plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:Kaja zostaw go na Bebilonie pepti i juz nie kombinuj z innym mlekiem. To jest mleko dla alergików, nie musisz mu wcale tego mleka zmieniac pozniej, moze byc na nim nawet do końca!! do 2 lat!! nie pozwól ekperymentowac juz, ze moze sprawdzimy czy normalne mleko juz go nie uczuli. To nic ze za miesiąc zaczyna zjadac normalne jedzenie. Co z tego? to sie nie wyklucza. Na bebilonie pepti mozesz jak na normalnym mleku robic pozniej kaszki, kleiki....
Już mówiłam mężowi ,że nic nie zmienię ,a jak beda gadali to mam to w dupppp !!! -
ło matko Kaja wspólczuję Wam tych przejść z mlekami, dolegliwościami młodego i wogóle.... szkoda słów normalnie ale najbardziej szkoda Marcela
zrób tak jak pisze Plemniczka i oby się jak najszybciej wszystko unormowało
powodzenia
Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
hello
Kajuś Broń Boze nie zmieniaj już małemu mleka-bo to dziecko samo nie wie co je!!!!Dawaj mu bebilon pepti!
Miałam Ci wczoraj pisac ze Bebilon ha to jest dla dzieci z podejrzeniem alergii w rodzinie-aby zapobiegać tej alergii a nie dla alergików!!A Ty ewidentnie masz małego alergika tylko badania nie wyszły bo to małe bobo jest. Mój jest na piersi i na bebilonie pepti, tylko u nas jest problem z otrzymaniem recepty bo mamy taka porypaną pediatrę i ja kupiłam na allegro sobie mleko z apteki.Place 100%. A co do wprowadzania nowych stałych pokarmów to na Twoim miejscu bym poczekała dłużej. Bo dziecko ma rozwalone jelitka-zanim one się zregeneruja to trochę czasu potrzeba. Niech najpierw zaakceptuje nowe mleczko i dasz mu dopiero marcheweczkę czy jabluszko jak skończy z pół roku. Ja tak zrobiłam i wprowadzam wszystko powoli i osobno i obserwuję. Wiem,że po bananie-ale surowym ma wysypkę i po biszkopcie wymiotował.
Nie sugeruj się tym co mówi lekarz-słuchaj serca matki!!!!Ewentualnie porad doświadczonych mam.
DobranocDodi, Strażaczka90, plemniczka, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
dokladnie tak jak mówi kopciuszek. daj jelitkom dojsc do siebie, dobrze sie wykształcić. Nie ma co rozszerzać diety ksiązkowo po 4 miesiącach, u alergików robi to sie inaczej, wolniej, wstrzymujac sie z niektórymi produktami znacznie dluzej... pozniej podaje sie nawet tydzien jedno warzywko, dopiero jpo tym czasie jak nic sie nie dzieje kolejne, to dlugi i monotonny proces. Ja tak robie. Moja ma pół roku a dopiero próbuje niektórych warzywek. Organizm Marcela musi przyzwyczaic sie do mleczka. Zmieniając mleko co chwile nie daje sie mu szansy by dobrze zareagowal, by caly uklad trawienny dobrze chodził, nic dziwnego ze ma teraz problemy z brzuszkiem biedaczek. Potrzeba mu jednostajności, nie rewolucji. owszem mleczko moze sie nie przyjąć, ale na prawde trzeba dac troszke czasu. A alergikom, atopowcom nie daje sie mleka nawet jesli to jest HA, tylko preparat mlekozastepczy typu bebilon pepti, Nutramigen... one sa równie zdrowe, dostarczaja wszytsko co niezbędne dziecku. Nie ma sensu eksperymentować i zmieniac mleka od tak. bedzie lepiej zobaczysz.
Dodi, Effcia28, Fedra, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość
-
DZIĘKI BOGU ŻE MAMY TU JUŻ MAMY NA FORUM!!!
napewno każdej z nas taka informacja będzie przydatna....
dobranoc, śpijcie dobrze i spokojnie :*Fedra, Effcia28, Strażaczka90, plemniczka, aisa lubią tę wiadomość
-
Heja
też bym więcej nie eksperymentowała na Marcelku szkoda bąbla tylko do tego co mówią dziewczyny podawałabym ochronnie np Biogaie w kroplach
No widzisz Plemniś to w sumie Madzia wcale żle nie waży w końcu jest młodsza od Twojej Kornelki o miesiąc a tylko 1kg różnicy.Dziś odebrałam wyniki morfologi wszystko jest ok a wage mam kontrolować co jakiś czas w końcu przybiera na wadze a nie stoi w miejscu.Fedra, Strażaczka90, plemniczka, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki, pamiętacie mnie?
Ostatnio mam rekordowo mało czasuJuż tydzień temu zabierałam się do napisania, ale wtedy znowu młodzian zaczął z jakiegoś powodu płakać i musiałam to odłożyć
W ogóle ostatnio nie mogę się z niczym zorganizować. Obiady na ostatnią chwilę (czyli między 17 a 18), z jedzeniem dla Henia też improwizuję... Powtarzam sobie zawsze, że muszę sobie robić plan żywieniowy dla naszej rodziny na cały tydzień, żeby wiedzieć jak poplanować zakupy itp. ale jak zawsze dupka z tego wychodzi. I mam jeden wielki chaos, przez co np. prawie nigdzie nie wychodzę z małym, bo przez cały dzień jestem w proszku.
Muszę się wziąć w garść!
Fedruś - spóźnione życzenia urodzinowe! Superowo, że maluszek miewa się świetnie
Muska - czekamy na rozwiazanie
Ściskam Was wszystkie!Fedra, kiti, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, Kaja, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kaja masakra z tym mlekiem i w ogóle z tymi dolegliwościami i idz tu do lekarza a i tak sama musisz się wszystkiego dowiadywać...
Dodi masz racje dobrze ze mamy tu już Mamy zawsze można się czegos dowiedzieć
Mayusia oczywiście ze Cię pamiętamyi ja osobiście rozumiem Twój brak czasu ale bardzo dziękujemy ze do Nas zaglądasz :*
magdzia26, kiti, Strażaczka90, Dodi, plemniczka, Blondi22, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam dziś pediatra inny mi na korytarzu mówi może mleko kozie to jej powoedzialam doslownie ze ma se to mleko kupic i wypić bo moze nie będę jej słuchała i dodałam piedu pierdu srały muchy będzie wiosna i mi powiedziała ze rady mi nie udzieli a ja jej ze wcale nie prosilam jej o radę i cos burczala pod nosem , pluje jadem na pediatrów hihi chyba sie na mnie wkurzyla bo do kolezanki naszej dzwonila hehen
-
No właśnie Kaju, mam nadzieję że problem Marcelka się szybko unormuje.
A jeszcze co do nas - prawda, byliśmy na weekend w Kołobrzegu, ale pogoda była do d... Ale jechaliśmy tam po to, żeby chłopaki nalykaly się choć trochę morskiego powietrza, bo są wiecznie przeziębieni / zakaszleniA wyzdrowieć muszą, bo w niedzielę robimy imprezę urodzinową Leo
Dobranoc dziewoje! -
nick nieaktualnyHejo
Melduję się i Ja. Zaniedbałam forum, ale zwalam to na urlop P. który niestety się skończyłTeraz, ze względu na ładną pogodę siedzimy z dzieciarnią cały dzień na ogrodzie, pluskamy się w basenie, i korzystamy ze słoneczka
Leo jest niegrzeczny, stęka, marudzi, wkłada paluchy do kontaktów, wali pięściami w szyby, rozwala wszystko co mu stanie na drodze. Pod wieczór jestem wypompowanaNie wiem kiedy to się skończy. Nie mam już do niego siły.
Kaju, mam nadzieję, że problemy brzuszkowe Marcelka szybko się skończą.
Widziałam na fejsie zdjęcia ze spotkania Plemniczki z dziewczynami z wątku Styczniowych Mamusiek. Rewelacyjny pomysł
Później przy odbrobinie relaksu postaram się wszystko nadrobić.
Buziakimauysia, kiti, Fedra, Kaja, Dodi, Effcia28, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
hej i ja jestem
witaj Mauysiu i Rucia
ja wczoraj mialam aktywny dzien siostra przyjechala wiec mialam pomoc do dzieciakow ale tez swietnie sie bawilam bo nudno tak samej z dzieciakami cale dnie siedziec . Pograłysmy w tenisa nawet a Izka ładnie sobie spała w tym czasie w wozeczkumauysia, Strażaczka90, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek:0 Gwiazdeczki.U mnie duchota na maksa padać chyba będzie.Wczoraj był termin ostateczny @ miałam tylko lekkie plamienia.A dziś śluz lepki;/ dosc mam swojego organizmu już.Mam teraz dwa dni wolne.Odoczywam na hamaczku;d.I czekam na wredną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:43
Fedra lubi tę wiadomość
-
Również sie z Wami witam...
u mnie tez duchota jakby miało lunąć ale lunąć nie chce...
oraz witam dawno nie widziane kolezanki
życze miłego dniaStrażaczka90, kiti, Blondi22, magdzia26, sylwia1985, Kaja, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
bylam dzis u gina i glukoza wyszla wysoka 78/186 i dostalam skierowanie do diabetologa i zarejestrowalam sie na srode 22 lipca- choc bylo ciezko ach ten nasz NFZ ale moj troche popodnosil glos i udalo sie - gin przestraszyl mnie ta wiadomoscia ale zobaczymy co diabetolog powie.Poza tym mam anemie wiec dostalam zelazo w tabletkach.Wiwiczek lezy glowka do dolu i jest starszy o 4 dni - zdrowy- wazy 1068 gram
Teraz hicior i zaskoczenie moja Nina ma JAJA !!!!!!
Nastepna wizyta za 4 tygodni
z tego wszystkiego skoczylo mi u gina cisnienie 160/90
od poczatku ciazy przytylam 6,5 kg
Miala ktoras z was cukrzyce ciazowa i jak sie ja leczy bo ja dopiero bede czytala wszystko na necie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:30
Strażaczka90, Kaja, Effcia28, Fedra, magdzia26, Blondi22, kierzynka, mauysia, aisa, anka_a, plemniczka, Pismak lubią tę wiadomość