plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry
Magdzia łózeczko śliczne i cudny kolor pościelinie dziwię się, że mężu nie mógł się napatrzeć, bo tak widok naprawdę cieszy oko
Rucia też jestem tego zdania, ze w cywilizowanym szpitalu nie powinno być potrzeby dodatkowego wykupywania położnejpóki co w szpitalu, w ktorym zamierzam rodzić opinie na temat położnych sobię bardzo pochlebne, więc mam nadzieje, że pod tym kątem nic się nie zmieni a z drugiej strony odbieram to tak, jakby mi ktoś dodatkowo miał płacić za to, bym była milsza dla klientów
każdy ma swoją pracę i otrzymuje za nią wynagrodzenie, więc powinien to robić na tyle dobrze, na ile potrafi to tyle z mojej strony w tym temacie
Fedra nei zdążyłam Ci pogratulować 100-dniówki sorki :* swoją drogą już ponad 1/3 za Wami
Blondi Iza rośnie jak na drożdżach
widzę, że Nikodem owładnął naszym wątkiem i sporo synków będzie nosiło to imię
Muska współczuję przeżyć i dziwię się, że tak długo czekają na rozwój akcjiw każdym bądź razie nadal mocno zaciskam kciuki i życzę Ci by w końcu akcja ruszyła!
tak wogóle to chciałam jeszcze dopisać, że na sierpniówkach, gdzie też się udzielam mamy już 24 porody zaliczone a 17 dziewczyn dalej czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 16:29
kiti, Fedra, aisa, anka_a, magdzia26, Strażaczka90, Blondi22, Rucia, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Muśka, trzymaj się i przemawiaj do córuni żeby już wychodziła
Uparta ta Twoja szyjka...
Dodi, Rucia, też jestem tego samego zdania w kwestii szpitali i wykupowania położnych. No ale właśnie, to musi być cywilizowany szpital.
Już pewnie nie raz pisałam jak to tu wygląda. Osoba pracująca państwowo nie ma własnej działalności więc gina prywatnego nie spotka się w szpitalu. Położna prowadząca ciąże (przychodnia) nie jest obecna przy porodzie (szpital). Nie ma też możliwości wykupienia personelu. I prawdę mówiąc takiej potrzeby też nie ma bo personel jest super. Oby tak w Pl było...
Magdzia, super łóżeczko
Fedra, też się zagapiłam, samej nuuuuudy z okazji 100 dniówki
Dodi, ładnie się sierpniówki rozpakowująmagdzia26, Dodi, Strażaczka90, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość
-
Dodi no to niezle tyle sierpniowek się rozpakowalo
super. A ty kiedy planujesz Hmmmm
? trochę się boje jak ten czas leci bo za chwile przyjdzie czas na wrzesniowki i na mnie
chociaż jedna z wrzesniowek moze być tez za chwile rozpakowana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 17:41
Strażaczka90, anka_a, aisa, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Musia ale Cie wymecza- kurcze moze lepiej gdyby juz ta cesarke zrobili mialabys juz lzej a tak to cierpisz !!!
no wlasnie Dodi kolej na Ciebiejuz mozesz spokojnie rodzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:00
Dodi lubi tę wiadomość
-
Muska &&& dalej zaciśnięte i modlitwa obowiązkowo będzie
Ja po wizycie. Lekarz stwierdził, że na akcję stawiania macicy jeszcze za wcześnie i kazał leżeć, odpoczywać i brać magnez, no-spę czyli to co zaczęłam brać jak się to zaczęło. Julek coś niespokojny i spieszno mu do wyjścia. Teraz czekam co powie doktorek w poniedziałek na USG
-
No dziewczyny ja niby gotowa tzn. nie wiem, staram się nie myśleć za dużo żeby się nie stresować na zapas, ale nie wiem kiedy moja gwiazdeczka raczy się wyjść
Nie ukrywam, ze chciałabym już Ją przytulić i ucałować
anka a Julkowi to gdzie się tak spieszy?czasem dzieciaczki na pewnym etapie postraszą a potem siedzą i siedzą i wyjść nie chcą
magdzia26, anka_a, Fedra, aisa, kiti, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Fedra czytam z zapartym tchem wieści o Twoim samopoczuciu i po cichu się modlę by wszystko było ok. Teraz też za szczęśliwy poród Muski, bo wiem jak to jest gdy dziecię nie wychodzi a szyjka się nie rozwiera odpowiednio. Pozdrawiam całą resztę plemniczki
magdzia26, anka_a, Fedra, Blondi22, aisa, sylwia1985, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:a i dla tych które jeszcze łożeczka nie kupiły podsyłam ciekawy link do ciekawego zestawu już kiedyś go wklejałam ale co tam ja jestem w tym zestawie zakochana i coś co mi w oko wpadło w drugim linku
http://allegro.pl/obnizka-ceny-248zl-klups-lozeczko-z-szuflada-32el-i4500119270.html
http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4495352631.html
Piękne są te zestawy. Z mojego zostało tylko prześcieradło, przybornik i kołderkaFedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanka mi i Effci również stawiała się macica, nic przyjemnego, dotrwasz do końca ciąży na 100% tylko musisz się oszczędzać
Ach nie mówiłam wam... byłam w piątek na wizycie u mojej pani doktor, i ustaliłyśmy, że we wrześniu założy mi wkładkę wewnątrzmaciczną, żebym nie musiała faszerować się tabsami. Będę miała spokój na 3 lata.
Blondi22, magdzia26, Fedra, Dodi, anka_a, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Mam do was pytanko moje kochane jutro przyjeżdżają teściowie do nas i chciałam jakieś ciasto upiec ale pomysłu brak ... może podrzucicie mi jakiś sprawdzony przepisik
? skłaniam się na jakieś z owocami, galaretką i bitą śmietaną może...ale sama nie wiem mój mózg wogóle nie funkcjonuje i nie mogę sobie żadnego przepisu przypomnieć fajnego a boję się że te z neta mogą nie wyjść....
-
Rucia wrote:Piękne są te zestawy. Z mojego zostało tylko prześcieradło, przybornik i kołderka
a co stało się z resztą?
o właśnie Rucia Ty jako doświadczona mam to mi powiesz czy w tym zestawie co wysłałam linka widzisz coś co może być zbędne lub niepotrzebne?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Magdzia ja do pieczenia mam dwie lewe ręce więc nie pomogę bo jedynie co umiem zrobić to sernik na zimno z torebki
Muzi zaglądaj do nas częściej i napisz czasem co tam u Ciebie
Muska urodziłaś już???
pytam bo dzisiaj się źle czuje od rana jest mi niedobrze a jeszcze ocieplaja nam blok i panowie są na wysokości mojej sypialni nie było by nic w tym złego gdyby nie wiercili od rana...
więc nie dość że jestem nie wyspana, łeb mi pęka to jeszcze brak wieści od Muski mnie dobija
a tak w ogóle dzień dobry jeśli może być dobrymagdzia26, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a i mam nie typowe pytanie do Mam i już prawie Mam które kupiły wózki czy moge prosić o info co kupiłyście jakiś link i krótką opinie czy kupiłybyście go poraz kolejny
wiem ze dla mnie za wczesnie na kupowanie wózków ale ja się przy oglądaniu uspakajam a po drugie wole mieć wszystko wybrane ustalone jakbym niedaj boże musiała reszte ciaży przymusowo w szpitalu spędzić17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi