plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie na glukozie nie znam ale pewnie Dziewczyny zaraz Ci napisą co i jak
Magdzia ja jem ogólnie bardzo mało i bardzo żadko bo na nic nie mam proaktycznie ochoty jedynie bym jadła w kółko zupe buraczanom, lub ogórki kiszone (chociaż wiem ze na wzdęcia nie są za dobre - ale co zrobićbędę dzisiaj z nich gotować zupe) lub mizerie z ogórków i śmietany lub jogurtu no i śląską... słodyczy nie tykam, owoce mnie odrzucają, mięs innych też nie bardzo w ogóle to bym nic nie jadła najlepiej
magdzia26, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny pamietscie moze ile przytylyscie w ciazy? Ja juz przytylam 6 kg wydaje mi sie ze troche duzo zwlaszcza ze jestem szczupla i narazie poszlo mi w brzuszek i piersi. Czytalam ze 10 kg to taka norma i ze wowczas szybko wroci sie do formy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:48
-
Sylwia tak jak pisalam wyzej ja w ciązy przytylam 24 kg, z 56 kg na koniec ciązy mialam 80! i juz ich nie mam, a tez sie tym martwilam. Ja na twoim etapie mialam duzo wiecej kg
takze tak sie tym nie martw i jak masz na cos ochote to jedzFedra, magdzia26, Dodi, aisa, mauysia lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Sylwia tak jak pisalam wyzej ja w ciązy przytylam 24 kg, z 56 kg na koniec ciązy mialam 80! i juz ich nie mam, a tez sie tym martwilam. Ja na twoim etapie mialam duzo wiecej kg
takze tak sie tym nie martw i jak masz na cos ochote to jedz -
Normy:
glikemia na czczo 70-99 prawidłowa glikemia na czczo - mieścisz się w normie
glikemia w 120 minucie doustnego testu tolerancji glukozy <140 - w tej normie też się mieścisz
Nie wiem dokładnie jak to jest u ciężarnych ale to są dane wg WHO.
Dla ciężarnych wyczytałam te same normy
Najlepiej jak w google wpiszesz "rekomendacje ptg cukrzyca w ciąży" i pierwszy dokument w PDF jest i tam wszystko jest napisane
Tam też jest opisana dieta dla ciężarnych z cukrzycą i inne ciekawe infoFedra, magdzia26, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
To też jest ciekawy artykuł "Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego
w zakresie opieki przedporodowej w ciąży o prawidłowym"
przebiegu.http://www.nucleagena.pl/files/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdf
Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Dziewczyny pamietscie moze ile przytylyscie w ciazy? Ja juz przytylam 6 kg wydaje mi sie ze troche duzo zwlaszcza ze jestem szczupla i narazie poszlo mi w brzuszek i piersi. Czytalam ze 10 kg to taka norma i ze wowczas szybko wroci sie do formy
z tego co mi lekarz mówił to indywidualna sprawa podobno jeśli kobieta była szczupłaprzed ciążą moze przytyć troche więcej niz osoba z nadwagą czyli taka jak ja przy mojej wadze zalecane jest przytycie 10 kg ale lepiej zapytaj lekarza bo On ustali to do Twojej wagi tak żeby było bezpiecznie
EDIT:
no i jeszcze ja wiem ze przytyje więcej bo biore duze dawki progesteronu a to nie pomaga w utrzymaniu niskiej wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:21
Dodi, Rucia lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja w pierwszej przytyłam 12- 13 kg a po porodzie byłam na minusie 3 kg
Teraz jestem już +8 kg i na początki przybierałam mega szybko teraz już spokojniej.
W każdym kalkulatorze pokazuje, że idealnie jest przytyć 10-13 kg i to jest waga "książkowa". To indywidualna sprawa i każda z nas inaczej przybiera.Fedra, aisa, sylwia1985, Rucia lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Magdzia ja jem ogólnie bardzo mało i bardzo żadko bo na nic nie mam proaktycznie ochoty jedynie bym jadła w kółko zupe buraczanom, lub ogórki kiszone (chociaż wiem ze na wzdęcia nie są za dobre - ale co zrobić
będę dzisiaj z nich gotować zupe) lub mizerie z ogórków i śmietany lub jogurtu no i śląską... słodyczy nie tykam, owoce mnie odrzucają, mięs innych też nie bardzo w ogóle to bym nic nie jadła najlepiej
ps. sprawdziłam że powinnam przytyć 7-11 kg w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:44
Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Chciałam się tylko przywitać bo generalnie nie mam weny do pisania, pogoda mnie dobija
Magdzia moim zdaniem wyniki masz w normie bo po godzinie powinno być do 180 a po dwóch chyba tak jak pisze anka do 140, ale gin jeszcze Ci to potwierdzi.
Podobno zmieniły się znowu normy i to co jest w necie m.in. w tym artykule to chyba nie są najświeższe dane, ale nic innego nie moge znaleźć...
Sylwia tycie w ciąży jest po części uzeleżnione od wagi sprzed ciąży, ale tego też pewnie się dowiesz. Ja nie mogę przytyć więcej niż 12kg!!!
Idę dalej leżeć, bo i tak do niczego innego się nie nadaję dzisiaj
Fedruś super beta
buziaki :*Fedra, kiti, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:a ja ksiązki nie dostalam i sie nie wpisalam
to jak do mnie wróci i sobie ją przejrze to Ci podeśle do wpisania
tylko najpier musze wiedzieć kto ją ma ten kto ją ma niech do mnie napisze na priv to podam adres to wysyłkiplemniczka lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi