plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do wózka ja mam wózek jedo fyn jest to wózek polskiej firmy dosyć lekki i zwrotny a ma dosyć duża gondole co jest ważne, pompowane koła, jak dla mnie bardzo zgrabny noi przystępna cena wg mnie bo za wózek ze spacerówka i fotelik maxi cosi zaplacilismy 1750 zł
Natomiast jeżeli chodzi o lozeczko to ja na początku też chciałam taki zestaw kupić ale ze względu na ilość wydatków musiałam poszukać czegoś tańszego i tak za 400 zł kupiłam dwa zestawy pościeli z wypełnieniem dwoma spiworkami i rozkiem a za 300 zł lozeczko z materacem, dokupie jeszcze tylko organizer taki pasujący do moich kompletów pościeli żeby był uniwersalny i tyle. Ogólnie juz wydaliśmy lekko ze 4000 tys a jeszcze myślę że ze 2000 tys pójdą... noim plus położna 1500 zł która chce dla swojego świętego spokoju miec... ciężko jest się powstrzymać bo to wszystko takie ładne i wogole ale ja staram się zachować w miarę zdrowy rozsądek przy okazji zakupównie jest to łatwe
Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:No Sylwus współczuję bo ja się cieszę że od maja zaczęłam robić zakupy i wszystko gromadzić bo teraz to bym szału dostała chyba jakbym miała wszystko na raz kupować
mamy isc jeszcze do brata mojego G bo sprzatali strych i troche rzeczy podobno maja dla maluszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:15
magdzia26, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Fedra i moim zdaniem dobrze ze się zabralas za wybieranie takich rzeczy ja na twoim etapie ciąży tez juz szukałam wozeczka i bardzo się ciesze bo jak przyszło co do czego to tylko pojechaliśmy go kupić. Polecam przejechanie się do jakiegoś sklepu gdzie będzie sporo wózków bo na żywo to wszystko zupełnie inaczej wygląda wiadomo każdy ma inny gust
ja tak zrobiłam
a i jak sobie pomyślę ze miałabym teraz jeździć po sklepach i szukać tych wszystkich rzeczy to aż mnie to przeraza jak po 5 krokach dostaje zadyszki
wcześniej było dużo łatwiej
Fedra, anka_a, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Magdzia jeśli chodzi o pieczenie to ja podobnie jak Fedra
tzn. standardowy biszkopt z galaretką to robiłam, ale większych szaleństw to nie próbowałam
Swoją drogą Ty mówisz serio że u Was położna kosztuje 1500zł???????????
u nas jak już to 800zł kosztuje, sory ale musiałabym na łeb upaść, żeby kobiecie drugą wypłatę zostawić......
Fedra ja mam Riko Nano i opisem bardzo zbliżony do Magdziowego jedo fynFedra, magdzia26, anka_a, aisa lubią tę wiadomość
-
No właśnie zastanawiałam się nad tym wózkiem co pisze Dodi jak i nad wózkiem Camarelo Sevilla w którym się zakochałam jak zobaczyłam że jest w żółtym kolorze oczywiście w takim nie kupimy bo mój stwierdził ze na głowe upadłam, ale jemu też te dwa wózki się właśnie podobają...
znalazłam już sklep w Katowicach gdzie można je zobaczyć, na allegro maja przystępną cenę tak do 1500zł za 3w1 troche droższy jest w zestawie z fotelikiem maxi cosi ale to musze na miejscu ocenić który wyglada na lepszy i stabilniejszy i takie tam...
tak jak pisałam łóżeczko mam z dodatkami wybrane (szwagierka sie do niego dołoży) a wózek to podobno tesciu sponsoruje ale wiadomo ja nie z tych co chcą teścia oskubać wiec wózka za 3 tys nie wybiore
no właśnie Madzia a co kompletowałaś od maja w którym wtedy byłaś tyg ciąży? pytam bo ja już mojego powoli przekonuje by od września zaczać robić powoli jakieś zakupy głownie kosmetyków (bo maja dł termin ważności a do najtańszych nie należa) i pieluch bo wiadomo że cena powala a idzie tego podobno jak woda w pierwszych miesiacach...
ponadto wydrukowałam sobie liste przydatnych rzeczy dla malucha ze strony www.abc-bobasa.pl i tak myśle czy nie pospisywac cen i nie podzielić tego na miesiace zakupowe...
jeśli przesadzam to mną potrzasnijcie bo dzisiaj mam dziwny dzień i nie wiem czy do końca myśle racjonalnie
EDIT:
Magdzia wózek Twój bardzo ładny i w ogóle ale cena mnie poraziła więc sobie chyba go odpuszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 12:41
Dodi, anka_a, Blondi22 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
No niestety tyle kosztuje u nas ale najlepsze jest to ze położna z tego dostaje tylko część a resztę zgarnia szpital...no ale ja to robie nie tylko dla siebie ale i bezpieczeństwa maluszka tyle się nasluchalam co się dzieje w szpitalach ze wole chociaż tyle zrobić zawsze to mniej będę się stresowala pomimo że mega się stresuje porodem
krótko mówiąc boje się jak cholera przepraszam za słownictwo ale ostatnio o niczym innym nie myślę jak o tym czy wytrzymam ten ból...
Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedrus ja zaczęłam od zakupów ciuszkowych i wyboru wózka mój P marudzil ze za wcześnie itp ale jakiś miesiąc temu przyznał mi rację i stwierdził że całe szczęście ze wcześniej zaczęłam te rzeczy kupować bo teraz byłoby ciężko a jak wyszła w lipcu ta akcja z podejrzeniem cholestazy to kazał mi kupować wszystko jak najszybciej bo bal się ze wcześniej urodze
ogólnie uważam ze lepiej się wcześniej za to zabrać
A wózek możesz obejrzeć w sklepie a zamówić później na allegroFedra lubi tę wiadomość
-
Ciuszkowych zakupów nie robie z czego nie do końca się ciesze bo będę miała ciuszki od szwagierki czeka tylko na sygnał czy dla chłopca czy dziewczynki, wiem ze mi duży wydatek odejdzie ale wiadomo ze też bym sobie coś samam chciała w tym temacie kupić
ciekawe czy inne dziewczyny robiły wcześniej zakupy jeśli tak to kiedy i jakie
Boże ale sie ciekawska zrobiłam moze pójde coś zjeść bo zaraz bedę żygać bananek i winogronamiDodi lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
A te inne wózki tańsze są ? Mi się wydaje ze ten mój nie był drogi... zresztą tesciowie płacili za niego a za lozeczko chrzestny
a moi rodzice co miesiąc podsylaja kaske na jakieś zakupy dla maluszka
gdyby nie to to cienko by było
Fedra lubi tę wiadomość
-
A dziękuję Fedra za 7000 lajka
No ja musiałam kupować wszystko od a do z bo u mnie w rodzinie same dziewczynkia u mojego P to pierwszy dzidź będzie ja się cieszę z jednej strony bo mogłam kupić wszystko takie jakie mi się podoba
Wg mnie możesz spokojnie powoli robić listę i kupować po troszku będziesz później spokojniejszaFedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
No tak jak pisałam 1500-1600zł za wózek 3w1 tu pisze o Camarelo Sevilla ten Dodi w podobnej cenie
tak wyglada ten co się zakochałam
http://allegro.pl/camarelo-sevilla-3w1-nowosc-2013-gratisy-i4488884274.html
przy okazji sobie sprawdziłam w maju zaczęłaś 20 tydz więc jak ja zaczne we wrześniu 18 to będzie cacy
no ja nieukrywam że duzo pewnie dostane w spadku po szwagierce ale wiadomo ile jeszcze tego zostaje do kupienia ehhh...magdzia26, Dodi, anka_a, jeju, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwia1985 wrote:Ja widzialam w komisie 3w1 super szary malutki marki nie pamietam ale 800zl kosztowal i kurcze zaluje ze nie kupilismy bo poszedl na drugi dzien
ja nie wiem czemu ale powiedziałam mojemu meżowi ze jeśli chodzi o wózek i łożeczko to chce zeby było nowe, wystarczy ze ubranka będa używki
he he he taki żarcik ale tak na poważnie to jakoś kierują mna tu względy higieniczne nie to zebym była pedantką czy coś ale jakoś tak nie ejstem przekonana do kupna wózków czy łożeczke używanych chyba zę wie się od kogo jak i gdzie przechowywał ale nie to też mnie nie przekonujeDodi lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Mam to samo zdanie Fedra tez wolalam pewne rzeczy żeby były nowe ze względów higienicznych
Dobra idę jakieś małe zakupy zrobić bo tesciowie będą jutro paluszki solone na obiad jeśćHehehe
Fedra, Strażaczka90, Kaja lubią tę wiadomość