X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez dluzej nie dam rady

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :)
    Widze że jeszcze wieści nie ma od Sylwii a szkoda :/
    No skrobaj kochana jak tam po wizycie :)

Libra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór:)
    tercia wrote:
    Dziewczynki, pora wstawać!!! Zapalam światełko! :)
    Jeny:) powiało mi déjà vu… poczułam się jak w szpitalu, tylko tam zamiast słowa „dziewczyny” było „kobietki” :)

Kfjatku – żadna ze mnie mistrzyni… po prostu chłop na noc pracuje, to mi się nocą nudzi;)
    Kfjatus wrote:
    Bo ja jestem głupia i zamawiam, bo i to mi potrzebne i tamto, a z portfela kaska migiem ucieka...nadgorliwa jestem i tyle :D
    Pasja kosztuje… ja zawszę lubię czytać jak Ty o tych zajęciach z taką pasją piszesz:)

Aisa – współczuje powrotu zimy… wracaj do Polski, u nas słoneczko, aż żal mi dzisiaj dupkę ściskał, że nie mogę jeszcze wskoczyć na mój rowerek:/
    Pismak wrote:
    Libruś czy myślałaś o zmianie fachu i przerzuceniu się na fach pisarski ? :P
    Raczej nie, bo styl mój nie za ciekawy :D a lanie wody mam na drugie imię;)

Małysz – zalakowałam za lajki dla wszystkich… ale współczuje cyckowych problemów, to na pewno męczące
    AGA 30 wrote:
    Libra poetka z ciebie normalnie :)
    Słońce świeci ptaszki śpiewają okna do mycia a Aga30 lenia ma :D
    Raczej nawiedzona ze mnie osoba:D
    Jak dzisiaj szlam sobie do sklepu to wróbelki na trawie tak fajnie skakały i dziobki w dziobki wkładały jakby sobie buziaki dawały:) może gody się już zaczynają:) podoba mi się moje L4, że mam czas na podziwianie takich zwykłych porządków natury
    A jak owulka była w poniedziałek, to trzeba ściskać kciuki, by weekend z Waflem w końcu zadziałał;)

Ola – modra Twoja psinka:)

Żbiczku – super suwaczek:) i piknie zdemaskowałaś Dodi hehehe

Blodni – rośnie ta Twoja mała Iza:) jak na drożdżach

Shagguś – ja się do streszczeń nie nadaję:) za duża skleroza:/ wszystkie dłuższe posty piszę oczywiście w Wordzie…
    Znalazłaś coś ciekawego na necie? Stroje na święto Igorka upatrzone?
    Super, że chłopaki zdrowo rosną a sprawy działkowo-budowlane posuwają się do przodu:)

She – teraz ja będę trzymać kciuki za powodzenie operacji słodkiej Majeczki:)

Ilonka – wcale się nie dziwię, że oklapłaś jak zaraz po porodzie szalałaś w takim owczym pędzie:) zregenerujesz się trochę i znów będziesz działać:)

Strażaczko – a co mówił lekarz? Podejrzewam, że z takim kolanem to jeszcze troche posiedzisz na L4

Koczku – a na czym będzie polegał Twój zabieg? Co Ci będą robić?

Anka_a – jak to naraziłaś się z czystej głupoty? Co się stało?

Plemniczko – niezłe zawirowania z Nelką… jak nie kolka, to wysypka… oby jej wszystko szybko przeszło

Sylwia pewnie tak się wzruszyła dobrymi wieściami, że z wrażenia opadł z sił… i nic nie skrobnęła…

A ja dziś (a raczej znów muszę się odnieść do dnia wczorajszego) zaliczyłam chyba punkt zwrotny w mej rekonwalescencji… otóż nastąpił wczoraj przełom i pierwszy dzień, po 26 dniach od operacji, nie plamiłam, nie krwawiłam a do tego odpadł mi ostatni strupek:) jest nadzieja:) zdrowieję:)

Spokojnych snów:)

Kfjatus, aisa, zbikowa, Pismak, Shagga_80, Rucia, Blondi22, AGA 30, Gunia, kiti, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Librus usuwają mi Endo ze szwu po cc. Lekarz mówił ze to krótki Ma być zabieg ale przygotowywac mnie będą jak do normalnej operacji. Ma nadzieję że tylko pod powłoką skorna jest umiejscowiona że głębiej sobie nie weszła

aisa, Dodi, Rucia, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe trzymam kciuki za Maję
    shagus kto jak kto Ale ty dasz radę ogarnąć całe te zamieszanie wokół budowy i chłopaków

aisa, Shagga_80, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ponadto tłusty czwartek dziś więc dużo pysznych pączków życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 08:40

aisa, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mam nadzieję,że Sylwia z radości po wizycie poszła na jakieś zakupy czy coś,albo zmęczona poszła spać wcześniej
    Pewnie oszolomiona bo będzie miała blizniki :-D później coś skrobne .I aby pączki które bo ja ich zamirzam zjeść full poszły Wam w cycki:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam w tłusty czwartek, miłego pałaszowania pączków życzę ! :P NIECH NIE IDĄ W BOCZKI, TYLKO NA ZDROWIE :)
    Libra, fakt pasja kosztuje, tylko wiem, że czasem przesadzam z wydawaniem gotówki :P

aisa, zbikowa, Shagga_80, Dodi, AGA 30, Libra, kiti lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ciągle czekam na wieści o Sylwii, ale muszę się zbierać do pracy, a tam dzisiaj młyn totalny będzie, więc nie wiem,czy uda mi się włazić ze smarka na ovu....
    no nic to... zmykam...
    3majcie się ciepło :*

Libra lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Koczku, fajnie, że od strzała załatwisz sprawę. Potem na bank sie ruszy w biznesie starankowym.

Miłego pączkowania.

aisa, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki wczorajsza wizyta u ginka sie opoznila bo weszlam 40 minut pozniej i bylam w domu dopiero po 19 szybko cos zjadlam bo mdlosci mnie meczyly,wzielam prysznic i poszlam spac. Nie mialam na nic sil bylam wykonczona po calym dniu. Zdaje relacje z wizyty. Jestem srednio zadowolona poniewaz moj gin moze jest dobrym lekarzem ale strasznie malomownym i trzeba go caly czas ciagnac za jezyk. Najpierw pokazalam mu wyniki HCG usmiechnal sie i powiedzia ,, no to sie zbadamy,, najpierw robil mi zwykle ginekologiczne badanie i nic oczywiscie nie powiedzial potem zrobil mi USG dopochwowe i zobaczylam malutka krope i sie zapytalam czy wszystko jest dobrze a on ,, na dzien dzisiejszy tak,, i tyle. Wydrukowal mi fotke a do niej kartke z napisem :

W macicy obecny jest pojedynczy pecherzyk ciazowy z echem zarodka i pecherzyka zoltkowego .CRL odpowaida 6 i 6/7 tygodnia ( 0,52 cm).Trofoblast jednorodny.Jajniki obustronnie prawidlowe ..

Zapytalam sie a co z serduszkiem a on ze prosze sie umowic za dwa tygodnie to sobie go posluchamy

Kazal mi kupic magnez( hmm ciekawa jestem po co?) i nadal brac lutke podjezykowo. W pracy mam nie wykonywac ultradzwiekow choc trudne to bedzie bo ja sama tylko jestem kosmetyczka- bede musiala cos wymyslec np. ze jest w naprawie a inne zabiegi moge robic spokojnie
    Zlecil mi badania do zrobienia i jak bede za dwa tygodnie to beda u niego wyniki.Jesli bedzie mnie bolal brzuch to mam nospe brac. Mowilam mu ze odstawilam bromergon ale ze kilka dni bralam cwiartke- a on ze bardzo dobrze zrobilam. Pokazalam mu witaminy prenatal complex i mowil ze moge je brac.

To tyle w skrocie. Troche zla jestem . Myslicie ze wszystko jest wporzadku?Martwie sie bo nie zalozyl mi karty ciazy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 08:56

gocha04, Pismak, Blondi22, AGA 30, kiti, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś wszytsko dobrze więc juz sie nie stresuj

she, sylwia1985, Shagga_80, Dodi, Libra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• she Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - jest dobrze więc już spokojnie :)

sylwia1985, Shagga_80, Dodi, Libra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry babeczki :)
    Nie mogę się doczekać pączków! Od urodzenia Majki nie zjadłam ani jednego, bo smażone i nie chciałam, żeby Mała odczuła to w postaci bólu brzuszka. Ale jadłam faworki i nic jej nie było. Więc dzisiaj pączek, no może 2 idzie w ruch! :D smacznego wszystkim :)

a-koczek, Shagga_80, Dodi, aisa, AGA 30, Libra, Kfjatus, zbikowa, Spero, mauysia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czesc dziewuszki wczorajsza wizyta u ginka sie opoznila bo weszlam 40 minut pozniej i bylam w domu dopiero po 19 szybko cos zjadlam bo mdlosci mnie meczyly,wzielam prysznic i poszlam spac. Nie mialam na nic sil bylam wykonczona po calym dniu. Zdaje relacje z wizyty. Jestem srednio zadowolona poniewaz moj gin moze jest dobrym lekarzem ale strasznie malomownym i trzeba go caly czas ciagnac za jezyk. Najpierw pokazalam mu wyniki HCG usmiechnal sie i powiedzia ,, no to sie zbadamy,, najpierw robil mi zwykle ginekologiczne badanie i nic oczywiscie nie powiedzial potem zrobil mi USG dopochwowe i zobaczylam malutka krope i sie zapytalam czy wszystko jest dobrze a on ,, na dzien dzisiejszy tak,, i tyle. Wydrukowal mi fotke a do niej kartke z napisem :

W macicy obecny jest pojedynczy pecherzyk ciazowy z echem zarodka i pecherzyka zoltkowego .CRL odpowaida 6 i 6/7 tygodnia ( 0,52 cm).Trofoblast jednorodny.Jajniki obustronnie prawidlowe ..

Zapytalam sie a co z serduszkiem a on ze prosze sie umowic za dwa tygodnie to sobie go posluchamy

Kazal mi kupic magnez( hmm ciekawa jestem po co?) i nadal brac lutke podjezykowo. W pracy mam nie wykonywac ultradzwiekow choc trudne to bedzie bo ja sama tylko jestem kosmetyczka- bede musiala cos wymyslec np. ze jest w naprawie a inne zabiegi moge robic spokojnie
    Zlecil mi badania do zrobienia i jak bede za dwa tygodnie to beda u niego wyniki.Jesli bedzie mnie bolal brzuch to mam nospe brac. Mowilam mu ze odstawilam bromergon ale ze kilka dni bralam cwiartke- a on ze bardzo dobrze zrobilam. Pokazalam mu witaminy prenatal complex i mowil ze moge je brac.

To tyle w skrocie. Troche zla jestem . Myslicie ze wszystko jest wporzadku?Martwie sie bo nie zalozyl mi karty ciazy :(

Nic się nie martw. Są lekarze, którzy kartę ciąży zakładają dopiero po 8 tygodniu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mnie zwazyl- 54 kg wyszlo

Ja tez dzis sie skusze na paczusia :)

a-koczek, AGA 30 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mauyś współczuje tych problemów z karmieniem. Może faktycznie warto to przemyśleć i zamiast męczyć siebie i Henia to przestać karmić. Słyszałam kiedyś że sfrustrowana mama to sfrustrowane dziecko więc może Henixowi się udziela :D I spóźnione ale ogromne i wielkie gratulacje z okazji 5 miesięcy :)

Shaguś napisałabym dla Ciebie streszczenie ale ostatnio mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem i mogłabym napisać coś co u którejś co niekoniecznie tak było tylko ja tak zrozumiałam :D z pisaniem zrozumiale też mam problem jak widać :D
    Poza tym cieszę się że na budowie wszystko do przodu :) Standardowo kciuki za wizyty Chłopaków i napisz jak znajdziesz chwilkę co tam w sprawach doktorowych słychać :)

She biedna Maja :/ Taka śliczna a taka operacja ją czeka :/ Trzymam kciuki za szybki termin i pomyślny przebieg operacji i dużo zdrówka dla Maji :)

Ilonko ciesze się niezmiernie że zaglądnęłaś do Nas na chwilkę :) teraz znowu zostaliście w czwóreczkę to sobie szybko wszystko ogarniesz :)

Koczku super że wizyta udana i że tak szybko mogą Ci to usunąć :)

Plemniczko kurcze ciekawe od czego te krostki znowu. Ale widzę że macie konkretny plan więc pewnie szybko się okaże co to faktycznie jest :)

Ania a czego to RTG miałaś robione ?

Strażaczko czy z nogą lepiej? opuchlizna zeszła ? czy lekarz coś mówił czy byłaś tylko po l4 ?

Sylwia cieszę się że wszystko dobrze ! Ale na Boga następnym razem to napisz chociaż smsa do którejś jak będziesz do domu wracać bo my tutaj wariujemy a wczorajszy dzień nie należał do najlepszych :/ Sama wiesz jak sama się denerwowałaś jak któraś długo po wizycie nic nie pisała :/ Upraszam więc abyś po wizycie za dwa tygodnie napisała chociaż krótkie "ok" :D
    I teraz uwierz w końcu że jesteś w ciąży widziałaś dziecię swoje jest piękne i będzie zdrowo rosło. Porób badania a za 2 tyg usłyszysz jego serducho :)

Dziś tłusty czwartek pamiętajcie więc że jeden pączek to jeden rok dobrobytu :D

a-koczek, Shagga_80, Dodi, aisa, Libra, Kfjatus, zbikowa, Spero, mauysia lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku nie mam numeru telefonu do zadnej z Was tylko mam do Muzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Pismaku nie mam numeru telefonu do zadnej z Was tylko mam do Muzi

No to trzeba to zmnienić :)
    Możesz sobie wybrać emisariuszkę i wysłać jej priv nr do siebie :)

Effcia28, Shagga_80, Dodi, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dobrobytu jeden pączek juz poszedł, także jeden rok z głowy

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 5286 5287 5288 5289 5290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ