Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej hej :) ja wlasnie wrocilam z zakupów, okroopna pogoda i zimno jak cholera. Serio prawdziwa zima idzie

natusia witaj:)
    No jakos tak nie potrafie cieszyc sie tym i byc spokojna. Mam nadzieje ze to minie jak juz zobacze zarodek i serduszko.
    Ale to faktycznie tez jest tak ze im wiecej sie czyta, im wiecej sie wie to tym bardziej sie czlowiek martwi, bo ma swiadomosc tego co i ile może sie wydarzyc.. no ale juz obiecalam pozytywnie sie nakręcić:)

Wiesz,że podobno jak człowiek się nie martwi i cieszy się chwilą to wszystko jakoś się układa a nieszczęścia ściągamy na siebie sami,złymi myślami. Ciśnienie wtedy jest wyższe,a to nie pomaga w twoim stanie. więc się zrelaksuj i ciesz się maluszkiem,który rośnie pod twoim serduszkiem.

nick nieaktualny, plemniczka lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza beta- 322, wzrost o 66% przez 48 h
    wiem ze nie jest to ksiazkowe 100% ale ginka powiedziala ze widocznie taka moja uroda... wazne ze rosnie, kazala zrobic powtorke pojutrze.
    a tak w ogole to zmyla mi glowe ze hej

natusia, plemniczka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    dzisiejsza beta- 322, wzrost o 66% przez 48 h
    wiem ze nie jest to ksiazkowe 100% ale ginka powiedziala ze widocznie taka moja uroda... wazne ze rosnie, kazala zrobic powtorke pojutrze.
    a tak w ogole to zmyla mi glowe ze hej

Gratulacje, tak się cieszymy:)))))
    Co ci naopowiadała co??

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to oczym pisze plemniczka- za schizowanie i przesadne martwienie sie.
    no i mam zakaz czytania na kompie samych najgorszych rzeczy...
    netoodwyk...
    mam sie odstresowac bo tylko dzidzi zaszkodze...
    beta rosnie progesteron wysoki wiec mam odpoczywac i cierpliwie dalej czekac
    na razie mam dwa tyg zwolnienia potem kolejna wizyta i wtedy zobaczymy co dalej- juz powinno byc cos widac na usg (dzisiaj niestety jeszcze bylo za wczesnie zeby cos zobaczyc)

natusia, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetka, to ja myślę, że wszystkie tu robimy sobie postanowienie i te fasolkowe panie i jeszcze niefasolkowe - KONIEC czytania na necie o złych przypadkach, chorobach i innych smutnych historiach!!!! W końcu musimy was wspierać i dopingować pozytywnymi fluidkami:))

natusia, nick nieaktualny, plemniczka lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i słusznie gadgetko! Ciesz się swoim stanem :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Gadgetko, dobrzse że wszystko ok. wiedziałam:)
    ja byłam u szefa i od nowego roku mam więcej zajęć.. mam nadzieje że za tym idzie większa płaca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:11

nick nieaktualny, plemniczka lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie tak powiedziec ze trzeba czekac i sie nie martwic tym bardziej ze tak jak napisala plemniczka mamy wieksza swiadomosc zagrozen ale z drugiej strony co nam da takie zamartwianie sie? przeciez nie mam zadnego wplywu na to co teraz dzieje sie w mojej macicy... :P
    no poza takim zeby sie nie stresowac i pozytywnie myslec
    nawet jesli ma sie okazac ze cos jest nie tak (tfu tfu tfu) to nie jestem w stanie nic z tym zrobic... tak wiec czarnowidztwo w kat i trzeba sie cieszycze jak na razie to jestem w tej ciazy :P NIE MA BATA I NIE CHCE BYC INACZEJ hehe
    dziewczyny dzieki za cale wasze wsparcie.... zfiksowalabym gdyby nie WY

agga84aa, plemniczka, natusia, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzieczyny ale żeście nasmarowały tych stron!! nie mam czasu was dziś nadrabiać!! jak tam dzień u was leci!! w skrócie poprosze!!:-)

zosia-ktosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Gadgeta

ciesze sie lepiej i beta ładnie rośnie
    i lekarka ma racje, to proponuje sobie jaks nastrojowa ulubiona muczyke puscic, relaks wwannie itd i sie porządnie odprężyc :)

i ja w sumie to na necie nawet jak na razie niezaczelam tych strasznych rzeczy szukac wiec chyba dobrze no i nie zamierzam a jakbym chciala to prosze mnie ladnie powstrzyma :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha ja chodze w Gdyni, jestem z meżem na pakiecie rodzinnym. Na kolejna wizytę umówię się do 3-ciej lekarki. Wyczytałam własnie w necie,że ona zleca dużo badań, bo chce wszytskie zagrożenia wykluczać. Nie wszytskim się to podoba, bo niektorzy uważają,że robi to niepotrzebnie, ale ja własnie takiego lekarza szukam, który wszytsko sprawdzi a nie będzie mnie spławiać.

Gadetko widzisz nie warto sie martwić na zapas, wszytsko będzie dobrze, trzymamy kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:17

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia-niezly z Ciebie autorytet ;P
    ginka powiedziala to samo- ze bardziej moge zaszkodzic dzidzi swoim zamartwianiem sie niz naprawde istniejacym ryzykiem jakis powiklan...
    tak wiec relax i od dzisiaj postaram sie bardzo bardzo mocno negatywnie nie nakrecac...
    i licze na wasze wsparcie dziewczynki :)
    i z serca dziekuje za wszystkie wyrazy wsparcia i otuchy
    ciesze sie ze jestescie i ze was mam- was wszystkie co do jednej:)

a moj m pojechal na ta nasza nowa dzialke krzuny i zielsko wyrywac hehe...
    a ja mu pomidoroweczke gotuje coby sobie zjadl jak wroci ( jego ulubiona zupa)

nick nieaktualny, natusia, plemniczka lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko Boze jak sie ciesze! No ja tez przestaje czytac i doszukiwac sie nieprawidlowosci jakis... w sumie na sile.
    Bedzie dobrze zobaczysz! urodzimy piekne, zdrowe dzieciaczki w sierpniu:)
    A dziewczyny raz dwa tez zafasolkują.
    Musi byc dobrze!!!!

natusia, nick nieaktualny, Paulina1986 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dzieczyny ale żeście nasmarowały tych stron!! nie mam czasu was dziś nadrabiać!! jak tam dzień u was leci!! w skrócie poprosze!!:-)

Cześć Aguś! Jak lanie ,,wosku,, ;D ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wam koncowka pracy i poczatek popoludnia mija kochane :)?
    muzarcia-dobrze Cie znow widziec w dobrym humorku :)
    ja chwile pospalam po dyzurze ale zglodnialam wiec zjem jakis obiadek i chyba dalej pojde spac
    w niedziele jedziemy do rodzicow m na obiad to chyba im powiemy
    nie wytrzymalabym chyba czekac dluzej... u mnie co wsercu to i na jezyku :P

natusia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Amicizia wrote:
    mauysia wrote:
    Amicizia --> ale bezczelna lekarka... Powiem ci, że ja też z tych "późniejszych" jeśli chodzi o pierwszą wizytę u gina... Pierwszy raz byłam jak miałam 25 lat, tyle że miałam szczęście bo w sumie to podczas tej wizyty sam lekarz wręczył mi pierwszą tabelę do prowadzenia obserwacji i NPR :)

to popatrz ja tez mialam 25 jak poszlam pierwszy raz :D

Dziewczyny to wy wytrwałe jesteście:) Ja to nigdy nie zapomnę stresu (miałam 18 lat) związanego z I wizytą u ginekologa. Tamta baba była taka wredna, że potem tylko do facetów chodziłam. A teraz znalazłam lekarza-cud dosłownie. Każdej życzę takiego lekarza!!

wytrwałościabym tego nie nazwała, raczej niechęcią i odciąganiem w nieskonczonosc a poza tym w tamtym czasie mialam wiekszy problem wlasnie z serduchem wszyscy miwmawiali nerwice a ostatczeni po dobrych 4 latach okazalo sie ze moja nerwica to arytmia napadowa a potem jeszcze inne problemy wiec jak juz chodzilam po tych specjalistach ciagle mi badania robili itd to jeszcze wizyta u ginekologa kiedy nic mi nie bylo to byla ostatnia rzecz na jaka mialam ochte, no al epo slubie w koncu tam trafilam, fakt ze uraz piersi przyspieszyl wizyte ale wszystko ma swoj czas nieprawdaż ;P

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgetko kurde hehe mam podobnie do Ciebie. Mi lekarz powiedzial ze jak nie wyluzuje to bardzo znerwicowane dziecko urodze, w takim razie wspierajmy sie nawzajem w pozytywnym patrzeniu w przyszlosc:)

mauysia, nick nieaktualny, Paulina1986 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    AGA 30 wrote:

Natusia lałam ale nie wosk!! :-) mam nadzieje że zalałam wkońcu tą dziurę
    no i znowu to czekanie!! :-(
    A jak tam kabel zrobiny!!

Fedra lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiu eee to jak wiecej pracy to i kasy!:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    natusia wrote:
    AGA 30 wrote:

Natusia lałam ale nie wosk!! :-) mam nadzieje że zalałam wkońcu tą dziurę
    no i znowu to czekanie!! :-(
    A jak tam kabel zrobiny!!

Nie zrobiony,bo mi m ściągnęli do pracy szybciej i to aż do jutra :( ale wzięłam jego lapka i jestem z wami :) My wczoraj też ,,wróżyliśmy,, z tym,że w bezowocnym terminie. Do owulki jeszcze kilka dni :)

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ