X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Muska to chyba na porodówce od wczoraj bo cisza i nic juz nie zajrzala

magdzia26, Kaja, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi no wlasni ja tak od wczoraj się zastanawiam co z Muska... może ma już swoje maleństwo po drugiej stronie brzuszka jak się nie odzywa... :)

Fedra lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Wypłacam zasiłki i nie jest tak jak mówisz. Chciałam pomóc, ale każdy swoje wie.
    Może sie myle ale mojej jednej siostrze macierzynski zaczął sie tydzień wczesniej niz urodziła a drugiej 3 dni. oczywiscie obie maiły przenoszone ciąże i lekarz juz nie chciał wystawic L4

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Ooo Muska to chyba na porodówce od wczoraj bo cisza i nic juz nie zajrzala
    Cześć baby ;)
    Nie urodziłam :/

Ale wczoraj już pojechaliśmy na IP kontrolnie, bo się trochę martwiłam, że rzadka wydzielina to jakieś sączące się wody płodowe. No i wiem, że nie. Nic się u mnie nie rusza. Zero rozwarcia, nic a nic. No, masakra jakaś. Mała w ogóle się nie wybiera na ten świat póki co. Jeszcze się nie urodziła, a już wystawia naszą cierpliwość na próbę ;) I z nowości to gin ze szpitala powiedział że waży już 3600kg! Rany boskie, jak ona ma przeze mnie wyleźć w takim mega rozmiarze?! Aż mnie ciary przeszły. A przecież ona wcale nie wyłazi i jeszcze może przytyć... STrach się bać.

Co do L4 to olka30 ma rację. Urlop macierzyński można (ale nie trzeba i nikt nie może do tego zmuszać) wybrać do max. 2 tyg. przed porodem. Do tego trzeba wypełnić specjalny druk i zanieść do kadr.
    Ale ja nie chcę jeszcze macierzyńskiego brać (wykorzystam go do samego końca już z małą), tylko dalsze L4, więc umówiłam się na dzisiaj do mojego gina i poproszę żeby mi wystawił. Jak będzie robić problemy to pójdę do internisty. Ostatecznie boli mnie już wszystko, więc będzie miał w czym wybierać :P

NO i na koniec to wam powiem, że już miałam wczoraj małą nadzieję, że przynajmniej jakiś centymetr rozwarcia będzie, a tu dupa :( Chyba nie da się tego wywołać i czeka mnie mega dłużące się czekanie na Godota...
    Zaczynam (pomimo zakazu m) rozważać mycie okien i pucowanie podłogi na kolanach. Ale prędzej wygra podłoga, bo boję się na drabinę włazić, żeby jeszcze na koniec z niej nie spaść :/

Fedra, czekam na relację z wizyty.
    Sylwia, super focie! To jak to u Ciebie z tym ślubem w końcu? Kościelny braliście? Bo wcześniej pisałaś że cywilny macie już?

Strażaczka90, Fedra, jeju, Blondi22, Rucia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze parę szczegółów z wczorajszych odwiedzin szpitala.
    Najbardziej mnie wystraszyło, że lekarz powiedział, że mam afi 8,8 i to jest raczej dolna granica normy, ale norma. Na początku przy wywiadzie mówili, ze mam przyjechać za tydzień najwcześniej, ale po tych badaniach lekarz kazał za 2 dni na patologię jak się nie ruszy do tego czasu. Nie uśmiecha mi się tam leżeć i czekać bezczynnie, ale boję się już trochę... Założyli mi tam kartę, więc na 100% jutro mogliby mnie przyjąć.
    Przemyślę sprawę z m i zobaczymy jak będę się czuła.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dodi Amelka już podbiła moje serducho <3 jest piękna :)

Fredzia, spokojnie wszystko jest dobrze. Pamiętaj, ze kobiety plamią/krwawią do 3 miesiąca. Postaraj się troszeczkę odprężyć. Czekam z niecierpliwością na wizytę. O której masz?

o 19.15 ale znająć moją Klinike będzie obsuwa ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie panie :D

no Muska wiesz przenoszenie ciazy to też nie przelewki... wczoraj męczyłam mojego programem "porody" polska produkcja i tam była kobitka co wywoływali jej poród bo coś akcji nie było i dostawała te zastrzyki już jej groziła cesarka i bach urodziła naturalnie :)
    ale mam nadzieje ze wywoływanie porodu Cię ominie... a mówili w ogóle czy Mała zeszła niżej?

Nie wiem jak jest z tymi urlopami ale dzwoniłam do szwagierki i Ona mi powiedziała że L4 jest wystawiane do terminu porodu jeśli nie urodzimy w tym terminie przechodzi się na urlop macierzyński ale z czego to wynika nie wiem, wiem tylko ze jej lekarz powiedział ze po terminie już L4 nie wystawiają ale może coś sie zmieniło...

Koczku cieszę sie zę mimo wszystko do Nas zaglądasz <3

Sylwia całkiem fajna sesyjka :)

Strażaczka90, magdzia26, aisa, a-koczek, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra trzymam kciuki za winigronko :)

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, Zosiu bardzo milo Cie tutaj widziec. Co u Ciebie slychac kochana? co do twojego wykresu uwazam podobnie jak dziewczyny ze nie mozna jeszcze stwierdzic czy mialas owulacje.. za kilka dni zobaczymy, ale na tą chwile nie powiedzialabym ze juz ja mialas... rób dalej testy owulacyjne :)

Muska ups no to uparta twoja córcia. Nie przejmuj sie jeszcze jej wagą, moze równie dobrze wazyc 3300 wiec moze nie bedzie tak zle :) wiem ze moze i 4 :P no ale jakby nie bylo pewnie i tak juz chcesz rodzić a waga dziecka to najmniejszy pikuś. Myj tą podloge na kolanach :) jeszcze mozesz wchodzic i schodzic po schodach, ja tak robilam co dwa schodki, na góre bloku i w dół kilka razy ;)

Kaja jezeli nie ma sluzu w kupkach to kolor zielony moze być, nie jest to jakis powód do zmartwień. A ma dalej kolki Marcel?

Dodi moja mala też nie wiecej wazyla niz twoja Amelka na tym etapie,a urodzila sie w 39 tyg z wagą 2980. Mniejsze dziecko łatwiej urodzić ;) nie jest to powód do zmartwień :)

Sylwia bardzo ładnie wyglądasz w ciąży, ogólnie piękna z Ciebie kobieta, ale za cholerke nie umiem zrozumiec z tym niedodaniem zdjęcia w ciąży na fb bo sie zapeszy ;)

Blondi super ze Iza pełza sobie, to moze niedlugo zacznie raczkować

Fedruś trzymam mocno kciuki i będe czekala na Ciebie po wizycie :*

aisa, Blondi22, Fedra, kiti, magdzia26, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 6 miesięcy mojej Nelki to okazuje sie przelomowym czasem, od tygodnia pięknie już raczkuje a od kilku dni sama siada :)

jeju, sylwia1985, aisa, Blondi22, Fedra, a-koczek, kiti, magdzia26, Rucia, Kaja, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko nie chce narazie dodawac fotek w ciazy dopiero jak sie dzidzia urodzi to wstawie bo ogolnie nieliczni o niej wiedza i niech tak zostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 13:07

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc, Zosiu bardzo milo Cie tutaj widziec. Co u Ciebie slychac kochana? co do twojego wykresu uwazam podobnie jak dziewczyny ze nie mozna jeszcze stwierdzic czy mialas owulacje.. za kilka dni zobaczymy, ale na tą chwile nie powiedzialabym ze juz ja mialas... rób dalej testy owulacyjne :)

Muska ups no to uparta twoja córcia. Nie przejmuj sie jeszcze jej wagą, moze równie dobrze wazyc 3300 wiec moze nie bedzie tak zle :) wiem ze moze i 4 :P no ale jakby nie bylo pewnie i tak juz chcesz rodzić a waga dziecka to najmniejszy pikuś. Myj tą podloge na kolanach :) jeszcze mozesz wchodzic i schodzic po schodach, ja tak robilam co dwa schodki, na góre bloku i w dół kilka razy ;)

Kaja jezeli nie ma sluzu w kupkach to kolor zielony moze być, nie jest to jakis powód do zmartwień. A ma dalej kolki Marcel?

Dodi moja mala też nie wiecej wazyla niz twoja Amelka na tym etapie,a urodzila sie w 39 tyg z wagą 2980. Mniejsze dziecko łatwiej urodzić ;) nie jest to powód do zmartwień :)

Sylwia bardzo ładnie wyglądasz w ciąży, ogólnie piękna z Ciebie kobieta, ale za cholerke nie umiem zrozumiec z tym niedodaniem zdjęcia w ciąży na fb bo sie zapeszy ;)

Blondi super ze Iza pełza sobie, to moze niedlugo zacznie raczkować

Fedruś trzymam mocno kciuki i będe czekala na Ciebie po wizycie :*
    no pełza juz dlugo a do raczkowania przyjmuje pozycje i sie tak buja od jakiegos tygodnia

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello baby my po kardiologu mały waży 6400kg

śluzu nie ma w kupie kolki sa , ale nie takie jak na początku :-)

nastepna wizyta za rok oba przejścia w serduszku sie zamknęły pani powiedziała , że Marcel zdrów jak ryba :-)

aisa, Selena, Fedra, Muska, Blondi22, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, super że Marcel zdrowiutki :)
    Fedra, trzymam kciuki i czekam na wieści, które na pewno będą dobre :)

Selena, Kaja, Fedra, Dodi, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Fedra trzymam kciuki za wizyte :) napewno wieści będa dobre :)

Kaja super że mały zdrowy :) i jak już ładnie waży :)

Super że Wasze dzieciaczki tak ładnie sie rozwijają :) oby tak dalej :) mój Kacperek póki co nie myśli o raczkowaniu...bardziej chodzenie mu w głowie..jak go trzymam za rączki to śmiga po pokoju ;) troche niezdarnie ale nie poddaje sie ;)

Miłego wieczoru :)

Fedra, Dodi, aisa, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedriii pisz co u was

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info z wizyty malenstwo ma 8,5 cm, ruszalo sie i wyginalo w rozne strony i to chyba tyle z pozytywow...
    Gin nie zbadal jak bije serduszko bo skupil sie na szukaniu przyczyny mojego ostatniego krwawienia i okazalo sie ze mam przodujace lozysko bardzo nisko...
    Na razie czekamy do 1 wrzesnia jesli nie pojdzie do gory to pewnie szpital i lezenie plackiem... no i mamy zakaz wyjazdow na wakacje do wizyty...
    Ja nim urodze to calkiem osiwieje...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra,nie denerwuj sie.Ja tez mam lozysko z przodu.Moja kolezanka miala przodujace i ja gin straszyla ze za nisko itp.Poszla do innego i ten powiedzial,ze ogolnie przodujace sie podnosza w miare rozwoju ciazy i ma sie poki co nie denerwowac.Mial racje i na nastepnej wizycie bylo duzo wyzej.U Ciebie tez tak bedzie i szpital nie bedzie konieczny.Poki co oszczedzaj sie i badz dobrej mysli.Dobrej nocki :*

plemniczka, Fedra, Dodi, aisa, magdzia26, kiti, Selena, anka_a lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedri ja tez mysle ze bedzie dobrze, łozysko czesto sie podnosi. Przodujące ma bardzo duzo kobiet to akurat nie powód do zmartwienia... w takim razie teraz modlimy sie by sie podniosło. najwazniejsze ze maluszek ma sie dobrze

Fedra, Dodi, aisa, magdzia26, Selena, anka_a lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity, czy moge Was prosic o modlitwe za mnie? Niech sie moj porod juz zacznie i sprawnie pojdzie.Taka sie czuje juz zmeczona... Bardzo dziekuje za pamiec.
    Do jutra.

plemniczka, Fedra, KaRa, Dodi, aisa, Blondi22, magdzia26, Selena, Kaja, anka_a lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 5541 5542 5543 5544 5545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ