X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liberko domowe pączusie masz ;) mmmmm pycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:01

Libra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wcięłam 1 pączka yeee:) z czekoladą:)

Więc tak...Lekarz obejrzał kolano kazał zgiąć..nie dałam rady..Od nie używania jej jest jak flak:9 brzydko mówiąc.Opuchlizna zeszła został tylko meeeega duuuży siniol.Noga coraz bardziej chudsza jest.Jak szczypiorek.Będę miała artroskopie kolana.Boje się znieczulenia w plecy...:( będę walczyła o to żeby dali mi znieczulenie w kolano.Dużo się nie dowiedziałam.Myślałam,że zwiększy mi chociaż kont zgięcia..Ale powiedział że Broń Boże!ma być 30stopni.Więcej będę wiedziała 3 marca po USG.Przepisał mocniejsze tabsy p.bólowe bo te co dotychczas to nie pomogły.Więc zaprzestałam je brać bo szkoda moich wrzodów na żołądku.Kupiłam sobie od razu coś na osłonę żołądka.
    Może uda mi się dokończyć pączusie moje siedzę na krześle i robie:)bo stac nie ustoję

Od razu poprosiłam o antybiotyk bo się przeziębiłam charcze jak nie powiem kto.I mam brzydki kaszel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 12:16

• Pismak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    ja juz wcięłam 1 pączka yeee:) z czekoladą:)

Więc tak...Lekarz obejrzał kolano kazał zgiąć..nie dałam rady..Od nie używania jej jest jak flak:9 brzydko mówiąc.Opuchlizna zeszła został tylko meeeega duuuży siniol.Noga coraz bardziej chudsza jest.Jak szczypiorek.Będę miała artroskopie kolana.Boje się znieczulenia w plecy...:( będę walczyła o to żeby dali mi znieczulenie w kolano.Dużo się nie dowiedziałam.Myślałam,że zwiększy mi chociaż kont zgięcia..Ale powiedział że Broń Boże!ma być 30stopni.Więcej będę wiedziała 3 marca po USG.Przepisał mocniejsze tabsy p.bólowe bo te co dotychczas to nie pomogły.Więc zaprzestałam je brać bo szkoda moich wrzodów na żołądku.Kupiłam sobie od razu coś na osłonę żołądka.
    Może uda mi się dokończyć pączusie moje siedzę na krześle i robie:)bo stac nie ustoję

Od razu poprosiłam o antybiotyk bo się przeziębiłam charcze jak nie powiem kto.I mam brzydki kaszel.

Kochana to nieciekawie :/ jak będziesz miała tą artroskopię :/ ja też mogę to mieć :/ w takim razie chyba musicie zrezygnować ze staranek przy tych wszystkich przeciwbólowych lekach i planowanym zabiegu i znieczuleniu to raczej nie będzie dobre dla ewentualnej fasolki :/ i do tego jeszcze antybiotyk :/

Bardzo współczuję :(

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • ash Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka, ja jestem po artroskopii kolana już jakieś 6 lat i jestem zachwycona efektem. Blizn prawie nie widać, bo są takie mikro. Miałam znieczulenie ogólne, bo mam schizę na znieczulenia dolędźwiowe. Operacja trwała w sumie 30 minut, po wybudzeniu z narkozy byłam strasznie głodna.
    Dostałam na noc kroplówkę z ketonalem, taki śmieszny zmrożony balon na kolano i przespałam noc. Następnego dnia wyciągnęli mi dren i wypisali do domu.
    Po 2 dniach rozpoczęłam rehabilitacje. Samodzielnie bez kuli zaczęłam chodzić po 16 dniach. Odbudowanie mięśni tej nogi trwało dłużej.
    Nie ma się co bać.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki bede spokojna jesli uslysze serduszko mojej fasolinki ale ciesze sie ze gin powiedzial ze jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Zazdroszczę Ci tego spania :( Dzidek nie pośpi w wózku gdy nic mu nie trzęsie pod tyłkiem. Ostatnio spał na tarasie bez ruchu ... 15 minut. Albo muszę bujać wózkiem, albo być z nim w ruchu. Ech ...
    Dlatego ja powtarzam sobie,że była nam pisana budowa domku bo wszystko nam sprzyja...nawet pogoda nietypowa jak na luty :)
    Dotąd już posprzątaliśmy na działce (a było co,bo była strasznie zarośnięta) teraz czekam na mapę, zbieram się w sobie,by dopieścić projekt, a jak będzie mapa to złożyć już i czekać na pozwolenie a potem budować się,w międzyczasie ogrodzenie,budynek gospodarczy (już zgłosiłam zamiar postawienia i już termin leci :) ). Jestem podekscytowana straaaaaaaaaaaaasznie tym wszystkim i już nie mogę się doczekać jak zacznę kupować wyposażenie a Stary zrobi piękne mebelki :D
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki bede spokojna jesli uslysze serduszko mojej fasolinki
    Coś czuję,że tak będziesz co kilka tygodni mówiła, potem jak skończysz I trymestr, potem drugi itd :) Wyluj proszę, ciesz się,bo masz czym :D Nie dopuszczaj do siebie złych myśli,bo przecież ciąża ma być miłym okresem a nie powodem do stresu ...pamiętaj,że im więcej stresujesz się w ciąży tym dziecko będzie później bardziej marudne, płaczliwe itd...tak przynajmniej nas na Sz.R. uczyli :)

PS. Ja dziś strasznie zabrać się do roboty nie mogę,ale kurcze non stop musze wracać do kompa,bo zamówiłam co nieco Kubie a czekałam na maila,potem na nr konta, potem przelew itd itp :)

a-koczek, she, Rucia, aisa, Libra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez gin powiedzial ze musze byc dobrej mysli i postaram sie by tak bylo- Obiecuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:27

Shagga_80, she, kiti, Strażaczka90, AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Mi tez gin powiedzial ze musze byc dobrej mysli i postaram sie by tak bylo
    To staraj się, staraj :) Zerknij na tabelkę i pomyśl ile z Mamusiek dotychczasowych i zafasolkowanych miało problemy w ciąży..no i pomyśl,skoro to rzadkie przypadki,to czemu miałoby się coś Tobie przytrafić? :)
    I tym optymistycznym jak sądzę akcentem żegnam się, bo już nie mam wytłumaczenia na swoje lenistwo :P Porobiłam Igorkowi kilka filmików ku pamięci...i trzeba potyrać trochę :/ SAMO SIĘ NIE ZROBI!

sylwia1985, a-koczek, Strażaczka90, AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś chyba tak tylko mam mięc ogólne znieczulenie a nie w kregosłup. Ide rano we wtorek i około południa mam mieć zabieg
    Libra wrote:
    Dzień Dobry

Koczuś – czyli to będzie cięcie powłok jak do cc? Czyli będziesz świadoma i dostaniesz znieczulenie w kręgosłup… A kiedy idziesz do szpitala? tak od razyu we wtrorek i operacja czy na oddział przyjmują Cię w poniedziałek? Operacja i następnego dnia już do domu? Szybko bardzo… niech tej endometriozy będzie jak najmniej… pewnie przy okazji zobaczą czy nie masz zrostów po cc… także dwie pieczenie przy jednym ogniu… trzymam kciuki&&&

Sylwia – mi też się wydaje, ze wszystko jest dobrze, więc się ciesz kobieto:)

Pismak – to taki przesąd jest? Ja zawsze jem z 3 pączki, toż się u mnie nie sprawdza…

Effcia – sił dużo, a Madzi niech przejdą boleści

Shagga – ja mam zwolnienie do 6 marca, więc jak byś była w mej miejscowości, to daj znać:) w tym czasie (prócz 6 marca) mogę się zjawić o każdej godzinie;)
    Powodzenia w rozmowie z mamą

Rutka – wycwanił się Twój Dzidek i wie, gdzie mu najlepiej;)

Aiska – Ty to masz dobrze:) tłusty czwartek… tłusty wtorek hehehe a chociaż dobre tam robią słodkości?

Idę piec pączki, może już się ruszyły i są gotowe wskoczyć na olej;) wpadnę pewnie jeszcze jak zwykle nocą:) smacznych pączusiów i miłego dnia dziewczęta

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Shagus ma rację ciąża jest po to by się nią cieszyć a nie umierać ze starchu od wizyty do wizyty, wieć jak jest wszystko ok to jest ok

sylwia1985, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • she Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się pod tym podpiszę :) ciąża ma być cudownym okresem w życiu kobiety, szczególnie ta wyczekana. I nie ma co się niepotrzebnie stresować :)

a-koczek, kiti, Strażaczka90, Blondi22, aisa, AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • tercia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczynki!
    Koczek, she, dobrze piszecie! Sylwia, będzie dobrze!!! Ciesz się i raduj :)

Zjadłam dwa pączki i starczy... jak tam u Was mija popołudnie? :)

Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam dwa paczki ale jeszcze skusze sie na jednego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popołudnie mam w łóżku..Nogą boli nie milosiernie..Nie tyle co boli jak rwie:( pączków zjadlam 5 dwa z czekolada 3z marmolada:)przez ta noge schudlam kilogram :( 48kg waze juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:32

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terciu, czy mogę Cie prosić o awatara? jakies zdjecie ktore lubisz, będzie fajnie mowie Ci :)

aisa, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Terciu, czy mogę Cie prosić o awatara? jakies zdjecie ktore lubisz, będzie fajnie mowie Ci :)
    lepiej będzie wyglądało:) masz racje Żbiczku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:31

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Jestem Kochane :*
    Strażaczko dziękuję za pamięć :*
    Tak szukam miejsca i nie mam gdzie się zaczepić do tego dołuję się ostatnio i nie chce was zanudzać
    Co u was ?
    Ty nie uciekaj tylko tu siedź!!!...nie dołuj się Kochana niczym czytałam cos tam na forum.Po to tu jesteśmy żeby sobie wspólnie pomóc jak coś Nas trafi dołuje itp

• tercia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastosowałam się do Waszych rad ;) mam nowego awatarka - moje pierwsze, własne jabłka :D

zbikowa, kiti, Strażaczka90, mauysia, aisa, AGA 30, Libra, Gunia lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko a rozmawiałaś z ginem o Twojej obecnej sytuacji ?

zbikowa, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 5288 5289 5290 5291 5292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ