X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy mogła wystapic owulacja nikt Ci nie powie bo to nawet lekarz co do dnia to ci dokładnie nie wskaże. ale szansa jest zawsze obstawiam najbardziej 13 ale nie widze twoich temp ani wykresu więc to tylko gdybanie

aisa, Rucia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodałabym Papi że szansa na zajście jest zawsze :) I przyłączam się do koczka, warto by prowadzić wykres,do czego gorąco namawiam.

aisa, Libra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwius nie przejmuj się...wiesz że nie możesz się wkurzać teraz....Co za baba zamiast sie cieszyć!!! trzeba było jej powiedzieć to jest dzidzia planowana...wtedy by siedziała cicho...odpoczywaj...Może powinnaś na L4 iść do końca ciąży..Na pracujesz się jeszcze!!!! przypominam kobiety do 67 roku pracują więc się na pracujesz jeszcze.Ale pewnie w pracy masz chociaż spokój od Teściówki...Pomyślcie nad przeprowadzka...bo jak ma Ci tak gadać.....

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze sie zapytala czy przypadkiem jakis lekow nie bralam bo moglam nimi zaszkodzic dziecku ale sposob w jaki to mowila- no porazka normalnie za kogo ona mnie ma:'( strazaczka nie chce jeszcze isc na l 4 przynajmniej w pracy mam spokoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus współczuje perypeti z tesciową.

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przezyje byleby tylko fasolinka zdrowa byla

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • she Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dzień dobry.

I po weekendzie. :( Wczoraj mieliśmy imprezę urodzinową Kini. Jutro kończy 10 lat, i nadszedł ten moment kiedy wchodzi w wiek nastolatkowy. Matko kochana jak to brzmi :P Leoś nie był zachwycony gośćmi, w zasadzie cały czas płakał. Nawet babcia go przerażała :P

Miłego dnia dziewoje.
    Rucia - wprowadź w domu model anglosaski ;) wtedy Kinia będzie nastolatką jak skończy 13 latek :) w ten sposób eleven i twelve to jeszcze nie jest -teen :D

My wczoraj byliśmy na urodzinach i mojego siostrzeńca. Przy dmuchaniu świeczek zrobiła się taka wrzawa, że aż Majka się wystraszyła i też zaczęła krzyczeć. Nie płakać, ale krzyczeć. No chyba, że przyłączyła się w ten sposób do ogólnego podniecenia dmuchaniem 6 świeczek :D

aisa, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    A i jeszcze sie zapytala czy przypadkiem jakis lekow nie bralam bo moglam nimi zaszkodzic dziecku ale sposob w jaki to mowila- no porazka normalnie za kogo ona mnie ma:'( strazaczka nie chce jeszcze isc na l 4 przynajmniej w pracy mam spokoj
    pomyśl nad przeprowadzka...bO SKORO TERAZ SIĘ WTRĄCA to będzie Cię pilnowała na każdym kroku :(

• she Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mam nadzieję, że to była tylko taka reakcja teściowej na szok, że jesteś w ciąży. Strażaczka ma rację, powiedz jej kiedyś że to była planowana i wyczekana ciąża :)
    A Ty się nie denerwuj kochana :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tercia, Spero - oczywiście nie lubię Waszych @ Ovu powinno dodać przycisk NIE LUBIĘ

Spero, aisa lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziołchy

Moja teściowa to ma jeszcze kilka wspaniałych pomysłów… Ona się po prostu szykuje na matkę a nie na babkę… ale to po moim trupie!
    A ja osobiście uważam, że najlepsza teściowa to teściowa, z którą nie mieszka się pod jednym dachem:)

Pismaczku – ja też nigdy nie miałam PSM… owszem brzuch mnie pobolewał przed @, ale nie miałam jakiś wahań humorów… ale jak się zaczęliśmy starać o dziecko, to mnie PSM dopada raz na jakiś czas… ja w moim przypadku wiąże to z niepowodzeniami w staraniu o dziecko… myślę, że na kilka dni przed @ podświadomie wyczuwam, że kolejny raz się nie udało i to mnie czasami wkurwia i sypię się emocjonalnie…

Kfjatku jak tam? @ nie przylazła?

Shagga – ciągle trzymam kciuki za pozytywną rozmowę z mamą… ale z opowieści sądzę, że ciężko to widzisz… może nie taki diabeł straszny… powodzenia:*

Koczku – trzymam kciuki za jutrzejszy dzień&&& daj znać jak się czujesz, jakie wieści jak tylko będziesz mogła… a ta ochota na winko i papieros to może przez stres? Stresujesz się?

Sylwia – olej teściową... jak ona nie jest gotowa na zostanie babcią, to nie powinna zatruwać szczęścia z tego, że zostaniecie rodzicami… jak nie potrafi wesprzeć, to niech się w ogóle nie odzywa… ona to się chyba bardziej przejmuje tym, co ludzi epowiedzą niż waszym szczęściem… a skoro jesteście po ślubie cywilnym, to chyba nikogo nie zdziwi, że jesteś w ciąży… a ja na waszym miejscu zrobiłabym ślub kościelny (jeżeli w ogóle chcecie mieć kościelny) wraz z chrzcinami…

Effcia – dobrze, że Madzia nocki przesypia

Papi – u Ciebie owulacja może być pomiędzy 10 a 17dc, najlepiej byłoby zacząć prowadzić obserwacje i zacząć współżyć wcześniej… 13dc to może być już za późno… na początek najlepiej byłoby zacząć współżycie od 8dc i tak co drugi dzień do 17dc

miłego popołudnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 17:09

aisa, Spero, Shagga_80, Papi lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wieczór.
    Ja się pytam gdzie są wszyscy?

Też tak macie że jak patrzycie na listę wątków to jest wszystko oprócz "dziewczyny rocznik 89 które też mają kurz pod łóżkiem - wpisywać się" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 19:14

Spero, aisa, Strażaczka90, Shagga_80, Rucia, Gunia, plemniczka lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór dobry :)
    Ja jestem choć się w krzakach trochę bunkruje :P

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka Aisa :) proszę szybka aktualizacje jak się sprawy mają.

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmn, co by tu napisać...
    W robocie się obijam, jest fajnie :)
    U położnej dziś byłam. Dziecię się kręci, ostatnio kopało w dolne partię co zbyt przyjemne nie było choć dziś znów przy pępku się kręcił. Na wizycie za 2 tygodnie powinno się już ustawić główką do dołu. Serducho ładnie pukało.
    Zapisałam nas na trzy spotkania w ramach szkoły rodzenia.
    Do szpitala możemy się umówić na "zwiedzanie" oddziału położniczego.
    Przytyłam 9 kg.
    No to chyba tyle.
    Teraz Twoja kolej na aktualizację :D :P

zbikowa, kiti, Spero, Shagga_80, Libra, sylwia1985, Rucia, Gunia, anka_a, mauysia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo super! a kiedy zaczynasz szkołę rodzenia? i jak jest wdech i wydech po szwedzku?

moja aktualizacja była ostatnio, u mnie nic nowego. dużo biegam, dużo jem, dużo śpię ;p

mówiłam juz że dużo jem? a własnie. ostatnio mnie naszło że musze spróbować coś nowego w swoim żywocie. a że akurat byłam na zakupach to zaszalałam. przechodziłam koło mrożonek i naszlo mnie na krewetki a że nigdy nie jadłam myśle sobie łaj not. cena 14,99. myśle super, wzięłam, ale przy kasie coś mi rachunek poderzanie zabolał. zapłaciłam, studiuję rachunek a tam 59,99. wniosek z tego taki drogie dzieci, okulary nosi się na nosie a nie trzyma na biurku w pracy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 19:46

she, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.Ja mi mina nerwy to napisze co tam na USG...Jakis nie doświadczony 25 letni lekarz robił mi USG że nie wiedzial nawet gdzie są wiezadla bo mnie pytał...muszę iść prywatnie na USG bo ten stwierdzil że wszystko Oki.Tak mi naciagal kolano że jeczalam z bólu a on do mnie "co sie pani takiego dzieje że pani dorzeczu.I to mnie dobilo .czerwona z bólu byłam jak burak już mnie tak bolało że mu odpowiedzialam "kurwa boli mnie bo mnie pan naciska i nogę wygina.A to boli.a teraz płacze z holu bo mię wytrzymuje ..zdziwiony że nogę mam jak flak i nie mogłam zgiac...jak lekarz zabronił mi w ogóle ja ruszać ...:( NFZ NA MEDAL kasy sie nie da to sie nie dowie co dokładnie z nogą..Poszłam ostatnio prywatnie to lekarz zbadał mi nogę z 20min i siedziałam prawie 45min i wiedziałam wszystko jak patrzył na nagraniu na płytce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 19:47

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    oooo super! a kiedy zaczynasz szkołę rodzenia? i jak jest wdech i wydech po szwedzku?

moja aktualizacja była ostatnio, u mnie nic nowego. dużo biegam, dużo jem, dużo śpię ;p

mówiłam juz że dużo jem? a własnie. ostatnio mnie naszło że musze spróbować coś nowego w swoim żywocie. a że akurat byłam na zakupach to zaszalałam. przechodziłam koło mrożonek i naszlo mnie na krewetki a że nigdy nie jadłam myśle sobie łaj not. cena 14,99. myśle super, wzięłam, ale przy kasie coś mi rachunek poderzanie zabolał. zapłaciłam, studiuję rachunek a tam 59,99. wniosek z tego taki drogie dzieci, okulary nosi się na nosie a nie trzyma na biurku w pracy :p
    Albo ceny pomieszane nie win siebie Kochają pracuje w Hipermarkecie i tam widzę ceny i jak ludzi oszukuja cena niby 15 zl a przy kasie dwa razy tyle.I nie raz i ja sie na to złapałam w markecie...:)

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Albo ceny pomieszane nie win siebie Kochają pracuje w Hipermarkecie i tam widzę ceny i jak ludzi oszukuja cena niby 15 zl a przy kasie dwa razy tyle.I nie raz i ja sie na to złapałam w markecie...:)

jak sie okazało 1kg w tesco ma prawo tyle kosztowac. nie ma co robic awantur jak sie nie zna cen i sie nie sprawdzi wcześniej 2 razy.
    oszczędzaj sie z tym kolanem

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło mamuńciu, jaka drożyzna te krewetki.
    Swoją drogą lubię te w skorupkach zrobione, do których trzeba się dobierać :P
    Do tego bagietka i winko, mniam....
    Do obiecanych naleśników możesz dopisać krewetki ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 5294 5295 5296 5297 5298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ