pewno nie zaszkodzi.
    Ale bromka odstaw. Osobiście wystraszył mnie gin stwierdzeniem, że on wie o jakiś skutkach zażywania bromergonu w ciąży. Potem pytałam znowu endo czy jakieś są. To powiedziała (endo jest świetna, autorytet i dr naprotechnologii jednocześnie, wykłada też na wszystkich uczelniach medycznych we Wro), że nie ma 100% badań mówiących o zgubnym wpływie bromergonu na "coś tam coś tam" u płodu, ale nie pamiętam terminów jakimi operowała. Trochę mnie to uspokoiło, ale odstawiłam zaraz po wizycie u gina.
    Wydaje mi się że nie ma znowu co dać się zwariować i poczekaj spokojnie do 26 lutego, bo teraz to nawet usg lekarz Ci nie zrobi. A jak pójdziesz 26 to będziesz kropeczkę widzieć :) Choć wiem, że chce się lecieć od razu ;)
    Jak masz luteinę to poczekaj :)
    No i odnośnie tych innych leków - rutinoscorbin odstaw koniecznie - wymień na zwykłą wit. C ale bez rutyny i wit. A tez nie wolno, więc sprawdź dokładnie ulotkę witamin które bierzesz.
    No :) I w ogóle wdech i wydech, ale ekstra!!!!

sylwia1985, Rucia, Strażaczka90, plemniczka, anka_a, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a co betka mi powie w kt tyg jestem? Test jest niewiarygodny? Myslisz ze mogl sie pomylic?
    Nie Kochana...ale betka Ci powie w którym tygodniu jesteś:) skoro dwie grubasne krechy masz :) to jest Fasolinka..i od razy progesteron zrobisz tak jak mówi Pismaczek

sylwia1985, Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a też GRATULUJĘ!!!
    Choć się nie znamy, to miło słyszeć takie dobre newsy!!! :)

anka_a lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka współczuję problemów z kolanem. Dbaj o nie.

Będę się zbierać do obozu.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska dzieki. Kurcze boje sie teraz ze tymi lekami cos moglam zrobic zlego ale od dzis biore juz tylko kwas i luteine i czekam do 26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a co betka mi powie w kt tyg jestem? Test jest niewiarygodny? Myslisz ze mogl sie pomylic? Nie jutro powtorze znowu
    Nie ma sensu. Pójdź dopiero po wizycie u gina. Testy się nie mylą w tą stronę. Mogę ewentualnie nie pokazać ciąży, jak ona jest, ale nigdy nie pomylą się pokazując ciążę jak jej nie ma. Wykrywają gonadotropinę kosmówkową, która się pojawia w moczu dopiero po zapłodnieniu, także nie ma bata - test się nie myli. Ale możesz zrobić drugi dla uspokojenia nerwów :) Ja też robiłam, z czystego niedowierzania :D Chociaz u mnie w kolejnym teście (innej firmy) były tylko bledsze krechy, hehe. Ale były.
    Poczekaj do 26, do tego czasu nic się nie zmieni. Będzie tylko lepiej dla gina przy badaniu, bo przed 7 tyg. mało który wykonuje usg, bo po prostu słabo cokolwiek widać, a w 7 tyg. to już serduszko bije i można je usłyszeć na badaniu i wtedy naprawdę zaczyna się wierzyć :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia Ty tez bromka bralas i odstawilas jak sie dowiedzialas?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko lecz kolano, nie łaź nigdzie. Siedź w domu i nie sprzątaj ;)
    Aż mi się przypomina jak ja byłam w gipsie z powodu naderwania wiązadła krzyżowego. Prawie 2 m-ce tortur z gipsem od uda po kostkę :/ Straszne to było. Po 3-4 tyg. zaczęłam ćwiczyć nogę żeby mięśnie nie zmalały, ale do teraz mam chyba 1 czy 2 cm różnicy w obwodzie mięśnia dwugłowego na udzie... Nie że to widać, ale ortopeda jak zmierzy swoją super miarą to się zorientuje że uraz był i długie unieruchomienie. Ja potem miałam artroskopię i w ogóle cuda wianki.
    Dzielna bądź i regeneruj kolanko szybko!

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż włączyłam kompa, żeby coś jeszcze napisać.

Na palcach pięciu rąk (tak! jestem takim mutantem i mam pięcioro rąk!) mogę policzyć ilu z Was fasolka należy się "jak psu buda", "jak psu zupa" czy inne rzeczy należne psu. Więc jeśli te słowa miały taką siłę sprawczą, to teraz krzyczę:
    HELOOOU! NALEŻY IM SIĘ TO JAK PSU BUUDAAAAA!!!!
    ps) cześć Ilonko, dawno10 CIę tu nie było :) [Henio pomaga mi pisać, jak widzic8e ;) )

Rucia, Fedra, Dodi, Spero, Ilona, plemniczka, anka_a, Kfjatus, aisa, Ola_czeka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

bedziesz wiedziała jaki jest jej poziom po dwóch dniach powtórzysz zeby sprawdzić czy dobrze przyrasta przy okazji zrobisz progesteron zeby wykluczyć jego niski poziom...

Strażaczka90, sylwia1985, Dodi, Spero, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Brałam w sumie 3 m-ce bo miałam lekko podwyższoną prolaktynę. NAjpierw więc brałam 0,5 tabletki raz dziennie, potem po 1 m-cu 1 tabletkę. Dopiero wtedy prolaktyna zmalała do ok 12 i wtedy się udało. Od razu odstawiłam jak się dowiedziałam że zaszłam. Dostałam w zamian ten duphaston i go brałam tylko przez pierwsze m-ce. Gin mówił że brać dopóki nie wykształci się łożysko, a potem już nie trzeba, bo łożysko sobie poradzi z odpowiednim poziomem hormonów. Póki co jest ok. M mi powtarza żeby nie wariować, bo martwiłam się ciągle o coś. Że nie robiłam dodatkowych badań progesteronu, jak tu wiele dziewczyn namawiało. Że może progestern jest niski (mimo że nigdy wcześniej nie był). Ale mój gin mówi "bierze pani duphaston nie ma sensu badać progesteronu ciągle, kłuć się co miesiąc albo częściej, bo to nic nie pomoże. Najwyżej przypisałbym Pani duphaston przy zbyt niskim poziomie, a i tak dostaje go pani jako zabezpieczenie. Prosze sie uspokoić, będzie wszystko w porządku". Lekarz jest bardzo stateczny i naprawdę uspokaja. Także nie robiłam masy zbędnych badań (jak on uważa) i jak widać jest w porządku. Rozumiem dziewczyny, które miały sytuacje gdzie progesteron był za niski i teraz chuchają na zimne (przyznam że czasem ovu mnie nakręcało), ale m mi non stop powtarza "ty jesteś ty i u ciebie jest dobrze, weź się uspokój bo stresem szkodzisz maleństwu bardziej, a martwienie się w ogóle nie zmienia sytuacji. Słuchaj lekarza i będzie dobrze".
    Także bardzo mi pomogło podejście m i jego opanowanie. Jednak baby dają się ponieść emocjom ;) Lekarz tez działa na mnie uspokajająco. Polecam każdemu lekarza, który potrafi uspokoić nerwy i jednocześnie nie nakręca i ewentualnie straszy jak naprawdę jest ku temu potrzeba.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Przypomniał mi się dowcip:

Przychodzi baba do lekarza:
    - Panie doktorze, wszystko kojarzy mi się z seksem.
    - A brom brała pani dzisiaj?
    - Nie, jeszcze dzisiaj nie brombrałam.

Strażaczka90, Muska, Rucia, Fedra, sylwia1985, kiti, Dodi, Ilona, Spero, Libra, anka_a, Shagga_80, Kfjatus, aisa, AGA 30 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia skoro masz z ginkiem ustalone że w razie II kresek masz zmniejszyć dawkę bromka do ćwiartki to ja bym brała tą ćwiartkę jak gin zalecił.

Co do bety to pojedynczy wynik nic Ci nie powie poza tym że jesteś w ciąży :P co już wiesz :) Dopiero drugi wynik w zestawieniu z pierwszym pokazuje czy beta prawidłowo przyrasta czy też nie.
    Ja bym zrobiła przed wizytą dwie bety i progresteron. A skoro masz wizytę dopiero 26 lutego to spokojnie możesz zrobić te badania :)

Strażaczka90, Fedra, sylwia1985, Dodi, Spero, plemniczka, Libra, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwius ale widzisz w tym cyklu odpuscilas.Nie mierzylas tempki.I sie udało!!!!!!!!:)a Ty stwierdzilas że sie nigdy Wam nie udało...I było jedno serduszko:)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Przypomniał mi się dowcip:

Przychodzi baba do lekarza:
    - Panie doktorze, wszystko kojarzy mi się z seksem.
    - A brom brała pani dzisiaj?
    - Nie, jeszcze dzisiaj nie brombrałam.
    Haha:)

‹‹ 5223 5224 5225 5226 5227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ