X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Gadgetko Boze jak sie ciesze! No ja tez przestaje czytac i doszukiwac sie nieprawidlowosci jakis... w sumie na sile.
    Bedzie dobrze zobaczysz! urodzimy piekne, zdrowe dzieciaczki w sierpniu:)
    A dziewczyny raz dwa tez zafasolkują.
    Musi byc dobrze!!!!

MASZ CALKOWITA RACJE PLEMNICZKO :)
    ginka mi tez powiedziala ze nie musze miec bety na poziomie kilku tysiecy-bo jak sama powiedziala te nasze obserwacje to nie sa do konca wiarygodne... rownie dobrze moglam miec pozniej owulacje, pozniej moglo dojsc do zagniezdzenia i dlatego wszystko sie moze przesuwac. poza tym sa kobietki u ktorych z zasady poziomy bety sa niskie. wazny jest przyrost bety a nie jej wartosc. i nie musi on koniecznie wynosic 100%. jesli tak jest to oczywiscie super ale jesli przyrasta chociaz o 60% to tez nie ma na razie powodow do niepokoju...

poza tym powiedziala mi tez ze kiedys kobietki w ogole nie slyszaly o czyms takim jak beta hcg a jakos donaszaly ciaze i dzieci sie zdrowe rodzily... wiec oberwalo mi sie troche ale to dobrze bo nalezalo mi sie... wiem ze za bardzo schizuje ... ( ale to chyba zrozumiale jak sie czlowiek o cos dlugo i bardzo stara i w koncu to otrzymuje...)
    a m przekornie wybral juz imie dla dziewczynki- powiedzial ze i tak wie ze bedzie wszystko dobrze :)
    bedzie Zosia :)

plemniczka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Amicizia wrote:
    no i Mauysia na fajnego lekarza trafilas ze cie od razu do obserwcji zachecil. ja w sumei to z domu wynioslam bo moja mam jest katechetka a wczesniej robila wychowanie do zycia w rodzinie i moze tego tez uczyc wiec jakos od zawsze bralam pod uwage npr tylko, a jak pojechalam z M wtedy jeszcze narzeczonym na weekendowe rekolekcje dla narzeczonych to tam byla para ktora wlasnie uczyla metody rotzra i dala nam namiar na osoby z tarnowa ktore moglyby mnie nauczyc dokladnei co i jak wiec w sumie moje wizyty w poradni byly ciekawe i praktyczne i duzo z nich sie nauczylam :)

Dla mnie ta cała tabelka, której uczyli nas na naukach przedmałżeńskich to była jedna wielka niewiadoma i najbardziej "niepewna" metoda antykoncepcji. Nigdy przed staraniami o dzidzię jakoś nie powierzyłabym się jej w 100%:) No ale zaczynam korzystać z niej teraz i doceniam:)

wiesz co ja nigdy nie bylam zwolenniczka anty i calej reszty, tak zostala wychowana ale przede wszytkim stalo sie to czescia mnie i moich przekonan i wartosci, a ze z M s serduszkowaniem czekalismy do slubu to tez nie bylo tak jak niestey wsrod wielu dzis szczegolnie mlodych ludzi, nasz zwiazek nie opieral sie tylko seksie, najpierw sie dobrze poznalismy i stalismy sie przyjaciolmi dla sibeie a totez wazne zeby nasz M byl tez naszym przyjacielem :) ogolnie oboje mamy takie same zasady i takie mielismy zalozenia od samego poczatku. owszem wstrzemiezliwosc w dni plodne nie byla latwa ale jednka warto bo przez te 2,5 roku stsowania NPR dosc dobrze poznalam swoj organizm wiem kiedy cos jest nie tak itd a jak widac to dziala w obie strony i nic nie kosztuje. czasmai wydaje mi sie ze mowienie o NPR jest nie nareke przemyslowi farmaceutycznemu bo na tym ciezko zarabiac grube miliony skoro na dobra sprawe wystarczy dlugopis karta i termometr. I wkurza mnie jak sie jako metode NPR przedatawia kalendarzyk, a ta metoda jest przestarzala i dawno nieaktualna dzisiaj stosuje sie ta ktora my tu wszystkie uzywamy objawowo-termiczna. Ja powiem ze nam przez te półtora roku małżenstwa udało się skutecznie nie począć dziecka wiec mysle ze dziala:) a teraz mam nadzieje ze rownie skutecznie uda nam sie zostac rodzicami. Ta metoda jest o tyle fajan ze pomaga szybko wykryc choroby nawet raka jak sie okazuje, a do tego mozna nia zarowno odkladac poczecie jak i planowac wiec dla mnie jest to ba prawde wazne.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia zawsze praktyka się przyda przed owulką z tym wróżeniem!! :-) :-)
    Ja obiadek gotuje jeszcze ziemniaczki i będziemy jeść!! a potem do przyszłej teściowej na kawke skoczymy!! i znowu wieczorek będzie..
    ovu dalej mi owulki nie wskazało ciekawe kiedy wskaże jak narazie dalej płodna jestem!!

natusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    gadgetko kurde hehe mam podobnie do Ciebie. Mi lekarz powiedzial ze jak nie wyluzuje to bardzo znerwicowane dziecko urodze, w takim razie wspierajmy sie nawzajem w pozytywnym patrzeniu w przyszlosc:)

licze na Ciebie kochana moja :)
    i na reszte tez <3

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze ze mi w tamtym okrsie nie wol no bylo zajsc w coiaze bo bralam leki naserce ktorych nie wolno brac w 1 trymestrze ijak sie planuje a poza tym lekarz sie zastanwial czy nie bede sie kwaloifkopwac do zabiegu. okazalo sie ze na razie nie bo jest ogolnie dobrze i moze mi jeszcze sie samoistnie uspokoi po cazy ale watpie bo moja ciocia ma to samo urodzila 4 dzieci i nic sie nie uspokoilo :) takz ewiesz niemoglama na 100% zajsc w ciaze i na prawde sie dalo z ta metoda :) nie namawiam oczywscie ale polecam :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko bardzo dobrze Ci nagadala lekarka:)
    Wiesz w sumie podobne rzeczy powiedzial mi moj gin:)
    wiec luzujemy troszke:)

gadgeta, natusia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luzujemy luzujemy
    a dziewczyny maja nam dac po lbie jak bedziemy fiksowac za bardzo (glownie chodzi oczywiscie o mnie-panikare)...

natusia, plemniczka lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedziemy was pilnowac ocbyscie nam tu czarnych scenariuszy nie tworzyly :) i porsze o wasze fluidki co by mi temeraturka ladnie rosla i norlamniejuz bym chcial testy obic al ewiem ze nie ma sensu wiec nawet nie kupuje zeby nie kusilo :D

plemniczka, gadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysylam mnostwo fluidkow :)

natusia, plemniczka, Amicizia, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:

Ha! A z tego co się orientuję z tabelki to mam do Ciebie najbliżej ,więc mam szansę na lepszą porcję fluidków (nie zdążą się jeszcze rozproszyć :) )

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    gadgeta wrote:

Ha! A z tego co się orientuję z tabelki to mam do Ciebie najbliżej ,więc mam szansę na lepszą porcję fluidków (nie zdążą się jeszcze rozproszyć :) )

hahaha
    Ja tez wysylam zarazki ciązowe:)

natusia, Amicizia, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuchaj,dmuchaj i zarażaj :)

gadgeta, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgeta Plemniczka dziekuję i chłone najwięcej jak tylko się da :)

gadgeta, plemniczka lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    agga84aa wrote:
    Amicizia wrote:
    no i Mauysia na fajnego lekarza trafilas ze cie od razu do obserwcji zachecil. ja w sumei to z domu wynioslam bo moja mam jest katechetka a wczesniej robila wychowanie do zycia w rodzinie i moze tego tez uczyc wiec jakos od zawsze bralam pod uwage npr tylko, a jak pojechalam z M wtedy jeszcze narzeczonym na weekendowe rekolekcje dla narzeczonych to tam byla para ktora wlasnie uczyla metody rotzra i dala nam namiar na osoby z tarnowa ktore moglyby mnie nauczyc dokladnei co i jak wiec w sumie moje wizyty w poradni byly ciekawe i praktyczne i duzo z nich sie nauczylam :)

Dla mnie ta cała tabelka, której uczyli nas na naukach przedmałżeńskich to była jedna wielka niewiadoma i najbardziej "niepewna" metoda antykoncepcji. Nigdy przed staraniami o dzidzię jakoś nie powierzyłabym się jej w 100%:) No ale zaczynam korzystać z niej teraz i doceniam:)

wiesz co ja nigdy nie bylam zwolenniczka anty i calej reszty, tak zostala wychowana ale przede wszytkim stalo sie to czescia mnie i moich przekonan i wartosci, a ze z M s serduszkowaniem czekalismy do slubu to tez nie bylo tak jak niestey wsrod wielu dzis szczegolnie mlodych ludzi, nasz zwiazek nie opieral sie tylko seksie, najpierw sie dobrze poznalismy i stalismy sie przyjaciolmi dla sibeie a totez wazne zeby nasz M byl tez naszym przyjacielem :) ogolnie oboje mamy takie same zasady i takie mielismy zalozenia od samego poczatku. owszem wstrzemiezliwosc w dni plodne nie byla latwa ale jednka warto bo przez te 2,5 roku stsowania NPR dosc dobrze poznalam swoj organizm wiem kiedy cos jest nie tak itd a jak widac to dziala w obie strony i nic nie kosztuje. czasmai wydaje mi sie ze mowienie o NPR jest nie nareke przemyslowi farmaceutycznemu bo na tym ciezko zarabiac grube miliony skoro na dobra sprawe wystarczy dlugopis karta i termometr. I wkurza mnie jak sie jako metode NPR przedatawia kalendarzyk, a ta metoda jest przestarzala i dawno nieaktualna dzisiaj stosuje sie ta ktora my tu wszystkie uzywamy objawowo-termiczna. Ja powiem ze nam przez te półtora roku małżenstwa udało się skutecznie nie począć dziecka wiec mysle ze dziala:) a teraz mam nadzieje ze rownie skutecznie uda nam sie zostac rodzicami. Ta metoda jest o tyle fajan ze pomaga szybko wykryc choroby nawet raka jak sie okazuje, a do tego mozna nia zarowno odkladac poczecie jak i planowac wiec dla mnie jest to ba prawde wazne.

Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
    Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??

Amicizia, plemniczka lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    natusia wrote:
    gadgeta wrote:

hahaha
    Ja tez wysylam zarazki ciązowe:)

Ja też łapie te zarazki i fluidy ciążowe!! :-)

natusia, plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga chodzi o to ze jak sie regularnie obserwujesz to widzisz wszystkie nietypowe rzeczy najwet najdrobnieszja zmiane w sluze czy szyjce macicy nie mowie juz o temperaturze, wiec wczesniej niz inne kobiety udasz sie do lekarza i szybciej zostanie wykryty rak to tak ogolnie a dokladniej to nie pamietam az tak szczególowo musialabym poszukac, po prostu kiedys w TV trwam w cyklu o takich sprawach rodzinnych i zdrowtnych wypowiadal sie lekarz i mowil i nawet pokazywal takie karty kobiet ktore wykryly raka musaialbym poszukac dobrze na necie moze bym znalazla ten program, ale na razie nie bardzo mam czas bo gadam z wami zamisat sie pakoweac a po 16 wyjezdzamy w Tatry :)ale obiecuje ze jak wroce to poszukam dokladniejszych informacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:58

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga napisała;
    "Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
    Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??"

Za to właśnie uwielbiam to miejsce na forum, każdy może tu napisać co czuje i w co wierzy i nikt nei niego nie naskoczy nie zaatakuje ...

Amicizia, plemniczka, mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, to Ty mi teraz napisałaś.... To ja już sobie wyobrażam nie wiadomo co, skoro ciągle mam stan podgorączkowy a okres nadchodzi....... Tym bardziej, że wystarczy, że mnie coś zakłuje tylko a już myślę że to rak.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Agga napisała;
    "Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
    Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??"

Za to właśnie uwielbiam to miejsce na forum, każdy może tu napisać co czuje i w co wierzy i nikt nei niego nie naskoczy nie zaatakuje ...

Dokłądnie na wielu innych portalach pewnie bym juz dawno choc co uslyszała ;P ja sie nie wstydze tego, bo to sa moje wartosci i moj styl zycia. i znam wiele nas takich co czekalismy z tym do nocy poslubnej i powiem wam ze na prawde nie załuję. Warto było poczekac :) no i jestem szczewsliwa mezatka z trudna tesciowa jak wiekszosc z nas ;P

natusia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dora wrote:
    Agga napisała;

Dokłądnie na wielu innych portalach pewnie bym juz dawno choc co uslyszała ;P ja sie nie wstydze tego, bo to sa moje wartosci i moj styl zycia. i znam wiele nas takich co czekalismy z tym do nocy poslubnej i powiem wam ze na prawde nie załuję. Warto było poczekac :) no i jestem szczewsliwa mezatka z trudna tesciowa jak wiekszosc z nas ;P

A zawsze się zastanawiałam co czują takie osoby, które czekają z tym do ślubu, a w dniu ślubu mają okres.... Tzn. to zależy od par, bo niektórym okres nie przeszkadza, a mi natomiast przeszkadza.

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ