Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    A nie tym razem moja córa podniosła mi ciśnienie. W niedziele ma jakieś występy, będzie śpiewać, od 3 dni boli ją gardło i nawet nie raczyła mi powiedzieć. Jak ochrypnie na amen, to niech się sama martwi co zrobi.

uuuu.... no to lekka kapa :/ mogła się pannica przyznać, bo jak zaniemówi totalnie to potem będzie problem (czego nie życzę of kors). Swoją drogą mega zdolna bestia z tej Twoje Kinii ;) jak nie tańce, to czytanie, jak nie to, to coś innego... :)

nick nieaktualny, anka_a, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    uuuu.... no to lekka kapa :/ mogła się pannica przyznać, bo jak zaniemówi totalnie to potem będzie problem (czego nie życzę of kors). Swoją drogą mega zdolna bestia z tej Twoje Kinii ;) jak nie tańce, to czytanie, jak nie to, to coś innego... :)

Albo zdolna, albo daje się tak wkręcać we wszystkie imprezy szkolne :( Weekend ma cały zajęty. W sobotę z rana dzień sportu czy coś takiego, pod wieczór występy taneczne, w niedziele śpiewa na dniach gminy, czeka mnie jeszcze występ ze szkoły angielskiego, potem kolejne występy taneczne, a ja jestem taka chętna w tym wszystkim uczestniczyć że ho ho !

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Jak zaniemówi, to jej sprawa. Jest już duża, więc niech myśli.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarańcza ( tfu tfu ) się lekko opanował, zęby wyszły, więc jest ciut spokojniej.

anka_a, aisa, Dodi, Fedra, magdzia26, gocha04, Blondi22, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się rozpisałam i wcięło mi posta :(

• anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Gosiaczku dasz radę :) <3

Anka a Ty na bezglutenowej też jesteś???

Zamierzam przejść. Ostatnio się dowiedziałam, że w mojej rodzinie występuje choroba duhring. Miał ją mój dziadek i jego siostry, teraz wiem, że ma ją siostra mojego taty i jej syn. Ja mam problemy ze skórą odkąd pamiętam i żadne zabiegi kosmetyczne ani dbanie o skórę nie dają poprawy. Stres dodatkowo ją nasila i ciotka właśnie mnie uświadomiła, że może też to mam. Chcę spróbować i zobaczyć czy jest poprawa bo wyglądać jak nastolatka nie chcę do końca życia. Nastawiam się psychicznie do zmiany ;)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    ja się nigdy nie spotkałam jeszcze z ogórkową z ryżem :P pomidorowa owszem zawsze ale ogórkowa zawsze z ziemniakami :D co nie zmienia faktu, że obie pyszne i chyba też sobie na dniach zrobię ;)

Dodi ja bardzo często jadłam ogórkową z ryzem ale wiesz ja to w ogóle inna jestem bo potrafie zjesć barszcz czerwony z makaronem :P

Dodi, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Albo zdolna, albo daje się tak wkręcać we wszystkie imprezy szkolne :( Weekend ma cały zajęty. W sobotę z rana dzień sportu czy coś takiego, pod wieczór występy taneczne, w niedziele śpiewa na dniach gminy, czeka mnie jeszcze występ ze szkoły angielskiego, potem kolejne występy taneczne, a ja jestem taka chętna w tym wszystkim uczestniczyć że ho ho !

No właśnie... to, że Kinga bierze udział w tych wszystkich wydarzeniach to jedno a druga sprawa to taka, że Ciebie chyba nikt nie pyta o zdanie czy masz na to ochotę a jakby nie było to pewnie też swój udział w tym masz. Hmmm co za dużo to nie zdrowo niby, ale póki ma dziołcha chęci to Jej przecież nie zabronisz ;)

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym krupnik zjadła, ale kaszy nie mam. Wiecie, że tu w sklepie nie ma kaszy jęczmiennej ani pęczaka... Znajomy niedługo przywiezie z PL :)
    Ps. Też nie jadłam ogórkowej z ryżem..

Dodi, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Zamierzam przejść. Ostatnio się dowiedziałam, że w mojej rodzinie występuje choroba duhring. Miał ją mój dziadek i jego siostry, teraz wiem, że ma ją siostra mojego taty i jej syn. Ja mam problemy ze skórą odkąd pamiętam i żadne zabiegi kosmetyczne ani dbanie o skórę nie dają poprawy. Stres dodatkowo ją nasila i ciotka właśnie mnie uświadomiła, że może też to mam. Chcę spróbować i zobaczyć czy jest poprawa bo wyglądać jak nastolatka nie chcę do końca życia. Nastawiam się psychicznie do zmiany ;)

Rozumiem, że ma to związek z celiakią również? bo w tym momencie stosuje się bezglutenową dietę a nie słyszałam żeby pomagała też przy innych chorobach :/

1995fd7a4d57bc6e.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. W części artykułów, które czytałam było napisane, że to postać skórna celiaklii.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Tak. W części artykułów, które czytałam było napisane, że to postać skórna celiaklii.

a no to znowu coś nowego wiem ;) ja stosuję 2 lata i jakoś daję radę, więc Tobie się też pewnie uda :)

anka_a lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    A ja bym krupnik zjadła, ale kaszy nie mam. Wiecie, że tu w sklepie nie ma kaszy jęczmiennej ani pęczaka... Znajomy niedługo przywiezie z PL :)
    Ps. Też nie jadłam ogórkowej z ryżem..

trzeba było pisac to bym Ci listownie wysłała ;)

ja się nastawiam na krupniczek u Mamusi mojej juz niedługo do niej jade to będę się zajadać :D

jeśli nie jadłyście ogórkowej z ryzem to nie wiecie co tracicie zupa ma inny sam zupełnie jest pycha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:42

aisa, Dodi, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś spróbuje ogórkowej z ryżem...
    Z tą przesyłką to trochę byś zapłaciła bo zamówienie poszło na 3 kg pęczaka, ciut mniej kaszy gryczanej, jęczmiennej i jaglanej ;)

Dodi, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kiedyś spróbuje ogórkowej z ryżem...
    Z tą przesyłką to trochę byś zapłaciła bo zamówienie poszło na 3 kg pęczaka, ciut mniej kaszy gryczanej, jęczmiennej i jaglanej ;)

Aisko, ale Fredzia to pewnie porcję na jedną zupę chciała Ci przesłać :P :D
    kurczaki, ale macie nędzę w tym kraju heheh żeby kaszy nie szło kupić? a nie macie tam jakichś polskich sklepów tak jak w Anglii czy Irlandii np?

Fedra lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a, spróbujesz diety bezglutenowej, jak będzie poprawa to super. W razie potrzeby Dodi na pewno coś podpowie ;)

Czemu Cię nie ma w tabelce?

Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Aisko, ale Fredzia to pewnie porcję na jedną zupę chciała Ci przesłać :P :D
    kurczaki, ale macie nędzę w tym kraju heheh żeby kaszy nie szło kupić? a nie macie tam jakichś polskich sklepów tak jak w Anglii czy Irlandii np?
    Coś kaszopodobnego widziałam, ale nie ma to jak sprawdzone polskie. Polskie sklepy są w większych miastach bądź troche bardziej w głąb Szwecji. A tu jak prom dwa razy dziennie jest do Pl to się nie opłaca. Kilka lat temu facet zamknął bo Mu się nie opłacało już.

Dodi lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha no to nie masz widzę zbyt wielkiego pola manewru z takimi polskimi rarytasami :) dobrze, że ma Ci kto podrzucić ;)

aisa, Kaja lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wzięłam się za czyszczenia fug co za masakra gratuluję geniuszowi który zrobił białe fugi na podłodze w kuchni jak na razie udało mi się uzyskać po całym dniu szorowania kolor kremowo szary w ciapki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:23

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj na obiadek pieczone młode ziemniaczki + kurczaczek z rozna :D

Fedra, Kaja, aisa, kiti, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5466 5467 5468 5469 5470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ