X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOP CYBERHIPOCHONDRYCYZMOWI --Zośka po tyłku nastrzelam...ja po moich wariacjach powinnam stać jako eksponat w muzeum ginekologii, położnictwa i psychiatrii...nie martw się no Zośka!
    Jakaś odwrotność nastała....muszę wrócić do regularnego brania leków ale do castagnusa na razie nie wrócę...
    już po zakupach jestem...nie lubię zakupów...komuś za to uwielbiam robić prezenty...muszę coś na kiermasz zostawić kaski, bo w szkole cuda cudeńka robią...uwielbiam handmade...piękne ozdoby choinkowe...

mauysia, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2012, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się suwaczek nie chce załądować:0

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz z jednej strony lepiej sie nie nastawiac bo to dodatkowo niepotrzebny stres,
    ale ta Twoja temp . naprawdę ładnie wygląda, miałaś już tak kiedyś?

a co do owu to wiem bo ja tez nie mogę jej wytropic.. :(

kuzynka ok płodna jest ale pewnie nie chciałabyś byc tak całkiem na jej miejscu? pewnie tez wiele przeszła po stracie dwóch ciąż?
    a to drugie dzieciątko zaraz po porodzie myślisz że planowała pewnie nie?
    więc widzisz inni nazwą Ciebie szczęściara, zależy kto czego od życia oczekuje
    ja w każdym razie wierzę że jak nie teraz to za pól roku wszytskim nam sie uda!!!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to rzeczywiście cud ja bym chciała miec taki obrót sprawy, ale mój mąz wierzy ze tak sie nie da zajść w ciąże (przez wiele lat to było nasze jedyne zabezp. i nam się nie udało zaciążyć )

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka --> no to świetnie, że wszystko jest w porządku :)

Muzarciu --> WRÓCIŁAŚ DO FORMY!!! YES YES YES :)

No i jak najbardziej popieram Twój postulat o nastrzelaniu w tyłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 08:58

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka jedna ciaze juz straciłam:(wiec wiem co to znaczy:(a z tego co wiem to ta ciaza nie była planowana...
    a co do moich temp to z reguły na tym etapie cyklu to mialam wyzsza..wiec niższa napewno nie oznacza ze sie udało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 09:03

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia temp . mierzę dopiero od zeszłego cyklu kilkanaście ostatnich dni ale trwał on 56 więc nic jeszcze nie wiem, a cykle mam bardzo różnie od 33 do nawet 76 (co prawda tylko jeden ale sie zdarzył)
    wiec to dopiero mój 8 cykl w tym roku a mamy prawie grudzień
    wiec po tym już widać jak mam zmniejszone szanse na zajście nawet jeśli wszystkie są owulacyjne w co wątpię

mam nadzieję że w końcu coś na tm mikroskopie wyjdzie? no chyba że sie popsuł...

uświadamiam sobie jak nic nie wiedziałam na temat własnego ciała
    byłam pewna że taki śluz to owulacja a tu może sie okazac że owulację mam tydzien po rozciągliwym? jak dobrze że tu trafiłam inaczej nie miałabym szans..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ale smętno tu dzisiaj... w niektórych przypadkach całkowicie bezzasadnie!
    Woseba nie masz jeszcze absolutnie powodu do takich mysli!
    male wahanie sie zdarza, to zaden spadek.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    agga84aa wrote:
    Woseba wrote:
    agus ja cały czas jestem ale martwie sie ta moja temp:(aż mnie brzuch rozbolał z tego wszystkiego...:(eh..co za zycie..jedne chca i staraja sie latami i nie wychodzi a taka co wogóle nie myśli o potomstwie bach i jest:(

Tak dokładnie! Ja już nie wiem jakiego farta trzeba mieć, żeby "wpaść". w dodatku niektórzy "wpadają" nawet jak facet wcześniej wyciąga..... (---> moja siostra), ehhh....

powaznie? to farciara z niej... ale zawsze wyciąga? (sorki za wnikanie w szczegóły)

He, he... Z tym że "wpadkowe" pary nazywają to "pechem" a nie "fartem" :D :D :D Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D

dokładnie tak jak napisałam inni będę zazdrościć nam którym się wcale nie udaje.... my zazdrościmy im i dla każdego co innego jest szczęściem

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśko no to gratulacje:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Plemniczko:)
    jak się czujesz:)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu ja tez jestem szczesliwa ze Cie widzę:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandruś witaj!
    czuje sie ok... jak na moj stan za bardzo ok.. ale juz mnie wczoraj lekarz okrzyczal, ze mam sie cieszyc ze wszystko dobrze a nie narzekac..
    i powiedzial ze zarekwiruje mi komputer jak nie przestane czytac głupot i wszelkich objawów nieprawidłowosci.
    No kurde

Sandraa, mauysia, Paulina1986, Libra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka wrote:
    Hej Dziewczynki
    Tyle tych stron do nadrobienia że chyba nie dam rady przeczytać wszystkiego, jutro urodziny moje 3-letniego synka więc muszę przygotowania rozpocząć:)
    Wczoraj byłam u lekarza i wszystko potwierdzone, jestem w ciąży.także już chyb mogę się chwalić głośno chociaż to dopiero 5 tydzień ale wierzę że wszystko będzie dobrze.

Gratulacje:) W końcu jakaś dobra informacja dzisiaj:))) jak się czujesz Mamuśka???:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u Ciebie? bardzo ladna temperaturka:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka to oficjalne gratulacje

Woseba przykro mi nie wiedziałam. a na jakim etapie byłas jeśli mogę zapytać?
    wiem że to nie musi oznaczać w 100% ciąży ale szansa jest- pomodle sie dziś :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe:) i bardzo dobrze Ci powiedzial:)
    A juz komuś powiedzieliscie o fasolce:)

plemniczka lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata --> no to dobrze, że się zaopatrzyłaś w ten mikroskop, bo przy takich nieregularnych cyklach to chyba musiałabyś wydać fortunę na testy owu.

A z tym śluzem - oczywiście chodziło mi o to, że śluz płodny może być nawet i tydzień przed owu, ale po warunkiem, że przez cały ten tydzień utrzymuje się śluz płodny, najlepiej rozciągliwy albo wodnisty. (Potem się zmienia w kremowy, który też jest płodny, ale o wiele mniej ;) więc możliwość zajścia się zmniejsza, ale nie jest wykluczona).

Z testami owu i mikroskopem jest tylko takie ryzyko, że można przegapić owulację, bo testy wychodzą pozytywne tuż przed owu, dlatego dobrze, że robisz tez inne obserwacje/pomiary.

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Plemniczko witaj, już Ci kiedys pisałam na temat braku objawów nie wiem czy przeoczyłaś? ale kompletnie się nie przejmuj tylko ciesz sie tym okresem, bo uwierz że ciąża może być najpiękniejszym okresem w życiu...
    dla mnie była

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mamuśka wrote:
    Hej Dziewczynki
    Tyle tych stron do nadrobienia że chyba nie dam rady przeczytać wszystkiego, jutro urodziny moje 3-letniego synka więc muszę przygotowania rozpocząć:)
    Wczoraj byłam u lekarza i wszystko potwierdzone, jestem w ciąży.także już chyb mogę się chwalić głośno chociaż to dopiero 5 tydzień ale wierzę że wszystko będzie dobrze.

Gratulacje:) W końcu jakaś dobra informacja dzisiaj:))) jak się czujesz Mamuśka???:)

Ogólnie czuję się dobrze, tylko chciałabym aby już był przynajmniej styczeń żeby już to wszystko przyspieszyć bo wiadomo jakie te początki są :) No i rano już zaczęłam mieć mdłości chwilowe ale mam nadzieje że to przejdzie bo przy pierwszej ciąży 5 miesięcy nie wychodziłam z ubikacji. może teraz będzie lepiej:)

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ