X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, na pewno tak jak pisałam po części marudzi przez zęby. W połowie jeden problem rozwiązany, bo jakby się ciut ciszej zrobiło :P Teraz kwestia rozwiązania problemu z jazda samochodem. Zastanawiam się nad zmianą fotelika, bo po pierwsze z obecnego wyrasta ( nogi mu wystają ), a po drugie, może jak będzie jechał przodem w kierunku jazdy, to nie będzie mi tak płakał?

Fredzia, ja również zmartwiłam się twoimi temperaturami, ale dzisiejszy skok dał mi mega ulgę :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia spoźnione ale szczere życzenia ;)

Sylwia ładny brzusio

Kornelcia i Kacperek ślicznosci ;)

plemniczka, Fedra, sylwia1985, Selena, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjecia mojej Izki mam w suwaczku wiec jak ktos chetny do obejrzenia to zapraszam :)

Rucia, Fedra, Selena lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    moja tez uwielbia stekac i jeczec hehe szczegolnie jak cos musze zrobic jej najlepiej pasuje jak bym caly czas sie z nia bawila heh na lózku albo podłodze ;)

Rucia u mnie Kuba tez jak mial 6 miesiecy to wstawal a jak mial 8 to dopiero sam usiadl a chodzil juz ladnie w wieku 10 miesiecy wiiec teraz ciekawie ci sie zacznie ;)

U Nas stękanie przeradza się w mega szloch, jakby nie wiadomo jaka krzywda się działa. Doprowadza mnie to do szału :( Na szczęście mam moją pomocnicę, która mi bardzo pomaga w opiece nad Szarańczą.

Dodi, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja w końcu przyzwyczaila sie do jeżdzenia w foteliku bo tak to przez pierwsze 2miesiace byl okropny krzyk dopuki smaochod nie ruszyl albo sie zatrzymal na swiatlach

i do wozka tez powoli sie juz przyzwyczaja bo tez za bardzo za nim nie przepada ale juz coraz lepiej jest .

wczoraj na dniu dziecka bylismy u kuby w szkole bo tanczyl a potem byla impreza na dworzu i Izka tez byla i az dziwne pol dnia przespala w wozku co mnie dziwi bo po pierwsze halas a po drugoie ona robi sobie w dzien tylko drzemki po pol godziny he

Dodi, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    U Nas stękanie przeradza się w mega szloch, jakby nie wiadomo jaka krzywda się działa. Doprowadza mnie to do szału :( Na szczęście mam moją pomocnicę, która mi bardzo pomaga w opiece nad Szarańczą.
    no u nas placz naszczescie zadko a kuba Izy juz nie chce brac nawet na rece bo za ciezka krzyczy albo ze go obślini he pilnuje ja tylko w łozeku albo w lezaczku

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i se pospala jak zawsze 30min i koniec ;/ eh trzeba uciekac

milego dnia kochane ;*

Dodi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! Wosebko u mnie tez waga lecei w dół bardzo szybko... ja w ciązy przytylam az 24 kg, a juz mam wage jak sprzed ciąży 56 kg. A tak sie martwilam jak ja schudne.... no ale kazdy na takiej drakońskiej diecie przez 3 miesiące by schudl.
    Blondi no tak czytalam na fb o waszych problemach z karmieniem, u nas identycznie to wygląda. Są dni ze mysle nic z tego nie bedzie koniec karmienia, a potem nagle malej sie spowrotem cycek podoba i ssie ładnie, tak jakby za nim musiala zatęsknić :/ .
    Rucia super ze macie juz ząbki, oby Leoś troszke sie uspokoil ;), no i tylko czekac jak pójdzie sam, dopiero sie pewnie zacznie :P
    Fedri jak sie czujesz?
    Małysz jak spedzilas urodzinki?
    Shaggi podziwiam Cie za twoje zorganizowanie i pracowitość
    Aisko pokaz fotke Jaśka

Dodi, Rucia, Fedra, anka_a, Blondi22, aisa, Selena lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dużo słoneczka zycze i jak najmniej problemów :)

i nie przejmujcie się moją tempką ja po nocach nie śpie a jak śpie to budze się co godzine na siku więc te moje mierzenia srednio miarodajne bo nie przesypiam ciagiem 3 godz więc się nie martwcie :D

dzisiejsza beta 348,1 mIU/ml więc chyba wszystko idzie w dobrą strone...

czuje się całkiem dobrze męczy mnie jedynie zmęczenie i senność i wzdęcia i tu moje pytanie czy macie sposoby na wzdęcia (nadmieniam ze nie jem potraw wzdymających no moze prócz ogórków kiszonych) i odrzuciło mnie od owoców i nie wiem jak to przeskoczyć :/

anka_a, Blondi22, sylwia1985, AGA 30, Dodi, aisa, a-koczek, Selena, gocha04, mala29_, kiti, mauysia, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mauys spóźnione życzenia urodzinowe!
    Gratulacje dla Leosiowych ząbków.
    Ovudzidziusie są śliczne!!! jak patrze na zdjęcia to też już chce! Coś niecierpliwa w tej ciąży jestem.
    Shagga pięknie napisane i myślę, że tak też będzie umnie. Z Adą to całymi dniami siedziałam, bawiłam się i maiłam porządek w domu. Teraz jak wraca z przedszkola to zabawki są wszędzie.... o zgrozo powrócą zabawki z piwnicy, których też jest sporo.
    Kupiłam pierwszą rzecz dla Dzidzika- fotelik bukaczek:) Nie umie się doczekać aż przyjdzie paczka! wcześniej się przydał i myślę, że i tym razem się opłaci :) Teraz tylko czekam żeby poznać płeć i potem schodzę do piwnicy i zacznę przebierać ubranka.

Miłego dnia!!!

plemniczka, Fedra, AGA 30, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pieknie beta rośnie! ze wzdęciami nie pomoge bo nie mialam... juz nie moge sie doczekać twojej wizyty u gina. Który tydzien ma winogronko? 4?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mnie do tej pory męczą wzdęcia i... gazy :/ teraz jest trochę lepiej i myślę, że z czasem minie. Brałam espumisan ale nic nie pomagał więc nie biorę już. Ograniczyłam wszystko co wzdymające, nawet gazowanej wody nie piję ale nie zauważyłam różnicy.
    Noce też będziesz z czasem przesypiała lepiej teraz wstaję 1-2 razy na siku a spałam na początku tak jak Ty opisujesz.
    Piękne oznaki ciąży Ciebie dopadły :) Niech betka ładnie pnie się w górę a Winogronko rośnie!!!!! :*

plemniczka, Rucia, Fedra, Dodi, aisa, Selena lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedra pieknie beta rośnie! ze wzdęciami nie pomoge bo nie mialam... juz nie moge sie doczekać twojej wizyty u gina. Który tydzien ma winogronko? 4?

niby zaczelismy 5 tydzień ale ze ja nigdy nie wiem jak się to liczy to Ci dokońca nie odpowiem :D

EDIT:
    belly twierdzi tak

Jesteś w 5 tygodniu ciąży
    (4 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 2
    Trymestr: 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:28

Dodi, aisa, a-koczek, Selena, mala29_ lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    niby zaczelismy 5 tydzień ale ze ja nigdy nie wiem jak się to liczy to Ci dokońca nie odpowiem :D

EDIT:
    belly twierdzi tak

(4 tyg. i 0 dni)
    to pewnie nie bedzie jeszcze za 2 dni widac serduszka, ale moze już to winogronko doktorek dojrzy. Ma dobry sprzęt USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:39

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

EDIT:
    belly twierdzi tak

(4 tyg. i 0 dni)

nono kochana teraz te miesiace ciąży , aby nudne bylyyyyyy :-) no i czekamy do wizyty !!!

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka oby miał dobre to usg kurczaki pieczone !!!!!!

Fedra, plemniczka, Selena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    to pewnie nie bedzie jeszcze za 2 dni widac serduszka, ale moze już to winogronko doktorek dojrzy. Ma dobry sprzęt USG?

pewnie widac nie będzie ale na wizyte musze iść bo leki mi się będą kończyć i musi zadecydować co dalej ze względu na problem przy poprzedniej ciaży wizyta kolejna będzie w następnym tygodniu no ale wszystkiego dowiem się w środe...

ja to mam takie wzdęcia ze nawet kichnać nie mogę taki mój brzuch jest wielki aż boje się cokolwiek zjeść żeby się nie powiększał i nie napinał, no i jeszcze jedna rzecz zauważyłam ze skóra na brzuchu (w sumie na większości ciała) zrobiła się strasznie sucha...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    pewnie widac nie będzie ale na wizyte musze iść bo leki mi się będą kończyć i musi zadecydować co dalej ze względu na problem przy poprzedniej ciaży wizyta kolejna będzie w następnym tygodniu no ale wszystkiego dowiem się w środe...

ja to mam takie wzdęcia ze nawet kichnać nie mogę taki mój brzuch jest wielki aż boje się cokolwiek zjeść żeby się nie powiększał i nie napinał, no i jeszcze jedna rzecz zauważyłam ze skóra na brzuchu (w sumie na większości ciała) zrobiła się strasznie sucha...
    ja takie wzdecia milam przez pierwsze 2miesiace ale potem przeszlo

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten okropny deszczowy dzien

Fedra, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ruciu gratuluję ząbków u dzidzia :) ale współczuję ze jest taki niegrzeczny... oby szybko z tego wyrósł :)
    Mayusiu wszystkiego naj naj naj lepszego z okazji urodzinek :)
    Kajus jak pierwsza noc bez m minęła?
    Fedra ja też miałam wzdęcia słyszałam że pomaga rumianek i gorąca woda z sokiem z cytryny noi oczywiście posiłki trzeba jeść wolno i często a w małych ilościach :)

Fedra, anka_a, plemniczka, Dodi, aisa, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5461 5462 5463 5464 5465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ