plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
olka30 wrote:Wypłacam zasiłki i nie jest tak jak mówisz. Chciałam pomóc, ale każdy swoje wie.
-
Blondi22 wrote:Ooo Muska to chyba na porodówce od wczoraj bo cisza i nic juz nie zajrzala
Nie urodziłam
Ale wczoraj już pojechaliśmy na IP kontrolnie, bo się trochę martwiłam, że rzadka wydzielina to jakieś sączące się wody płodowe. No i wiem, że nie. Nic się u mnie nie rusza. Zero rozwarcia, nic a nic. No, masakra jakaś. Mała w ogóle się nie wybiera na ten świat póki co. Jeszcze się nie urodziła, a już wystawia naszą cierpliwość na próbęI z nowości to gin ze szpitala powiedział że waży już 3600kg! Rany boskie, jak ona ma przeze mnie wyleźć w takim mega rozmiarze?! Aż mnie ciary przeszły. A przecież ona wcale nie wyłazi i jeszcze może przytyć... STrach się bać.
Co do L4 to olka30 ma rację. Urlop macierzyński można (ale nie trzeba i nikt nie może do tego zmuszać) wybrać do max. 2 tyg. przed porodem. Do tego trzeba wypełnić specjalny druk i zanieść do kadr.
Ale ja nie chcę jeszcze macierzyńskiego brać (wykorzystam go do samego końca już z małą), tylko dalsze L4, więc umówiłam się na dzisiaj do mojego gina i poproszę żeby mi wystawił. Jak będzie robić problemy to pójdę do internisty. Ostatecznie boli mnie już wszystko, więc będzie miał w czym wybierać
NO i na koniec to wam powiem, że już miałam wczoraj małą nadzieję, że przynajmniej jakiś centymetr rozwarcia będzie, a tu dupaChyba nie da się tego wywołać i czeka mnie mega dłużące się czekanie na Godota...
Zaczynam (pomimo zakazu m) rozważać mycie okien i pucowanie podłogi na kolanach. Ale prędzej wygra podłoga, bo boję się na drabinę włazić, żeby jeszcze na koniec z niej nie spaść
Fedra, czekam na relację z wizyty.
Sylwia, super focie! To jak to u Ciebie z tym ślubem w końcu? Kościelny braliście? Bo wcześniej pisałaś że cywilny macie już?
Strażaczka90, Fedra, jeju, Blondi22, Rucia, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
I jeszcze parę szczegółów z wczorajszych odwiedzin szpitala.
Najbardziej mnie wystraszyło, że lekarz powiedział, że mam afi 8,8 i to jest raczej dolna granica normy, ale norma. Na początku przy wywiadzie mówili, ze mam przyjechać za tydzień najwcześniej, ale po tych badaniach lekarz kazał za 2 dni na patologię jak się nie ruszy do tego czasu. Nie uśmiecha mi się tam leżeć i czekać bezczynnie, ale boję się już trochę... Założyli mi tam kartę, więc na 100% jutro mogliby mnie przyjąć.
Przemyślę sprawę z m i zobaczymy jak będę się czuła.
-
Rucia wrote:Dodi Amelka już podbiła moje serducho
jest piękna
Fredzia, spokojnie wszystko jest dobrze. Pamiętaj, ze kobiety plamią/krwawią do 3 miesiąca. Postaraj się troszeczkę odprężyć. Czekam z niecierpliwością na wizytę. O której masz?
o 19.15 ale znająć moją Klinike będzie obsuwa17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam drogie panie
no Muska wiesz przenoszenie ciazy to też nie przelewki... wczoraj męczyłam mojego programem "porody" polska produkcja i tam była kobitka co wywoływali jej poród bo coś akcji nie było i dostawała te zastrzyki już jej groziła cesarka i bach urodziła naturalnie
ale mam nadzieje ze wywoływanie porodu Cię ominie... a mówili w ogóle czy Mała zeszła niżej?
Nie wiem jak jest z tymi urlopami ale dzwoniłam do szwagierki i Ona mi powiedziała że L4 jest wystawiane do terminu porodu jeśli nie urodzimy w tym terminie przechodzi się na urlop macierzyński ale z czego to wynika nie wiem, wiem tylko ze jej lekarz powiedział ze po terminie już L4 nie wystawiają ale może coś sie zmieniło...
Koczku cieszę sie zę mimo wszystko do Nas zaglądasz
Sylwia całkiem fajna sesyjkaStrażaczka90, magdzia26, aisa, a-koczek, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
czesc, Zosiu bardzo milo Cie tutaj widziec. Co u Ciebie slychac kochana? co do twojego wykresu uwazam podobnie jak dziewczyny ze nie mozna jeszcze stwierdzic czy mialas owulacje.. za kilka dni zobaczymy, ale na tą chwile nie powiedzialabym ze juz ja mialas... rób dalej testy owulacyjne
Muska ups no to uparta twoja córcia. Nie przejmuj sie jeszcze jej wagą, moze równie dobrze wazyc 3300 wiec moze nie bedzie tak zlewiem ze moze i 4
no ale jakby nie bylo pewnie i tak juz chcesz rodzić a waga dziecka to najmniejszy pikuś. Myj tą podloge na kolanach
jeszcze mozesz wchodzic i schodzic po schodach, ja tak robilam co dwa schodki, na góre bloku i w dół kilka razy
Kaja jezeli nie ma sluzu w kupkach to kolor zielony moze być, nie jest to jakis powód do zmartwień. A ma dalej kolki Marcel?
Dodi moja mala też nie wiecej wazyla niz twoja Amelka na tym etapie,a urodzila sie w 39 tyg z wagą 2980. Mniejsze dziecko łatwiej urodzićnie jest to powód do zmartwień
Sylwia bardzo ładnie wyglądasz w ciąży, ogólnie piękna z Ciebie kobieta, ale za cholerke nie umiem zrozumiec z tym niedodaniem zdjęcia w ciąży na fb bo sie zapeszy
Blondi super ze Iza pełza sobie, to moze niedlugo zacznie raczkować
Fedruś trzymam mocno kciuki i będe czekala na Ciebie po wizycie :*
aisa, Blondi22, Fedra, kiti, magdzia26, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc, Zosiu bardzo milo Cie tutaj widziec. Co u Ciebie slychac kochana? co do twojego wykresu uwazam podobnie jak dziewczyny ze nie mozna jeszcze stwierdzic czy mialas owulacje.. za kilka dni zobaczymy, ale na tą chwile nie powiedzialabym ze juz ja mialas... rób dalej testy owulacyjne
Muska ups no to uparta twoja córcia. Nie przejmuj sie jeszcze jej wagą, moze równie dobrze wazyc 3300 wiec moze nie bedzie tak zlewiem ze moze i 4
no ale jakby nie bylo pewnie i tak juz chcesz rodzić a waga dziecka to najmniejszy pikuś. Myj tą podloge na kolanach
jeszcze mozesz wchodzic i schodzic po schodach, ja tak robilam co dwa schodki, na góre bloku i w dół kilka razy
Kaja jezeli nie ma sluzu w kupkach to kolor zielony moze być, nie jest to jakis powód do zmartwień. A ma dalej kolki Marcel?
Dodi moja mala też nie wiecej wazyla niz twoja Amelka na tym etapie,a urodzila sie w 39 tyg z wagą 2980. Mniejsze dziecko łatwiej urodzićnie jest to powód do zmartwień
Sylwia bardzo ładnie wyglądasz w ciąży, ogólnie piękna z Ciebie kobieta, ale za cholerke nie umiem zrozumiec z tym niedodaniem zdjęcia w ciąży na fb bo sie zapeszy
Blondi super ze Iza pełza sobie, to moze niedlugo zacznie raczkować
Fedruś trzymam mocno kciuki i będe czekala na Ciebie po wizycie :* -
Hello baby my po kardiologu mały waży 6400kg
śluzu nie ma w kupie kolki sa , ale nie takie jak na początku
nastepna wizyta za rok oba przejścia w serduszku sie zamknęły pani powiedziała , że Marcel zdrów jak rybaaisa, Selena, Fedra, Muska, Blondi22, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej
Fedra trzymam kciuki za wizytenapewno wieści będa dobre
Kaja super że mały zdrowyi jak już ładnie waży
Super że Wasze dzieciaczki tak ładnie sie rozwijająoby tak dalej
mój Kacperek póki co nie myśli o raczkowaniu...bardziej chodzenie mu w głowie..jak go trzymam za rączki to śmiga po pokoju
troche niezdarnie ale nie poddaje sie
Miłego wieczoruFedra, Dodi, aisa, magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość
-
Info z wizyty malenstwo ma 8,5 cm, ruszalo sie i wyginalo w rozne strony i to chyba tyle z pozytywow...
Gin nie zbadal jak bije serduszko bo skupil sie na szukaniu przyczyny mojego ostatniego krwawienia i okazalo sie ze mam przodujace lozysko bardzo nisko...
Na razie czekamy do 1 wrzesnia jesli nie pojdzie do gory to pewnie szpital i lezenie plackiem... no i mamy zakaz wyjazdow na wakacje do wizyty...
Ja nim urodze to calkiem osiwieje...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra,nie denerwuj sie.Ja tez mam lozysko z przodu.Moja kolezanka miala przodujace i ja gin straszyla ze za nisko itp.Poszla do innego i ten powiedzial,ze ogolnie przodujace sie podnosza w miare rozwoju ciazy i ma sie poki co nie denerwowac.Mial racje i na nastepnej wizycie bylo duzo wyzej.U Ciebie tez tak bedzie i szpital nie bedzie konieczny.Poki co oszczedzaj sie i badz dobrej mysli.Dobrej nocki :*
plemniczka, Fedra, Dodi, aisa, magdzia26, kiti, Selena, anka_a lubią tę wiadomość
-
Fedri ja tez mysle ze bedzie dobrze, łozysko czesto sie podnosi. Przodujące ma bardzo duzo kobiet to akurat nie powód do zmartwienia... w takim razie teraz modlimy sie by sie podniosło. najwazniejsze ze maluszek ma sie dobrze
Fedra, Dodi, aisa, magdzia26, Selena, anka_a lubią tę wiadomość
-
Kobity, czy moge Was prosic o modlitwe za mnie? Niech sie moj porod juz zacznie i sprawnie pojdzie.Taka sie czuje juz zmeczona... Bardzo dziekuje za pamiec.
Do jutra.plemniczka, Fedra, KaRa, Dodi, aisa, Blondi22, magdzia26, Selena, Kaja, anka_a lubią tę wiadomość