X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, te testy ciążowe w TESCO to w którym miejscu ich szukać? Tam gdzie np. słoiczki dla dzieci?

A u mnie miedzy lekami:)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    ale nie uważam że aż tak chrzani cykle. choc ja nic innego nie połykam. w necie nic nie ma na ten temat, więc chyba nie szkodzi. za to jest dużo że magnez pomaga..
    sama już nie wiem.. może po prostu mój organizm teraz się po tych wszystkich pogrzebach uspokaja i wariuje zarazem. w poniedziałek czeka mnie mam nadzieję w tym roku ostatni pogrzeb.

Kiedyś wszystko musi się uspokoić, zobaczysz, ze już będzie wszystko dobrze - nowy rok idzie i trzeba być pełnym nadziei!

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nerwy moga miec olbrzymi wplyw na cykl i owulacje nawet jak ci si ewydaje ze spokojnie prrzez to przechodzisz a skok jeszcze mozesz miec, moj ostatni cykla byl taki beznadziejnie długi, jest udostepniony wiec mozesz go poszukac. skok tempetraturu mialam 31 dc ale sluzu plodnego nie bylo wiec spokojnie jeszcze wszystko przed toba powodzenia :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    anna_w wrote:
    gocha04 wrote:
    cześć laseczki, a mnie dziś boli w okolicy jajnika lewego i podbrzusze i też komfortowo się z tym nie czuje, ale pewnie to dobry znak,bo coś się zaczyna dziać.
    wczoraj po kąpieli zobaczyłam,że z prawego sutka znów mam ciut większą kropelkę białego płynu,a z lewego malutka kropeleczka wody (takie zwilżenie sutka jakby) Oczywiście wszystko po umiejętnym ściśnięciu. Zastanawiam się czy znów mi PRL nie podskoczyła. Staram się o tym nie myśleć i wmawiam sobie, że po seksie oraz po kąpieli bardziej podrażnione i rozgrzane i dlatego tak jest.

gocha, ja mam podobnie z tą wydzieliną z sutków, wprawdzie jestem po poronieniu (w marcu) i od tamtej pory nie mogę ponownie zaciążyć. W przyszlym tyg wybieram się do gina, powiem mu tej przypadłości, pewnie trzeba będzie zbadac prolaktynę, chcialabym tez skierowanie na inne bad. hormonów, napewno na tarczycę. Mam nadzieję ze zleci odpowiednia badania.

ANNA je też od lutego/marca bujam się z PRL i po drodze wychodzą różne dziwne rzeczy. Po odstawieniu bromka miałam USG narządów, estradiole itp i wyszło,że mam za cienkie endometrium i niski progesteron w 24dc. Tylko, że tamten cykl miał 36dni. Dostałam duphaston będę go brać od 16dc, no i znów chciała mi dać bromek, ale odmówiłam. Długa historia to tak bardzo ogólnie w skrócie.

Jak teraz miałabym PRL tą pierwszą w normie to bym na żadnego bromka się nie zdecydowała.
    Napisz co ci gin powiedział i jak badania wyszły.

Ok po wizycie napiszę co i jak. Jak bylam na wizycie kilka m-cy temu to też gin zalecil mi brac duphaston od 17 dc (bez wczesnieszych badań), ale jakos wczesniej nie wspominalam mu o tej wydzielinie z sutków, jakos wtedy myslalam ze to nic takiego. A ostatnio jakoś bardziej się zinteresowałam tematem staranek. Także na wizycie spróbuje podpytac o rózne rzeczy.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora jesli jestes chora to ta temperatura moze rosnac, a jak nap bierze sie cos na katar to wtedy moze byc mniejszy sluz lub zanik, wiec wszystko ma wplyw i mnie uczyli ze jak sie jest chorym to zadnej z tych temepratur podczas choroby nie wolno brac pod uwage, trzeba po prostu czekac na pozniej wiec jeszcze spokojnie mozesz miec na dnach owulacje dopiero i bardziej skup sie na sluzie no i natestacj tore robisz niz na temeperaturce :)

Dora lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kochane jesteście
    w takim razie czekam z niecierpliwością i mam nadzieję że humor do wieczora wróci bo inaczej nici z serduszkowania, ide chyba kawę wypić bo jakoś tak sennie

Amicizia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja mam teraz haka na męża.. kupiłam mu tablet, leży koło mnie bo już przywieziony.. to dam mu ale ja też chce prezent - więcej seksu:)

Amicizia, plemniczka, mauysia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNA_W a miałaś robione USG piersi? Bo takie wycieki to różne badziewie może być, ale najczęściej znak, że PRL za wysoka.
    U mnie była pierwsza pod górną granicą, a po obciążeniu 11x wyższa, a w normie jest, że do 5x powinno wzrosnąć. Natomiast inni lekarze powiedzieli,że jak pierwsza PRL jest w normie to nie powinno się faszerować prochami takimi silnymi jak bromek.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    ANNA_W a miałaś robione USG piersi? Bo takie wycieki to różne badziewie może być, ale najczęściej znak, że PRL za wysoka.
    U mnie była pierwsza pod górną granicą, a po obciążeniu 11x wyższa, a w normie jest, że do 5x powinno wzrosnąć. Natomiast inni lekarze powiedzieli,że jak pierwsza PRL jest w normie to nie powinno się faszerować prochami takimi silnymi jak bromek.

A wlasnie nie mialam robinego usg piersi, pewnie dlatego ze dotychczas nie wspomnialam o tym lekarzowi. Ostatnimi czasy się troszkę doedukowałam m.in. z tego forum. To skłoniło mnie do podjecia decyzji o wizycie, @ dobiega końca więc w przyszłym tyg ide na wizytę.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy każdej wizycie mam badane piersi. no i sama tez się w domu badam. ale to nie USG tylko po prostu "macanie ich".

• Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu dzieki, ja własnie sobie wybadałam,że cały czas mam śluz płodny i chyba raczej go nie pomysliłam z niczym innym bo jak biało kurze wygląda... ignorowałem wszytstkie tempki chorobowe i teraz na śluzie się skupiam..

Co do usg piersi to ja miałam robione (od 30r.ż. rutynowo co rok trzeba). No i babeczka pierwsze co to się pytała o wyciek z sutków, więc zbadajcie się Kochane. Mi wykryła torbielki na szczęscie wypełnione wodą- nie groźne. Następne badanie za rok. Nawet dostałam te zdjęcia na pamiątkę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 11:39

Amicizia lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG piersi robiła w tym roku na wiosnę chyba i lekarz powiedzaił, że raz w roku trzeba się upomnieć o skierowanie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, trzeba bedzie sie przebadać. Do tej pory wydawało mi se ze jest wszytko ok, jakos nigdy nie mialam żadnych problemów zdrowotnych. Ale to chyba tylko taka "błoga nieśiwadomość" podobno nie ma ludzi zdrowych - są tylko nie przebadani, ehh

• Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie zaczęłam badac to własnie wyszły te torbielki i tsh trochę za wysokie, ale lekarze nie chcą badac profilaktycznie za bardzo - przynajmniej Ci, do których trafiam

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Dora ty z tego co pisalaś to w ogóle trafiłaś na lekarza co nie przepisuje skierowań.

• Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja juz byłam u drugiego i to samo...może cały ten medicover tak ma ?? a może jest tu ktoś, kto chodzi do medicover'u ??

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora pewnie skup sie na śluzie a temperatur i tak mierz zebys wiedziala jak to wyglada u ciebie bo w koncu moze ci zaczeni normalniej wychodzic

ja mialam juz 2 razy usg pierwsze prywatnie w wakacje a drugie teraz w pazdzierniku, głównie dlatego ze sobei rozcielam lewa piers latem na klamce od drzwi do lazienki, bolało jak ch..... i krew sie puscila masakra, z tego wszystkiego zalalam lazienke i moj M musial wyjsc z pracy i przyjechac do mnie bo normanie mialam totalna rozpacz i histerie :D

i teraz mi napisali ze musze byc pod kontrola bo w sumie ztakich urazow czasem po latach moze wysc cos gorszego, wiec sie pilnuje, ogolnei to traz ta lewa piers mnie boli ito takie dziwne uczucie bo mnie nigdy nie bolaly piersi a teraz czesto czuje ta lewa ze albo boli, albo ciagnie albo jakas taka dziwna jest no ale wiem ze wszystko jest ok i o tyle spokojna jestem na razie :) a teraz pewnie nawala bo jak akzde miejsce po urazie daja o sobie znak na zmiane pogody

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie chodze do Kovmedu w krk jeszcze nie wiem jak to wyglada z badaniami ale podobno jest takok i wsumei to jedna z nielicznych normalnych poradni K, a u mnie w rodzinnym miescie gdzie chodzilam to bez problemu kierowali na badania cytologie i usg ale jako tak bylo ze za kazdym razem byla u innego lekarza i jak ostatniemu poiedzialam ze chcemy sie starc o dziecko to nie sierowalmnie an zadne badania ani zadnych nie zasugerowal, natomiast tu w kovmed od razu mi babeczka powiedziala jakie musze zrobic, ale moze wynika to z tego ze tamci sa na NFZ calkowicie i nie bardzo ciagna kase a tutaj juz NZOZ a te badania platne to moga zarobic, dlatego tez na razie zamierzam wyczuc ta abbeczke do kotrej teraz trafilam.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu ja płacę co miesiąc składkę na ten medicover i myślalam,że bez problemu będa mi zlecac podstawowe badania a tu klops.... lekarka mi powiedziała,że prolaktynę to się bada po roku bezowocnych starań i że mam nie wymyślać... Niech się kurde sama rok stara bezowocnie to zobaczy wtedy jak to fajnie;/ Czytam teraz na ich stronie w necie o bezpłodności i też tu jest napisane,że po roku bezskutecznych prób trzeba się zgłosić dopiero! Taka polityka! Muszę sobie zrobic na koszt własny ;/ porażka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 12:18

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu-gadu... a Libra nie pojawiła się jeszcze, żeby opowiedzieć nam o wczorajszo-wieczornej niespodziance ;)

No i gadgeta --> gadgetko, daj proszę znać, jak tam beta i wizyta u lekarza. Trzymam kciuki za to, żeby wyniki były rewelacyjne!

plemniczka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ