X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata --> Tak czy inaczej, masz śluz rozciągliwy, więc do pracy!

Możesz jeszcze zacząć sprawdzać szyjkę, zaczynając choćby od tego, czy jest otwarta, czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 09:13

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a co tam u Ciebie? bardzo ladna temperaturka:)

A u mnie to praktycznie nic się nie zmieniło co do samopoczucia:)
    Dzisiaj w nocy snilo mi się ze okres dostałam... I zaraz lecialam do kibelka sprawdzić czy to przypadkiem nie był sen:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mamuśka to oficjalne gratulacje

Woseba przykro mi nie wiedziałam. a na jakim etapie byłas jeśli mogę zapytać?
    wiem że to nie musi oznaczać w 100% ciąży ale szansa jest- pomodle sie dziś :)

w 2 miesiacu mojej fasolce przestało bic serduszko:(
    dziękuje kochana ja tez sie za Was wszystkie modle:)codziennie wieczorem jak smaruje brzuszek wodą od belli:)proszę Boga o dzieciatko dla mnie i dla was :)

Beata, BellaRosa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mayusiu dzięki zrozumiałam tylko mam nadzieje ze wogóle pojawi sie u mnie owu...

a jeszcze mam pytanko odnośnie mojej dzisiejszej temp. bo może powinnam ją zignorowac? obudziłam sie o 5 ale nie mierzyłam temp bo stwierdziłam że i tak mi tego nie weźmie pod uwage bo zawsze mierzyłam o 6.30 no i przez chwilę starałam sie zasnąc i zmierzyłam dopiero jak sie obudziłam o właściwej porze ale była 36.00 a nigdy tak nisko nie miałam czy myslisz że mogła spaść przez to przebudzenie?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko nie przeoczylam..wszystko czytam i chłone:)
    Sandruś no z rodziny nikt nie wiem.. tylko mąż oczywiscie.
    No musismy im powiedziec, ale ja jestem taka "bojąca dupa"
    ze jakos tak zwlekam zastanawiając sie czy wszystko bedzie oki. Mielismy teraz powiedziec w weekend, no ale teraz sobie mysle ze moze poczekac jak bedzie zarodek w tym peherzyku, a pozniej jak serduszko... i tak ciagle cos bede pewnie wymyslac.
    Musze troszke wyluzowac, bo ciagle zamartwianie bnie sprzyja mi, wiem o tym

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko a moze to spadek na owu?:)mi to nie raz ponizej 36 spadała..a następnego dnia był skok:)

Beata lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    plemniczka wrote:

Dzisiaj w nocy snilo mi się ze okres dostałam... I zaraz lecialam do kibelka sprawdzić czy to przypadkiem nie był sen:)

Heh, mi się dzisiaj śniły podpaski.. buuuuuuuu.... mam nadzieję (tak tak....jeszcze ciągle ją mam), że to nie proroczy sen.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Mamuśka to trzymaj sie mam nadzieję że mdłości szybko przejdą,

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie... Zamartwianie nic Ci nie da a może zaszkodzić. Wiec cieszcie się razem z M. :)
    A todzince to może w święta powiecie:) super prezent by był... BEZCENNY:)

plemniczka lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy macie te sny;) ale ja slyszalam ze sny interpretuje sie odwrotnie:)

Sandraa lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Beatko nie przeoczylam..wszystko czytam i chłone:)
    Sandruś no z rodziny nikt nie wiem.. tylko mąż oczywiscie.
    No musismy im powiedziec, ale ja jestem taka "bojąca dupa"
    ze jakos tak zwlekam zastanawiając sie czy wszystko bedzie oki. Mielismy teraz powiedziec w weekend, no ale teraz sobie mysle ze moze poczekac jak bedzie zarodek w tym peherzyku, a pozniej jak serduszko... i tak ciagle cos bede pewnie wymyslac.
    Musze troszke wyluzowac, bo ciagle zamartwianie bnie sprzyja mi, wiem o tym

Plemniczka, ja też bym poczekała do świąt ( o ile bym wytrzymała;) )

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Babeczki :)
    U nas wczorajszy dzień miał zupełnie inny przebieg niż to było zakładane...wyszłam z pracy o 14, podjechał Mąż pojechaliśmy do domu...tam zjedliśmy na szybko zrobione spagetti ze szpinakiem i tu pierwsze wkurwienie w dniu wczorajszym nastąpiło (a miało za chwilę,być gorzej),bo tym razem wzięłam śmietanę 30stkę,jak doradziły mi koleżanki zamiast gęstej 18 i szlag trafił smak, dla którego jesteśmy z Mężem fanami tego mega szybkiego dania...Młody jeszcze spał (miał drzemkę południową)i jak kończyliśmy jeść zaczęliśmy Go budzić i mieliśmy się szykować...no i wtedy zaczął kaszleć i to nie jakieś pojedyncze kaszlnięcie ale całymi seriami,wysłuchałam też,że już Mu świszczy na oskrzelach,więc badania na system immunologiczny są w tym wypadku wykluczone, trzeba było znów odwołać wyjazd - znów, bo 3 tyg. temu też tak mieliśmy...qa rano dziś musiałam iść z Nim do lekarza (spóźniając się do pracy),bo leki wziewne nam się kończyły, a na weekend nie możemy bez nich zostać:(
    Jako,że już i tak wyszliśmy (wczoraj) z pracy wcześniej, to pojechaliśmy na zakupy - tyle dobrego z dnia wczorajszego :) A wieczorem zrobiłam sobie zabiegi na twarz - mycie, tonizacja i kremik przeciwzmarszczkowy i do dziś mam buźkę jak u niemowlaka , hehehe.
    Wieczorem zrobiłam znów test owulacyjny i jak spodziewałam się, kreska była jeszcze jaśniejsza, więc uznaję,że to oznacza,że tendencja jest spadkowa, a więc jestem na bank po owulacji- we wtorek test wyszeł negatywny także,ale to było na granicy(wg mojej interpretacji) - bo kreska T była dość mocna,ale jaśniejsza od C, a to wg instrukcji oznacza negatywny. W związku tym uznaję,że pewnie dzień a najwyżej dwa dni wcześniej wyszedłby pozytywnie i tak też dziś zaznaczyłam na wykresie (że niby w poniedziałek były pozytywny no i detektor wykazuje,że serduszkowanie było w bardzo dobrym momencie :) zresztą,gdy zmienię,że test pozytywny byłby w niedzielę to też serduszkowanie było w porę, hehehe)...a dziś już pokazuje mi się czerwone światło....Jezu,jak tu wytrzymać do 11stego grudnia?! Macie jakiś pomysł, bo ja wbrew rozsądkowi (bo wiem,że nie powinno się nastawiać itd, itp) nie umiem myśleć o niczym inntym, ehhhhhhhh.

tyle ode mnie chwilowo...bardzo zanudziłam Was ;) ?

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Sandraa wrote:
    plemniczka wrote:

Heh, mi się dzisiaj śniły podpaski.. buuuuuuuu.... mam nadzieję (tak tak....jeszcze ciągle ją mam), że to nie proroczy sen.

hehe to trochę podobny do mojego:) ciekawe jak to zinterpretować :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata --> Tak czy inaczej, masz śluz rozciągliwy, więc do pracy!

Możesz jeszcze zacząć sprawdzać szyjkę, zaczynając choćby od tego, czy jest otwarta, czy nie.

no staram sie ;) szyjkę sprawdzam, ale nie wiem włściwie czy ją dobrze rozpoznaję, detektor z tego co wpisuje mówi mi ze to dni płodne
    ale powinnam badac bardziej na dotyk czy w lusterku?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba bardzo mi przykro pewnie to strasznie przezyłaś..
    ale teraz myśl pozytywnie!
    a co to za woda?

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Sandraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ale wy macie te sny;) ale ja slyszalam ze sny interpretuje sie odwrotnie:)

Plemniczka i tego się trzymajmy:) - ze się ODWROTNIE interpretuje:)

mauysia lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak jak pisalam wczesniej nie moge za bardzo czekac do Swiat.. bo mieszkam z rodzicami... o ile rodzinie meza mozemy powiedziec na Swieta to mojej nie za bardzo bo w koncu zauważą, nie ma opcji ze nie.. pozatym siostra remontuje mieszkanie, co chwile potrzebuje pomocy, a to sa ciezkie rzeczy, dzwiganie itp. Na swieta wielkie sprzątanie, lekarz mi zabronil myc okna i wieszac firany... no wezmą mnie za ostatniego lenia i jak sie bede tlumaczyc ze nie moge dzwigac wielkich zakupów, skoro zawsze to robilam bo jestem silna i lubie:) nie tak latwo bedzie poczekac do Swiat

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shagga:) Przykra sprawa z synkiem:( Kurcze, że zawsze coś musi iść nie po naszej myśli:(
    Ale zobacz, soą też dobre strony:) Szansa na fasolkę jest i wiem jak trudno będzie Ci jeszcze tyle dni wytrzymać, ale nie ma lekko, każda z nas musi swoje wyczekać;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko trzymaj sie wszystko będzie ok myśl pozytywnie, a rodzinie nie musisz odrazu mówić powiesz kiedy poczujesz ze to odpowiedni moment

Woseba dzieki za pocieszenie to oczekuję na jutrzejszy skok no i dziś jeszcze sprawdzam mikroskopem

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dziewczyny tak jak pisalam wczesniej nie moge za bardzo czekac do Swiat.. bo mieszkam z rodzicami... o ile rodzinie meza mozemy powiedziec na Swieta to mojej nie za bardzo bo w koncu zauważą, nie ma opcji ze nie.. pozatym siostra remontuje mieszkanie, co chwile potrzebuje pomocy, a to sa ciezkie rzeczy, dzwiganie itp. Na swieta wielkie sprzątanie, lekarz mi zabronil myc okna i wieszac firany... no wezmą mnie za ostatniego lenia i jak sie bede tlumaczyc ze nie moge dzwigac wielkich zakupów, skoro zawsze to robilam bo jestem silna i lubie:) nie tak latwo bedzie poczekac do Swiat

No to Mikołaj jest niebawem:))

Shagga_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ