X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Dziewczyny i kto to jest ten Kfjatek bo ja Laski nie kojarze ;) :P

Kaja, Kfjatus, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra nawet nie wiesz jak bardzo trzymam kciukole:)

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jutro mam wizyte u Gina ale martwie sie bo juz od sb biore antybiotyk i nie widze zadnej poprawy nadal wszystko piecze w okolicy cewki moczowej- juz sama nie wiem co to jest- moze gin cos doradzi bo zaczynam sie martwic o wiwiczka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sylwia,

Mi ginka doradziła branie witaminy C, aby pH moczu było zakwaszone tzn. aby je obniżyć. Bo w kwaśnym pH bakterie nie mają szans na rozwój.

Osobiście mi pomaga - po 2-3 dniach brania witaminy C przestaje czuć to pieczenie. Poza tym witamina C nie szkodzi dziecku - równie dobrze możesz najeść się porządnie jakiś owoców zawierających dużo witaminy C.

Mam nadzieję, ze Ci też pomoże;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a czego uzywasz do higieny intymnej?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sylwia a czego uzywasz do higieny intymnej?
    plynu z biedry do higieny intymnej ale od 5 dni podmywam sie jedtnie woda. Musze caly czas wkladki nosic bo mam mnostwo wydzieliny.Wczoraj wzielam ostatnia tabletke luteiny to moze juz nie bedzie tego wszystkiego tyle i moze nie bede musiala chodzic z wkladkami

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Hej Sylwia,

Mi ginka doradziła branie witaminy C, aby pH moczu było zakwaszone tzn. aby je obniżyć. Bo w kwaśnym pH bakterie nie mają szans na rozwój.

Osobiście mi pomaga - po 2-3 dniach brania witaminy C przestaje czuć to pieczenie. Poza tym witamina C nie szkodzi dziecku - równie dobrze możesz najeść się porządnie jakiś owoców zawierających dużo witaminy C.

Mam nadzieję, ze Ci też pomoże;-)
    jem cytryne i inne owoce- nie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    plynu z biedry do higieny intymnej ale od 5 dni podmywam sie jedtnie woda. Musze caly czas wkladki nosic bo mam mnostwo wydzieliny.Wczoraj wzielam ostatnia tabletke luteiny to moze juz nie bedzie tego wszystkiego tyle i moze nie bede musiala chodzic z wkladkami

Sylwia to kup sobie w rossmnie plyn do higieny intymnej dla kobiet w ciazy lub lactacyd czy jak to sie pisze, to ma odpowiednie ph itd

Kaja, sylwia1985, aisa, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Fedra kciuki zaciśnięte będą przez 14 dni od transferu!!! Z całego serca życzę żeby Wam się udało!
    Oczywiście pozostałym dziewczyną również kibicuję!

Wczoraj byłam na warsztatach "mamo to ja" i powiem, że było warto. Dowiedziałam się jak dobrze zapinać fotelik w aucie bo okazało się, że robię to źle. Interesujące było też o chustach dla dziecka i też wiem jaką chustę kupić ;) Zebrałam też sporo próbek :)
    W końcu nie zapomniałam, zadzwoniłam i umówiłam się na badanie połówkowe. Może 9 czerwca się dowiem co tam w brzuchu siedzi ;)
    Miłego dnia dziewczyny!!!!

Fedra, magdzia26, sylwia1985, aisa, Strażaczka90, kiti, Selena, Dodi lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie zazdroszczę tych objawów :/ Myślałam, że po antybiotyku już będzie lepiej a tu dalej d*** :/ Dobrze, że jutro masz wizytę to poradzisz się doktora :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a polcam rowniez targi mother&baby w tym roku sa w wawie, wroclawiu i gdansku juz jedne byly ale odsylam na ich strone tam sa terminy no i tez duzo ciekawych warsztatow konkursow i oczywiscie probek :)

magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie tego ze antybiotyk biore na darmo:( nie chce zeby cokolwiek zaszkodzilo wiwiczkowi:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Anka_a polcam rowniez targi mother&baby w tym roku sa w wawie, wroclawiu i gdansku juz jedne byly ale odsylam na ich strone tam sa terminy no i tez duzo ciekawych warsztatow konkursow i oczywiscie probek :)
    szkoda ze u mnie w miescie nie ma :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    U mnie też od rana piękne słońce, aż chce się żyć :D
    Sylwia, polecam sok z żurawiny, ale nie taki sklepowy, dosładzany syrop, tylko czysty wyciśnięty z żurawiny. Można go w aptece kupić (nie każdej niestety), kosztuje ok 20-25 zł, ale jest naturalny i nie można go przedawkować. Jest w takiej sporej szklanej butelce. Można go pić z wodą (taki kwaskowaty smak ma, ale smaczny jest, porównywalny poziom kwasku jak woda z cytryną) albo dolewać do soków owocowych. Ja piję teraz profilaktycznie i bardzo go chwalę. Na razie nie mam żadnych problemów z infekcjami, a mam do nich niestety tendencję. Do tego zajadam suszoną żurawinę (jak sobie o niej przypomnę, więc nieregularnie) ;) Stawiam na zapobieganie.
    Mam nadzieję, że się uporasz z tym palącym problemem. MI jeszcze przy ostatniej infekcji (parę miesięcy temu) gin polecił co jakiś czas stosować profilaktycznie globulki z probiotykiem dla kobiet w ciąży, bo mówił że w ciąży ph jest nieco podwyższone niż normalnie i stąd wzmożone infekcje. Kupiłam je w aptece i tak raz na miesiąc przez 3 dni stosuję, ale tak jak wyżej pisałam - zapobiegawczo póki co i niech tak zostanie.
    KOczku, wytargałam na strunach dla Ciebie jedną szantę (średnio brzmiało, przyznaję się), także trzymam kciuki jeszcze mocniej ;)
    Fedruś powodzenia!!!
    A jeszcze na temat macania brzucha w ciąży. Nienawidzę tego! To przecież prywatna sfera a nie przestrzeń publiczna. Normalnie nikt nas nie maca, poza nami i mężami. Mnie raz na początku pomacała teściowa, to potem to skomentowałam m, że co to ma być. Że nie życzę sobie macania mojego brzucha, bo to mój brzuch i nic się w tym względzie nie zmienia i jeszcze empatycznie pytałam czy on chce żeby moja mama i inne baby z rodziny i mój brat na przykład go głaskali po brzuchu co chwila, jak go widzą? Chyba to go przekonało i coś im tam nagadał, bo mam spokój póki co. Jeszcze mi szwagierka opowiedziała (jej zdaniem świetną historię) jak to pogłaskała na konferencji w DE jakąś babeczkę ciążową po brzuchu i jak to wszyscy byli w szoku wtedy. To jej powiedziałam, że się im nie dziwię, bo nie można ludzi bez pytania po brzuchach głaskać, że niby z jakiej paki, że to narusza prywatność i intymność i że ją przecież na powitanie nikt nie dotyka i nie głaszcze po brzuchu... Poczuła się bardzo "zdziwiona" moim podejściem. Szkoda gadać. Takie mam zdanie i już. Jak dzidziol będzie na świecie to niech go głaskają ile chcą, ale mnie nie, dziękuję bardzo, mi starcza jak mnie mój m głaska.

A na koniec wszystkim życzę udanego wypoczynku i dużo słoneczka :)

magdzia26, Strażaczka90, Fedra, a-koczek, anka_a, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zanim antybiotyk zacznie działać musi minąć troche czasu a upławy powstałe zanim zadziął antybiotyk muszą się wydalić więc to też troszkę trwa a pozatym antybiotyk zabija bakterie ale zmienia ph pochwy i dlatego też moż ebyć jeszcze trochę podrażniona co nadal będzie powodowało pieczenie. Możesz spróbowac podmywac się tantum rosą bądź nawet uzywać osceinoseptu to jest na rany ale także łagodzi podrażnienia miejsc inntymnych. A i w przyszłości spróbuj uzywać płyn do higieny intymnej biały jeleń.
    Do jutra niestety musisz wytrzymać.
    Ja po zabniegu miałam straszne upławy do tego gin sie bał że robia mi sie krwiaki wiec dał mi antybiotyk a po nim z upławami było jeszcze gorzej ja naormalnie od podrażnienia miałam całą spuchniętą podrażnioną nawet kroku nie mogłam zrobić. Pozniej dostałam jakiś inny antybiotyk i tabletki macmiror dośc doraźne i pomogło. ale tego bólu i dyskomfortu nie zapomne nigdy

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja niestety z nich nie będę mogła skorzystać bo mam zjazdy na uczelni w terminach targów a zaległości nie chcę sobie robić pod koniec studiów.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szkoda bo bardzo fajne sa a zeby zgarnac fanty wystarczy godzinka :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Dziękuję bardzo za wszystkie życzenia :)
    Dzień dobry i do widzenia :*

Fedra, Kaja, Dodi, aisa, magdzia26, Kfjatus, anka_a, Pismak lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc pchły na noc

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karaluchy pod poduchy hihi ciao

magdzia26, Fedra, a-koczek, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 5443 5444 5445 5446 5447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ