plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia, każdy ma nieraz gorszy dzień, a że akurat się złożyło na to, że dzisiaj większość z nas taki ma, to rozpisz się tu z nami i zobaczysz, że Ci się polepszy, ja np. już przestałam płakać!!
A miałyście kiedyś poczucie, że w związku z tym, że nie udało się zajść w ciążę, to zawiodłyście swoich M?? -
Witajcie
Muzarciu miło Cię widzieć
To ja też trochę ponarzekam. Wczorajszy test owulacyjny wyszedł mi co prawda pozytywnie, ale temperatury niewiarygodne(przeziębienie) i nic juz nie wiem ... ovu wyznaczył owulację na 12dc ale jak zignoruję wszytskie tempki w czasie przeziębienia to nie wyznacza nic...
Macie jakies doświadczenie z temperaturą w czasie choroby, chyba nic się nie da z niej wyczytać, prawda?
Sluz też mi będzie dziś trudno zaobserwować po wczorajszych staraniach....
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:Zosiu po temce wnioskujesz że nie masz owulki?
widze że chyba mamy podobny problem, ja tez miewam takie cykle, tylko dopiero zaczynam obserwację wiec nie wiem jeszcze co i jak
ale w tym roku to dopiero mój 8 cykl jest.. to po prostu jakiś koszmar, zawsze sie cieszyłam że tak rzadko mam te cieźkie dni... a teraz rozpaczam z tego powodu
po ciąży cykle mi sie wyregulowały.. a przed ciążą miałam zawsze jeden cykl w roku taki "dziwaczny".. pewnie bezowulacyjny - ale ja wtedy się tym nie interesowałam. -
gocha04 wrote:cześć laseczki, a mnie dziś boli w okolicy jajnika lewego i podbrzusze i też komfortowo się z tym nie czuje, ale pewnie to dobry znak,bo coś się zaczyna dziać.
wczoraj po kąpieli zobaczyłam,że z prawego sutka znów mam ciut większą kropelkę białego płynu,a z lewego malutka kropeleczka wody (takie zwilżenie sutka jakby) Oczywiście wszystko po umiejętnym ściśnięciu. Zastanawiam się czy znów mi PRL nie podskoczyła. Staram się o tym nie myśleć i wmawiam sobie, że po seksie oraz po kąpieli bardziej podrażnione i rozgrzane i dlatego tak jest.
gocha, ja mam podobnie z tą wydzieliną z sutków, wprawdzie jestem po poronieniu (w marcu) i od tamtej pory nie mogę ponownie zaciążyć. W przyszlym tyg wybieram się do gina, powiem mu tej przypadłości, pewnie trzeba będzie zbadac prolaktynę, chcialabym tez skierowanie na inne bad. hormonów, napewno na tarczycę. Mam nadzieję ze zleci odpowiednia badania. -
zosia-ktosia wrote:plemniczka wrote:Tysiu a moze jednak owulka jest, bedzie, moze jutro skoczy Ci temperatura
no z tym że ja dziś mam 21dc.. śluz mam niepłodny teraz. klejący.
ale ja w tym miesiącu miałam MEGA stres, w tym tyg. więc to może być ta przyczyna.
No tak, stres często opóźnia...
Ale czy zdarzyło się kiedyś tak, że mimo iż nie ma tych całych skoków temperatury to owulacja i tak miała miejsce?? Mi się wydaje że tak. -
plemniczka wrote:Beatko ale na ta chwile naprawde wygląda jakby owulka miala byc u Ciebie lada moment wiec uszy do góry
plemniczko dzięki ale ja właśnie w poprzednim cyklu też miałam taki śluz a mi gin stwierdziła że owu nie było i nie będzie w tym cyklu (czyli poprzednim)Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Zosiu to nie jest źle jeśli rzadko miewacz dziwaczne cykle, nie przejmuj sie i bądź dobrej myśli wszystko napewno wróci do normy
a co do magnezu to ja myślałam że mi właśnie skróci moje długie cykle myliłam się?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Plemniczko mam nadzieję ale u mnie jak narazie to wsystko jedna wielka niewiadoma ja nigdy nie miałam pojęcia kiedy dostanę okresuOliwka 2006
-
Beata wrote:Zosiu to nie jest źle jeśli rzadko miewacz dziwaczne cykle, nie przejmuj sie i bądź dobrej myśli wszystko napewno wróci do normy
a co do magnezu to ja myślałam że mi właśnie skróci moje długie cykle myliłam się?
magnez wydłuża fazę lutealną przy niedomodze. -
Dzień doberek kochane dziewczynki
Powiem szczerze, że ledwo nadrobiłam wszystkie posty od wczorajszego wieczoru. Gdybym ja w takim tempie tworzyła swoją pracę mgr to już bym ją dawno skończyła
Także czując nagły przypływ weny twórczej opuszczam Was na kilka godzin, aby oddać się tworzeniu
Buziaki
-
Paulina1986 wrote:Dzień doberek kochane dziewczynki
Powiem szczerze, że ledwo nadrobiłam wszystkie posty od wczorajszego wieczoru. Gdybym ja w takim tempie tworzyła swoją pracę mgr to już bym ją dawno skończyła
Także czując nagły przypływ weny twórczej opuszczam Was na kilka godzin, aby oddać się tworzeniu
Buziaki
Paulinka, powodzenia z pisaniem:) I oby ta wena długo się nie kończyła!Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
anna_w wrote:gocha04 wrote:cześć laseczki, a mnie dziś boli w okolicy jajnika lewego i podbrzusze i też komfortowo się z tym nie czuje, ale pewnie to dobry znak,bo coś się zaczyna dziać.
wczoraj po kąpieli zobaczyłam,że z prawego sutka znów mam ciut większą kropelkę białego płynu,a z lewego malutka kropeleczka wody (takie zwilżenie sutka jakby) Oczywiście wszystko po umiejętnym ściśnięciu. Zastanawiam się czy znów mi PRL nie podskoczyła. Staram się o tym nie myśleć i wmawiam sobie, że po seksie oraz po kąpieli bardziej podrażnione i rozgrzane i dlatego tak jest.
gocha, ja mam podobnie z tą wydzieliną z sutków, wprawdzie jestem po poronieniu (w marcu) i od tamtej pory nie mogę ponownie zaciążyć. W przyszlym tyg wybieram się do gina, powiem mu tej przypadłości, pewnie trzeba będzie zbadac prolaktynę, chcialabym tez skierowanie na inne bad. hormonów, napewno na tarczycę. Mam nadzieję ze zleci odpowiednia badania.
ANNA je też od lutego/marca bujam się z PRL i po drodze wychodzą różne dziwne rzeczy. Po odstawieniu bromka miałam USG narządów, estradiole itp i wyszło,że mam za cienkie endometrium i niski progesteron w 24dc. Tylko, że tamten cykl miał 36dni. Dostałam duphaston będę go brać od 16dc, no i znów chciała mi dać bromek, ale odmówiłam. Długa historia to tak bardzo ogólnie w skrócie.
Jak teraz miałabym PRL tą pierwszą w normie to bym na żadnego bromka się nie zdecydowała.
Napisz co ci gin powiedział i jak badania wyszły.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
ale nie uważam że aż tak chrzani cykle. choc ja nic innego nie połykam. w necie nic nie ma na ten temat, więc chyba nie szkodzi. za to jest dużo że magnez pomaga..
sama już nie wiem.. może po prostu mój organizm teraz się po tych wszystkich pogrzebach uspokaja i wariuje zarazem. w poniedziałek czeka mnie mam nadzieję w tym roku ostatni pogrzeb. -
Witajcie,
Mamuska super ze wszystko ok
Plemniczk asłuchaj doktora mądrze gada a rodzince powiedz na MIkołasja ja bym tak zrobila
Beatko ja tez uwazam ze bedziesz miec dopieroowulke, na pomiar temepratury budzenia w nocy nie maja wiekszego wplywu nawet wstawanie do karmieniapiersia nie ma wplywu takze spokojnie zwlaszcza ze jest ona jednka nizsza a nie wyzsza, takze spokojnie i tez uwazam ze owulacje mozesz miec na dniachBeata, plemniczka lubią tę wiadomość
-
agga84aa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, te testy ciążowe w TESCO to w którym miejscu ich szukać? Tam gdzie np. słoiczki dla dzieci?
Ja znalazłam w dziale kosmetycznym, niedaleko podpasek tamponów.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧