X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Jeszcze mam pytanie do dziewczynek zafasolkowanych - czułyście się tak jak na zbliżający okres? (kłucie, bóle brzuszka jak na okres)???

Ja będąc w ciąży z Kubą (będąc na kilka dni przed spodziewaną @) byłam pewna,że zbliża się @ bo miałam takie objawy jak zawsze.

Natusia, tak strasznie mi przykro :(Aż nie wiem,co powiedzieć :(

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu no ja nawet nie wiedziałam że podczas posiłku ale zawszwe tak sie składało że po śniadaniu szykowąłam sobie "2gie sniadanko witamoniwe" i łykałam zaraz po.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Zosia, magnez b. często powoduje problemy żołądkowe. Może masz go wystarczająco? Mierzyłaś sobie jego poziom??

nie nie mierzyłam.

• natusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czułam,że się coś dzieje,bo to wszystko było takie dziwne. No ale nic nie mogłam zrobić...aż się boję kolejnych starań. Szkoda gadać. Muszę to poskładać do kupy. Odezwę się jutro. Pozdrawiam.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do magnezu, to ja ostatnio gdzieś czytałam,że nie wolno magnezu brać na czczo, bo wtedy ma właściwości przeczyszczające.

• Dora Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia nie przejmuj się teściową, to że jej by coś pasowało, to nie znaczy że Ty nie możesz mieć innych palnów. Ja mojej właśnie oznajmiłam,że nie pojawię sie u niej na święta, bo po 1sze byłam w zeszłym roku więc teraz kolej na moją rodzinę, a poza tym ona ma polującego dziko kota...a mi to nie odpowiada,ze względu na zagrożenie toksoplazmowy i ona to musi zaakceptować. Oczywiście zadowolona nie była ale musi to przyjać. Tak samo jak podczas organizacji ślubu i obiadu poślubnego nie pozwoliłam sie nikomu wtrącać:).To Twoje życie i Ty decydujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 13:15

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia naprawdę bardzo mi przykro :(

natusia lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano luz.. na opakowaniu jest napisane "raz na dobę przed lub po posiłku. nie stosować na czczo ponieważ może spowodowac biegunkę" - no tak:)
    na czczo nie łykałam. ale może rzeczywiście mam wystarczającą jego ilośc w organizmie.. - stąd te moje dolegliwości..

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    dziewczynki przesądów ciążowych jest mnóstwo i kto chce to wierzy a kto nie chce niech n ie wierzy ale niektóre sie sprawdzaja!!!znam taki,ze nie można przechodzic pod sznurkami do wieszania prania-i ja unikałam tego,unikałam pasków i korali i synuś nie był owinięty pępowiną.o wizjerze słyszałam-dziecko moze urodzić się z zezem,jak się przestraszysz myszy i dotkniesz gdzieś to takie znamię-myszka sie pojawi i dziecka,jak liścia to w kształcie liścia,jak pająka to pająk-moja koleżanka ma pająka bo jej mama się przestraszyła w ciąży,trzeba troszkę uważać będąc w ciąży,a o wieszaniu firanek to tak jak piszą dziewczyny nie wolno rąk podnosić bo można poronić i UWAGA!!!!
    zbliżają się święta,czas porządków,mycia okien i wieszania firan i czas naszych ciąż ;) przyszłych mam nadzieję ;) i kto nam powiesi firanki jak chcemy ciążę utrzymać w tajemnicy do konca 1 trymestru?myślalyście o tym?ja właśnie na to wpadłam i tak pomyslałam,ze musiałabym mamie powiedzieć,zeby mi posprzątała.

No ja to bym po prostu nie prała firanek :D Ja jestem stary leń i nikomu nie wydałoby się to podejrzane ;)

Z tym rozciąganiem się to prawda - coś tam może popękać, łożysko się nadwerężyć... Ale co do innych przesądów to jestem, delikatnie mówiąc, wysoce sceptyczna... ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja zmykam musze się chwile kimnąc potem z psiakiem na spacer i na angielski ehh
    miłego klikania i dnia no i nie piszce za dużo bo kiedy ja to nadgonie ledwo się obejrze a tu 1000 strona będzie a ja nawet jednego cyklu nie skończe dobrze :P

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Anusia nie przejmuj się teściową, to że jej by coś pasowało, to nie znaczy że Ty nie możesz mieć innych palnów. Ja mojej właśnie oznajmiłam,że nie pojawię sie u niej na święta, bo po 1sze byłam w zeszłym roku więc teraz kolej na moją rodzinę, a poza tym ona ma polującego dziko kota...a mi to nie odpowiada,ze względu na zagrożenie toksoplazmowy i ona to musi zaakceptować. Oczywiście zadowolona nie była ale musi to przyjać. Tak samo jak podczas organizacji ślubu i obiadu poślubnego nie pozwoliłam sie nikomu wtrącać:).To Twoje życie i Ty decydujesz

jestem tego samego zdania...baaa, jestem zdania,że z każdą Teściową trzeba od początku jasno określić reguły - ja od początku dawałam do zrozumienia,że mam swoje zdanie i nie boję się, Go wyrażać i że nie może mieć do mnie takiej śmiałości jak drugiej Synowej (o dłuższym stażu małżeńskim niż my) , bo tamtej to potrafiła przy gościach powiedzieć np "Karolina! Nie słyszysz,że dziecko płacze?Idź do Niego" a Tatuś w tym czasie mógł siedzieć dalej sobie spokojnie,ale tu akurat jest coś za coś - Brat M mieszka z rodzin.ą (teraz już z 2 dzieci) z Jego Rodzicami i Oni dużo Im pomagają - do niedawna w ogóle nie musieli żadnych kosztów ponosić,wiecie na mieszkanie, życie, jedzenie a jak chcieli iść na imprezę to nawet nie pytali,czy Teściowa zostanie - oznajmiali przed wyjściem, tonem niecierpiącym sprzeciwu ...ja zaraz od urodzenia Kubusia określałam jasno reguły i teraz nie ma do mnie śmiałości i zanim coś zrobi to spyta , jak od większego święta do nas wpadnie (a mieszka blok dalej) to nie rządzi się i to mi odpowiada :)

Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    kopciuszek126 wrote:
    dziewczynki przesądów ciążowych jest mnóstwo i kto chce to wierzy a kto nie chce niech n ie wierzy ale niektóre sie sprawdzaja!!!znam taki,ze nie można przechodzic pod sznurkami do wieszania prania-i ja unikałam tego,unikałam pasków i korali i synuś nie był owinięty pępowiną.o wizjerze słyszałam-dziecko moze urodzić się z zezem,jak się przestraszysz myszy i dotkniesz gdzieś to takie znamię-myszka sie pojawi i dziecka,jak liścia to w kształcie liścia,jak pająka to pająk-moja koleżanka ma pająka bo jej mama się przestraszyła w ciąży,trzeba troszkę uważać będąc w ciąży,a o wieszaniu firanek to tak jak piszą dziewczyny nie wolno rąk podnosić bo można poronić i UWAGA!!!!
    zbliżają się święta,czas porządków,mycia okien i wieszania firan i czas naszych ciąż ;) przyszłych mam nadzieję ;) i kto nam powiesi firanki jak chcemy ciążę utrzymać w tajemnicy do konca 1 trymestru?myślalyście o tym?ja właśnie na to wpadłam i tak pomyslałam,ze musiałabym mamie powiedzieć,zeby mi posprzątała.

No ja to bym po prostu nie prała firanek :D Ja jestem stary leń i nikomu nie wydałoby się to podejrzane ;)

Z tym rozciąganiem się to prawda - coś tam może popękać, łożysko się nadwerężyć... Ale co do innych przesądów to jestem, delikatnie mówiąc, wysoce sceptyczna... ;)

Ja nie myłam okien całą ciążę (mamy stare okna i czy umyte czy nie,wyglądają identycznie :( ), a firanki ściągał i upinał potem mi Mąż :) Niech się przyda do czegoś! Ja później za bardzo wyręczałam Go -bo On zmęczony wraca z pracy a ja "siedziałam" w domu (z malutkim dzieckiem tak na marginesie) i efekt taki,że potem nie poczuwał się do niczego....i dopiero niedawno ZNÓW Go naprostowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 13:25

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja piep....rzę nie biorę tego magnezu.. - choc czytam że można go stosować cały czas.. a dzienna dawka to 300-400mg. ja biorę 51mg..

nie wiem sama BUUUUUUUUU

http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 13:28

• Dora Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia trzymaj się ....

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    to ja piep....rzę nie biorę tego magnezu.. - choc czytam że można go stosować cały czas.. a dzienna dawka to 300-400mg. ja biorę 51mg..

nie wiem sama BUUUUUUUUU

http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

Czytałam chyba dokładnie na tej stronie, jakieś kilak tygodni temu i co? I nic, nic z tego nie zaczęłam stosować,. oeparol w domu zostawiałam więc w pracy nie brałam, a po pracy zapominałam, a magnez mam w torebce ale brałam jak mi się przypomni i jak nie jestem głodna :)
    Efekt taki,że pewnie już jest po szansie na zafasolkowanie i teraz tylko czekać do 11stego grudnia na efekty :)
    A magnez brałam dużo w ciąży,m.in. dlatego,że stawiała mi się macica więc Zosiu nie zaszkodzi jak będziesz go brała dalej...ja w ciąży miałam aspargin przepisany przez ginkę.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, poprostu przy okazji zmierz sobie wszystkie pierwiastki w organizmie - zawsze to się przyda. Bo czasem faszerujemy się, wspomagamy tabletami zupełnie niepotrzebnie. Ja biorę magnez plus potas już bardzo długo (magnez, bo mam nerwicę, a potas, bo wiem że bardzo łatwo go tracę - wyszło podczas przypadkowych badań).

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, znów "rozgadałam się" a praca leży....ale cóż zrobić jak mi się nie chce :( Ostatnio to albo myślę o zafasolkowaniu albo (co częściej zaprząta mi myśli) na potęgę zamawiam coś z netu, hehehe, a potem czekam na przesyłki ;) Wciąż robię wszystko,by nie pracować :p

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wypłacie.. po robocie idę do apteki i kupuję serię: siemię, castagnus, guajazyl, wiesiołek, bodymax plus, wit C, wit E. i z M sie "najemy" - no ja specyfiki dopiero od nowego cyklu.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Shagga, praca nie ucieknie, co się martwisz;)))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam jeszcze jedno pytanie czy mogę po południu zrobić test ciążowy czy lepiej z porannego moczu?
    Dzięki za wszystkie słowa otuchy

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ