X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    moze za mała dawke?
    rano i wieczorem po tabletce- Fedra swietna beta tfu tfu oby wszystko teraz bylo dobrze

plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i weszłam akurat na wieści Fedry! Kochana, to świetny wynik! Modlę się nadal w Twojej intencji. Na pewno środowy wynik też będzie dobry! :***

Sylwia - ja przytyłam w ciąży 18 kg. Nie wiem, kto pisze takie bzdury że "średnio tyje się 10 kg" ;))) Niewiele znam mam, które tak mało przytyły. Jakby co to się nie przejmuj! Jak przekroczysz 25 kg na plusie, to możesz zacząć ograniczać podjadanie ;)

Aisko. Kaju - słodziaki nad słodziakami z Waszych synków...

Effciu - to super, że trafiliście w końcu do rehabilitanta i że Madzia robi postępy!

Shagguś - trzymaj się na obczyźnie u mamy :)

Koczku - może to był sen proroczy (no oprócz tych lodów wątróbkowych... :) )? Może uda nam się spotkać podczas mojego następnego pobytu w Ol.

Ruciu - współczuję przejść, cieszę się, że wszystko już zmierza ku dobremu.

U nas ostatnio chorobowo :/ Leo już ozdrowiał po ospie, teraz obserwujemy pod tym kątem Henia. Od paru dni ma wysoką gorączkę (39), zbijamy mu paracetamolem, na chwilę spada a potem znów rośnie... Myśleliśmy że to zapowiedź ospy, ale dziś już czwarty (piąty?) dzień z gorączką i ani śladu krostek. Ani żadnej wysypki. Wczoraj byliśmy u lekarza na dyżurze, nic nie znalazł niepokojącego, więc czekamy... Mam przeczucie, że już dziś gorączka odpuści...

A Heniol w ogóle się ostatnio trochę rozkręcił, już pełza i przymierza się poważnie do raczkowania :) Ale jeszcze nie potrafi sam siedzieć - na to nadal czekamy.

Przez ten pobyt u teściów i choroby zapuściłam się forumowo... Może teraz uda mi się być bardziej na czasie :)

Uściski dla wszystkich Was~

No i DZIĘKUJĘ SERDECZNIE za życzenia urodzinowe! Proszę o zmianę w tabelce mojego wieku na 33... :)

Fedra, magdzia26, plemniczka, Rucia, Kaja, aisa, a-koczek, Dodi, Sandraa, anka_a lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rano i wieczorem po tabletce- Fedra swietna beta tfu tfu oby wszystko teraz bylo dobrze

Sylwia wszystko zależy jaką dawke ma jedna tabletka mówią ze kobieta w ciazy powinna przyjmować dziennie około 300 a nawet 350 mg...
    no i oczywiście do tego są ważne inne minerały...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra super wynik :) <3 czyli winogronko ładnie rośnie :)

Fedra lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra uzupelnie jeszcze to co piszesz bo bardzo ważne żeby z magnezem był zestaw wit B6 bo tylko z nią magnez się wchłania i jeszcze jedno Sylwia jak lykasz jakieś witaminki dla ciężarnych które mają w sobie żelazo to musisz co najmniej 2 godz przerwy zrobić między nimi a magnezem bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu i na odwrot...

Fedra, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sylwia wszystko zależy jaką dawke ma jedna tabletka mówią ze kobieta w ciazy powinna przyjmować dziennie około 300 a nawet 350 mg...
    no i oczywiście do tego są ważne inne minerały...
    kurcze nawet nie wiem jaka to dawka- sprawdze w domu bo gin powiedzial zebym sobie kupila obojetnie jaki mg oprocz tego biore witaminy prenatal complex ktore tez zawieraja mg

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fedra uzupelnie jeszcze to co piszesz bo bardzo ważne żeby z magnezem był zestaw wit B6 bo tylko z nią magnez się wchłania i jeszcze jedno Sylwia jak lykasz jakieś witaminki dla ciężarnych które mają w sobie żelazo to musisz co najmniej 2 godz przerwy zrobić między nimi a magnezem bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu i na odwrot...
    biore rano prenatal potem w poludnie zurawine i zelazo i wieczorem magnez z wit B6 tak mi gin kazal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 13:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Magdzia super ze na wizycie dobrze. Masz jakies foto dzidzi?
    No niestety gin zrobił mi usg ale tylko sprawdził jak ma się moja szyjka ( powiedział że jest ok) noi serduszko Nikosia wiec słyszałam jak bije :) ale fotek żadnych nie robił.
    Liczę ze na targach w ten weekend zalapie się na usg :D bo chętnie bym maluszka obejrzala

sylwia1985, Rucia, Fedra, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No niestety gin zrobił mi usg ale tylko sprawdził jak ma się moja szyjka ( powiedział że jest ok) noi serduszko Nikosia wiec słyszałam jak bije :) ale fotek żadnych nie robił.
    Liczę ze na targach w ten weekend zalapie się na usg :D bo chętnie bym maluszka obejrzala
    ja tez ostatnio tak mialam ale teraz sie stresuje bo mam miec polowkowe- zeby tylko wiwiczek byl zdrowy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Sylwus na pewno :) nie ma się co na zapas stresowac :)

sylwia1985, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mi doniesli ,że doniesli o SUPER Becie ohhh zdaleka donos i az wdeplam ,aby zobaczyc wynik :-)

sylwia1985, magdzia26, Fedra, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuśka zbijaj gorączkę ibuprofenem. Paracetamol jest kiepawy na temperaturę.

mauysia, mauysia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! moc mi wróciła :D

Fedra, plemniczka, sylwia1985, aisa, magdzia26, Rucia, a-koczek, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małysz a juz sie zastanawialam czy calkiem nas nie opuscilas, och ja niedobra!

kurczaczek oby Heniutkowi ta gorączka minela... a moze maly walczy z tą ospą i ją zwalczy :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki! :)

Ale dziś upalnie co nie?normalnie masakra i mam już dosć :(. Ale dobrze,że w domu jeszcze jest w miarę ok. Choć wczoraj było chłodniej a dziś już sie nagrzało.

Fedruś-ja znowu tu wchodzę, a tu super wieśći!!!Hurrrraaaaaa!!!!!!!!!!Trzymam kciuki && :)

Ruciu- dobrze,ze Leo już lepiej-ufff :)Dla ciekawostki Wam powiem, ze u mnie noce składaja sie z częstych pobudek i czasem jak obudzi się tylko ze 3 czy 4 razy w nocy to dla mnie super świeto :).A tak to po 8-a nawet 12 razy to standard!!!I tylko przerzucam Go z cycka na cycka i ide spać z cycusiem na wierzchu ;). Ale już wiem co mu dolega :( byłam z nim w piątek i rehabilitantki i .....miał przesunietą prawą łopatke - wyskoczyła mu sama nie wiem kiedy. W każdym razie podobno już to stare było i zalewała się w nowym miejscu. Pytala mnie czy dobrze spi-odpowiedziałam,ze bardzo często sie budzi, a ona na to,ze to przez to. Niby ma być lepiej. Ale kazała znowu w piatek na sprawdzenie przyjechac czy z powrotem nie przeskoczyla, bo jak pisałam już zalewala się w nowym miejscu i moze cieżko teraz być żeby utrzymała się w tym miejscu co powinna być!

Marysiu-zgadzam się z Rucią- paracetamol jest słaby, tak mi aptekarka powiedziała i zaproponowała ibuprofen.

Sylwuś- brak magnezu, ale tak jak pisały dziewczyny, ze pomimo łykania tego magnezu i tak skurcze łapią. Ja łykałam magne B6 MAX - podobno najmocniejszy. A w ciąży pierwszej przytyłam 13,4 kg a w drugiej 16,2 kg. Ale w drugiej ciąży przez 7,5 mies. przytyłam 9 kg a przez ostatni miesiac ciąży 7,2 kg przez zatrzymanie się wody w organizmie. P.S. przed chwilą sprawdziłam w kartach ciąży :)

Kaju i Aisko - super te wasze słodziaki :)

Magdzia super,że po wizycie ok :)

Aguś wszystkiego co najlepsze Kochana i spełnienia Tego największego marzenia!!!! :)

Shaguś - oj coś wiem na temat budowy i wydatków....To dopiero początek ;)Kasa ucieka jak woda z dziurawego wiadra :(. No u nas właśnie trwa malowanie- mąż dopiero co wykurowal się po rozcięciu ściegna u ręki i teraz ćwiczy ją przy malowaniu. Dziś maluje kuchnie i salon, bo jutro przyjeżdząją do kuchni montowac nam mebelki :). W tamtym tyg. dokonałam zakupu całego sprzetu AGD przez internet i zlew granitowy do kuchni. Oj dużo jeszcze roboty mamy, ale najgorsze jest to, ze nadal nie mamy podlaczonego światła :(. Mamy problemy bo działka, na której stoi słup z którego mamy mieć prąd jest jeszcze nie przepisana na prawowitego właściciela, ale to nie wszystko....gosciówka chce od nas kasy za podpis-zgodę na podłaczenie prądu do nas :(. Jacy ludzie są podli to szkoda gadać- i jestem ciekawa jaką sumkę zaśpiewa...aż się boję bo przedież my za samo podłaczenie światła musimy zapłacic 2,5 czy 2,8 tyś. Zastanawiamy sie z m. co takiego w życiu złego zrobiliśmy, że los jest dla nas tak okrutny :( ? Jak nie Jego wypadki to problemy z tym światłem. to z dziecmi coś i tak w kółko....
    Cyprus już Sypia z tata w nowym domku i najgorsze jest to,że nie chce do mnie i Tymcia wrócić mieszkać :(. A my praktycznie codziennie z Tymusiem tam jeździmy i dowozimy im jedzonko i ciuszki.

U nas jak wiecie niektóre z Was -tydzien temu odbył się chrzest Tymusia i muszę sie Wam pochwalić,ze mój syn Kochany był bardzo grzeczniutki w Kościółku i praktycznie nie płakał-cała mszę siedział w foteliku i bawil się. Na sesji zdjeciowej też było super-tylko pod koniec juz nie chcial współpracowac z fotografem i płakał. Zdjecia odbieramy w środę i oczywiscie opublikuję na FB i może tutaj jak dam radę.

No to tyle chyba.Musze sie powoli szykować bo jadę z Tymciem do chłopaków i mamy jechac do kościoła bo dziś drugi dzień Zielonych Świątek.
    A no i ważyłam wczoraj malca i waży na wadze łazienkowej 8 kg a w czwartek mamy ostatnie szczepienie-wzw B. I wtedy pielegniarka zważy Go dokładniej. No i wczoraj dałam mu dopiero pierwszy raz marchewkę-tylko 2 łyżeczki.Zjadł ładnie-otwieral buźkę chętnie i oczywiscie jechał przy tym samochodem i zapryskał wszystko marchewką :) Dziś mu dam trochę więcej i będę obserwować reakcje jego organizmu bo boję sie,że to jednak alergik :( a no i wczoraj jak sobie leżał i bawil się to sobie pomyslałam, ze nagram Go troszke telefonem i wiecie co????Normalnie powiedział pięknie BABA. Wiem, ze to nieświadome,ale pięknie mu wyszło i potem jeszcze powtórzył. Chciałabym wgrać to na FB,ale nie mam kabla usb do mojego telefonu a z karty nie mogę wgrać bo gdzieś mi wsiśkł adapter do kart. Jak znajde to wgram napewno na Fb.
    Buziaki dla wszystkich maluszków i Fasolek :)
    Miłego dnia :)

magdzia26, Rucia, Fedra, gocha04, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu- ja też aż drżę o swojego Cypka bo od wrzesnia idzie do "0", a potem pierwsza klasa w wieku 6 lat -no masakra jakaś :(

A co z Madzialeną było nie tak???bo nie doczytałam bo niestety nie mam czasu :(

P.S. Ciężarówki życzę wam wytrwałości w te upały....

A starającym się o fasolki powodzonka!!!

Przepraszam,ze nie odniosłam się do wszystkich,ale Tymek mi nie pozwolił no i czas też mnie ogranicza .pa

Fedra, gocha04, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam to, co napisałam Ruci - że nie dajemy ibuprofenu, bo gdy dziecko ma ospę, można dawać tylko paracetamol. Dopóki nie mamy pewności, że nie wykluje się z tego ospa, to dajemy paracetamol.

Fedra, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedzial ze moze i ibuprofem jest mocniejszy ze jest przeciwzapalny itd ale doc szkodliwy np nie poleca sie przy staraniach i w ciazy...
    Ale znowu inny lekarz powiedzial ze ibuprofem jest lepszy niz antybiotyk i badz tu czlowieku madry ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj jestem bardzo slaba ale pracuje dzis do 16 a moj ma wolne wiec po mnie przyjedzie i moze skoczymy na jakiegos lodzika :)

magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść baby,
    ledwo żyję. Rozpływam się... Nie jestem w stanie nic zrobić bo mi niedobrze :/
    Fedra, jest dobrze i będzie tylko lepiej :)
    Aga, spóźnione życzenia urodzinowe ode mnie!
    Nie wierzę że to piszę, ale ja chcę żeby trochę popadało, bo umrę jak te upały będą trwać :(

Fedra, magdzia26, Strażaczka90, aisa, plemniczka, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 5476 5477 5478 5479 5480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ