X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Hej Shagga:) Przykra sprawa z synkiem:( Kurcze, że zawsze coś musi iść nie po naszej myśli:(
    Ale zobacz, soą też dobre strony:) Szansa na fasolkę jest i wiem jak trudno będzie Ci jeszcze tyle dni wytrzymać, ale nie ma lekko, każda z nas musi swoje wyczekać;)

A masz jakieś rady, jak się zająć, żeby nie myśleć, hehehe ? W domu też pół wieczora czytam , interpretuję wykres itd, a w pracy to w ogóle wydajność moja prawie zerowa....dobrze,że szef wpada na chwilę i już Go nie ma ;)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko jak dla mnie rowniez mozesz miec owulke dzisiaj, moze jutro.. w kazdym badz razie niebawem

Beata lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Woseba bardzo mi przykro pewnie to strasznie przezyłaś..
    ale teraz myśl pozytywnie!
    a co to za woda?

to sa jakies 2 wody mieszane ze źródełek..nie bardzo teraz pamietam:)podobno działa cuda:)Bella smarowała brzusio i zaszła w pierwszym cyklu:)no i nam kochana bellunia powysyłała jej po trochu:)i jak widac działa bo gadgetce sie udało:)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    tak mayusiu dzięki zrozumiałam tylko mam nadzieje ze wogóle pojawi sie u mnie owu...

a jeszcze mam pytanko odnośnie mojej dzisiejszej temp. bo może powinnam ją zignorowac? obudziłam sie o 5 ale nie mierzyłam temp bo stwierdziłam że i tak mi tego nie weźmie pod uwage bo zawsze mierzyłam o 6.30 no i przez chwilę starałam sie zasnąc i zmierzyłam dopiero jak sie obudziłam o właściwej porze ale była 36.00 a nigdy tak nisko nie miałam czy myslisz że mogła spaść przez to przebudzenie?

Hmmm, wydaje mi się że nie... Jakby była wyższa niż spodziewana, to może bym się zastanawiała, ale niższa... Chyba nie spadła przez przebudzenie.

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no o tym nie pomyslalam, ze Mikołaj niebawem:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga mnie nie zanudzilas... to dobrze ze serduszkowanie moglo byc we wlasciwym czasie. To teraz tylko cierpliwie czekac:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatko ta woda to woda ze Świętego Krzyża i Woda Jana z Dukli

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata --> Tak czy inaczej, masz śluz rozciągliwy, więc do pracy!

Możesz jeszcze zacząć sprawdzać szyjkę, zaczynając choćby od tego, czy jest otwarta, czy nie.

no staram sie ;) szyjkę sprawdzam, ale nie wiem włściwie czy ją dobrze rozpoznaję, detektor z tego co wpisuje mówi mi ze to dni płodne
    ale powinnam badac bardziej na dotyk czy w lusterku?

Zasada nr 1: Nie patrz na detektor! :) A najlepiej to nie wykupuj dalszego abonamentu, żeby Cię nie kusiło patrzenie na to badziewie :)

Szyjka - tylko i wyłącznie na dotyk :) Lusterko to chyba musiałabyś mieć takie jak u dentysty, na długim wysięgniku :D
    Tutaj jest przydatny link: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cervix_checkup_(no_description).svg&page=1&filetimestamp=20080129073829

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    shagga mnie nie zanudzilas... to dobrze ze serduszkowanie moglo byc we wlasciwym czasie. To teraz tylko cierpliwie czekac:)

Ostatnio mam taką mega potrzebę pogadać z babkami...wiecie,ze M to nie to samo :( Zresztą ostatnio jestem mega poddenerwowana więc wciąż się sprzeczamy i potem gadać mi się z Nim nie chce,tu gdzie mieszkam nie mam koleżanek (gr,jak ja nie znoszę tego miasta), nikt poza M nie wie o staraniach,więc pozostaje mi dręczyć Was, czy tego chcecie,czy nie ;) A w ogóle to wciąż czegoś uczę się od was :) (PS. Jaka byłam niedoinformowana, hehehe)

Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko to widze że nia masz innego wyjscia jak swojej rodzinie powiedzieć teraz

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga czlowiek uczy sie cale zycie hehe.. za chwile to ty bedziesz rady dawac:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, niestety nie mam sposobu na przetrwanie tych dni oczekiwań, sama się stresuję i niecierpliwię:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko --> bardzo mądry ten lekarz :D Wiem, że to łatwo mówić, żebyś tak się martwiła... Ale rozumiem też, że po tym co przeszliście trudno Ci tak z dnia na dzień wyluzować. Ale próbuj :)

shagga --> no to by było naprawdę ekstra, jakby się okazało, że trafiliście :) A przypomnij mi, iludniowe masz cykle?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28-29

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu spróbuje:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma ktoś jeszcze sporo tej wody?

mayusia no ja własnie staram się na dotyk ale dziś spróbowałam tez w lusterku (mam takie duyże na nodze ) i udało mi się cos tam zobaczyć, ale nie mam jeszcze prorównania

a abonamentu nie będę wykupowała

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi, o których już kiedyś pisałam, że mieli kilkakrotnie nieudane in vitro, a w końcu udało im się zafasolkować naturalnie, właśnie byli w jakimś świętym miejscu po jakąś świętą wodę i po tym od razu się udało. Może to ta sama woda...

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szagga doskonale Cie rozumiem ja tez miałam znikome informacje (zresztą nadal mam ich niedużo) a kogo bym nie zapytała ze znajomych to zadna nigdy sie nie obserwowała

a tu jest super dziewczyny są MEGAPOMOCNE

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to polecam kupno książki "Sztuka planowania rodziny" J. Roetzera. Jest cieniutka, napisana jasnym językiem i, co najwazniejsze, w jednym miejscu gromadzi wszystkie potrzebne informacje dotyczące obserwacji cyklu. Kosztuje chyba ok. 20 złotych.
    Zawsze chyba lepiej mieć wszystko w jednym miejscu, a nie za każdym razem przekopywać neta (i natykać się na informacje, które nie wiadomo czy są rzetelne).

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikolę...znów szyjka miękka wysoko i otwarta...ja to chyba teraz mam w tym cyklu double owulation!!!!!!!!!!! Przecież to niemożliwe! Teraz bym miała owulkę dopiero??? Co to jest grane?Dziś bzykanko musi być...tak dla zasady! Mateńko ja to mogę przy mojej nie wiem jakie lusterko wstawić, nie ma szans...żadnych szans...jakaś ciągle zciśnięta jestem...dla chłopa to dobrze a ja co mam zrobić? Kupię mu na święta wziernik hie hie to będzie prezent dla niego a praktyczny dla mnie he he
    Niech się uczy, a co?!

mauysia, plemniczka, Beata, kiti, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ