SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu, biedne jesteście z tym płaczem... A prawda jest taka że powodem może być 150 potencjalnych rzeczy... Może brzuszek pobolewa, może za dużo wrażeń, może skok rozwojowy, może pierwsze objawy ząbkowania... Przetrwajcie to razem, bo na pewno za jakiś - na pewno krótki - czas to minie.

Shagga_80, aisa, Dodi, Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu - potomek prezentuje się pięknie!

Aisko - do pracy, do pracy! Czekamy na opowieść porodową! W szpitalu ma się masę czasu wolnego, co się zmienia drastycznie po powrocie do domu, więc wykorzystaj szpitalny czas i coś nam tu skrobnij :)

Shagga_80, Spero, magdzia26, aisa, Dodi, Kaja, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aaaaaaaaaa źle napisałam :P miało być,nawet od Heniutka?
    Yes, przez 1,5 dnia będzie na butli, jakoś to chyba przeżyje :)

Spero, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Yes, przez 1,5 dnia będzie na butli, jakoś to chyba przeżyje :)
    Ahhhh to niesprawiedliwe ;(

Ja też chcę urlopu od całej Trójki! buuuu

Spero, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowieść porodowa ;)
    W nocy z wtorku na środe miałam skurcze, dość regularne, nie za mocne ale spać nie dawały.
    W środe pod wieczór zaczął odchodzić czop i skurcze się nasiliły. Po 23ej pojechaliśmy do szpitala. Ktg wykazało regularne skurcze ale rozwarcie słabiutkie. Mieliśmy zdecydować czy wracamy do domu czy zostajemy. Postanowiliśmy zostać, dostałam zastrzyk z petydyny na wyciszenie skurczy i udało się pospać do 4. Potem poleżałam w wannie ze 3 godziny. Gdy rozwarcie było na 4 cm poszliśmy na sale porodową. Niestety dopadły mnie skurcze krzyżowe i to już bolało. Popróbowałam różnych metod przeciwbólowych, gaz wesołek był całkiem fajny ;) zastrzyki blokujące krótko działały a elektro-prądy prawie wcale.
    Zdecydowałam się na znieczulenie zewnątrzoponowe. Ono jest chyba inne niż w Pl bo podaje się le przy rozwarciu na 6 cm. Fajnie podziałało, akcja się uspokoiła a ja miałam 2 godz na odpoczynek, nawet sie troche zdrzemnęłam ;)
    Potem przez 2 godz miałam odpowiednik oksytocyny podany co ruszyło akcje po 2,5 godz było rozwarcie na 10 cm. Parte pojawiły się już przy 7cm ale położne nie pozwoliły na parcie.
    Jak już było 10cm to z górki, po 40 min było po wszystkim :)
    Pod koniec w transie już byłam, zaraz miało być po więc gładko szło.
    C.d.n - będzie o wrażeniach i odczuciach na porodówce..

Kaja, Spero, magdzia26, Dodi, Sandraa, gocha04, anka_a, Fedra, AGA 30, Rucia, plemniczka, mauysia, Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze jest pozno ale mam metlik w glowie straszny poszlam na spacer i przy okazji po test wracam.a na wkladce blado rozowe plamienie czy to moze byc plamienie impatacyjne? Poczekam do jutra bede wiedziala. Nigdy tak nie mialam zawsze mam odrazu krwawienie..

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrażenia ;)
    Najwięcej pomogła mi obecność M, podawał wode, trzymał za reke, pomagał zmieniać pozycje, motywował. Cieszy się, że był przy mnie w tych chwilach :)
    Opieka szpitalna rewelka. Od babeczek podających jedzenie i donoszących wode po położne, które wspierały, kierowały i zawsze choć jedna była w naszej sali. Normalnie położne z powołania.
    Co do bólu to pewnie gdyby nie pojawiły się skurczybyki krzyżowe to zewnątrzoponowego bym nie brała. Po nim faktycznie było lepiej, powoli kroplówką spływało. Po porodzie okazało się, że jeszcze połowa płynu została. Skutkiem ubocznym było to że po musiały mi opróżnić pęcherz bo mi nie szło. Od 7cm pytały o skale bólu, najwięcej dałam 8 pktów.
    Jak się urodziło to od razu położyli na piersi, troche pokrzyczał, ale szybko się uspokoił. Małź przeciął pępowine i tak sobie byliśmy a położna zajęła się szyciem.
    Ważenie i mierzenie było 2 godz po porodzie, pierwsze dwie są dla mamy, taty i dziecka. Dzidzia odpoczywa nakryta ręcznikami. Mycia też nie ma, tłumaczą to tym że ta maź z którą przychodzi na świat jest dobra dla skóry i się wchłania. W sumie dziecka w ogóle nie zabierają, jutro będzie dopiero pediatra.
    Wczorajszą noc ładnie pospał, raz pociumkał cycka. W dzień się troche rozkręcił i pokarm już mam fajny. Młody ładnie je więc gites.
    C.d.n...

Kaja, Spero, magdzia26, Dodi, sylwia1985, gocha04, Fedra, AGA 30, Rucia, anka_a, plemniczka, mauysia, mala29_, Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie kciuk od klikania na smarkfonie :P

Kaja, magdzia26, Dodi, gocha04, Spero, Fedra, AGA 30, Rucia, mauysia, Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze jest pozno ale mam metlik w glowie straszny poszlam na spacer i przy okazji po test wracam.a na wkladce blado rozowe plamienie czy to moze byc plamienie impatacyjne? Poczekam do jutra bede wiedziala. Nigdy tak nie mialam zawsze mam odrazu krwawienie..

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu gratuluje Asiu jeszcze raz :-)

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:

Ja bym poczekala do niedzieli :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiska super ze juz po wszystkim- ogromne gratulacje :)

Ja jeszcze nic nie kupuje dla wiwiczka ani nawet nie patrze bo nie chce zapeszac . Moze po wizycie 22 zaczne sie juz rozgladac gdy gin stwierdzi ze wszystko jest ok - bo teraz bedzie sprawdzal serduszko i mam nadzieje ze wszystko wyjdzie prawidlowe

Bylam wczoraj u tej kolezanki ktora dwa tygodnie temu urodzila Lenke- trzymalam ja caly dzien- taki maly slodziak - taka malusia- odpoczelam psychicznie od tesciowej

milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 12:49

Fedra, Spero, aisa, anka_a, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Zachodzę w głowę,jakie Wy macie te szczepionki,że już macie koniec na rok? Ja jedno i drugie dziecko szczepiłam skojarzonymi i teraz właśnie szczepiłam Igorka na wzw i następne za pół roku,jak będzie miał roczek.
    Shagga ta szcepionka to hexacima :) i w jej składzie jest wzw :) tu o oniej jest http://leki-informacje.pl/lek/epar/5009,hexacima.html

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko super opis :) jeszcze czekamy nofoto maleństwa:)

Fedra, Spero, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to dzień dobry :) i miłego weekendu Wam życze :)

Fedra, Spero, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0f6284ce755c1f05m.jpg

AGA 30, Spero, Selena, gocha04, plemniczka, anka_a, Sandraa, magdzia26, Dodi, Fedra, Strażaczka90, Pismak, mauysia, mala29_, tercia, Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    0f6284ce755c1f05m.jpg

Śliczny!!! Zdróweczka :)

aisa, plemniczka, Dodi, Fedra, katarzynnn, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko ale cudowny ten Twój maluszek :) kolejny przystojniak i łamacz niewieścich serc <3

Sylwia, a Ty brzuszkiem nie zamierzasz nam się pochwalić??

aisa, Selena, anka_a, magdzia26, Dodi, Fedra, sylwia1985, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu przystojniak jak nic :-)

aisa, Selena, Spero, magdzia26, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dziękujemy za wyczerpujące sprawozdanie. Super, że macie malucha już po tej stronie mocy :) Śliczny dzidek. A jak będzie się w końcu nazywał?

aisa, Selena, Spero, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 5427 5428 5429 5430 5431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ