plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobry Wieczór:)
tercia wrote:Dziewczynki, pora wstawać!!! Zapalam światełko!
Kfjatku – żadna ze mnie mistrzyni… po prostu chłop na noc pracuje, to mi się nocą nudzi;)Kfjatus wrote:Bo ja jestem głupia i zamawiam, bo i to mi potrzebne i tamto, a z portfela kaska migiem ucieka...nadgorliwa jestem i tyle
Aisa – współczuje powrotu zimy… wracaj do Polski, u nas słoneczko, aż żal mi dzisiaj dupkę ściskał, że nie mogę jeszcze wskoczyć na mój rowerek:/
Pismak wrote:Libruś czy myślałaś o zmianie fachu i przerzuceniu się na fach pisarski ?a lanie wody mam na drugie imię
Małysz – zalakowałam za lajki dla wszystkich… ale współczuje cyckowych problemów, to na pewno męczące
AGA 30 wrote:Libra poetka z ciebie normalnie
Słońce świeci ptaszki śpiewają okna do mycia a Aga30 lenia ma
Jak dzisiaj szlam sobie do sklepu to wróbelki na trawie tak fajnie skakały i dziobki w dziobki wkładały jakby sobie buziaki dawały:) może gody się już zaczynająpodoba mi się moje L4, że mam czas na podziwianie takich zwykłych porządków natury
A jak owulka była w poniedziałek, to trzeba ściskać kciuki, by weekend z Waflem w końcu zadziałał
Ola – modra Twoja psinka:)
Żbiczku – super suwaczek:) i piknie zdemaskowałaś Dodi hehehe
Blodni – rośnie ta Twoja mała Iza:) jak na drożdżach
Shagguś – ja się do streszczeń nie nadajęza duża skleroza:/ wszystkie dłuższe posty piszę oczywiście w Wordzie…
Znalazłaś coś ciekawego na necie? Stroje na święto Igorka upatrzone?
Super, że chłopaki zdrowo rosną a sprawy działkowo-budowlane posuwają się do przodu:)
She – teraz ja będę trzymać kciuki za powodzenie operacji słodkiej Majeczki:)
Ilonka – wcale się nie dziwię, że oklapłaś jak zaraz po porodzie szalałaś w takim owczym pędzie:) zregenerujesz się trochę i znów będziesz działać
Strażaczko – a co mówił lekarz? Podejrzewam, że z takim kolanem to jeszcze troche posiedzisz na L4
Koczku – a na czym będzie polegał Twój zabieg? Co Ci będą robić?
Anka_a – jak to naraziłaś się z czystej głupoty? Co się stało?
Plemniczko – niezłe zawirowania z Nelką… jak nie kolka, to wysypka… oby jej wszystko szybko przeszło
Sylwia pewnie tak się wzruszyła dobrymi wieściami, że z wrażenia opadł z sił… i nic nie skrobnęła…
A ja dziś (a raczej znów muszę się odnieść do dnia wczorajszego) zaliczyłam chyba punkt zwrotny w mej rekonwalescencji… otóż nastąpił wczoraj przełom i pierwszy dzień, po 26 dniach od operacji, nie plamiłam, nie krwawiłam a do tego odpadł mi ostatni strupek:) jest nadzieja:) zdrowieję
Spokojnych snów:)Kfjatus, aisa, zbikowa, Pismak, Shagga_80, Rucia, Blondi22, AGA 30, Gunia, kiti, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana.
Librus usuwają mi Endo ze szwu po cc. Lekarz mówił ze to krótki Ma być zabieg ale przygotowywac mnie będą jak do normalnej operacji. Ma nadzieję że tylko pod powłoką skorna jest umiejscowiona że głębiej sobie nie weszłaaisa, Dodi, Rucia, Libra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Mam nadzieję,że Sylwia z radości po wizycie poszła na jakieś zakupy czy coś,albo zmęczona poszła spać wcześniej
później coś skrobne .I aby pączki które bo ja ich zamirzam zjeść full poszły Wam w cycki:)
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Witam w tłusty czwartek, miłego pałaszowania pączków życzę !NIECH NIE IDĄ W BOCZKI, TYLKO NA ZDROWIE
Libra, fakt pasja kosztuje, tylko wiem, że czasem przesadzam z wydawaniem gotówki
aisa, zbikowa, Shagga_80, Dodi, AGA 30, Libra, kiti lubią tę wiadomość
-
czesc dziewuszki wczorajsza wizyta u ginka sie opoznila bo weszlam 40 minut pozniej i bylam w domu dopiero po 19 szybko cos zjadlam bo mdlosci mnie meczyly,wzielam prysznic i poszlam spac. Nie mialam na nic sil bylam wykonczona po calym dniu. Zdaje relacje z wizyty. Jestem srednio zadowolona poniewaz moj gin moze jest dobrym lekarzem ale strasznie malomownym i trzeba go caly czas ciagnac za jezyk. Najpierw pokazalam mu wyniki HCG usmiechnal sie i powiedzia ,, no to sie zbadamy,, najpierw robil mi zwykle ginekologiczne badanie i nic oczywiscie nie powiedzial potem zrobil mi USG dopochwowe i zobaczylam malutka krope i sie zapytalam czy wszystko jest dobrze a on ,, na dzien dzisiejszy tak,, i tyle. Wydrukowal mi fotke a do niej kartke z napisem :
W macicy obecny jest pojedynczy pecherzyk ciazowy z echem zarodka i pecherzyka zoltkowego .CRL odpowaida 6 i 6/7 tygodnia ( 0,52 cm).Trofoblast jednorodny.Jajniki obustronnie prawidlowe ..
Zapytalam sie a co z serduszkiem a on ze prosze sie umowic za dwa tygodnie to sobie go posluchamy
Kazal mi kupic magnez( hmm ciekawa jestem po co?) i nadal brac lutke podjezykowo. W pracy mam nie wykonywac ultradzwiekow choc trudne to bedzie bo ja sama tylko jestem kosmetyczka- bede musiala cos wymyslec np. ze jest w naprawie a inne zabiegi moge robic spokojnie
Zlecil mi badania do zrobienia i jak bede za dwa tygodnie to beda u niego wyniki.Jesli bedzie mnie bolal brzuch to mam nospe brac. Mowilam mu ze odstawilam bromergon ale ze kilka dni bralam cwiartke- a on ze bardzo dobrze zrobilam. Pokazalam mu witaminy prenatal complex i mowil ze moge je brac.
To tyle w skrocie. Troche zla jestem . Myslicie ze wszystko jest wporzadku?Martwie sie bo nie zalozyl mi karty ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 08:56
gocha04, Pismak, Blondi22, AGA 30, kiti, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość
-
I dzień dobry babeczki
Nie mogę się doczekać pączków! Od urodzenia Majki nie zjadłam ani jednego, bo smażone i nie chciałam, żeby Mała odczuła to w postaci bólu brzuszka. Ale jadłam faworki i nic jej nie było. Więc dzisiaj pączek, no może 2 idzie w ruch!smacznego wszystkim
a-koczek, Shagga_80, Dodi, aisa, AGA 30, Libra, Kfjatus, zbikowa, Spero, mauysia lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:czesc dziewuszki wczorajsza wizyta u ginka sie opoznila bo weszlam 40 minut pozniej i bylam w domu dopiero po 19 szybko cos zjadlam bo mdlosci mnie meczyly,wzielam prysznic i poszlam spac. Nie mialam na nic sil bylam wykonczona po calym dniu. Zdaje relacje z wizyty. Jestem srednio zadowolona poniewaz moj gin moze jest dobrym lekarzem ale strasznie malomownym i trzeba go caly czas ciagnac za jezyk. Najpierw pokazalam mu wyniki HCG usmiechnal sie i powiedzia ,, no to sie zbadamy,, najpierw robil mi zwykle ginekologiczne badanie i nic oczywiscie nie powiedzial potem zrobil mi USG dopochwowe i zobaczylam malutka krope i sie zapytalam czy wszystko jest dobrze a on ,, na dzien dzisiejszy tak,, i tyle. Wydrukowal mi fotke a do niej kartke z napisem :
W macicy obecny jest pojedynczy pecherzyk ciazowy z echem zarodka i pecherzyka zoltkowego .CRL odpowaida 6 i 6/7 tygodnia ( 0,52 cm).Trofoblast jednorodny.Jajniki obustronnie prawidlowe ..
Zapytalam sie a co z serduszkiem a on ze prosze sie umowic za dwa tygodnie to sobie go posluchamy
Kazal mi kupic magnez( hmm ciekawa jestem po co?) i nadal brac lutke podjezykowo. W pracy mam nie wykonywac ultradzwiekow choc trudne to bedzie bo ja sama tylko jestem kosmetyczka- bede musiala cos wymyslec np. ze jest w naprawie a inne zabiegi moge robic spokojnie
Zlecil mi badania do zrobienia i jak bede za dwa tygodnie to beda u niego wyniki.Jesli bedzie mnie bolal brzuch to mam nospe brac. Mowilam mu ze odstawilam bromergon ale ze kilka dni bralam cwiartke- a on ze bardzo dobrze zrobilam. Pokazalam mu witaminy prenatal complex i mowil ze moge je brac.
To tyle w skrocie. Troche zla jestem . Myslicie ze wszystko jest wporzadku?Martwie sie bo nie zalozyl mi karty ciazy
Nic się nie martw. Są lekarze, którzy kartę ciąży zakładają dopiero po 8 tygodniu.
-
Dzień dobry
Mauyś współczuje tych problemów z karmieniem. Może faktycznie warto to przemyśleć i zamiast męczyć siebie i Henia to przestać karmić. Słyszałam kiedyś że sfrustrowana mama to sfrustrowane dziecko więc może Henixowi się udzielaI spóźnione ale ogromne i wielkie gratulacje z okazji 5 miesięcy
Shaguś napisałabym dla Ciebie streszczenie ale ostatnio mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem i mogłabym napisać coś co u którejś co niekoniecznie tak było tylko ja tak zrozumiałamz pisaniem zrozumiale też mam problem jak widać
Poza tym cieszę się że na budowie wszystko do przoduStandardowo kciuki za wizyty Chłopaków i napisz jak znajdziesz chwilkę co tam w sprawach doktorowych słychać
She biedna MajaTaka śliczna a taka operacja ją czeka
Trzymam kciuki za szybki termin i pomyślny przebieg operacji i dużo zdrówka dla Maji
Ilonko ciesze się niezmiernie że zaglądnęłaś do Nas na chwilkęteraz znowu zostaliście w czwóreczkę to sobie szybko wszystko ogarniesz
Koczku super że wizyta udana i że tak szybko mogą Ci to usunąć
Plemniczko kurcze ciekawe od czego te krostki znowu. Ale widzę że macie konkretny plan więc pewnie szybko się okaże co to faktycznie jest
Ania a czego to RTG miałaś robione ?
Strażaczko czy z nogą lepiej? opuchlizna zeszła ? czy lekarz coś mówił czy byłaś tylko po l4 ?
Sylwia cieszę się że wszystko dobrze ! Ale na Boga następnym razem to napisz chociaż smsa do którejś jak będziesz do domu wracać bo my tutaj wariujemy a wczorajszy dzień nie należał do najlepszychSama wiesz jak sama się denerwowałaś jak któraś długo po wizycie nic nie pisała
Upraszam więc abyś po wizycie za dwa tygodnie napisała chociaż krótkie "ok"
I teraz uwierz w końcu że jesteś w ciąży widziałaś dziecię swoje jest piękne i będzie zdrowo rosło. Porób badania a za 2 tyg usłyszysz jego serducho
Dziś tłusty czwartek pamiętajcie więc że jeden pączek to jeden rok dobrobytu
a-koczek, Shagga_80, Dodi, aisa, Libra, Kfjatus, zbikowa, Spero, mauysia lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
sylwia1985 wrote:Pismaku nie mam numeru telefonu do zadnej z Was tylko mam do Muzi
No to trzeba to zmnienić
Możesz sobie wybrać emisariuszkę i wysłać jej priv nr do siebieEffcia28, Shagga_80, Dodi, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)