Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja bebilon pepti, jak i Nutramigen ( mlekozastepczy preparat dla dzieci z alergią na bialko) kosztuje jak ma sie recepte 17 zl, a bez refundacji 35 zl za puszke...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Kaju beblon Pepti kosztuje 17 złociszy wiem bo korzystam :) też miałam problemy podobne do Twoich tzn Madzia miała :) Wtedy lekarz przepisał receptę na Debridat ale młoda go pić nie chciała więc jej nie męczyliśmy i przeszliśmy na mleko na receptę trochę ze względu na kolki a trochę z racji tego że u mnie obciążenie astmą jest wysokie.
    Po zmianie mleczka było lepiej ale tylko trochę bo problem kolek nie ustąpił całkowicie :(
    Teraz okazuję się że wcale nie mieliśmy problemu z kolkami tylko z układem nerwowy dziecka już tłumaczę :)
    Moja Madzia wkładana np do wanienki miała strach i było widać jak się spina blokuje w sumie to w sytuacjach dla niej nerwowych.Tak samo np schodzenie ze schodów.Miała zaciśnięte piąstki u rączek i paluszki u nóżek.Problemy z ubieranie typu płacz przy zakładaniu bluzeczki na lewą stronę ciała.Zwróciłam się z tym do pediatry który stwierdził że wszystko jest dobrze i żadnego napięcia nie ma.Potem doszły kłopoty z unoszeniem główki w pozycji na brzuszku (ona tego nie potrafiła a jak już to bardzo krótko) i ciągnięcie główki w jedną stronę.Niby obracała w lewo też główka ale odbijała zaraz jak gdyby miała ją na gumce.

Na drugiej wizycie szczepiennej dostałam wreszcie skierowanie na rehabilitację i dostępny termin był na końcówce wrzesnia.Co okazuję się jest za póżno dla rozwoju bo w teorii jest już teraz ostatni gwizdek.
    Chodzimy więc prywatnie,tam pani rehabilitantka przeprowadziła wywiad i okazało się że wszystkie nasze kłopoty były związane z napięciem nerwowym (dlatego młoda była nie spokojna,płaczliwa mało spała a jak przychodziła godzina 17:30 -20:30to nie umieliśmy sobie poradzić z płaczem wrzaskiem nie szło jej uspokoić bo cały dzień to wszystko kumulowało się by wieczorem wyjść)Gdy młoda skończyła 3 miechy tak jakby się uspokoiła okazuję się że układ nerwowy trochę dojrzał a ona nauczyła sie tak zwanej patologi czyli złych nawyków.Teraz pracuję prawą stroną ciała i nie wie do czego ma lewą poprostu jej nie używała a całą swoja siłe ulokowała w nogach a nie w rękach czy głowie i ośrodkowy układ leży i kwiczy.Gdybym nie poszła prywatnie Magda miała by problemy z siedzeniem chodzeniem i utrzymaniem równowagi.Ona by się nauczyła wszystkiego ale z dużym opóznieniem i nie wiadomo jakby w przyszłości jej kręgosłup to zniósł.
    Teraz po kilku dniach ćwiczeń Madzia jest spokojniejszym radosnym dzieckiem widzę znaczną poprawę i napięcie m.in w rączkach już puściło :)Pani Rehabilitantka ćwiczy z nią dwa razy w tygodniu a my powtarzamy w domu codziennie po kilka razy:)

Niby by się wydawało że to nic takiego ale nie można lekceważyć żadnych objawów :)

Pozdrawiam :)
    Fedruś beta super oby tak dalej kochana :)

Fedra, nick nieaktualny, Dodi, aisa, anka_a, Strażaczka90, nick nieaktualny, mauysia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Effciu bardzo sie ciesze, ze rehabilitacja pozwala jyz zaobserwowac zmiany w zachowaniu Madzialeny <3 dobrze, ze poszliscie prywatnie bo na NFZ w tej sytuacji nie mizna bylo czekac. Mam nadzieje, ze odpowiednio wczesnie zareagowaliscie i mala wszystko nadgoni :*

Musze przyznac, ze nie wiedzialam ze takie mleko na recepte mozna dostac...

A serii zartow NFZ-towskich to info, ktore mi sie przypomnialo: moja babcia zapisala sie na endoproteze na .......... 2020r ......... Nie wiem czy sobie kolejki juz nie zaklepac u specjalistow :-/ smiech na sali

Fedra, nick nieaktualny, magdzia26, aisa, anka_a, Effcia28, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam sie i ja :)

Effcia jestem przerazona tym co taki maluch musi przechodzic i jak do tego podchodzi nasza sluzba zdrowia ale ciesze sie ze juz widac postepy Waszej pracy :)

Dodi ja nawet nie chce przytaczac sytuacji z nfz bo by mi sie cisnienie podnioslo...

Dodi, magdzia26, aisa, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny pamietscie moze ile przytylyscie w ciazy? Ja juz przytylam 6 kg wydaje mi sie ze troche duzo zwlaszcza ze jestem szczupla i narazie poszlo mi w brzuszek i piersi. Czytalam ze 10 kg to taka norma i ze wowczas szybko wroci sie do formy

18 kg

Dodi, Fedra, aisa, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ( dla mnie mega wkurw***y )
    Dziękujemy za gratki, zębów wam Leo nie pokaże, bo się chłopak wstydzi, zakrywa je językiem, sama dojrzałam je gdy spał, więc same widzicie ... foty nie będzie :P

Dodi, Fedra, magdzia26, Kaja, aisa, anka_a, Effcia28, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju Marcelek jest śliczny <3

Fedra, magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutek czemu się wkur....sz? Czyżby znowu Bin szalał?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Rucia co sie dzieje?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej dziewczynki :) dzisiejszy dzień nie nalezał do łatwych...chyba Kacperkowi tez nie przypadła do gustu ta deszczowa pogoda za oknem.....cały dzień pada i kisimy sie wdomu..a mały marudny jak nigdy...oby jutro juz wyszło słonko :)

Fedra cały czas kciukam za Ciebie i winogronko :) beta super :) oby tak dalej :) <3

Kaja mam nadzieje ze noc bez m mineła spokojnie :)

Rucia gratki dla Leosia ze wykluły sie te ząbki :) oby teraz było lepiej :) no i fajnie że już stoi :)

Blondi mi tam położna mówiła ze najlepsze odchudzanie to właśnie karmienie cycem ;) no i u mnie sie sprawdziło :)

Plemniczko no to ważymy tyle samo ;) tyle że ja miałam mniej do zrzucenia.

Anka :) już jesteś na półmetku :) teraz to już z górki :) mi właśniedo 20 tc to się ciągneło...a potem to tak szybciutko że szok :)

Sylwia ja tylko 6 kg przytyłam w ciąży..ale wiadomo że każdy inaczej :) no ale co tam dodatkowe kilogramy :) teraz bobo najważniejszy :) potem się będziesz martwić ;)

Magdzia :) moim zdaniem też wyniki ok :) no ale najlepiej powie lekarz:)

Fedra u mnie też książki nie było :(

Aisko cudowny ten Twój synek :) i jak słodko sobie śpi :) mam nadzieje że mój Kacpi też za niedługo tak będzie słodzuitko chrapał ;) bo póki co siedzi u mnie na kolanach i stęka :P
    u mnie niestety to sie nie sprawdza;(

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ok w takim razie bedzie szlo w takiej kolejnosci ja wysle do Plemniczki Ona do Woseby a ta z koleji do Kiti :)
    ja tez chce wpisac sie ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Kaja obyście faktycznie nie mieli do czynienia ze skazą białkową :/

Aisko jaki cuuuuuudny jest Janek :*

Hej kiti :) co tam u Ciebie?

Selena ja się wcale Kacperkowi nie dziwię, że dzisiaj był marudny czy cuś.... Jakbyś miała ze mną dzisiaj do czynienia do doszłabyś do wniosku, że Twoje dziecko to Anioł :P :D

Właśnie... nie pogratulowałam Leonowi Rutkowemu dwóch ząbeczków ;) super <3

Laski zazdraszczam Wam wagi :) a Tobie Blondi już nie dużo zostało do zrzucenia to dasz radę ;

Dobrej nocy życzę :*
    no 75kg to kiedys dojede do tej ale zamiaruje do 65kg bo wtedy najlepiej sie czuje ale jakos da sie rade

Dodi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzieć spi i chwila ciszy ;)

a tak wogole witam sie

Fedra, magdzia26, Dodi, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ruciu co się stanelo?
    Ja właśnie niedawno zostałam obudzona przez Panów którzy postanowili skosic trawnik pod moim balkonem :/ a ze mieszkam na 1 piętrze to wszystko bardzo wyraźnie słyszę :/ i tak już od godziny...
    Zapraszam na kawkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:10

Dodi, anka_a, aisa, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia no Ci powiem, że Panowie mają wyczucie czasu :D

Ja bym herbatki prosiła :P

magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dodi mają mają ja próbuje korzystać z ostatnich chwil a tu dupa wjechali traktorem z kosiara i maja gdzieś :P a trawnik mam duży...
    Bardzo proszę może być i herbatka mam cały zapas zielona, czerwona, biała, owocowa :D? Nakupowalam jej przed ciąża a teraz leży i czeka na gości bo ja nie mam ochoty na nią :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:22

Dodi, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was !!!

Effcia no jutro ide do pediatry wiec zobaczę czy da na receptę co kol wiek , a ja jade na Sab simplex i delicol bo położna podpowiedziała , ze przy nietolerancji laktozy dac mu to i proponowala zmiane mleka , ale z lekarzem wiec musimy sie tam wybrać :-/

wczoraj Marczello 1 raz ryczal przy jedzeniu jak zrobił to co trzeba w pampersie az odetchnal z ulga , a jak ja zobaczyłam tą zieloną maz to az mnie zatkało i typowo po Mleku kur...... az mi go szkoda było dobrze że nocki mamy normalne , a od 8 raza zaczyna sie bonanza ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kajus ależ Ci kochana współczuję no oby lekarz cos jutro poradził, biedny Marcelek <3

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń Dybry ;)
    Kawosza z chęcią, po wczorajszym słonku dziś pada... ale to dobrze bo nie padało chyba z tydzień i sucho już było. Piękna rzodkiewka nam wyrosła, od kilku dni wcinam, Małemu nie szkodzi więc ok. Szpinak też już ładnie urósł, sałata jeszcze kilka dni potrzebuje. I truskawy są już duże ale jeszcze zielone. Ponoć mogą uczulać, ale jak urosną to skusze się na jedną ;)

Dzięki za miłe słowa o Dżonym ;) Codziennie budzi się między 4.30 a 5.30, zje ale o spaniu nie myśli. Dopiero gdzieś po godzinie albo półtorej znów usypia. Taką pore wybrał sobie na bycie aktywnym ;) Dlatego chodze spać troche po Nim, On o 20 a ja o 21.

Kaja, na pewno będzie lepiej po zmianie mleka. Niech doktorek da recepte i będziesz miała taniej, 17 zł to zupełnie przyzwoita cena.

Effcia, super że nie przegapiłaś tych objawów u Madzi i drążylaś temat. Kicha że musieliście załatwiać wszystko prywatnie, ale najważniejsze że jest poprawa :)

Co do NFZ to pamiętam jak z siostrą stałyśmy w kolejce od północy żeby zapisać naszą ciocie na wizyte do specjalisty w szpitalu. Okienko otwierali o 6. Zapisy na najbliższe 3 miechy a jak sie nie załapiesz to wróć za kolejne 3 i próbuj być wcześniej w kolejce. Na szczęście wtedy nam się udało :)

magdzia26, Dodi, Fedra, anka_a, Strażaczka90, nick nieaktualny, mauysia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu owocową poproszę ;) <3

Masakra z tymi początkami u dzieciaczków :/ mają na tyle niedojrzały układ pokarmowy i trawienny, że fest trzeba uważać na to co jedzą by się potem nie męczyły aż tak....

Aisko no to pogodę dzisiaj macie podobną jak my :P

magdzia26, aisa, Kaja, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 5464 5465 5466 5467 5468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ