X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziś wróciliśmy do domku a wczesniej oficjalnie przeprowadziliśmy z M rozmowę z moją Mamą,więc oficjalnie już za 10 dni przeprowadzamy się do moich Rodziców :D A teraz upiekłam babeczki (i opycham się nieco skrawkami) i musiałam zajrzeć do tu. Wczoraj miałam wycieczkę z Ojczymem i Kubusiem (najpierw do Łodzi a potem do Zgierza)...kyrcze pierwszy raz zapuściłam się na Łódź,jako kierowca,pierwszy raz autem Ojczyma no i suuuuuuuuuuper było :) A Pan Mechanik,do którego te 100km jechalam faaaaaaaaaaaaaaajny :P

Co do macania brzucha...kurcze mnie chyba nie zdarzyło się,by ktoś na taką poufałość sobie pozwolił...ale tez miałabym duuuuuuuuuuuużo przeciwko temu :)

Fedruś, słonko trzymam mooooooooooooooooooooocno kciuki :*

Rutka,co tam?

Effcia, spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka urodzinowe :*

Mauysia,buziaki dla Chłopców...szczęściaro,wybrałaś niezłą porę na wakacje na Warmii :) PS. Śniłaś mi się wczoraj :P Zresztą wspomniany wyżej Przystojniak mechanik też był w tym śnie,heheheh Więcej nie powiem,bo aż wstyd :P

No nic...zmykam lulu,bo jutro (czy raczej już dziś) ważny i bardzo męcząy dzień...a jeszcze 2 ciasta planuję upiec...dobrze,że choć te babeczki odhaczone już :)

magdzia26, Fedra, a-koczek, aisa, kiti, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Piękne lato mamy, oby weekend był taki sam jak tydzień gdzie siedzi się w pracy.

a-koczek, Fedra, kiti, aisa, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    U nas słońca i upałów część dalsza. Działa to na mnie tak, że śpię parę godzin dłużej na dzień ;) Chyba wracają uroki z początków ciąży, hihi.

We Wro targi mother&baby są już w ten weekend. Wybieram się tam razem z m, więc zdam Wam relację jak było. Słyszałam, że to mega fajne wydarzenie i warto pójść. O tym, że można się obłowić też słyszałam. Zweryfikuję to :D

A dzisiaj wybieram się z koleżanką na warsztaty "Mamo to ja". Są w jakimś hotelu i dzielone na 3 części. Ciekawa jestem co tam ciekawego powiedzą i dadzą ;)
    Poza tym to chyba zaczęłam proces gnijny w domu, więc to w sumie dobra okazja żeby ruszyć cztery litery póki można ;)

Jak za dawnych dobrych czasów - kto się ze mną kawki wirtualnie napije? Idę do kuchni zrobić malutką :)

Fedra, aisa, magdzia26, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nie nadrobię Was niestety :(

Co u Nas? Od połowy lutego idą zęby i jakoś wyjść nie mogą, Dzidek jest na skraju załamania nerwowego, gryzie wszystko łącznie ze swoimi skarpetami. Rozwija się prawidłowo, turla się, pełza, wywala i rozwala wszystko co jego wzrok dosięgnie. Jutro kończy 6 miesięcy :)

Dzida się zakochała. Wybranek ma na imię Antek, i jutro go poznam osobiście. Przychodzi do niej w odwiedziny. Skubany jest tak ładny, że chyba sama się zakochałam <3 Mój Boże kto by pomyślał, że moja 10cio letnia córa będzie miała faceta. Na szczęście szajba jej nie odbiła z tego powodu, jemu owszem. Zbieramy laurki do teczki i kolekcjonujemy smsy z wyznaniami miłosnymi.

Poza tym wszystko po staremu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:37

Muska, Fedra, a-koczek, Effcia28, AGA 30, aisa, magdzia26, gocha04, Kfjatus, Selena, anka_a, Dodi, Pismak lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff goraco ale mam stresa bo dzisiaj wizyta- trzymajcie kciuki zeby sie wiwiczek ujawnil

Rucia, magdzia26, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    U nas słońca i upałów część dalsza. Działa to na mnie tak, że śpię parę godzin dłużej na dzień ;) Chyba wracają uroki z początków ciąży, hihi.

We Wro targi mother&baby są już w ten weekend. Wybieram się tam razem z m, więc zdam Wam relację jak było. Słyszałam, że to mega fajne wydarzenie i warto pójść. O tym, że można się obłowić też słyszałam. Zweryfikuję to :D

A dzisiaj wybieram się z koleżanką na warsztaty "Mamo to ja". Są w jakimś hotelu i dzielone na 3 części. Ciekawa jestem co tam ciekawego powiedzą i dadzą ;)
    Poza tym to chyba zaczęłam proces gnijny w domu, więc to w sumie dobra okazja żeby ruszyć cztery litery póki można ;)

Jak za dawnych dobrych czasów - kto się ze mną kawki wirtualnie napije? Idę do kuchni zrobić malutką :)

Muska sprawdzcie sobie plan targów są konkursy np dotyczące który przyszły Tatuś zapnie prawidłowo dziecko w foteliku (podopwiadam ze na stoisku tej firmy gościu tłumaczy to dość dokładnie i można zrobić to w kilka sekund) a w nagrode można wygrać właśnie fotelik samochodowy i to nie byle jaki :)

Muska, magdzia26, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś to trzymamy.
    Rucia to się pewnei stresujesz z powodu wizyty przyszłego zięcia

magdzia26 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

wszystkiego najlepszego Kfiatuszku z okazji urodzin dużo radości na codzień i spełnienia marzeń :*

Wszystkiego dobrego również dla Kubusia od Schagowskich bo też ma dzisiaj swoje święto:*

No to chyba tyle idę na FB oblukać co tam sie dzieje :)

Fedra, aisa, magdzia26, Shagga_80, gocha04, Kfjatus, kiti, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry piękny mamy dzisiaj dzień choć ja się na słońce nie wystawiam boje się ze po takiej ilości hormonów to wyskoczą mi plamy na skórze a wystarczy ze juz wyglądam okropnie :)

Sylwia nie łam się będzie dobrze :)

Rucia no to się zaczęło pilnuj tak córki dokładnie :P no i ciesze się ze z Leosiem wszystko dobrze :)

Saga super ze z Mamą wszystko dograne i że idzie w miare wszystko po Twojej myśli to jest najważniejsze :) wiesz buduj się buduj bo jak się wybiore do Libry w odwiedziny to chętnie bym posiedziała u Ciebie w ogródku ;)

Gocha mam nadzieje ze weekend Cię nie zasmuci pogodowo ale słyszałam ze ma być piękna pogoda :)

No i Kfjatuszku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin jeszcze raz niestety nie umiem wklejac tortów a i Effcia swojego nie dostała ehhh musze się podszkolić w temacie :)

magdzia26, gocha04, Kfjatus, Effcia28, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatuszek duzo szczescia i milosci

Kfjatus lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszku wszystkiego naj naj

Kfjatus lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    hej dziewczynki :)

wszystkiego najlepszego Kfiatuszku z okazji urodzin dużo radości na codzień i spełnienia marzeń :*

Wszystkiego dobrego również dla Kubusia od Schagowskich bo też ma dzisiaj swoje święto:*

No to chyba tyle idę na FB oblukać co tam sie dzieje :)
    Dziekuję Kochana w imieniu Kubusia...ja dziś mam urwanie głowy i dosłownie na sekundę wpadam...niby nie robię mega imprezy,ale upiekłam dwa ciasta,wczoraj babeczki i do tego tort Tata odbierze z piekarni...myślę,że wystarczy :)

Kfatus wszystkiego naj naj najlepszego :*

Fedra,zapraszam już w takim razie :) A jutro geodeta tyczy nam już budynek i tym samym oficjalnie zaczynamy budowę a jak tylko Murarz zejdzie z poprzedniej budowy to może już w przyszłym tygodniu zaczynamy budowę....ależ się cieszę :D

Buziaki

magdzia26, aisa, Fedra, a-koczek, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Uff goraco ale mam stresa bo dzisiaj wizyta- trzymajcie kciuki zeby sie wiwiczek ujawnil
    Słonko,Ty już 20tc zaczęłaś? Masakra,kiedy to zleciało?!
    Masz być już spokojna,rozumiesz? Jesteś już tak wysoko,że najgorsze za Tobą! Jak nie przestaniesz się stresować to dziecko będzioe nerwusem!

I tym akcentem odmelowuję się...trzeba skończyć spagetti na obiad dla nas (Igorek dziś nawet ładnie zjadł swój słoiczek,po tym jak prawie 3 godziny spał i dał Matce porobić co nieco :D ),posprzątać mieszkanie na płysk,uprasować co nieco na dziś...i już :D A czasu mam niespełna 3 godziny :/

sylwia1985, Fedra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:

Na mnie dokładnie tak samo działa taka świetna pogoda. Spać mi się chce jak cholera i zaraz nosem zacznę dziobać w klawiaturę.

A kawcię właśnie wyżłopałam :)

Rucia, ale newsa sprzedałaś odnośnie córy. Aż jestem ciekawa jak ten młody facio się prezentuje.

Sylwia to czekamy na informację o płci. Ja obstawiam syna.

Kfjatuś spełnienia marzeń!

Kubusiowi również 100 lat!

Effcia ty to masz łep ;)

Fedra też tak słyszałam i mam nadzieję nabrać trochę kolorku. :)

Shagga_80, aisa, sylwia1985, Fedra, Kfjatus, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gocha :)

Aaaaaaa no własnie zapomniałam pogratulować Rutce Zięcia :P
    U nas wczoraj też było coś na kształt pierwszego zauroczenia...Kubuś wpadł w oko (chyba nawet z wzajemnością) jednej ładniutkiej dziewczynce w Jego wieku, Liliance.

Sylwia,nie wiem,czy tak obstawiałam kiedyś,ale w tej chwili sądzę,że to Wiwiczka będzie ...nie ma mnie już :P

magdzia26, aisa, Fedra, AGA 30, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A jutro geodeta tyczy nam już budynek i tym samym oficjalnie zaczynamy budowę a jak tylko Murarz zejdzie z poprzedniej budowy to może już w przyszłym tygodniu zaczynamy budowę....ależ się cieszę :D
    Super!!! Ale torpeda, a jeszcze pamiętam jak M nie chciał się budować. Bardzo się cieszę, że się układa.

Shagga_80, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego Kfiatuszku :)
    tort-z-truskawkami6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:35

aisa, Fedra, a-koczek, Kfjatus, kiti, Kaja, AGA 30, Rucia, anka_a, Dodi, Pismak lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, wszystkiego najlepszego dla Kubusia! Super, że budowa już rusza i że zamieszkacie z mamą

Kfjajus, wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń! :*

Mi też jakoś kwitnie w głowie że u Sylwii będzie córka.. Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa! Trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte!

Fedra, kocham Twój optymizm, jest cudny!

Gosia i Muska, fajnie Was czytać!

U nas też lato w pełni. Młody jest fajny, dużo je a mało śpi, chyba Mu dnia szkoda. Najważniejsze, że przybiera na wadze. Jutro mamy usg bioderek. Znów chyba inaczej niż w Pl bo się później tam robi. A tu rekomendują w pierwszych 2 tyg życia dziecka, najpóźniej w ciągu pierwszego miesiąca.

magdzia26, sylwia1985, Fedra, Kfjatus, kiti, Kaja, Shagga_80, AGA 30, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Sylwuś trzymam kciuki za wizytę i czekam z niecierpliwością na foteczki maluszka :)
    Shaggi gratuluję że tak szybko poszło z budową oby sama budowa też poszła ekspresowo, wszystkiego najlepszego dla Kubusia <3
    Fedra wierzę mocno że się uda, kciuki zaciśnięte, bardzo mocno Ci kibicuję <3
    Ja na targi oczywiście się wybieram w Stolicy są w połowie czerwca i już nie moge się doczekać :D
    Ruciu a co twoj m na zięcia nie jest zazdrosny ;) ? super że dzidek się tak ładnie rośnie :)
    Ja ostatnio mam ciche dni z moim P doprowadza mnie do szału, dzisiaj na pocieszenie udałam sie do fryzjera :D i od razu mi lepiej
    przeszukałam pół Stolicy za biustonoszem ciążowym i dupa jestem załamana nie ma nigdzie większego rozmiaru jak D nie wiem co te firmy wszystkie myślą przecież kobiety w ciąży zazwyczaj mają duże piersi...może wiecie gdzie można kupić takie ciążowe?
    A tak wogóle to ten upał mnie wykańcza 5 razy bardziej się męczę wszystko puchnie ledwo żyję normalnie już nie wspomnę o zapachach jakie panują w tramwajach i autobusach...bleeee
    no to sobie pomarudziłam :P

sylwia1985, Fedra, aisa, Shagga_80, AGA 30, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze bedzie wiwiczek zdziwie sie strasznie jak wiwiczka bedzie ale najwazniejsze zeby byl/a zdrowy/a chyba ze psikusa zrobi i sie nie dowiem choc bardzo bym chciala wiedziec

magdzia26 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5444 5445 5446 5447 5448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ