plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry
Sylwia cieszę się że u Ciebie wszystko dobrzeMoja rada nie doszukuj się niczego złego po prostu jesteś w ciąży ,która ma się dobrze. Pozytywne myślenie to podstawa!
Ania ja w poprzedniej ciąży miałam robione Rtg klatki piersiowej nie wiedząc jeszcze o bąbelku i wszystko było dobrze także nie martw się na zapas
Mauysiu moja Madzia ma się dobrze po za ostatnimi dwoma dniami gdzie popłakuje i trzeba ją nosić ze 4 godziny na rekach.Zwalam to na kształtujące się jelitkaKarmie ją na przemiennie mm i piersią ale chyba nie jest zaciekawy ten mój pokarm bo głodna po nim jest
Jeszcze trochę i pewnie przejde na samo mm bo nie będziemy się męczyć.
Jeśli chodzi o pączusie niestety nie mogę ale odbije to sobie póżniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 10:45
kiti, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Babeczki,wpadam na chwilę bo czekam na maila od jednego sprzedawcy no i oczywiście po wieści od Sylwi
Kochana Sylwuś nie denerwuj się, wg mnie (z tego co piszesz) to wszystko jest w najlepszym porządku,tylko masz chyba gburowatego lekarza a wiadomo,że najlepiej by było gdyby lekarz wykazał nieco większy entuzjazm...ale to nie oznacza,że to coś złego oznacza, po prostu taki ostrożny pewnie z niego typ...co do karty ciąży to najczęściej lekarze na samiutkim początku nie zakładają,ja przy Kubie tak miałam że dopiero na drugiej wizycie założyła mi Ginka,a przy Igorze od razu na pierwszej więc nie odzczytuj tego za zły znakMyśl pozytywnie !(Effcia,chyba to miałaś na mysli,co
?) No i zacznij się już cieszyć bo masz czym
Koczku będzie dobrze i pewnie szybko wrócisz do domku i o wszystkim zapomnisz
Libruś, Ty dalej na zwolnieniu? Kurcze do kiedy będziesz się "lenić" ? Bo może udałoby się nam znów spotkaćA co do zakupów to właśnie szukam czegoś dla Kuby na działkę, a w przyszłą środę zamierzam zrobić skok na HM w Porcie Łódź,bo coś tam upatrzyłam dla Juniora nr 2
No nic,tyle ode mnie,teraz uciekam do roboty,bo dziś zaspaliśmy i jeszcze śniadanie nie zjedzone, trzeba dać mleka Starszemu bo zaraz zupełnie wystygnie...ale wiecie,musiałam zajrzeć tuPoza tym muszę lecieć,bo Igor wciąż potrzebuje mojej pomocy,bo ostatnio non stop rzuca sobie przytulankę albo pieluszkę na twarz i nie umie zdjąć...i denerwuje się strasznie
Miłego dnia...a właśnie trzeba pączków się objeść dziś...Igor znacznie lepiej znosi moje zachcianki więc od dłuższego czasu na coś sobie pozwalam
a-koczek, Dodi, AGA 30, Libra, Kfjatus, kiti, Spero, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWięc ja też na chwilkę.
Padam na ryj, jestem totalnie bez sił, ten mały blond cwaniak żyć mi nie daje. W leżaczku nie chce leżeć, bo woli SIEDZIEĆ mi na kolanach. Gówniarz ledwo skończył 3 miesiące a pozycja siedząca jest dla niego najlepsza do podziwiania świata. Poza tym drugą noc budzi się co 4 godziny, jest strasznie marudny
Sylwia - wychodzi na to, że masz mało rozmownego lekarza, trudny typ ale do ogarnięcia. Musisz sama na niego napierać, żeby wydobyć z niego wszelkie informacje. Czekamy do kolejnej wizyty
She - wcale się nie dziwię, że mówią na Maję AngelinaJest równie piękna
Shaggi - jak ty znajdujesz czas na robienie czegokolwiek na działce?A co w tym czasie robi Igorek? Pewnie leży spokojnie w wózku i nie przeszkadza rodzicom
Mayuś - kurczę, 5 miesięcy Henia ... kiedy to zleciało? Pismak ma rację, ze zestresowana mama to i zestresowane dziecko. MM nie jest takie złe. Wiadomo, że mleko matki jest najlepsze, ale jakbyś zaczęła podawać Heniowi mm + jakiś kleik, to może ładniej by ci spał w nocy, i ty byś mogła troszkę odespać?
Effciu - pierwszy miesiąc dzieci są takie niestabilne emocjonalnie, ale w drugim miesiącu Madzia powinna być już spokojniejsza
Pączka jeszcze nie jadłam ale zamierzam, nawet z 5. Co będę sobie żałowała?
Miłego dnia dziewojeEffcia28, Pismak, a-koczek, AGA 30, Libra, Kfjatus, kiti, zbikowa, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
Powitać
Tu obchodzi się tłusty wtorek, więc za 5 dni będą te ich pączkopodobne ciacha. Ale spoko, dziś też síę wciągnie jakiegoś pączusiabo po pracy podskoczymy do znajomych
Miłego dnia!Rucia, Pismak, AGA 30, Libra, Kfjatus, kiti, zbikowa, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shaggi - jak ty znajdujesz czas na robienie czegokolwiek na działce?
A co w tym czasie robi Igorek? Pewnie leży spokojnie w wózku i nie przeszkadza rodzicom
Około 13 jedziemy na obiad do mojej Mamy i wtedy też zwykle Igor zaczyna się budzić
U mamy dostaje cyca (albo przed moim obiadem albo po, zależy czy śpi dalej czy nie) i potem juz zostaje z Babcią, bo póki co pogoda jest taka,że po 15 już robi się chłodniej więc nie ryzykuję...ale jak zrobi się cieplej,to będzie z nami na okrągło na działce
W końcu ja mam jedzenie dla Niego zawsze przy sobie, gotowe do podania
No i w wózku Mu wygodnie a i na powietrzu śpi pięknie
Kuba z działki wcale nie schodzi siedzi z nami od rana do wieczora
Ale to tylko sobota...w tygodniu nie ma nas tam wcaleTrzymajcie kciuki,bo zamierzam z Mamą rozmawiać wkrótce o przeprowadzce do Niej!
Kurcze trzeba uciekać...bo jeszcze nic (poza śniadaniem) nie zrobiłamA tu juz prawie południe
A jutro ZNÓW do Babci jedziemy
a-koczek, AGA 30, Libra, Kfjatus, Rucia, zbikowa, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej
Sylwia super wiescija karte ciazy w 8tyg mialam dopiero zalozona
ja juz ze 2tyg temu jadlam paczka i dzis tez bo ok jest malej nie szkodza
plemniczka moja juz teraz ma 1kg na plusie a na szczepieniu pewnie jeszcze wiecej bedzie miala ale pediatra nie mowila ze za duzo przytyla
z karmieniem u mnie fajnie mleczkac mam duzo jak narazie
a Iza teraz zaczyna gaworzyc to juz taka fajniutka jesta-koczek, Rucia, Libra, kiti, mauysia, aisa lubią tę wiadomość
-
Efcia no własnie ja tez mam obawy że jak otworzą to może być większe bo w końcu juz trochę to mieszka u mnie . A tak na marginesie to mam stresa bo ja tylko w ciązy w szpitalu leżałam a tak to z daleka je omijałam a teraz na dodatek jeszcze córkę muszę zostawić na noc u babci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 11:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Słonko, jedziemy zwykle przed południem na działkę (10-11) i wtedy biorę Igorexa w wózku i On tam śpi sobie
Zazdroszczę Ci tego spaniaDzidek nie pośpi w wózku gdy nic mu nie trzęsie pod tyłkiem. Ostatnio spał na tarasie bez ruchu ... 15 minut. Albo muszę bujać wózkiem, albo być z nim w ruchu. Ech ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
Koczuś – czyli to będzie cięcie powłok jak do cc? Czyli będziesz świadoma i dostaniesz znieczulenie w kręgosłup… A kiedy idziesz do szpitala? tak od razyu we wtrorek i operacja czy na oddział przyjmują Cię w poniedziałek? Operacja i następnego dnia już do domu? Szybko bardzo… niech tej endometriozy będzie jak najmniej… pewnie przy okazji zobaczą czy nie masz zrostów po cc… także dwie pieczenie przy jednym ogniu… trzymam kciuki&&&
Sylwia – mi też się wydaje, ze wszystko jest dobrze, więc się ciesz kobieto:)
Pismak – to taki przesąd jest? Ja zawsze jem z 3 pączki, toż się u mnie nie sprawdza…
Effcia – sił dużo, a Madzi niech przejdą boleści
Shagga – ja mam zwolnienie do 6 marca, więc jak byś była w mej miejscowości, to daj znaćw tym czasie (prócz 6 marca) mogę się zjawić o każdej godzinie;)
Powodzenia w rozmowie z mamą
Rutka – wycwanił się Twój Dzidek i wie, gdzie mu najlepiej;)
Aiska – Ty to masz dobrze:) tłusty czwartek… tłusty wtorek hehehe a chociaż dobre tam robią słodkości?
Idę piec pączki, może już się ruszyły i są gotowe wskoczyć na olej;) wpadnę pewnie jeszcze jak zwykle nocąsmacznych pączusiów i miłego dnia dziewczęta
AGA 30, Pismak, Kfjatus, Rucia, zbikowa, aisa lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Zazdroszczę Ci tego spania
Dzidek nie pośpi w wózku gdy nic mu nie trzęsie pod tyłkiem. Ostatnio spał na tarasie bez ruchu ... 15 minut. Albo muszę bujać wózkiem, albo być z nim w ruchu. Ech ...
Rucia, Libra lubią tę wiadomość