X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej hej :) ja wlasnie wrocilam z zakupów, okroopna pogoda i zimno jak cholera. Serio prawdziwa zima idzie

natusia witaj:)
    No jakos tak nie potrafie cieszyc sie tym i byc spokojna. Mam nadzieje ze to minie jak juz zobacze zarodek i serduszko.
    Ale to faktycznie tez jest tak ze im wiecej sie czyta, im wiecej sie wie to tym bardziej sie czlowiek martwi, bo ma swiadomosc tego co i ile może sie wydarzyc.. no ale juz obiecalam pozytywnie sie nakręcić:)

Wiesz,że podobno jak człowiek się nie martwi i cieszy się chwilą to wszystko jakoś się układa a nieszczęścia ściągamy na siebie sami,złymi myślami. Ciśnienie wtedy jest wyższe,a to nie pomaga w twoim stanie. więc się zrelaksuj i ciesz się maluszkiem,który rośnie pod twoim serduszkiem.

gadgeta, plemniczka lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza beta- 322, wzrost o 66% przez 48 h
    wiem ze nie jest to ksiazkowe 100% ale ginka powiedziala ze widocznie taka moja uroda... wazne ze rosnie, kazala zrobic powtorke pojutrze.
    a tak w ogole to zmyla mi glowe ze hej

natusia, plemniczka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    dzisiejsza beta- 322, wzrost o 66% przez 48 h
    wiem ze nie jest to ksiazkowe 100% ale ginka powiedziala ze widocznie taka moja uroda... wazne ze rosnie, kazala zrobic powtorke pojutrze.
    a tak w ogole to zmyla mi glowe ze hej

Gratulacje, tak się cieszymy:)))))
    Co ci naopowiadała co??

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to oczym pisze plemniczka- za schizowanie i przesadne martwienie sie.
    no i mam zakaz czytania na kompie samych najgorszych rzeczy...
    netoodwyk...
    mam sie odstresowac bo tylko dzidzi zaszkodze...
    beta rosnie progesteron wysoki wiec mam odpoczywac i cierpliwie dalej czekac
    na razie mam dwa tyg zwolnienia potem kolejna wizyta i wtedy zobaczymy co dalej- juz powinno byc cos widac na usg (dzisiaj niestety jeszcze bylo za wczesnie zeby cos zobaczyc)

natusia, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetka, to ja myślę, że wszystkie tu robimy sobie postanowienie i te fasolkowe panie i jeszcze niefasolkowe - KONIEC czytania na necie o złych przypadkach, chorobach i innych smutnych historiach!!!! W końcu musimy was wspierać i dopingować pozytywnymi fluidkami:))

natusia, gadgeta, plemniczka lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i słusznie gadgetko! Ciesz się swoim stanem :)

gadgeta lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Gadgetko, dobrzse że wszystko ok. wiedziałam:)
    ja byłam u szefa i od nowego roku mam więcej zajęć.. mam nadzieje że za tym idzie większa płaca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:11

gadgeta, plemniczka lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie tak powiedziec ze trzeba czekac i sie nie martwic tym bardziej ze tak jak napisala plemniczka mamy wieksza swiadomosc zagrozen ale z drugiej strony co nam da takie zamartwianie sie? przeciez nie mam zadnego wplywu na to co teraz dzieje sie w mojej macicy... :P
    no poza takim zeby sie nie stresowac i pozytywnie myslec
    nawet jesli ma sie okazac ze cos jest nie tak (tfu tfu tfu) to nie jestem w stanie nic z tym zrobic... tak wiec czarnowidztwo w kat i trzeba sie cieszycze jak na razie to jestem w tej ciazy :P NIE MA BATA I NIE CHCE BYC INACZEJ hehe
    dziewczyny dzieki za cale wasze wsparcie.... zfiksowalabym gdyby nie WY

agga84aa, plemniczka, natusia, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzieczyny ale żeście nasmarowały tych stron!! nie mam czasu was dziś nadrabiać!! jak tam dzień u was leci!! w skrócie poprosze!!:-)

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Gadgeta

ciesze sie lepiej i beta ładnie rośnie
    i lekarka ma racje, to proponuje sobie jaks nastrojowa ulubiona muczyke puscic, relaks wwannie itd i sie porządnie odprężyc :)

i ja w sumie to na necie nawet jak na razie niezaczelam tych strasznych rzeczy szukac wiec chyba dobrze no i nie zamierzam a jakbym chciala to prosze mnie ladnie powstrzyma :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha ja chodze w Gdyni, jestem z meżem na pakiecie rodzinnym. Na kolejna wizytę umówię się do 3-ciej lekarki. Wyczytałam własnie w necie,że ona zleca dużo badań, bo chce wszytskie zagrożenia wykluczać. Nie wszytskim się to podoba, bo niektorzy uważają,że robi to niepotrzebnie, ale ja własnie takiego lekarza szukam, który wszytsko sprawdzi a nie będzie mnie spławiać.

Gadetko widzisz nie warto sie martwić na zapas, wszytsko będzie dobrze, trzymamy kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:17

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia-niezly z Ciebie autorytet ;P
    ginka powiedziala to samo- ze bardziej moge zaszkodzic dzidzi swoim zamartwianiem sie niz naprawde istniejacym ryzykiem jakis powiklan...
    tak wiec relax i od dzisiaj postaram sie bardzo bardzo mocno negatywnie nie nakrecac...
    i licze na wasze wsparcie dziewczynki :)
    i z serca dziekuje za wszystkie wyrazy wsparcia i otuchy
    ciesze sie ze jestescie i ze was mam- was wszystkie co do jednej:)

a moj m pojechal na ta nasza nowa dzialke krzuny i zielsko wyrywac hehe...
    a ja mu pomidoroweczke gotuje coby sobie zjadl jak wroci ( jego ulubiona zupa)

AGA 30, natusia, plemniczka lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko Boze jak sie ciesze! No ja tez przestaje czytac i doszukiwac sie nieprawidlowosci jakis... w sumie na sile.
    Bedzie dobrze zobaczysz! urodzimy piekne, zdrowe dzieciaczki w sierpniu:)
    A dziewczyny raz dwa tez zafasolkują.
    Musi byc dobrze!!!!

natusia, gadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dzieczyny ale żeście nasmarowały tych stron!! nie mam czasu was dziś nadrabiać!! jak tam dzień u was leci!! w skrócie poprosze!!:-)

Cześć Aguś! Jak lanie ,,wosku,, ;D ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wam koncowka pracy i poczatek popoludnia mija kochane :)?
    muzarcia-dobrze Cie znow widziec w dobrym humorku :)
    ja chwile pospalam po dyzurze ale zglodnialam wiec zjem jakis obiadek i chyba dalej pojde spac
    w niedziele jedziemy do rodzicow m na obiad to chyba im powiemy
    nie wytrzymalabym chyba czekac dluzej... u mnie co wsercu to i na jezyku :P

natusia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Amicizia wrote:
    mauysia wrote:
    Amicizia --> ale bezczelna lekarka... Powiem ci, że ja też z tych "późniejszych" jeśli chodzi o pierwszą wizytę u gina... Pierwszy raz byłam jak miałam 25 lat, tyle że miałam szczęście bo w sumie to podczas tej wizyty sam lekarz wręczył mi pierwszą tabelę do prowadzenia obserwacji i NPR :)

to popatrz ja tez mialam 25 jak poszlam pierwszy raz :D

Dziewczyny to wy wytrwałe jesteście:) Ja to nigdy nie zapomnę stresu (miałam 18 lat) związanego z I wizytą u ginekologa. Tamta baba była taka wredna, że potem tylko do facetów chodziłam. A teraz znalazłam lekarza-cud dosłownie. Każdej życzę takiego lekarza!!

wytrwałościabym tego nie nazwała, raczej niechęcią i odciąganiem w nieskonczonosc a poza tym w tamtym czasie mialam wiekszy problem wlasnie z serduchem wszyscy miwmawiali nerwice a ostatczeni po dobrych 4 latach okazalo sie ze moja nerwica to arytmia napadowa a potem jeszcze inne problemy wiec jak juz chodzilam po tych specjalistach ciagle mi badania robili itd to jeszcze wizyta u ginekologa kiedy nic mi nie bylo to byla ostatnia rzecz na jaka mialam ochte, no al epo slubie w koncu tam trafilam, fakt ze uraz piersi przyspieszyl wizyte ale wszystko ma swoj czas nieprawdaż ;P

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgetko kurde hehe mam podobnie do Ciebie. Mi lekarz powiedzial ze jak nie wyluzuje to bardzo znerwicowane dziecko urodze, w takim razie wspierajmy sie nawzajem w pozytywnym patrzeniu w przyszlosc:)

mauysia, gadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    AGA 30 wrote:

Natusia lałam ale nie wosk!! :-) mam nadzieje że zalałam wkońcu tą dziurę
    no i znowu to czekanie!! :-(
    A jak tam kabel zrobiny!!

Fedra lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiu eee to jak wiecej pracy to i kasy!:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    natusia wrote:
    AGA 30 wrote:

Natusia lałam ale nie wosk!! :-) mam nadzieje że zalałam wkońcu tą dziurę
    no i znowu to czekanie!! :-(
    A jak tam kabel zrobiny!!

Nie zrobiony,bo mi m ściągnęli do pracy szybciej i to aż do jutra :( ale wzięłam jego lapka i jestem z wami :) My wczoraj też ,,wróżyliśmy,, z tym,że w bezowocnym terminie. Do owulki jeszcze kilka dni :)

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ