plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już nie używam rożka w ogole jakoś tak mało go miałam ale tak jak Mayusia piszę z usztywnieniem jest lepszy bo dziecko nawet się nie zorientuje że jest już w łóżeczku.Np.moja Magda jak ją odłozyłam do wyrka oczy miała zaraz jak jak 5 złotówy
mauysia, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Doduś, ja mam rożek z usztywnianym wkładem, używam do dziś - mam taki super patent, że karmię Henia na leżąco w moim łóżku (on leży dodatkowo na tym rożku), jak zaśnie po jedzeniu to delikatnie przenoszę go na rożku do jego łóżeczka. Przez to, że spód jest usztywniany mniej ruszam Heniem przy przenosinach i rzadko kiedy się budzi. U mnie to niezbędny sprzęt

Dzieki Mauys
ja jak sobie przypomne to kiedys rozki bardzo dobrze sie sprawdzaly i widze, ze to faktycznie fobry patent jak piszecie. Pewnie to duzo wygodniejsze jak spakujesz tak Heniolka i przenosisz bo nie draznisz go za bardzo przy tym. Przydatne info zapewne
mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
Aisko - piękna opowieść! Ale ale... czyli skurcze zaczęły Ci się dość wcześnie, a Ty nam nawet pary ust nam tu nie puściłaś! Ta zniewaga krwi wymaga! Na szczęście słodkowatość Jasia rekompensuje zniewagę.
Czyli już dziś jesteście w domu. Ciekawa jestem jak minie Wasza pierwsza noc w trójeczkę
Effcia28, Dodi, Spero, a-koczek, magdzia26, Fedra, aisa, plemniczka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

-
Magda pytałaś o liste potrzebnych rzeczy oto ściąga od Shagusii
Dla Mamy
1. Podkłady poporodowe Bella
2. Podkłady higieniczne SENI na łóżko
3. Wkładki laktacyjne
4. Bepanthen na obolałe sutki
5. Laktator Avent
6. Tantum rosa kilka saszetek
7. Poduszka do karmienia
8. Klapki do Szpitala (i pod prysznic)
9. Koszula do karmienia
10. Lactacyd
11. Biustonosz do karmienia
Dla Maleństwa
1. Emolium do kąpieli
2. Mydło Nivea Baby do Szpitala
3. Nivea krem na odparzenia
4. Sudocrem
5. Ręczniki 2 szt.
6. Patyczki do uszu - zwykłe do pielęgnacji pępka
7. Sól fizjologiczna
8. kocyk
9. Krem na każdą pogodę NIVEA
10. chusteczki Nivea Baby
11. Pampersy
12. Proszek do prania Lovela
13. Płyn do płukania Lovela
14. Folia na gondolę
15. Folia na fotelik
16. Nożyczki+cążki
17. Patyczki do uszu - dla niemowląt
18. Termometr do wody
19. Pieluszki tetrowe
20. Pieluszki flanelowe
21. Szczotka do mycia butelek
22. Butelka 125ml Avent
23. Płatki higieniczne Kindi Dzidziuś
24. Gaziki jałowe
25. Skarpetki cienkie
26. Czapeczka po kąpieli+niedrapki
27. Pokrowiec na przewijak
28. Klin - poduszka do łóżeczka
29. Szczotka do włosów
30. Octenisept lub spirytus
31. stojak na wanienkę
32. Jasiek do wózka
33. pościel
34. Rożek
35. Prześcieradło
36. karuzela do łóżeczka
37. śpioszki
38. koszulki
39. body z dł. rękawem
40. pajac
41. Kombinezon przejściowy
42. Skarpetki ciepłe
43. Czapeczka ciepła
44. Smoczek uspokajacz 2 szt.
45. Bransoletka do karmienia (miałam w planie ale nie kupiłam i nie kupię)
46. Niania elektroniczna (j.w. wystarczyć musi stara)
Dodi, magdzia26, Fedra, Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość
-
Effciu ja mam rozek w zestawie z lozeczkiem i kompletem do niego, ktory zamowilam, wiec napewno bedzie uzywany i zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal
zapewne bedzie tez bardziej przydatny dla m, ktory dyga sie na chwile obecna takiej kruszynki
Effcia28, a-koczek, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dwa ale ja nie umiałam karmić młodej w nim i w ogóle nie chciała w nim za bardzo przebywać.Dodi wrote:Effciu ja mam rozek w zestawie z lozeczkiem i kompletem do niego, ktory zamowilam, wiec napewno bedzie uzywany i zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal
zapewne bedzie tez bardziej przydatny dla m, ktory dyga sie na chwile obecna takiej kruszynki 
Dodi lubi tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:Ja miałam dwa ale ja nie umiałam karmić młodej w nim i w ogóle nie chciała w nim za bardzo przebywać.
Ano chyba ze tak
zobaczymy czy Amelka polubi rozek 
Dzieki Effc za liste
Fedra lubi tę wiadomość
-
NOM! I już coraz sprawniej się czołga, robi pompki itp... SIłownia normalnie! I taki fajny się zrobił że szok. W ogóle nie płacze, chyba że jest bardzo zmęczony. Nie poznaję kolegiDodi wrote:Matkooooo Henrix ma juz 7 i pol miecha!!!

Effcia28, Dodi, Spero, gocha04, a-koczek, Strażaczka90, anka_a, Rucia, magdzia26, Fedra, aisa, Ilona, plemniczka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

-
przeczytałam Twój pamiętnik niewiele tam było więc wypowiem się na podstawie tego co wiem
Pisałaś że zrobiłaś test w 11dpo i był negatywny więc 11 dpo to tak trochę 50/50 niektórym test wyjdzie pozytwyny innym jeszcze negatywny co może ulec zmianie za np dwa dni lub też tak pozostać.
Jeśli chodzi o twoje zachowanie to tak może być w drugiej fazie cyklu.
Dodi, gocha04, Strażaczka90, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
katarzynnn wrote:Jak zaznaczam plamienie to jest tamten cykl a jak ja mam na zmiane
A musisz uzywac podpaski? Dostalas @ w trakcie trwania cyklu?
Cos tu jest nie halo
Edit:
Chyba cos zle zrozumialam.... Effcia juz napisala z resztaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 23:42
-
Katarzynn, w takim razie na tę chwilę nic na pewno nie można stwierdzić, uzbrój się jeszcze w cierpliwość na parę dni, a wszystko się wyjaśni. Jeśli się nie rozkręci bardziej, zrób sobie drugi teścik za 2 dni, będziesz wiedziała na czym stoisz.katarzynnn wrote:Tak zaznaczylo mi nowy cykl tylko ja nie mialam takiego @ nigdy raz jest a raz nie
Effcia28, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

-
mauysia wrote:NOM! I już coraz sprawniej się czołga, robi pompki itp... SIłownia normalnie! I taki fajny się zrobił że szok. W ogóle nie płacze, chyba że jest bardzo zmęczony. Nie poznaję kolegi

Matka co sie dziwisz? Toc to powazny mezczyzna juz
jest przeslodki wogole na filmiku i ogolnie
super, ze takie postepy robi i teraz juz dwojka bystrzachow w domu :]
Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH