X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem...Niestety już po wszystkim :( Beta poniżej 2... Idę sobie popłakać.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę że sobie z M poradzimy. tylko, że strasznie dołuje mnie to jej gadanie. i może dlatego nie udaje się z dzidzią. sama już nie wiem

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie do dziewczynek zafasolkowanych - czułyście się tak jak na zbliżający okres? (kłucie, bóle brzuszka jak na okres)???

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mi się niedobrze zrobiło.. jedzenie jadłam świeże.. i znowu zaczyna mnie tak boleć jak miesiąc temu.. jak wybiorę cały Mg to już nie kupię więcej.. - może to przez niego..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:
    Fedra mam 28 lat i od 5mies. jestem mężatką. O 1 synową i jej męża chodzi o to, że są 3 lata po ślubie i nie mają jeszcze dzieci ponieważ ona bierze leki antyalergiczne i kończy leczenie w marcu 2013r. więc mogą zacząć się starać a my możemy poczekać. Ponieważ moja teściowa chce pomóc przy dziecku synkowi i synowej.

ha ha ha niech sobie pomaga komu chce i olej to :)
    ja też mam 28 lat i jakby mi tak teściowa wypaliła to bym jej powiedziała że jak tak ma gadać to niech nie przychodzi a jak chce to wnuka lub wnuczki na oczy może nie zobaczyć...
    a do tego co Cię to obchodzi że tamta bierze jakieś leki jej sprawa... moja szwagierka sie tak spinała jak się dowiedziała ze chcemy wziąść ślub to koniecznie musiała zrobić to przed nami bo ona ze swoim dłuzej jest, a potem o dziecko też to podobnie wygladało strasznie się spinała że ja moge mieć pierwsza bo przecież ona tyle po ślubie i że strsza... to jej powiedziałam że to nie są wyścigi i nie zabawa w kto pierwszy ten lepszy...
    i na nic nie czekaj tylko działaj :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    No i jestem...Niestety już po wszystkim :( Beta poniżej 2... Idę sobie popłakać.

Biedulka, :( łącze sie z Toba i mocno bardzo mocno sciskam i przytulam do serduszka... :)

natusia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:
    Ja wierzę że sobie z M poradzimy. tylko, że strasznie dołuje mnie to jej gadanie. i może dlatego nie udaje się z dzidzią. sama już nie wiem

to kochana z pewnością

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:

strasznie mi przykro :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia kochana ściskana mocno:)szkoda ze tak sie potoczyło:(bardzo mi przykro:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 13:11

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia idź się wypłacz, nie tłum emocji. przykro mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Fedra wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    BellaRosa wrote:
    ja wierze w to, ze jak sie przestraszy to nie mozna lapac sie za ciało. Moja mama złapała sie za twarz i siostra urodziła sie ze znamieniem na pół policzka, ale polozna to zauważyła, potarła łozyskiem i znikło

no właśnie z łożyskiem to słyszałam..

a czy jak będziecie rodzić to krew pepowinową zamrozicie? myślałyście o tym?

ja o tym myślałam nawet już mojemu o tym wspominałam i też stwierdził że to bardzo dobry pomysł :)

ja jeszcze nie ale w sumie to chyba calkiem dobry pomysl trzeba bedzie go przeanalizowac :)

My przy Kubie nie zdecydowaliśmy się, bo to niestety drogi wydatek - pobranie tej krwi a jeszcze droższy przechowywanie jej potem - koleżanka zdecydowała się i mówi,że to mega wydatek, a ostatnio doszły mnie gdzieś słuchy (coś mi tam świta,że tak słyszałam),że nie do końca jest pewne,że to tak naprawdę się może przydać...ale to wiecie, coś mi tam dzwoni ale nie wiem w którym kościele,więc nie uważajcie mojej wypowiedzi za bezbłędną :)

A o podnoszeniu rąk do góry, to ja słyszałam,że w wysokiej ciąży nie powinno się np myć okien, bo to może wywołać skurcze i przyspieszyć ciążę, dlatego tak często spotykam opinię,że kobitki w wysokiej ciąży specjalnie myją okna, by wykurzyć dziecko z brzucha...chyba nawet sama koło maja umyłam okna, jak już Kuba mógł się urodzić bez przeszkód :)

• agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuśka, mi też smutno strasznie:(

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:

poradzisz sobie na pewno :)
    moja szwagierka ma pomoc z każdej strony i mama jej pomoże i tesciowa jak trzeba będzie ja niestety nie będe miała tak dobrze jak się urodzi maleństwo teściowa będzie bawić dwójkę maluchów (szwagierka jest znowu w ciaży) a moja mam mieszka ponad 200 km odemnie więc będę sobie musiała dac radę sama i wierzę że mi się to uda i Tobie też :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:

Natusiu, bardzo mi przykro, że ziścił się ten czarny scenariusz :( Trzymaj się.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahan wlasnie co do tego magnezu któas się pytala, on zawsze jest z wit. B6 poniewaz ona pomaga mu sie wchłaniac do organizmu

a jeszcze jedno mamgnez i potas sa to bardzo żrące dla żołądka leki, więc powinno sie je zazywac w trakcie posiłku a nawet wolno popijac mlekiem.

Zosia ja tak samo ostanio mialam mdłości alle zazywalamw etdy wlasnie magnez + potas, ale ten silny niebieski kaldyum no i lek ktory tez jak sie okazuje mógł mi zazkodzic, jak juz to wszystko odstawiłąm to teraz jest ok.

ale pamietajcie jesli nbierzecie magnez koniecznie w trakcie posilku, nigdy przed żoładek musi byc pełen żeby uniknąc nieprzyjemnych objawów

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia poczytaj sobie o stresie:

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/problemy-z-zajsciem-w-ciaze/czy-stres-moze-byc-powodem-problemow-z-zajsciem-w-ciaze,105.html

• agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, magnez b. często powoduje problemy żołądkowe. Może masz go wystarczająco? Mierzyłaś sobie jego poziom??

• kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki przesądów ciążowych jest mnóstwo i kto chce to wierzy a kto nie chce niech n ie wierzy ale niektóre sie sprawdzaja!!!znam taki,ze nie można przechodzic pod sznurkami do wieszania prania-i ja unikałam tego,unikałam pasków i korali i synuś nie był owinięty pępowiną.o wizjerze słyszałam-dziecko moze urodzić się z zezem,jak się przestraszysz myszy i dotkniesz gdzieś to takie znamię-myszka sie pojawi i dziecka,jak liścia to w kształcie liścia,jak pająka to pająk-moja koleżanka ma pająka bo jej mama się przestraszyła w ciąży,trzeba troszkę uważać będąc w ciąży,a o wieszaniu firanek to tak jak piszą dziewczyny nie wolno rąk podnosić bo można poronić i UWAGA!!!!
    zbliżają się święta,czas porządków,mycia okien i wieszania firan i czas naszych ciąż ;) przyszłych mam nadzieję ;) i kto nam powiesi firanki jak chcemy ciążę utrzymać w tajemnicy do konca 1 trymestru?myślalyście o tym?ja właśnie na to wpadłam i tak pomyslałam,ze musiałabym mamie powiedzieć,zeby mi posprzątała.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Paulina1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia, teraz żadne słowa Ci nie pomogą. Wypłacz się, daj upust emocjom i kiedy już będziesz gotowa to weź przykład z plemniczki. Ona była miesiąc temu w takiej samej sytuacji. Ale się nie poddała. Ty też nie możesz. Ściskam Cię wirtualnie z całych sił!!!

natusia, mauysia lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cos mi się niedobrze zrobiło.. jedzenie jadłam świeże.. i znowu zaczyna mnie tak boleć jak miesiąc temu.. jak wybiorę cały Mg to już nie kupię więcej.. - może to przez niego..

ja tak mam w sumie od rana jest mi nie dobrze i mam wrazenie że zaraz będe musiał lecieć do wc, ale ja magnezu nie biorę (po tym jak o tym pisałaś odstawiłam definitywnie a brałam w sumie sporadycznie) ale zauważyłam ze takie objawy właśnie mam przy zbliżajacej się owulce masakra...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ