SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :)

No jutro mam zamiar dzwonić do głównej siedziby czy wogóle dostanę umowę :/
    Bo od poniedziałku podobno mają przenosić ludzi z tamtego zakładu :(
    Ach co ma być to będzie :)

Jak wam się podoba mój zając wielkanocny !!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f262d0e963f13b51.html

Miałam plany sama robić takie zające ale tym razem kupiłam sobie :)

kiti, Libra, Kaja, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero ja pierwszą dostałam na 3 miesiące na czas próbny a teraz kręcą jak nie wiem :/

Kaja to prawda jak suka nie da rady wykarmić to zabije !! No taka natura :/ Ale szkoda psiaków :/
    No to Igorek wielki dzień przed tobą :) Bądź dzielny :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)

No wczoraj nie szłam do niej bo bym jej wlala ze tyle psiaków zniszczyła , ale fakt poczytalam w necie i prawda co piszecie , że przy pierwszym miocie dużym ze strachu , ze nie wykarmi zabija , ale cóż wiecej ich nie bedzie miała juz tabletki zalatwilam ehhh !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorek ciotki trzymaja kciuki :-)

Aga , ale kombinują z umowa ehhh , ale cóż Polska przecież !!!!

Dodi lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zająć czaderski :-)

Dodi, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Rucia współczuję Kini bóla ucha :/ swoją drogą Ona już jest w 3 klasie? OMG, przecież to taka mała dziewczynka :P a Leon to prawdziwy zawodowiec w tym, co robi hehe nie no teraz na serio, Ty Go tak denerwujesz czy o co cho? naprawdę dzieci tak BEZ POWODU mogą się wydzierać tyle czasu? :(

Ja też chcę stetoskop :P

Na szczęście z Kinią jest już lepiej. :) Co do Leosia, to niczym go nie denerwuję, on ma po prostu taki nerwowy charakterek. Ma to po tatusiu który w jego wieku i niestety jeszcze przez długi czas później był tak samo płaczliwy i nieszczęśliwy. Na każdym zdjęciu z dzieciństwa mój Paweł wiecznie płacze.
    Niestety dzieci potrafią tak krzyczeć cały dzień, bywa nawet gorzej. Ale ja wiedziałam, że on będzie taki ... nadpobudliwy. To co wyprawiał jak był jeszcze w brzuchu przechodziło wszelkie pojęcie. Bez przerwy mnie kopał, ruszał się, a Kinia natomiast była bardzo spokojna, mało mnie kopała, i okazało się, że po urodzeniu była taka sama grzeczna :) Więc wsłuchuj się w swój brzuch i będziesz wiedziała jaka będzie Amelka :) Co do stetoskopu, to nie wiem czy na tym etapie jest on ci jeszcze potrzebny bo pewnie już czujesz jakieś ruchy, a stetoskop wyłapuje te bulgotki właśnie, kopniaków już nie :(

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ruciu a czemu Igorek to taki wrzaskun? nudzi sie, nie chce sam lezeć, czy moze ząbki mu idą, czy moze ma skok rozwojowy, czy od tak? Powodzenia dla Kini! Jak jej poszlo?

Nie wiem czy Igorek jest wrzskunem, ale Leoś owszem :) Taką ma naturę, lubi dominować, ale mam nadzieję, że z czasem jakoś go wyprostuję.
    Odnośnie krzyczenia chyba Mayuśka może też sporo powiedzieć ;) Takie łobuzy nam się trafiły.

Leo potrafi nawet rozpłakać się, gdy smaruję mu plecki po kąpieli. Jak smarkam ( jestem zakatarzona ) też ryczy. Krzywo leży, też płacze. Taki z niego agent. A ja czasami usiądę i ryczę razem z nim, bo nie wyrabiam.

Kini poszło podobno bardzo dobrze, dziękuję :) Pisała egzamin z mega gorączką opatulona w koc i poduszką pod plecami. Taką ma kochaną wychowawczynię, która jej dogadza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:21

Dodi, AGA 30, plemniczka, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Wczoraj młoda miala szczepienie, nawet bardzo nie plakala podczas wklucia, ale co bylo pozniej to nie przypuszczalabym. Po kilku godzinach strasznie zaczela plakac, az tchu biedna nie mogla zlapać :( i tak godzine, musialam jej pomóc czopkiem z paracetamolem, dopiero wtedy usnela, biedulka. Kurde nie szczepic zle, ale i szczepienie to wielki strach i przemeblowanie w organizmie dziecka.

Plemniś różnie dzieci reagują na szczepienia i nic się z tym nie zrobi. :) Widzę, że strasznie to przeżywasz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju straszne to co piszesz o szczeniakach, ale może faktycznie sunia nie dałaby rady wychować tyle szczeniaków. Ogarnąć siódemkę młodych to chyba nie lada wyczyn. Instynkt najwidoczniej jej kazał tak zrobić. Ważne, ze chociaż ma te dwa do odchowania.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ogóle i znikam.

magdzia26, Dodi, Libra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dopiero wstalam :) dzisiaj wizyta u lekarza... znowu ciśnienie mi skoczy jak ostatnio :P ze 110/50 do 150/90 :P no dobrze ze dużo czekania mi nie zostało :)
    Agus trzymam kciuki żeby jednak dali Ci umowę na trochę dłużej :)
    Ruciu oby Leosiowi szybko przeszło to krzyczenie, mojej siostry córka tak krzyczał non stop ciężko to wytrzymać niestety teraz ma już 6 lat i nadal z byle powodu potrafi się wydzierac :/ ale myślę że to wszystko kwestia wychowania, może spróbuj jakiejś rady zasięgnąć są książki o wychowaniu takich malutkich dzieci tzn. Piszą tam co takich maluszków drażni czego unikać itd. Może Leoś jest po prostu bardzo wrażliwy...
    Buziaki i miłego dnia wam życzę ja się zbieram może uda się mi popatrzeć mojego dzidziulka dzisiaj :D

Dodi, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny takie mam pytanie :)

Ile tabletek jednorazowo nospy można wziąć w ciąży ? Wiem, wiem głupie :p ale są takie które biorą 3x2 a są takie co tylko 1x1. Wczoraj bolał mnie trochę wieczorem brzuch bo się nałaziłam po sklepach i w końcu wzięłam jedną bo nie wiedziałam. Są też tacy co twierdzą że nospa szkodzi jednak. I tak dzisiaj sobie na ten temat rozmyślam...

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki !!!
    I dupa normalnie co za zakład nie powiedzieli mi co z umową jak dzwoniłam :( W poniedziałek mam się skontaktować :( No chyba zwariuję :(
    Miłego dna życze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Ile tabletek jednorazowo nospy można wziąć w ciąży ? Wiem, wiem głupie :p ale są takie które biorą 3x2 a są takie co tylko 1x1. Wczoraj bolał mnie trochę wieczorem brzuch bo się nałaziłam po sklepach i w końcu wzięłam jedną bo nie wiedziałam. Są też tacy co twierdzą że nospa szkodzi jednak. I tak dzisiaj sobie na ten temat rozmyślam...

Pismaku ja brałam na początku 2x1, później zwiększyli mi dawkę do 3x1 w dodatku nospę max, i nie uważam aby nospa szkodziła. :)

Pismak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie stresuj się. W dużych zakładach takie sytuacje to chyba norma. Ale mam nadzieję, że przedłużą Ci umowę i będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga nie stresuj się. W dużych zakładach takie sytuacje to chyba norma. Ale mam nadzieję, że przedłużą Ci umowę i będzie dobrze :)

Ach Rucia łatwo powiedzieć :( Tyle mieszają z pracownikami w tym zakładzie że szok :/ Jak nie zamykają jeden oddział to teraz drugi normalnie porażka jakaś :/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jeszcze nie wiedza o wiwuczku a to moja trzecia umowa o prace na pol etatu konczaca sie ostatniego maja- hmm tez nie wiem co zrobic bo niby jak mi przedluza to powinnam miec na czas nieokreslony ale nie wiem czy mi taka dadza i zasranawiam sie czy czekac i zobaczyc jaka mi dadza a jesli mi nie przedluza co co wtedy? A jesli im powiem o wiwuczku to przedluza mi ta na czas okreslony i nie wiem jak lepiej mowic czy czekac.Wogole to bym chciala na caly etat miec bo tak pracuje ale te oszczednosci...szkoda slow wiec bede stratna na maciezynskim chic chce pracowac do kiedy bede mogla bo przyda sie kazda zlotowka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:58

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez gin mowil ze jak bedzie mnie bardzo brzuch bolal to mam brac nospe 2x1

Pismak lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Pismaczku mi lekarz kazał brać na początku 3x1 tabletkę

Pismak lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeżeli masz umowę o pracę na czas określony i znajdziesz w ciąże a umowa kończy ci się przed porodem to pracodawca musi ci przedłużyć do porodu a później macierzyński płaci zus... musisz tylko pracodawcy dać zaświadczenie ze zaszłaś w ciąży przed tym jak ci się umowa skonczyla... tzn jak teraz dasz zaświadczenie ze jesteś w ciąży to zgodnie z przepisami musi ci przedłużyć umowę. tak jest z tego co się orientuje :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5391 5392 5393 5394 5395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ