X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja bebilon pepti, jak i Nutramigen ( mlekozastepczy preparat dla dzieci z alergią na bialko) kosztuje jak ma sie recepte 17 zl, a bez refundacji 35 zl za puszke...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Kaju beblon Pepti kosztuje 17 złociszy wiem bo korzystam :) też miałam problemy podobne do Twoich tzn Madzia miała :) Wtedy lekarz przepisał receptę na Debridat ale młoda go pić nie chciała więc jej nie męczyliśmy i przeszliśmy na mleko na receptę trochę ze względu na kolki a trochę z racji tego że u mnie obciążenie astmą jest wysokie.
    Po zmianie mleczka było lepiej ale tylko trochę bo problem kolek nie ustąpił całkowicie :(
    Teraz okazuję się że wcale nie mieliśmy problemu z kolkami tylko z układem nerwowy dziecka już tłumaczę :)
    Moja Madzia wkładana np do wanienki miała strach i było widać jak się spina blokuje w sumie to w sytuacjach dla niej nerwowych.Tak samo np schodzenie ze schodów.Miała zaciśnięte piąstki u rączek i paluszki u nóżek.Problemy z ubieranie typu płacz przy zakładaniu bluzeczki na lewą stronę ciała.Zwróciłam się z tym do pediatry który stwierdził że wszystko jest dobrze i żadnego napięcia nie ma.Potem doszły kłopoty z unoszeniem główki w pozycji na brzuszku (ona tego nie potrafiła a jak już to bardzo krótko) i ciągnięcie główki w jedną stronę.Niby obracała w lewo też główka ale odbijała zaraz jak gdyby miała ją na gumce.

Na drugiej wizycie szczepiennej dostałam wreszcie skierowanie na rehabilitację i dostępny termin był na końcówce wrzesnia.Co okazuję się jest za póżno dla rozwoju bo w teorii jest już teraz ostatni gwizdek.
    Chodzimy więc prywatnie,tam pani rehabilitantka przeprowadziła wywiad i okazało się że wszystkie nasze kłopoty były związane z napięciem nerwowym (dlatego młoda była nie spokojna,płaczliwa mało spała a jak przychodziła godzina 17:30 -20:30to nie umieliśmy sobie poradzić z płaczem wrzaskiem nie szło jej uspokoić bo cały dzień to wszystko kumulowało się by wieczorem wyjść)Gdy młoda skończyła 3 miechy tak jakby się uspokoiła okazuję się że układ nerwowy trochę dojrzał a ona nauczyła sie tak zwanej patologi czyli złych nawyków.Teraz pracuję prawą stroną ciała i nie wie do czego ma lewą poprostu jej nie używała a całą swoja siłe ulokowała w nogach a nie w rękach czy głowie i ośrodkowy układ leży i kwiczy.Gdybym nie poszła prywatnie Magda miała by problemy z siedzeniem chodzeniem i utrzymaniem równowagi.Ona by się nauczyła wszystkiego ale z dużym opóznieniem i nie wiadomo jakby w przyszłości jej kręgosłup to zniósł.
    Teraz po kilku dniach ćwiczeń Madzia jest spokojniejszym radosnym dzieckiem widzę znaczną poprawę i napięcie m.in w rączkach już puściło :)Pani Rehabilitantka ćwiczy z nią dwa razy w tygodniu a my powtarzamy w domu codziennie po kilka razy:)

Niby by się wydawało że to nic takiego ale nie można lekceważyć żadnych objawów :)

Pozdrawiam :)
    Fedruś beta super oby tak dalej kochana :)

Fedra, Rucia, Dodi, aisa, anka_a, Strażaczka90, AGA 30, mauysia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Effciu bardzo sie ciesze, ze rehabilitacja pozwala jyz zaobserwowac zmiany w zachowaniu Madzialeny <3 dobrze, ze poszliscie prywatnie bo na NFZ w tej sytuacji nie mizna bylo czekac. Mam nadzieje, ze odpowiednio wczesnie zareagowaliscie i mala wszystko nadgoni :*

Musze przyznac, ze nie wiedzialam ze takie mleko na recepte mozna dostac...

A serii zartow NFZ-towskich to info, ktore mi sie przypomnialo: moja babcia zapisala sie na endoproteze na .......... 2020r ......... Nie wiem czy sobie kolejki juz nie zaklepac u specjalistow :-/ smiech na sali

Fedra, Rucia, magdzia26, aisa, anka_a, Effcia28, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam sie i ja :)

Effcia jestem przerazona tym co taki maluch musi przechodzic i jak do tego podchodzi nasza sluzba zdrowia ale ciesze sie ze juz widac postepy Waszej pracy :)

Dodi ja nawet nie chce przytaczac sytuacji z nfz bo by mi sie cisnienie podnioslo...

Dodi, magdzia26, aisa, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny pamietscie moze ile przytylyscie w ciazy? Ja juz przytylam 6 kg wydaje mi sie ze troche duzo zwlaszcza ze jestem szczupla i narazie poszlo mi w brzuszek i piersi. Czytalam ze 10 kg to taka norma i ze wowczas szybko wroci sie do formy

18 kg

Dodi, Fedra, aisa, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ( dla mnie mega wkurw***y )
    Dziękujemy za gratki, zębów wam Leo nie pokaże, bo się chłopak wstydzi, zakrywa je językiem, sama dojrzałam je gdy spał, więc same widzicie ... foty nie będzie :P

Dodi, Fedra, magdzia26, Kaja, aisa, anka_a, Effcia28, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju Marcelek jest śliczny <3

Fedra, magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutek czemu się wkur....sz? Czyżby znowu Bin szalał?

Rucia lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Rucia co sie dzieje?

Rucia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej dziewczynki :) dzisiejszy dzień nie nalezał do łatwych...chyba Kacperkowi tez nie przypadła do gustu ta deszczowa pogoda za oknem.....cały dzień pada i kisimy sie wdomu..a mały marudny jak nigdy...oby jutro juz wyszło słonko :)

Fedra cały czas kciukam za Ciebie i winogronko :) beta super :) oby tak dalej :) <3

Kaja mam nadzieje ze noc bez m mineła spokojnie :)

Rucia gratki dla Leosia ze wykluły sie te ząbki :) oby teraz było lepiej :) no i fajnie że już stoi :)

Blondi mi tam położna mówiła ze najlepsze odchudzanie to właśnie karmienie cycem ;) no i u mnie sie sprawdziło :)

Plemniczko no to ważymy tyle samo ;) tyle że ja miałam mniej do zrzucenia.

Anka :) już jesteś na półmetku :) teraz to już z górki :) mi właśniedo 20 tc to się ciągneło...a potem to tak szybciutko że szok :)

Sylwia ja tylko 6 kg przytyłam w ciąży..ale wiadomo że każdy inaczej :) no ale co tam dodatkowe kilogramy :) teraz bobo najważniejszy :) potem się będziesz martwić ;)

Magdzia :) moim zdaniem też wyniki ok :) no ale najlepiej powie lekarz:)

Fedra u mnie też książki nie było :(

Aisko cudowny ten Twój synek :) i jak słodko sobie śpi :) mam nadzieje że mój Kacpi też za niedługo tak będzie słodzuitko chrapał ;) bo póki co siedzi u mnie na kolanach i stęka :P
    u mnie niestety to sie nie sprawdza;(

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ok w takim razie bedzie szlo w takiej kolejnosci ja wysle do Plemniczki Ona do Woseby a ta z koleji do Kiti :)
    ja tez chce wpisac sie ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Kaja obyście faktycznie nie mieli do czynienia ze skazą białkową :/

Aisko jaki cuuuuuudny jest Janek :*

Hej kiti :) co tam u Ciebie?

Selena ja się wcale Kacperkowi nie dziwię, że dzisiaj był marudny czy cuś.... Jakbyś miała ze mną dzisiaj do czynienia do doszłabyś do wniosku, że Twoje dziecko to Anioł :P :D

Właśnie... nie pogratulowałam Leonowi Rutkowemu dwóch ząbeczków ;) super <3

Laski zazdraszczam Wam wagi :) a Tobie Blondi już nie dużo zostało do zrzucenia to dasz radę ;

Dobrej nocy życzę :*
    no 75kg to kiedys dojede do tej ale zamiaruje do 65kg bo wtedy najlepiej sie czuje ale jakos da sie rade

Dodi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzieć spi i chwila ciszy ;)

a tak wogole witam sie

Fedra, magdzia26, Dodi, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ruciu co się stanelo?
    Ja właśnie niedawno zostałam obudzona przez Panów którzy postanowili skosic trawnik pod moim balkonem :/ a ze mieszkam na 1 piętrze to wszystko bardzo wyraźnie słyszę :/ i tak już od godziny...
    Zapraszam na kawkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:10

Dodi, anka_a, aisa, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia no Ci powiem, że Panowie mają wyczucie czasu :D

Ja bym herbatki prosiła :P

magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dodi mają mają ja próbuje korzystać z ostatnich chwil a tu dupa wjechali traktorem z kosiara i maja gdzieś :P a trawnik mam duży...
    Bardzo proszę może być i herbatka mam cały zapas zielona, czerwona, biała, owocowa :D? Nakupowalam jej przed ciąża a teraz leży i czeka na gości bo ja nie mam ochoty na nią :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:22

Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was !!!

Effcia no jutro ide do pediatry wiec zobaczę czy da na receptę co kol wiek , a ja jade na Sab simplex i delicol bo położna podpowiedziała , ze przy nietolerancji laktozy dac mu to i proponowala zmiane mleka , ale z lekarzem wiec musimy sie tam wybrać :-/

wczoraj Marczello 1 raz ryczal przy jedzeniu jak zrobił to co trzeba w pampersie az odetchnal z ulga , a jak ja zobaczyłam tą zieloną maz to az mnie zatkało i typowo po Mleku kur...... az mi go szkoda było dobrze że nocki mamy normalne , a od 8 raza zaczyna sie bonanza ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kajus ależ Ci kochana współczuję no oby lekarz cos jutro poradził, biedny Marcelek <3

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń Dybry ;)
    Kawosza z chęcią, po wczorajszym słonku dziś pada... ale to dobrze bo nie padało chyba z tydzień i sucho już było. Piękna rzodkiewka nam wyrosła, od kilku dni wcinam, Małemu nie szkodzi więc ok. Szpinak też już ładnie urósł, sałata jeszcze kilka dni potrzebuje. I truskawy są już duże ale jeszcze zielone. Ponoć mogą uczulać, ale jak urosną to skusze się na jedną ;)

Dzięki za miłe słowa o Dżonym ;) Codziennie budzi się między 4.30 a 5.30, zje ale o spaniu nie myśli. Dopiero gdzieś po godzinie albo półtorej znów usypia. Taką pore wybrał sobie na bycie aktywnym ;) Dlatego chodze spać troche po Nim, On o 20 a ja o 21.

Kaja, na pewno będzie lepiej po zmianie mleka. Niech doktorek da recepte i będziesz miała taniej, 17 zł to zupełnie przyzwoita cena.

Effcia, super że nie przegapiłaś tych objawów u Madzi i drążylaś temat. Kicha że musieliście załatwiać wszystko prywatnie, ale najważniejsze że jest poprawa :)

Co do NFZ to pamiętam jak z siostrą stałyśmy w kolejce od północy żeby zapisać naszą ciocie na wizyte do specjalisty w szpitalu. Okienko otwierali o 6. Zapisy na najbliższe 3 miechy a jak sie nie załapiesz to wróć za kolejne 3 i próbuj być wcześniej w kolejce. Na szczęście wtedy nam się udało :)

magdzia26, Dodi, Fedra, anka_a, Strażaczka90, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu owocową poproszę ;) <3

Masakra z tymi początkami u dzieciaczków :/ mają na tyle niedojrzały układ pokarmowy i trawienny, że fest trzeba uważać na to co jedzą by się potem nie męczyły aż tak....

Aisko no to pogodę dzisiaj macie podobną jak my :P

magdzia26, aisa, Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 5464 5465 5466 5467 5468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ