X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dodi masz mistrza pisania postów z kom :D <3

Ja już po kawie :) u mnie dzisiaj bezchmurne niebo z pięknym słoneczkiem a podobno miało być dzisiaj załamanie pogody :D

Fedra, mauysia, Dodi, anka_a, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się witam :)

ide po kawe na szczęście mam zapas w szafce ;)

Dodi Amelka na pewno będzie dzielna a co do moich obaw itp to sama zauważyłam ze mi chyba odbiło i dałam sobie na luz ciekawe na jak długo :P

Koczku dzięki za info o szczepieniach musze to wszystko przeanalizować...

mauysia, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek !!

Dodi no to się na klikałaś :)

U mnie też słoneczna pogoda ani wiaterku nie ma :) i oby tak zostało na weekend .

Ja kawunie taż machnełam i śniadanko zjadłam :)
    No i trzeba by było ruszyć tyłek i jechac na zakupy jeakieś bo Wafel dziś wraca ale normalnie nie chce mi się tyłka ruszyć z domu :(
    leń na maksa !!

Fedra, mauysia, Selena, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń Dybry :)

No i mieliśmy pierwszy nocny przymrozek tej jesieni. Za to teraz super słońce :)

Dodi, powodzenia na szczepieniu. Amelka na pewno będzie dzielna tak jak poprzednim razem. Długość posta faktycznie niezła ;)

Selena, chudzina z Ciebie! Ja mam teraz 53 ale chce 55, ale pewnie dopóki Mały ssak mnie zjada to nie przytyje. Grunt żebym nie schudła już więcej.

A ja rano pije inkę, znaczy piłam bo mi się skończyła... Kto na ochotnika mi wyśle a najlepiej przyjedzie razem z kawą? :)

Fedra, Selena, mauysia, zbikowa, Dodi, anka_a, Kfjatus, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedze pije kawe i patrzą na mnie galaretki w cukrze i jak sobie pomyśle ze jutro mam test z obciazenia glukozy to mi się ich odechciewa od razu ;)

Aga bo zapomniałam napisać to ciesz sie zę nie masz żadnych objawów ciazy tylko się nie zdziw jak Cię dopadną bo ja tez myślałam ze mam bezobjawową ciaze a tu du..pa ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie o wadze pisałyście Matko co ja bym dała zeby po porodzie miec chociażby 65 kg...
    a tu obecnie na wadze 83 kg i zapowiada się ze na tym nie koniec ehhh po porodzie trzeba będzie sie wziaść za siebie ;)

Selena, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

u nas do dupy za przeproszeniem ;/

kuba juz lpeiej i Iza tez ale wczoraj odkryłam ze ona i ja nie miałysmy anginy tylko szkarlatyne bo ona miala tylko troche krostek i dzis juz prawie nie ma bo antybiotyk ma a ja od wczoraj cala w krostach i dzis trzeba isc do lekarza znowu bo nie wiem czy ten antybiotyk co Iza ma tez jest na szkarlatyne.

szczerze mam juz dosc tych chorób

gdyby nie ta wysypka to bylo by ok bo gardlo juz mnie nie boli a tu trzeba isc znowu ;/ dopiero dzis zaczelam jesc bo 2 dni to nic sie nie dalo z trudem wode przełykałam

kuba nie zlapal do tej pory to nie bedzie juz pewnie mial bo to az takie zaraźliwe nie jest zreszta on calkiem inne objawy mial niz ja i Iza.

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    o właśnie o wadze pisałyście Matko co ja bym dała zeby po porodzie miec chociażby 65 kg...
    a tu obecnie na wadze 83 kg i zapowiada się ze na tym nie koniec ehhh po porodzie trzeba będzie sie wziaść za siebie ;)
    Fedra dasz rade :) przy takim maleństwie jest tyle pracy że nawet nie zauważysz kiedy gubisz te kg ;)

Fedra, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a ja siedze pije kawe i patrzą na mnie galaretki w cukrze i jak sobie pomyśle ze jutro mam test z obciazenia glukozy to mi się ich odechciewa od razu ;)

Aga bo zapomniałam napisać to ciesz sie zę nie masz żadnych objawów ciazy tylko się nie zdziw jak Cię dopadną bo ja tez myślałam ze mam bezobjawową ciaze a tu du..pa ;)

Fredzia mam mała nadziję że jednak zostanie u mnie tak jak jest z tymi małymi dolegliwościami :)

Co do wagi to ja się nie wypowiadam bo wy wszystkie kruszynki jesteście :) Ach ciekawe ile mi kg przybędzie w ciaży !! Całe szczęście że udało mi się schudnąć od stycznia te kg bo teraz bym jak wieloryb wyglądała w ciazy :/

Fedra, Selena, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi a Wy zdrowiejcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:47

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi zdrówka zycze <3
    mnie to przerażają te nazwy chorób pomijam ze pierwszy raz słysze takie nazwy buuu...
    Aga to zycze Ci abyś niewiele przytyła i dolegliwości miała jak najmniej :)
    Wosebko mam nadzieje ze kg polecą :D

Selena lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

A ile juz przybrałaś od początku ciąży?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi zdrówka dla Was :) my póki co sie trzymamy :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi - biedaki, ale macie przejścia zdrowotne :/ Wykaraskajcie sie z tego szybko!

BTW - Blondi może powiedzieć co nieco o odchudzaniu, bo ma już na tym polu sukcesy! Chodakowską sobie trzaska, proszę ja Was!

My tu gadugadu o wadze, a jaki macie wzrost? :)

PS) No i witam wszystkie dziewoje, które doszły od mojego ostatniego posta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:00

Selena, Fedra, Dodi, anka_a, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    spoko ja idac do porodu miałam 93 ;)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauryś ja to wogóle maly karakan hi hi 162 tylko mam :)
    Ale za to big cyc he he :)

ja pewnie w 9 miesiącu będę wyglądać jak ta pilka co na porodówce jest :)
    Piersi xxl brzuch xxl żyć nie umierać :)

Dodi, mauysia, anka_a, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi - biedaki, ale macie przejścia zdrowotne :/ Wykaraskajcie sie z tego szybko!

BTW - Blondi może powiedzieć co nieco o odchudzaniu, bo ma już na tym polu sukcesy! Chodakowską sobie trzaska, proszę ja Was!

My tu gadugadu o wadze, a jaki macie wzrost? :)

PS) No i witam wszystkie dziewoje, które doszły od mojego ostatniego posta :D
    przerzucilam sie juz od jakiegos czasu na Mel B ;) i Interwały ;) po chodakowskiej za bardzo kolana mnie bolały. a teraz przez ta chorobe to woole zrobie teraz przerwe bo i jeszcze wczoraj na dodatek @ przylazła wiec czuje sie naprawde dobita ;/

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko 160cm i aktualnie waze 77kg

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się wypowiem na temat mojej wagi. mam 163 cm i srednia to 68 chciałabym do konca roku chociaz na 63 zejsc. dodam że przy porodzie ( jakies 6 lat temu ) wazyłam 69. Niemam juz tego brzucha wiec dlaczego te kilogramy musiały gdzies indziej mi sie odłozyć. ale mam nadzieje ze dzieku mojemu małemy pieskowi troche wiecej ruchu i może coś zejdzie

Fedra, AGA 30, Dodi, anka_a, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A ile juz przybrałaś od początku ciąży?

eeehhhmmm jakby to ujac no jak dotą z 8 kg :D

a wzrostu mam 172 cm :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 5654 5655 5656 5657 5658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ