X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ja to się zastanawiam czy ty do 10 marca to wytrzymasz bo może życie Cie zaskoczy oczywiście mile zaskoczy
    Pismak wrote:
    Acha to dobrze że masz to uzgodnione :) Ja bym się na pewno wstrzymała przy tak silnych lekach to nawet biorąc je przez krótki czas dopóki byś testu albo bety nie zrobiła to nie wiadomo jaki miały by wpływ. A w sytuacji kiedy masz mieć operację i to ze znieczuleniem czy z pełna narkozą nawet to tym bardziej.
    Ja czekam do 10 marca jak orto zadecyduje i wtedy zadecyduję co dalej.

aisa, Strażaczka90, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shaguś

Shagga_80, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Sylwia bardzo się cieszę że z maluszkiem wszystko dobrze. Nie denerwuj się już tylko ciesz, że będziesz mamą :)

Mauysiu mam nadzieję, że szybko miną Wam te bezsenne noce i Henrix zacznie przesypiać więcej.

Koczku trzymam już kciuki za wtorek

She za Maję też mocno trzymam kciuki i pomodlę się żeby wszystko sprawnie i pomyślnie się zakończyło.

Ehhh ja się zbieram, jadę do mamy bo wyrósł jej jakiś czyrak czy coś pod pachą i ma mieć dziś usuwane chirurgicznie. W ogóle urósł jej w tydzień! A ja wczoraj miałam wizytę u endo i mam potwierdzone Hashimoto :( ale nic, jakoś trzeba będzie z tym żyć i już.
    Miłego dnia Wam życzę :*

P.S. a'propos wczorajszych pączków to:
    Jeden pączek to ok. 300 kcal. Szybkie zjedzenie pączka pozwala spalić 10 kcal. Wniosek jest prosty - trzeba zjeść szybko 30 pączków by spalić pączka!

Pismak, Strażaczka90, she, AGA 30, kiti, Blondi22, aisa, Kfjatus, Libra, plemniczka lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Pismak ja to się zastanawiam czy ty do 10 marca to wytrzymasz bo może życie Cie zaskoczy oczywiście mile zaskoczy

Raczej mnie niczym Koczku niestety nie zaskoczy :/

Dzień dobry :)

Zaraz jadę na cały dzień na sprawę będę późnym popołudniem :/ Nadrobię wszystko jak wrócę obiecuję !

Miłego dnia dla Was :*

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero,powiem Ci tak (o tym Hashimoto)...z moją siostrą od dzieciństwa leczyłyśmy się endokrynologicznie,gdy siostra wyszła za Mąż i wyprowadziła się na Śląsk to tam zaczęła chodzić do Endo i tam po badaniach wyszło,że ma Hashimoto...niby z tym trudniej zajść w ciążę itd itp a moja siostra ma 3 dzieci,z czego dwie córki (a więc 2 i 3 w kolejności) to były złote strzały,wiesz jedna jedyna chwila zapomnienia :) Tak więc w ogóle się nie przejmuj bo to wcale nie musi nic złego oznaczać :)
    Buziaczki,ja uciekam na śniadanko...jak zwykle musiałam wysłać maila bo kolejny zakup poczyniłam wczoraj dla Igorka tym razem (stąd moja obecność tu).

Spero, AGA 30, a-koczek, Libra, plemniczka lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE

lece do łóżka dalej odpoczywać.Nie za bardzo się czuje .Humor nie dopisuje.Nie wiem czy cokolwiek mi ten humor dziś poprawi.Lewą noga wstałam ;/
    Deszcz pada:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:29

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero, jak nie urok sraczka albo przemarsz wojsk :( czy ta choroba wplynie jakos na in vitro?
    Chyba jeszcze nie pisalam ale trzymam kciuki za Koczka zeby szybko i sprawnie przeszla zabieg i wizyte w szpitalu.
    I za Maje She'owa. Takie maluchy z urzedu powinny byc zdrowe i juz.

she, Spero, AGA 30, Pismak, aisa, Kfjatus, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:31

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, to i ja się witam :)

Spero - ja też mam Hashimoto i udało mi się zajść i przejść przez ciążę bez problemów. Więc głowa do góry!
    Czy Ty szykujesz się do in vitro? Ale tutaj też to Hashimoto też pewnie nie powinno być problemem.

Spero, AGA 30, aisa, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie :) teraz tsh mam 0.7 i pytalam wlasnie o in vitro lekarke to powiedziala ze mozna ale dobrzr jakbym powtorzyla tsh przed procedura i jak bede w ciazy to od razu mam do niej przyjsc.

She tak, my przygotowujmy sie do in vitro bo niestety moj m. ma bardzo slabe nasienie l, ostatnio morfologia byla 0% ilosc trz duzo ponizej normy, wiec naturalnie nam szans nie daja.

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piątek, piąteczek, piątunio :)

Spero, zbikowa, Pismak, Libra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speruś będzie dobrze Kochana!!!:*

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero, chyba Kaja też ma hastimoto - no chyba że coś pokręciłam ale chyba nie. Pobrała troche leków i jest ok, no i ciąża też jest :) U Ciebie też będzie ok!!!

Strażaczka90, AGA 30, Spero, Libra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • she Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero, będzie dobrze :) i powodzenia z procedurą, trzymam kciuki

Spero, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Poem szczerze, że na początku myślałam, że to literówka.

A widzisz, przyzwyczaiłam się, że Leoś szedł spać o 20stej, budził się ok 2 w nocy, później dopiero o 6-7. Odzwyczaiłam się od tego częstego karmienia, poza tym zasypia z pół godziny marudząc przy tym strasznie bo nie może znaleźć sobie wygodnej pozycji.
    Pomijam fakt, że nic totalnie nie robię bez pomocy Kingi, bo gdy tylko się za coś wezmę to kolega drze się jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Cały czas domaga się uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

To wpadnę później cokolwiek napisać ... a taki był spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Piąteczek się zaczął słoneczko świeci o 22 weekend Wafel do domu wraca odbębnić 8 godzin jeszcze przy moim gorącym kwadratowym BOYU (wtryskarce) i
    żyć nie umierać hi hi :)

Speruś będzie dobrze w końcu musi być :)

Strażaczka90, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś strasznie Ci współczuję. Faktycznie moje wstawanie co 3-4 godziny to pikuś w porównaniu z tym co ty przechodzisz :(

Spero będzie dobrze zobaczysz :)

Miłego dnia dziewoje.

Spero lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperunio,

Koleżanka poszła do endo, on zdiagnozował u niej Hashimoto i mówi do niej przygnębiony: "Niestety jest duża szansa, że będzie miała Pani problemy z zajściem w ciążę"

A koleżanka na to: "To nawet dobrze, bo mam już dwójkę nieplanowanych dzieci".

Także ten.

a-koczek, zbikowa, she, Strażaczka90, Rucia, Spero, Shagga_80, Blondi22, aisa, Kfjatus, Libra, AGA 30, Gunia, mauysia, anka_a, plemniczka lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się wydaje czy znowu strony się kurczą

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 5290 5291 5292 5293 5294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ