plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzien dobry:) wczoraj na wizycie dostalam juz zielone światełko na starania. Takze czekam na @, ktora się ociaga:/ i ruszamy...
Milego dnia
a-koczek, gocha04, magdzia26, Shagga_80, she, Pismak, Dodi, Sandraa, Strażaczka90, Spero, anka_a, sylwia1985, mauysia, Effcia28, Rucia, kiti, Gunia, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Hej dziewuszki- pytanie do tych co urodzily.Wczoraj wyczytalam na forum ze po ph moczu mozna odczytac plec dziecka ze ponizej 7 to dziewczynka a powyzej to chlopak- ciekawa jestem jak sie Wam sprawdzilo- ja mam ph 6,50
Wynik mojego PH 6,0 czyli według tych bredni powinna być dziewczynka, a jednak mam syna. Czyli potwierdza się to co mówiłam, nie wierzy się w takie bzdury.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja to Sylwii zapytanie odebralam jako ciekawość a nie wiarę w zabobony. Jak bede kiedys sama w ciazy, to posprawdzam kilka zabobonów np. określenie plci dziecka po tentnie płodu, czy dziecko widzu w brzuchu (test z latarką), muzyka w zyciu płodu - zestaw kołysanek czy spokojnych melodii (czy po urodzeniu beda uspokajająco dzialac na niemowlaka),czytanie na głos, określenie plci na podstawie daty poczęcia (jakis tam kalendarz) itp. Teraz do tych ciekawostek dołącze ph moczu... I wszystko to zrobie z czystej ciekawości, bo nie wierze w zabobony... Zresztą same nawet tutaj probowalysmy stworzyć coś na "Ala zabobon" - np. Ciężarna a rodzi starajaca się wskakuje na jej miejsce. Jakby się czepiać, to ile same tu takich głupot wymyslalysmy... Chyba to jest swego rodzaju ciekawość czy zabawa...i do wiary temu jeszcze bardzoooooooo dalekooooooRucia wrote:Wynik mojego PH 6,0 czyli według tych bredni powinna być dziewczynka, a jednak mam syna. Czyli potwierdza się to co mówiłam, nie wierzy się w takie bzdury.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 08:30
magdzia26, Shagga_80, sylwia1985, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:Zresztą same nawet tutaj probowalysmy stworzyć coś na "Ala zabobon" - np. Ciężarna a rodzi starajaca się wskakuje na jej miejsce. Jakby się czepiać, to ile same tu takich głupot wymyslalysmy... Chyba to jest swego rodzaju ciekawość czy zabawa...i do wiary temu jeszcze bardzoooooooo dalekoooooo
Zapomniałaś o akcji PESEL za PESEL!!!
Dodi, Libra, a-koczek, Effcia28, Shagga_80, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://www.netmama.pl/magazyn/planowanie-rodziny/zajsc-w-ciaze/czy-mozna-zaplanowac-plec-dziecka/
a powyżej link do strony w której mowa ze ph to nie zabobon tylko naukowe stwierdzenia bo tak przypomniało mi sie że kiedys rozmawiałam z pewnym naukowcem który akurat w naszym kraju badał to zjawisko i dlatego poszukałam w necie i cos znalazłam na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 11:16
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:http://www.netmama.pl/magazyn/planowanie-rodziny/zajsc-w-ciaze/czy-mozna-zaplanowac-plec-dziecka/
a powyżej link do strony w której mowa ze ph to nie zabobon tylko naukowe stwierdzenia bo tak przypomniało mi sie że kiedys rozmawiałam z pewnym naukowcem który akurat w naszym kraju badał to zjawisko i dlatego poszukałam w necie i cos znalazłam na ten temat
Koczku a ja uważam, że jednak płeć dziecka zależy od plemnika który zapłodni komórkę jajową a nie ph w moczu. Co do naukowców jedni mówią, żeby nie pić kawy bo jest szkodliwa, inni natomiast chwalą jej zalety. Którym wierzyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 11:36
-
Rucia wrote:Koczku a ja uważam, że jednak płeć dziecka zależy od plemnika który zapłodni komórkę jajową a nie ph w moczu.
Ja to rozumiem tak, że ph ma wynikać z płci a nie byc jej przyczyną.
Ale też raczej bym nie rozmyslała nad tym.
Generalnie fajnie ze wiosna przyszła i że Żbik przyjeżdża. Jak która w ten weekend reflektuje na piwo/soczek w Krakowie ze Żbikolą to walić jak w dym.
Libra, Dodi, Strażaczka90, mauysia, Spero, Effcia28, kiti, Shagga_80, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczęta!!!
Żbiku gratulacje ukończenia biegu i podziwiam.
Libra &&&&&&&&&&&& i dużo wirusów wysyłam
Dodi śliczny brzuszek! Jak go zobaczyłam to dostałam kompleksów
Wiadomo, że płeć zależy od plemników ale ja na przykład też nie umiem się doczekać wiadomości co do płci małego szkraba. Przez to zgaduję i nawet członkowie rodziny biorą w tym udział. Myślę, że to świetna zabawa, która rozładowuje napięcie.
W poprzedniej ciąży jadłam kilogramami mięcho, ładnie wyglądałam i co?? dziewczynka, chociaż mąż na 100% przekonany był, że to na chłopaka. Jak się z niego śmiałam
Teraz na mięcho nie umiem patrzeć, jem wszystko na słodko, ładnie wyglądam i nie mam pojęcia co będzie... część mówi,że chłopak a część, że dziewczynka...na pewno na 50% dziewczynka
U mnie zeszły tydzień spędzony z córą, która znów miała zapalenie ucha. Dziś jest "wielki dzień" bo całą rodzinką idziemy oglądać małą fasolę i zobaczę ją po raz 1!!! Nie sądziłam, że będę się tak stresować.
Ola_czeka, a-koczek, sylwia1985, magdzia26, Libra, Dodi, Pismak, Strażaczka90, mauysia, AGA 30, Spero, zbikowa, Rucia, kiti, Shagga_80, Gunia, she, plemniczka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/link]