X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    A nie tym razem moja córa podniosła mi ciśnienie. W niedziele ma jakieś występy, będzie śpiewać, od 3 dni boli ją gardło i nawet nie raczyła mi powiedzieć. Jak ochrypnie na amen, to niech się sama martwi co zrobi.

uuuu.... no to lekka kapa :/ mogła się pannica przyznać, bo jak zaniemówi totalnie to potem będzie problem (czego nie życzę of kors). Swoją drogą mega zdolna bestia z tej Twoje Kinii ;) jak nie tańce, to czytanie, jak nie to, to coś innego... :)

Rucia, anka_a, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    uuuu.... no to lekka kapa :/ mogła się pannica przyznać, bo jak zaniemówi totalnie to potem będzie problem (czego nie życzę of kors). Swoją drogą mega zdolna bestia z tej Twoje Kinii ;) jak nie tańce, to czytanie, jak nie to, to coś innego... :)

Albo zdolna, albo daje się tak wkręcać we wszystkie imprezy szkolne :( Weekend ma cały zajęty. W sobotę z rana dzień sportu czy coś takiego, pod wieczór występy taneczne, w niedziele śpiewa na dniach gminy, czeka mnie jeszcze występ ze szkoły angielskiego, potem kolejne występy taneczne, a ja jestem taka chętna w tym wszystkim uczestniczyć że ho ho !

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Jak zaniemówi, to jej sprawa. Jest już duża, więc niech myśli.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarańcza ( tfu tfu ) się lekko opanował, zęby wyszły, więc jest ciut spokojniej.

anka_a, aisa, Dodi, Fedra, magdzia26, gocha04, Blondi22, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się rozpisałam i wcięło mi posta :(

• anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Gosiaczku dasz radę :) <3

Anka a Ty na bezglutenowej też jesteś???

Zamierzam przejść. Ostatnio się dowiedziałam, że w mojej rodzinie występuje choroba duhring. Miał ją mój dziadek i jego siostry, teraz wiem, że ma ją siostra mojego taty i jej syn. Ja mam problemy ze skórą odkąd pamiętam i żadne zabiegi kosmetyczne ani dbanie o skórę nie dają poprawy. Stres dodatkowo ją nasila i ciotka właśnie mnie uświadomiła, że może też to mam. Chcę spróbować i zobaczyć czy jest poprawa bo wyglądać jak nastolatka nie chcę do końca życia. Nastawiam się psychicznie do zmiany ;)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    ja się nigdy nie spotkałam jeszcze z ogórkową z ryżem :P pomidorowa owszem zawsze ale ogórkowa zawsze z ziemniakami :D co nie zmienia faktu, że obie pyszne i chyba też sobie na dniach zrobię ;)

Dodi ja bardzo często jadłam ogórkową z ryzem ale wiesz ja to w ogóle inna jestem bo potrafie zjesć barszcz czerwony z makaronem :P

Dodi, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Albo zdolna, albo daje się tak wkręcać we wszystkie imprezy szkolne :( Weekend ma cały zajęty. W sobotę z rana dzień sportu czy coś takiego, pod wieczór występy taneczne, w niedziele śpiewa na dniach gminy, czeka mnie jeszcze występ ze szkoły angielskiego, potem kolejne występy taneczne, a ja jestem taka chętna w tym wszystkim uczestniczyć że ho ho !

No właśnie... to, że Kinga bierze udział w tych wszystkich wydarzeniach to jedno a druga sprawa to taka, że Ciebie chyba nikt nie pyta o zdanie czy masz na to ochotę a jakby nie było to pewnie też swój udział w tym masz. Hmmm co za dużo to nie zdrowo niby, ale póki ma dziołcha chęci to Jej przecież nie zabronisz ;)

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym krupnik zjadła, ale kaszy nie mam. Wiecie, że tu w sklepie nie ma kaszy jęczmiennej ani pęczaka... Znajomy niedługo przywiezie z PL :)
    Ps. Też nie jadłam ogórkowej z ryżem..

Dodi, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Zamierzam przejść. Ostatnio się dowiedziałam, że w mojej rodzinie występuje choroba duhring. Miał ją mój dziadek i jego siostry, teraz wiem, że ma ją siostra mojego taty i jej syn. Ja mam problemy ze skórą odkąd pamiętam i żadne zabiegi kosmetyczne ani dbanie o skórę nie dają poprawy. Stres dodatkowo ją nasila i ciotka właśnie mnie uświadomiła, że może też to mam. Chcę spróbować i zobaczyć czy jest poprawa bo wyglądać jak nastolatka nie chcę do końca życia. Nastawiam się psychicznie do zmiany ;)

Rozumiem, że ma to związek z celiakią również? bo w tym momencie stosuje się bezglutenową dietę a nie słyszałam żeby pomagała też przy innych chorobach :/

1995fd7a4d57bc6e.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. W części artykułów, które czytałam było napisane, że to postać skórna celiaklii.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Tak. W części artykułów, które czytałam było napisane, że to postać skórna celiaklii.

a no to znowu coś nowego wiem ;) ja stosuję 2 lata i jakoś daję radę, więc Tobie się też pewnie uda :)

anka_a lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    A ja bym krupnik zjadła, ale kaszy nie mam. Wiecie, że tu w sklepie nie ma kaszy jęczmiennej ani pęczaka... Znajomy niedługo przywiezie z PL :)
    Ps. Też nie jadłam ogórkowej z ryżem..

trzeba było pisac to bym Ci listownie wysłała ;)

ja się nastawiam na krupniczek u Mamusi mojej juz niedługo do niej jade to będę się zajadać :D

jeśli nie jadłyście ogórkowej z ryzem to nie wiecie co tracicie zupa ma inny sam zupełnie jest pycha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:42

aisa, Dodi, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś spróbuje ogórkowej z ryżem...
    Z tą przesyłką to trochę byś zapłaciła bo zamówienie poszło na 3 kg pęczaka, ciut mniej kaszy gryczanej, jęczmiennej i jaglanej ;)

Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kiedyś spróbuje ogórkowej z ryżem...
    Z tą przesyłką to trochę byś zapłaciła bo zamówienie poszło na 3 kg pęczaka, ciut mniej kaszy gryczanej, jęczmiennej i jaglanej ;)

Aisko, ale Fredzia to pewnie porcję na jedną zupę chciała Ci przesłać :P :D
    kurczaki, ale macie nędzę w tym kraju heheh żeby kaszy nie szło kupić? a nie macie tam jakichś polskich sklepów tak jak w Anglii czy Irlandii np?

Fedra lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a, spróbujesz diety bezglutenowej, jak będzie poprawa to super. W razie potrzeby Dodi na pewno coś podpowie ;)

Czemu Cię nie ma w tabelce?

Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Aisko, ale Fredzia to pewnie porcję na jedną zupę chciała Ci przesłać :P :D
    kurczaki, ale macie nędzę w tym kraju heheh żeby kaszy nie szło kupić? a nie macie tam jakichś polskich sklepów tak jak w Anglii czy Irlandii np?
    Coś kaszopodobnego widziałam, ale nie ma to jak sprawdzone polskie. Polskie sklepy są w większych miastach bądź troche bardziej w głąb Szwecji. A tu jak prom dwa razy dziennie jest do Pl to się nie opłaca. Kilka lat temu facet zamknął bo Mu się nie opłacało już.

Dodi lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha no to nie masz widzę zbyt wielkiego pola manewru z takimi polskimi rarytasami :) dobrze, że ma Ci kto podrzucić ;)

aisa, Kaja lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wzięłam się za czyszczenia fug co za masakra gratuluję geniuszowi który zrobił białe fugi na podłodze w kuchni jak na razie udało mi się uzyskać po całym dniu szorowania kolor kremowo szary w ciapki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:23

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj na obiadek pieczone młode ziemniaczki + kurczaczek z rozna :D

Fedra, Kaja, aisa, kiti, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5466 5467 5468 5469 5470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ