plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:A rożka w ogóle nie chcesz mieć,czy nie taki?
Dla mnie Rożek był bardzo przydatny,szczególnie na początku,gdy dziecko jest wiotkie a my nie mamy wyczucia w noszeniu Malucha.
Dzięki Grubasie za zwrócenie mi uwagi
Rożek jest... niby z wkładem usztywniającym
na tym też mi zależy bo tak jak piszesz dzieciątko na początku, wiotkie i maleńkie więc będzie się go pewnie trzymało 
Za wszelkie sugestie i rady będę ogromnie wdzięczna
edit:
Apropo wózka to jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam taszczyć takie na to 4 piętrooooo.... OMG
ja na szczęście mieszkam w domu i max. 5 schodów musiałabym pokonać by wnieść go do domu 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:04
Shagga_80, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehehe...ale powiem Ci od razu coś...ja miałam pościel i rożek z Feretti i oni mają leciutkie wszystko a więc kołderkę czy rożek,ale np w Szpitalu babka miała gruby rożek to dziecko gotowało się wręczDodi wrote:Dzięki Grubasie za zwrócenie mi uwagi
Rożek jest... niby z wkładem usztywniającym
na tym też mi zależy bo tak jak piszesz dzieciątko na początku, wiotkie i maleńkie więc będzie się go pewnie trzymało 
Za wszelkie sugestie i rady będę ogromnie wdzięczna
ja miałam bez usztywnienia,ale i tak wystarczyło,zeby czuć się pewnie
No i dziecko podobno lubi być takie otulone,bo to pamięta z brzucha,że jest Mu ciasno
Dodi, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
-
Dodi my własnie chcemy żeby wszystkie koła były amortyzowane a to automatycznie wyklucza sketne koła zreszta my raczej w terenie bedziemy używać wózka a nie miejsko więc taki będzie najodpowiedniejszy, próbowałam ten wózeczek i super się go prowadzi bo jest leciutki... no ale ostateczna decyzja zapadnie pewnie w czerwcu

ps. kiedyś krążyła tutaj lista zakupów dla maluszka które trzeba poczynić czy mogłabym prosić o podesłanie jej
?
Dodi, Fedra, Spero, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnieDodi wrote:edit:
Apropo wózka to jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam taszczyć takie na to 4 piętrooooo.... OMG
ja na szczęście mieszkam w domu i max. 5 schodów musiałabym pokonać by wnieść go do domu 
Ale za to mój wózek był tylko na proste chodniki,wiesz co mam na myśli? A zimą porażka...za to teraz,gdy już przesiedliśmy się do spacerówki ma kolejną zaletę jest malutkim wózkiem typowo spacerowym
Dodi, Spero lubią tę wiadomość
-
Shagga moja pościel i rożek też sprawiają wrażenie lekkich więc mam nadzieję, że Amelka się w tym nie zaparzy

Przeznaczenie wózka też ma duże znaczenie ale ten, który ja wybrałam ma pompowane kółka, więc mam nadzieję, że da radę równocześnie w mieście jak i na wsi
magdzia26, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a-koczek wrote:Hej Dodi juz jestem
Aisko gratulacje.
Kaja śliczny awatarek.
Ja mam przygotowania do jutrzejszego chrztu wiec troche zbaiegana jestem.
A tak pozatym to jak wiadomo @ idzie wiec humor kiepski. Strasznie od 2 cykli piersi mnie bolą normalnie jakby miałay zaraz eksplodować i dzis miałam sen z nimi zwiążany. Sniło mi się że jakis lekarz mi mówił że jak tak piersi zaczynaja boleć to sygnał że to ostatnie momenty na zajscie w ciąże bo juz lada chwila wypale sie i moge zapomięc o byciu matka po raz drugi. Wiadomo więc jaki nastrój u nmnie po takim śnie
Koczku polubiłam za pierwszą część postu i pamiętaj że sny to często odbicie Naszych emocji, więc spokojnie na pewno się nie sprawdzi
Shagga_80, Dodi, Spero lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Dzień dobry Kochane

jak się fajnie czyta wasze opisy o zakupach o dzieciach ehhh...
ja to chyba jestem z tych które od lat mają wybrane wszystko od imienia dla dziecka po łóżeczko
ja wybrałam łożeczko z całym wyposażeniem dla zaiteresowanych podsyłam linka
http://allegro.pl/klups-3w1-lozeczko-kolyska-z-szuflada-32-elementy-i4201649930.html
w kolorystyce jasnej z misiami
Jeśli chodzi o targi Madziu to polecam dostaniesz dużo fajnych próbek od kosmetyków po butelki i smoczki ale trzeba się troche nachodzić, ceny są niższe ale tylko na targach zniżki na "później" zdażaja się żadko - pisze to z doświadczenia byłam na dwóch takich targach w Krakowie
Plemniczko współczuje przejść z małą jest to straszne jak takie małe dzieciątko musi cierpieć
Saguś powodzenia podczas rozmowy z mamą...
Mayusia uściski dla Heniutka :*
Gocha super że trafiłaś na super lekarke
Madziu mam nadzieje ze jednak fotka będzie z dzisiejszej wizyty nie od tyłu
Dodi faktycznie jak ten czas leci niedługo będziesz miała Amelkę na rękach :*
Aisko ja również czekam na relacje i fotkę
za pominięcie kogoś przepraszam ale jestem dzisiaj rozkojarzona...
Dodi, magdzia26, aisa, Shagga_80, plemniczka, Spero, gocha04, Kaja, kiti, mauysia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi
-
http://babyraj.nazwa.pl/H13MOS/04.jpg
myślicie że takie kolory nie będą przeszkadzały maluszkowi?
bardzo mi się ten zestaw spodobał
edit: druga wersja też super
http://mamo-tato.fr.pl/hamak/mos_hamak_krem.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:50
Spero, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Fedra podobny gust chyba mamy twoje łóżeczko jeszcze fajniejsze
troszkę droższe niż moje ale co tam
na dzidzi nie zamierzam oszczędzać 
to jest boskie
http://my-sweet-angel.home.pl/sklep/allegro/_images/aniolek_boy.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:56
Fedra, Spero, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Dodia taki wózek ma siostra mojego m tylko w brązie. Powiem Ci że wizualnie mam kila zastrzeżeń do niego ale jest mega praktyczny. Lekki super się prowadzi po chodnikach jak i polnych drogach. mam masę dodatków chroniących od wiatru deszczu itp. nie wiem czy ty tez ale Oni maja w zestawie fotelik do auta bardzo prosty w zamontowaniu w samochodzie jak i na stelażu. także dobry wybór. Jeszcze jedno jest e nim maleństwu mięciutko i wygodnie
Fedra, Spero, Dodi, kiti lubią tę wiadomość
-
Czy dobra? Tego nie wiem, ale lubię z nią rozmawiać, no i skierowała mnie na hsg, bo stwierdziła, że nie ma na co czekać.Dodi wrote:Super Gocha
bardzo sie ciesze, ze trafilas na dobra lekarke
czasami warto poszukac, zaplacic ale efekt jest pozniej bezcenny czego Ci ogromnie zycze i mocno Wam kibicuje 
Dzięki za wsparcie.
Fedra, aisa, Spero, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
magdzia26 wrote:Fedra podobny gust chyba mamy twoje łóżeczko jeszcze fajniejsze
troszkę droższe niż moje ale co tam
na dzidzi nie zamierzam oszczędzać 
to jest boskie
http://my-sweet-angel.home.pl/sklep/allegro/_images/aniolek_boy.jpg
Madziu ten zestaw można kupić na innej aukcji za 100zł mniej
musisz zauważyc z ilu elementów jest złożony a do tego łóżeczko ma szuflade
mnie się z mojego linka podoba ten pierwszy kolor misiowa rodzinka z beżu
co do kolorów to wiem ze na początku lepiej żeby kolory nie były intensywne ale ile w tym prawdy nie wiem
EDIT: co do wózków to ja wybrałam sobie od polskiego producenta bo jakościowo są super a i cena przyzwoita ale ja to sobie oblukam wózek Dodi jak już będzie miała
bo ja też musze patrzec co by był lekki (4 piętro) łatwo się składał i zajmował mało miejsca w aucie
no i najlepiej żeby był kompaktowy taki 3w1 
dobra dobra wszystko jest tylko Dziecka brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 14:42
magdzia26, a-koczek, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi
-
zgadzam sie z Shaggą, nam rozek tez bardzo bardzo sie przydal i przydaje dalej, ale nawet nie tyle nosilismy w nim malą, bo tylko w szpitalu, ale w nim spala i nawet nadal śpi, uwielbia go. Jak ją w niego wkladam to juz dobrze wie ze noc i pora spać
Fedra, Spero, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:Aha, wiem co jeszcze chciałam napisać.
Wosebko, a czemu już rozszerzacie dietę? Kacperek ma niedowagę?
z wagą jest wszystko ok
tylko Kacpi jest takim głodomorkiem że ja nie mam na tyle pokarmu...dokarmiamy mm więc spróbujemy powoli rozserzać dietke skoro lekarka wyraziła zgode
magdzia26, Dodi, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]
[/link]