X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ciuszkowych zakupów nie robie z czego nie do końca się ciesze bo będę miała ciuszki od szwagierki czeka tylko na sygnał czy dla chłopca czy dziewczynki, wiem ze mi duży wydatek odejdzie ale wiadomo ze też bym sobie coś samam chciała w tym temacie kupić ;)

ciekawe czy inne dziewczyny robiły wcześniej zakupy jeśli tak to kiedy i jakie :D

Boże ale sie ciekawska zrobiłam moze pójde coś zjeść bo zaraz bedę żygać bananek i winogronami ;)
    he ja tez na tym etapie zaczelam buszowanie na allegro na ubranka bylo w czym wybierac a polowalam na licytacje i mega paczki kupowalam za 40-50zł ;) a czesc mialam po kubusiu wiec ja duzo rzeczy nie kupowalam ;) wozek tez mialam juz po kubue lozeczko odnowilam moje 24letnie hehe P pomalowal na sliczny ciemny braz i jest piekne i Izce słuzy ;)

Fedra, Dodi, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    No tak jak pisałam 1500-1600zł za wózek 3w1 tu pisze o Camarelo Sevilla ten Dodi w podobnej cenie :)

tak wyglada ten co się zakochałam

http://allegro.pl/camarelo-sevilla-3w1-nowosc-2013-gratisy-i4488884274.html

przy okazji sobie sprawdziłam w maju zaczęłaś 20 tydz więc jak ja zaczne we wrześniu 18 to będzie cacy :)

no ja nieukrywam że duzo pewnie dostane w spadku po szwagierce ale wiadomo ile jeszcze tego zostaje do kupienia ehhh...
    śliczny ten wozek szkoda ze ja nie mialam wyboru i korzystam z tego po kubie a kosztowal 450zl w sklepie ale 5 lat temu 2w1 cos takiego tylko bardziej jasny zielony http://allegro.pl/c-h-przecena-wozek-gleboko-spacerowy-explorer-i4505593102.html

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska nadal milczy ...

a.png
    a.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Fedra bardzo ładny ten żółty wózek! Tylko dużo na nim by było różnego rodzaju owadów od wiosny do jesieni.
    Ja zakupy zaczęłam od bujaczka, potem chusta a teraz część ciuszków i wózek. w między czasie kosmetyki jak były w promocji i teraz też poluję na promocje żeby brakujące rzeczy dokupić. Dziś przyszła sofka i we wtorek będzie malowanie pokoiku i przegląd zabawek :)
    Co do ciasta to ja dzisiaj będę robiła te: http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
    tylko z malinami i borówkami.
    Julek jak słyszy Adę to strasznie buszuje i chyba do niej mu śpieszno. Wytrzymać jeszcze trochę musi a mój M wie, że robi już zakupy ;) Ja mu listę robię i kasę daje a on lata po sklepach :D
    Muska mam nadzieję, że tulisz już dzidziusia :)
    Pozdrawiam dziewczyny!

Dodi, jeju, Fedra, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka wiemże żółty jest mało praktyczny ale ten kolor tak bosko wygląda na zdjęciach ale pewnie kupimy albo zielony albo szary :)

bujaczek też dostane od szwagierki :/ a widziałam taki fajny tylko co fakt to fakt jesli dziecku się nie spodoba bujaczek to tylko kasa w błoto...

czyli mogę od września rozglądac się to za tym to za tamtym :D

ok wylajtowałam troche to chyba przez to ze głodna byłam :D etraz ide spać...

Muska czały czas o Tobie myśle...

magdzia26, Dodi, Blondi22, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a co stało się z resztą?

o właśnie Rucia Ty jako doświadczona mam to mi powiesz czy w tym zestawie co wysłałam linka widzisz coś co może być zbędne lub niepotrzebne?

Więc tak:

Materac jest totalnie do bani. Sztywny jak cholera. Teraz zdecydowanie wybrałabym piankowy.
    Falbanka maskująca jest zbędna. W zasadzie tylko gadżet. Przy najniższym poziomie materaca, falbanka tarza się po podłodze.
    Poduszka ... moja od razu poszła do komody. Leo wolał spać na prawdziwej wielkiej poduszce, a ta z zestawu jest grubości naleśnika.
    Baldachim jest zbędny, tylko się majtał, zbierał kurz, więc go zdjęłam.

Reszta jest ok :)

Fedra, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie kupowały na allegro, to bierzcie pod uwagę sprzedawców którzy wystawią wam gwarancję na wózek.
    Dlaczego zwracam na to uwagę ... jakiś czas temu w moim x-landerze pękła jedna część. Jako, ze kupiłam wózek od dosyć "dużego" sprzedawcy wózków, to byłam spokojna o to, że kurier przyjechał po ten wózek, zawiózł go do naprawy, a później przywiózł na koszt firmy x-lander.

Fedra, anka_a, magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Muska odezwij się bo my tutaj zawału dostaniemy wszystkie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się wkurzylam... od rana szukałam przepisu na to ciasto zrobiłam listę kupiłam cześć rzeczy na obiad a mój P wraca z pracy i mówi ze jego mamusia kupiła jakieś ciasto i nie muszę nic robić i obiad tez chcą zrobić i przywieźć nosz kur*** cały dzień zmarnowalam juz nie mówiąc o tym ze nieprzepadam za odgrzewanym jedzeniem i kupowany ciastem... następnym razem kupie solone paluszki im na obiad ja się staram a oni tak się zachowuja...powiedziałam mojemu P ze jak będziemy jechać do jego rodziców to ja też zabiorę swoje jedzenie zobaczymy jak się wtedy poczują :/ do tego myślałam że przyjadą na obiad posiedza 2-3 godzinki i pojadą sobie a dowiaduje się ze będą o 10 rano i będą siedzieć do wieczora o.O masakra jak ja przeżyje jutrzejszy dzień to będzie cud bo cos czuje ze szlag mnie trafi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:59

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam..Jak tam Musia??? dziś odebrałam wynik insuliny;D W NORMIE..Jestem tak dziś zmęczona,wszystko mnie boli ;/ ide poleżeć :* będę zaglądała bo zaczynam się martwic...całuski dla każdej z osobna

Madziunia nie denerwuj się:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:11

magdzia26, anka_a lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. Doczytalam wszystko.
    Najpierw co u nas, no więc nienajciekawiej. Jak niektóre z was wiedzą z fb ukradli nam kilka dni temu samochód spod klatki w nocy :(, do tej pory nie mozemy tego przebolec.To ogromna dla nas strata, sporo byl warty :( do tego w samochodzie byla baza isofix pod fotelik maxi cosi :( , duzo kluczy i narzędzi, okulary męża za 1000 zl i jego kurtka skórzana, nawigacja, telefon i jeszcze inne rzeczy których nawet nie chce sobie przypominać. Najbardziej mi żal męża, dla niego to Audi to byla jak druga zona, tak dbał o ten samochód, wszystko sam naprawial. Widze jak mu jest zle i ma doła :( my wiemy ze to "tylko" auto, ale naprawde to duza strata finansowa dla nas

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska pewnie juz tulisz swoja córeczke, mam nadzieje ze rozwarcie szybko ruszylo i nie meczylas sie kolejnych wielu godzin...

Madzia sliczne łózeczko i posciel. Tez bym byla zla, gdyby ktos mi taki numer odwinął i przyjechalw gosci ze swoim obiadem i ciastem... dobrze ze ostatecznie o tym zostaliscie poinformowani, bo szkoda byloby gdybys sie napracowala a tu na miejscu okazalby sie zonk.

Sylwia Nikodem to bardzo ladne imie. Podziwiam Cie ze jeszcze pracujesz. No i bierzcie sie do kupowania, bo czas ucieka, a pozniej bedzie Ci juz ciezko.

Strazaczko wiedzialas wczesniej ze masz tak wysoką prolaktyne? to by wskazywalo ze mozesz nawet nie miec owulacji, lub miec rzadszą... tyle sie staracie o dziecko, moze tu jest przyczyna.

Dodi najbardziej jestemw szoku patrząc na twój suwaczek, matko jedyna jak szybko mi u Ciebie leci ciąża.. ty juz masz ciąze donoszona i juz nie znasz dnia ani godziny. Czy bedziesz rodzila na Łubinowej, czy cos sie zmienilo?

anka no braciszek chcialby juz sie bawic z siostrzyczką... odpoczywaj ile sie da :)

muzi co u Ciebie slychac? jak wasze starania?

Ruciu a jak Leo? na jakim jest etapie teraz? czy juz mniejszy jest krzykacz? z ta wkladka przynajmniej bedziesz miala spokój na dlugi czas

Fedri z pewnoscia u winogronka jest wszystko dobrze, ciesze sie ze spokojniej sie czujesz. Wiesz wózek camarello sevilla ma moja siostra i o ile z gondoli mega byla zadowolona to juz ze spacerówki nie za bardzo... jest ona nie zadobrze wyprofilowana na takie malenstwo które jeszcze nie siedzi stabilnie i mala jej zsuwala sie i caly czas lezala taka podkulona. Do tego niewygodna jest tam torba do wózka ta na dole, ciasna i mala. Wiec o ile z gondoli byla mega zadowolona to juz na spacerówke narzeka

Fedra, magdzia26, Dodi, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek jedo fyn tez mielismy kupic, wyszlo inaczej ale jest on polecany. Zastanawialismy sie tez nad tutkiem granderem, tez fajny... no i ten xlander tez super... zwracajcie uwage na te spacerówki, wiem ze kupujac wózek glownie sie patrzy na gondole bo pierwszą ja sie bedzie uzytkowalo, ale naprawde gondola jest tu najmniej wazna, one tak samo wyglądaja w kazdym wozku, ale pół roku minie i bedzie trzeba przejsc na spacerówke i nia wtedy jezdzic o wiele dluzej niz gondolą... najlepiej jak siedzisko bedzi etakie kubelkowe, wtedy maluszkowi wygodniej.

Fedrus ja na twoim etapie juz robilam zakupy pierwsze. No wiadomo ubranka, jakies kocyki, wlasnie kosmetyki tez juz wybieralismy, butelki, w zasadzie obojetnie co, wazne by to sobie rozlozyc wlasnie w czasie, ciezko pozniej naraz wydac kilka tysięcy... no i my chcielismy konkretna karuzelke nad łóżeczko i lezaczek bujaczek, ale tutaj szukalismy uzywanych wiec tez juz przeglądalam tablice i allegro i szukalam i jak sie trafilo to jechalismy kupowa, no i tak kazdego miesiąca sie gromadzilo :)

magdzia26, Fedra, Kaja, Dodi, anka_a, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska dawaj tu jakies info co u ciebie i malutkiej ?

magdzia26 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widziałam Plemniczko ze wam ukradli samochód kurcze strasznie współczuję mam nadzieje ze jakimś cudem uda się go znaleźć...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi się zaczęło o.O pierwsza z wrzesniowek urodziła :) nieźle teraz to zaczynam naprawdę się bać

Kaja, Dodi, Fedra, kierzynka, Blondi22, sylwia1985, anka_a, Strażaczka90, jeju lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc. Doczytalam wszystko.
    Najpierw co u nas, no więc nienajciekawiej. Jak niektóre z was wiedzą z fb ukradli nam kilka dni temu samochód spod klatki w nocy :(, do tej pory nie mozemy tego przebolec.To ogromna dla nas strata, sporo byl warty :( do tego w samochodzie byla baza isofix pod fotelik maxi cosi :( , duzo kluczy i narzędzi, okulary męża za 1000 zl i jego kurtka skórzana, nawigacja, telefon i jeszcze inne rzeczy których nawet nie chce sobie przypominać. Najbardziej mi żal męża, dla niego to Audi to byla jak druga zona, tak dbał o ten samochód, wszystko sam naprawial. Widze jak mu jest zle i ma doła :( my wiemy ze to "tylko" auto, ale naprawde to duza strata finansowa dla nas

Co za łajzy , mendy pospolite , a żeby ich mega sraczka gdzieś w środku miata bez kibla spotkała co za chamstwo , gnoje jedne !!! Oby auto sie znalazło , a oni posrani w gacie !!!

Biedny twój mąż!!!

Fedra, kierzynka, plemniczka, anka_a, jeju, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się świątecznie :)

Magdzia powodzenia w dniu dzisiejszym :) Teściowie Ci pewnie przysługe chcieli zrobić przynosząc własne żarło a Ty się biedaczko narobiłaś :/ Nie rób tego więcej :P

Anka zaciskaj nogi bo Julek to ma jeszcze czas i wszystko nadrobi po urodzeniu heh

Plemniś kur... ja nie wiedziałam, że to był Wasz samochód :( często widzę udostępnione ogłoszenia różnego typu, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że to Wasze auto :( cóż za gnoje się na niego połasili....
    Wczoraj przeoczyłam a miałam małej księżniczce wszystkiego najlepszego życzyć z okazji 7 miesiąca życia <3 - u Was czas leci jak szalony u mnie stoi w miejscu :P

Kaja Ty się dalej urlopujesz?

Małysz rozumiem też gdzieś wybyła na wywczas a Shaggula to się już nigdzie nie odezwie :(

Miłego dziona :*

magdzia26, plemniczka, Kaja, anka_a, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamniczko naprawdę współczuję straty samochodu.
    Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie teraz zostać bez auta....oby się znalazło to Wasze cudeńko, bo z maleńką trzeba jeździć to tu to tam.
    Oby ubezpieczenie pokryło chociaż część tych strat kochana ale wiemy jak jest w tym kraju naszym cudownym.

Co do starań to nie ma o czym pisać. Kiedyś się może stanie cud. My i lekarz robimy wszystko co można. Spokojnego weekendu wszystkim.

magdzia26, plemniczka, Blondi22, anka_a, kiti, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka widzialam ogloszenie na fejsie- masakra jakie hamstwo :( brak slow

Wczoraj moj przyniosl od brata 4 pudla rzeczy dla malucha. Dzis ma sluzbe wiec bede sobie je ogladala i napewno cos wybiore. Dal nam tez wozek spacerowy, nosidelko do samochodu takie male akurat na wyjscie ze szpitala bedzie, mnostwo zabawek dla chlopczyka, krzeselko do karmienia- fakt ze duzo rzeczy przyda sie dopiero pozniej no ale na strychu bedzie czekalo

milego dzionka

plemniczka, Blondi22, magdzia26, anka_a, kiti, Strażaczka90, jeju, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5551 5552 5553 5554 5555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ