plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
No i weszłam akurat na wieści Fedry! Kochana, to świetny wynik! Modlę się nadal w Twojej intencji. Na pewno środowy wynik też będzie dobry! :***
Sylwia - ja przytyłam w ciąży 18 kg. Nie wiem, kto pisze takie bzdury że "średnio tyje się 10 kg")) Niewiele znam mam, które tak mało przytyły. Jakby co to się nie przejmuj! Jak przekroczysz 25 kg na plusie, to możesz zacząć ograniczać podjadanie
Aisko. Kaju - słodziaki nad słodziakami z Waszych synków...
Effciu - to super, że trafiliście w końcu do rehabilitanta i że Madzia robi postępy!
Shagguś - trzymaj się na obczyźnie u mamy
Koczku - może to był sen proroczy (no oprócz tych lodów wątróbkowych...)? Może uda nam się spotkać podczas mojego następnego pobytu w Ol.
Ruciu - współczuję przejść, cieszę się, że wszystko już zmierza ku dobremu.
U nas ostatnio chorobowoLeo już ozdrowiał po ospie, teraz obserwujemy pod tym kątem Henia. Od paru dni ma wysoką gorączkę (39), zbijamy mu paracetamolem, na chwilę spada a potem znów rośnie... Myśleliśmy że to zapowiedź ospy, ale dziś już czwarty (piąty?) dzień z gorączką i ani śladu krostek. Ani żadnej wysypki. Wczoraj byliśmy u lekarza na dyżurze, nic nie znalazł niepokojącego, więc czekamy... Mam przeczucie, że już dziś gorączka odpuści...
A Heniol w ogóle się ostatnio trochę rozkręcił, już pełza i przymierza się poważnie do raczkowaniaAle jeszcze nie potrafi sam siedzieć - na to nadal czekamy.
Przez ten pobyt u teściów i choroby zapuściłam się forumowo... Może teraz uda mi się być bardziej na czasie
Uściski dla wszystkich Was~
No i DZIĘKUJĘ SERDECZNIE za życzenia urodzinowe! Proszę o zmianę w tabelce mojego wieku na 33...Fedra, magdzia26, plemniczka, Rucia, Kaja, aisa, a-koczek, Dodi, Sandraa, anka_a lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:rano i wieczorem po tabletce- Fedra swietna beta tfu tfu oby wszystko teraz bylo dobrze
Sylwia wszystko zależy jaką dawke ma jedna tabletka mówią ze kobieta w ciazy powinna przyjmować dziennie około 300 a nawet 350 mg...
no i oczywiście do tego są ważne inne minerały...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra uzupelnie jeszcze to co piszesz bo bardzo ważne żeby z magnezem był zestaw wit B6 bo tylko z nią magnez się wchłania i jeszcze jedno Sylwia jak lykasz jakieś witaminki dla ciężarnych które mają w sobie żelazo to musisz co najmniej 2 godz przerwy zrobić między nimi a magnezem bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu i na odwrot...
Fedra, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Sylwia wszystko zależy jaką dawke ma jedna tabletka mówią ze kobieta w ciazy powinna przyjmować dziennie około 300 a nawet 350 mg...
no i oczywiście do tego są ważne inne minerały... -
magdzia26 wrote:Fedra uzupelnie jeszcze to co piszesz bo bardzo ważne żeby z magnezem był zestaw wit B6 bo tylko z nią magnez się wchłania i jeszcze jedno Sylwia jak lykasz jakieś witaminki dla ciężarnych które mają w sobie żelazo to musisz co najmniej 2 godz przerwy zrobić między nimi a magnezem bo żelazo ogranicza wchłanianie magnezu i na odwrot...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 13:18
-
plemniczka wrote:Magdzia super ze na wizycie dobrze. Masz jakies foto dzidzi?
ale fotek żadnych nie robił.
Liczę ze na targach w ten weekend zalapie się na usgbo chętnie bym maluszka obejrzala
sylwia1985, Rucia, Fedra, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:No niestety gin zrobił mi usg ale tylko sprawdził jak ma się moja szyjka ( powiedział że jest ok) noi serduszko Nikosia wiec słyszałam jak bije
ale fotek żadnych nie robił.
Liczę ze na targach w ten weekend zalapie się na usgbo chętnie bym maluszka obejrzala
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewuszki!
Ale dziś upalnie co nie?normalnie masakra i mam już dosć. Ale dobrze,że w domu jeszcze jest w miarę ok. Choć wczoraj było chłodniej a dziś już sie nagrzało.
Fedruś-ja znowu tu wchodzę, a tu super wieśći!!!Hurrrraaaaaa!!!!!!!!!!Trzymam kciuki &&
Ruciu- dobrze,ze Leo już lepiej-ufff :)Dla ciekawostki Wam powiem, ze u mnie noce składaja sie z częstych pobudek i czasem jak obudzi się tylko ze 3 czy 4 razy w nocy to dla mnie super świeto.A tak to po 8-a nawet 12 razy to standard!!!I tylko przerzucam Go z cycka na cycka i ide spać z cycusiem na wierzchu
. Ale już wiem co mu dolega
byłam z nim w piątek i rehabilitantki i .....miał przesunietą prawą łopatke - wyskoczyła mu sama nie wiem kiedy. W każdym razie podobno już to stare było i zalewała się w nowym miejscu. Pytala mnie czy dobrze spi-odpowiedziałam,ze bardzo często sie budzi, a ona na to,ze to przez to. Niby ma być lepiej. Ale kazała znowu w piatek na sprawdzenie przyjechac czy z powrotem nie przeskoczyla, bo jak pisałam już zalewala się w nowym miejscu i moze cieżko teraz być żeby utrzymała się w tym miejscu co powinna być!
Marysiu-zgadzam się z Rucią- paracetamol jest słaby, tak mi aptekarka powiedziała i zaproponowała ibuprofen.
Sylwuś- brak magnezu, ale tak jak pisały dziewczyny, ze pomimo łykania tego magnezu i tak skurcze łapią. Ja łykałam magne B6 MAX - podobno najmocniejszy. A w ciąży pierwszej przytyłam 13,4 kg a w drugiej 16,2 kg. Ale w drugiej ciąży przez 7,5 mies. przytyłam 9 kg a przez ostatni miesiac ciąży 7,2 kg przez zatrzymanie się wody w organizmie. P.S. przed chwilą sprawdziłam w kartach ciąży
Kaju i Aisko - super te wasze słodziaki
Magdzia super,że po wizycie ok
Aguś wszystkiego co najlepsze Kochana i spełnienia Tego największego marzenia!!!!
Shaguś - oj coś wiem na temat budowy i wydatków....To dopiero początek ;)Kasa ucieka jak woda z dziurawego wiadra. No u nas właśnie trwa malowanie- mąż dopiero co wykurowal się po rozcięciu ściegna u ręki i teraz ćwiczy ją przy malowaniu. Dziś maluje kuchnie i salon, bo jutro przyjeżdząją do kuchni montowac nam mebelki
. W tamtym tyg. dokonałam zakupu całego sprzetu AGD przez internet i zlew granitowy do kuchni. Oj dużo jeszcze roboty mamy, ale najgorsze jest to, ze nadal nie mamy podlaczonego światła
. Mamy problemy bo działka, na której stoi słup z którego mamy mieć prąd jest jeszcze nie przepisana na prawowitego właściciela, ale to nie wszystko....gosciówka chce od nas kasy za podpis-zgodę na podłaczenie prądu do nas
. Jacy ludzie są podli to szkoda gadać- i jestem ciekawa jaką sumkę zaśpiewa...aż się boję bo przedież my za samo podłaczenie światła musimy zapłacic 2,5 czy 2,8 tyś. Zastanawiamy sie z m. co takiego w życiu złego zrobiliśmy, że los jest dla nas tak okrutny
? Jak nie Jego wypadki to problemy z tym światłem. to z dziecmi coś i tak w kółko....
Cyprus już Sypia z tata w nowym domku i najgorsze jest to,że nie chce do mnie i Tymcia wrócić mieszkać. A my praktycznie codziennie z Tymusiem tam jeździmy i dowozimy im jedzonko i ciuszki.
U nas jak wiecie niektóre z Was -tydzien temu odbył się chrzest Tymusia i muszę sie Wam pochwalić,ze mój syn Kochany był bardzo grzeczniutki w Kościółku i praktycznie nie płakał-cała mszę siedział w foteliku i bawil się. Na sesji zdjeciowej też było super-tylko pod koniec juz nie chcial współpracowac z fotografem i płakał. Zdjecia odbieramy w środę i oczywiscie opublikuję na FB i może tutaj jak dam radę.
No to tyle chyba.Musze sie powoli szykować bo jadę z Tymciem do chłopaków i mamy jechac do kościoła bo dziś drugi dzień Zielonych Świątek.
A no i ważyłam wczoraj malca i waży na wadze łazienkowej 8 kg a w czwartek mamy ostatnie szczepienie-wzw B. I wtedy pielegniarka zważy Go dokładniej. No i wczoraj dałam mu dopiero pierwszy raz marchewkę-tylko 2 łyżeczki.Zjadł ładnie-otwieral buźkę chętnie i oczywiscie jechał przy tym samochodem i zapryskał wszystko marchewkąDziś mu dam trochę więcej i będę obserwować reakcje jego organizmu bo boję sie,że to jednak alergik
a no i wczoraj jak sobie leżał i bawil się to sobie pomyslałam, ze nagram Go troszke telefonem i wiecie co????Normalnie powiedział pięknie BABA. Wiem, ze to nieświadome,ale pięknie mu wyszło i potem jeszcze powtórzył. Chciałabym wgrać to na FB,ale nie mam kabla usb do mojego telefonu a z karty nie mogę wgrać bo gdzieś mi wsiśkł adapter do kart. Jak znajde to wgram napewno na Fb.
Buziaki dla wszystkich maluszków i Fasolek
Miłego dnia
magdzia26, Rucia, Fedra, gocha04, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
Effciu- ja też aż drżę o swojego Cypka bo od wrzesnia idzie do "0", a potem pierwsza klasa w wieku 6 lat -no masakra jakaś
A co z Madzialeną było nie tak???bo nie doczytałam bo niestety nie mam czasu
P.S. Ciężarówki życzę wam wytrwałości w te upały....
A starającym się o fasolki powodzonka!!!
Przepraszam,ze nie odniosłam się do wszystkich,ale Tymek mi nie pozwolił no i czas też mnie ogranicza .paFedra, gocha04, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
A mi lekarz powiedzial ze moze i ibuprofem jest mocniejszy ze jest przeciwzapalny itd ale doc szkodliwy np nie poleca sie przy staraniach i w ciazy...
Ale znowu inny lekarz powiedzial ze ibuprofem jest lepszy niz antybiotyk i badz tu czlowieku madry17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
CZeść baby,
ledwo żyję. Rozpływam się... Nie jestem w stanie nic zrobić bo mi niedobrze
Fedra, jest dobrze i będzie tylko lepiej
Aga, spóźnione życzenia urodzinowe ode mnie!
Nie wierzę że to piszę, ale ja chcę żeby trochę popadało, bo umrę jak te upały będą trwaćFedra, magdzia26, Strażaczka90, aisa, plemniczka, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość