plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:Gadgetko Boze jak sie ciesze! No ja tez przestaje czytac i doszukiwac sie nieprawidlowosci jakis... w sumie na sile.
Bedzie dobrze zobaczysz! urodzimy piekne, zdrowe dzieciaczki w sierpniu:)
A dziewczyny raz dwa tez zafasolkują.
Musi byc dobrze!!!!
MASZ CALKOWITA RACJE PLEMNICZKO
ginka mi tez powiedziala ze nie musze miec bety na poziomie kilku tysiecy-bo jak sama powiedziala te nasze obserwacje to nie sa do konca wiarygodne... rownie dobrze moglam miec pozniej owulacje, pozniej moglo dojsc do zagniezdzenia i dlatego wszystko sie moze przesuwac. poza tym sa kobietki u ktorych z zasady poziomy bety sa niskie. wazny jest przyrost bety a nie jej wartosc. i nie musi on koniecznie wynosic 100%. jesli tak jest to oczywiscie super ale jesli przyrasta chociaz o 60% to tez nie ma na razie powodow do niepokoju...
poza tym powiedziala mi tez ze kiedys kobietki w ogole nie slyszaly o czyms takim jak beta hcg a jakos donaszaly ciaze i dzieci sie zdrowe rodzily... wiec oberwalo mi sie troche ale to dobrze bo nalezalo mi sie... wiem ze za bardzo schizuje ... ( ale to chyba zrozumiale jak sie czlowiek o cos dlugo i bardzo stara i w koncu to otrzymuje...)
a m przekornie wybral juz imie dla dziewczynki- powiedzial ze i tak wie ze bedzie wszystko dobrze
bedzie Zosiaplemniczka, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
agga84aa wrote:Amicizia wrote:no i Mauysia na fajnego lekarza trafilas ze cie od razu do obserwcji zachecil. ja w sumei to z domu wynioslam bo moja mam jest katechetka a wczesniej robila wychowanie do zycia w rodzinie i moze tego tez uczyc wiec jakos od zawsze bralam pod uwage npr tylko, a jak pojechalam z M wtedy jeszcze narzeczonym na weekendowe rekolekcje dla narzeczonych to tam byla para ktora wlasnie uczyla metody rotzra i dala nam namiar na osoby z tarnowa ktore moglyby mnie nauczyc dokladnei co i jak wiec w sumie moje wizyty w poradni byly ciekawe i praktyczne i duzo z nich sie nauczylam
Dla mnie ta cała tabelka, której uczyli nas na naukach przedmałżeńskich to była jedna wielka niewiadoma i najbardziej "niepewna" metoda antykoncepcji. Nigdy przed staraniami o dzidzię jakoś nie powierzyłabym się jej w 100%No ale zaczynam korzystać z niej teraz i doceniam:)
wiesz co ja nigdy nie bylam zwolenniczka anty i calej reszty, tak zostala wychowana ale przede wszytkim stalo sie to czescia mnie i moich przekonan i wartosci, a ze z M s serduszkowaniem czekalismy do slubu to tez nie bylo tak jak niestey wsrod wielu dzis szczegolnie mlodych ludzi, nasz zwiazek nie opieral sie tylko seksie, najpierw sie dobrze poznalismy i stalismy sie przyjaciolmi dla sibeie a totez wazne zeby nasz M byl tez naszym przyjacielemogolnie oboje mamy takie same zasady i takie mielismy zalozenia od samego poczatku. owszem wstrzemiezliwosc w dni plodne nie byla latwa ale jednka warto bo przez te 2,5 roku stsowania NPR dosc dobrze poznalam swoj organizm wiem kiedy cos jest nie tak itd a jak widac to dziala w obie strony i nic nie kosztuje. czasmai wydaje mi sie ze mowienie o NPR jest nie nareke przemyslowi farmaceutycznemu bo na tym ciezko zarabiac grube miliony skoro na dobra sprawe wystarczy dlugopis karta i termometr. I wkurza mnie jak sie jako metode NPR przedatawia kalendarzyk, a ta metoda jest przestarzala i dawno nieaktualna dzisiaj stosuje sie ta ktora my tu wszystkie uzywamy objawowo-termiczna. Ja powiem ze nam przez te półtora roku małżenstwa udało się skutecznie nie począć dziecka wiec mysle ze dziala:) a teraz mam nadzieje ze rownie skutecznie uda nam sie zostac rodzicami. Ta metoda jest o tyle fajan ze pomaga szybko wykryc choroby nawet raka jak sie okazuje, a do tego mozna nia zarowno odkladac poczecie jak i planowac wiec dla mnie jest to ba prawde wazne.
-
nick nieaktualnyNatusia zawsze praktyka się przyda przed owulką z tym wróżeniem!!
Ja obiadek gotuje jeszcze ziemniaczki i będziemy jeść!! a potem do przyszłej teściowej na kawke skoczymy!! i znowu wieczorek będzie..
ovu dalej mi owulki nie wskazało ciekawe kiedy wskaże jak narazie dalej płodna jestem!!natusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:gadgetko kurde hehe mam podobnie do Ciebie. Mi lekarz powiedzial ze jak nie wyluzuje to bardzo znerwicowane dziecko urodze, w takim razie wspierajmy sie nawzajem w pozytywnym patrzeniu w przyszlosc:)
licze na Ciebie kochana moja
i na reszte tez -
dodam jeszcze ze mi w tamtym okrsie nie wol no bylo zajsc w coiaze bo bralam leki naserce ktorych nie wolno brac w 1 trymestrze ijak sie planuje a poza tym lekarz sie zastanwial czy nie bede sie kwaloifkopwac do zabiegu. okazalo sie ze na razie nie bo jest ogolnie dobrze i moze mi jeszcze sie samoistnie uspokoi po cazy ale watpie bo moja ciocia ma to samo urodzila 4 dzieci i nic sie nie uspokoilo
takz ewiesz niemoglama na 100% zajsc w ciaze i na prawde sie dalo z ta metoda
nie namawiam oczywscie ale polecam
-
nick nieaktualny
-
to bedziemy was pilnowac ocbyscie nam tu czarnych scenariuszy nie tworzyly
i porsze o wasze fluidki co by mi temeraturka ladnie rosla i norlamniejuz bym chcial testy obic al ewiem ze nie ma sensu wiec nawet nie kupuje zeby nie kusilo
plemniczka, gadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
natusia wrote:gadgeta wrote:wysylam mnostwo fluidkow
Ha! A z tego co się orientuję z tabelki to mam do Ciebie najbliżej ,więc mam szansę na lepszą porcję fluidków (nie zdążą się jeszcze rozproszyć)
hahaha
Ja tez wysylam zarazki ciązowe:)natusia, Amicizia, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:agga84aa wrote:Amicizia wrote:no i Mauysia na fajnego lekarza trafilas ze cie od razu do obserwcji zachecil. ja w sumei to z domu wynioslam bo moja mam jest katechetka a wczesniej robila wychowanie do zycia w rodzinie i moze tego tez uczyc wiec jakos od zawsze bralam pod uwage npr tylko, a jak pojechalam z M wtedy jeszcze narzeczonym na weekendowe rekolekcje dla narzeczonych to tam byla para ktora wlasnie uczyla metody rotzra i dala nam namiar na osoby z tarnowa ktore moglyby mnie nauczyc dokladnei co i jak wiec w sumie moje wizyty w poradni byly ciekawe i praktyczne i duzo z nich sie nauczylam
Dla mnie ta cała tabelka, której uczyli nas na naukach przedmałżeńskich to była jedna wielka niewiadoma i najbardziej "niepewna" metoda antykoncepcji. Nigdy przed staraniami o dzidzię jakoś nie powierzyłabym się jej w 100%No ale zaczynam korzystać z niej teraz i doceniam:)
wiesz co ja nigdy nie bylam zwolenniczka anty i calej reszty, tak zostala wychowana ale przede wszytkim stalo sie to czescia mnie i moich przekonan i wartosci, a ze z M s serduszkowaniem czekalismy do slubu to tez nie bylo tak jak niestey wsrod wielu dzis szczegolnie mlodych ludzi, nasz zwiazek nie opieral sie tylko seksie, najpierw sie dobrze poznalismy i stalismy sie przyjaciolmi dla sibeie a totez wazne zeby nasz M byl tez naszym przyjacielemogolnie oboje mamy takie same zasady i takie mielismy zalozenia od samego poczatku. owszem wstrzemiezliwosc w dni plodne nie byla latwa ale jednka warto bo przez te 2,5 roku stsowania NPR dosc dobrze poznalam swoj organizm wiem kiedy cos jest nie tak itd a jak widac to dziala w obie strony i nic nie kosztuje. czasmai wydaje mi sie ze mowienie o NPR jest nie nareke przemyslowi farmaceutycznemu bo na tym ciezko zarabiac grube miliony skoro na dobra sprawe wystarczy dlugopis karta i termometr. I wkurza mnie jak sie jako metode NPR przedatawia kalendarzyk, a ta metoda jest przestarzala i dawno nieaktualna dzisiaj stosuje sie ta ktora my tu wszystkie uzywamy objawowo-termiczna. Ja powiem ze nam przez te półtora roku małżenstwa udało się skutecznie nie począć dziecka wiec mysle ze dziala:) a teraz mam nadzieje ze rownie skutecznie uda nam sie zostac rodzicami. Ta metoda jest o tyle fajan ze pomaga szybko wykryc choroby nawet raka jak sie okazuje, a do tego mozna nia zarowno odkladac poczecie jak i planowac wiec dla mnie jest to ba prawde wazne.
Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??Amicizia, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:natusia wrote:gadgeta wrote:wysylam mnostwo fluidkow
Ha! A z tego co się orientuję z tabelki to mam do Ciebie najbliżej ,więc mam szansę na lepszą porcję fluidków (nie zdążą się jeszcze rozproszyć)
hahaha
Ja tez wysylam zarazki ciązowe:)
Ja też łapie te zarazki i fluidy ciążowe!!natusia, plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Aggga chodzi o to ze jak sie regularnie obserwujesz to widzisz wszystkie nietypowe rzeczy najwet najdrobnieszja zmiane w sluze czy szyjce macicy nie mowie juz o temperaturze, wiec wczesniej niz inne kobiety udasz sie do lekarza i szybciej zostanie wykryty rak to tak ogolnie a dokladniej to nie pamietam az tak szczególowo musialabym poszukac, po prostu kiedys w TV trwam w cyklu o takich sprawach rodzinnych i zdrowtnych wypowiadal sie lekarz i mowil i nawet pokazywal takie karty kobiet ktore wykryly raka musaialbym poszukac dobrze na necie moze bym znalazla ten program, ale na razie nie bardzo mam czas bo gadam z wami zamisat sie pakoweac a po 16 wyjezdzamy w Tatry :)ale obiecuje ze jak wroce to poszukam dokladniejszych informacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 13:58
-
Agga napisała;
"Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??"
Za to właśnie uwielbiam to miejsce na forum, każdy może tu napisać co czuje i w co wierzy i nikt nei niego nie naskoczy nie zaatakuje ...Amicizia, plemniczka, mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Agga napisała;
"Amicizia, ja jestem pełna podziwu, bo jesteś pierwszą osobą, którą znam i która powstrzymała się aż do ślubu:) szacuneczek:)
Ale zaciekawiłaś mnie informacją, ze ta metoda może wykryć raka..... W jaki sposób??"
Za to właśnie uwielbiam to miejsce na forum, każdy może tu napisać co czuje i w co wierzy i nikt nei niego nie naskoczy nie zaatakuje ...
Dokłądnie na wielu innych portalach pewnie bym juz dawno choc co uslyszała ;P ja sie nie wstydze tego, bo to sa moje wartosci i moj styl zycia. i znam wiele nas takich co czekalismy z tym do nocy poslubnej i powiem wam ze na prawde nie załuję. Warto było poczekacno i jestem szczewsliwa mezatka z trudna tesciowa jak wiekszosc z nas ;P
natusia lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Dora wrote:Agga napisała;
Za to właśnie uwielbiam to miejsce na forum, każdy może tu napisać co czuje i w co wierzy i nikt nei niego nie naskoczy nie zaatakuje ...
Dokłądnie na wielu innych portalach pewnie bym juz dawno choc co uslyszała ;P ja sie nie wstydze tego, bo to sa moje wartosci i moj styl zycia. i znam wiele nas takich co czekalismy z tym do nocy poslubnej i powiem wam ze na prawde nie załuję. Warto było poczekacno i jestem szczewsliwa mezatka z trudna tesciowa jak wiekszosc z nas ;P
A zawsze się zastanawiałam co czują takie osoby, które czekają z tym do ślubu, a w dniu ślubu mają okres.... Tzn. to zależy od par, bo niektórym okres nie przeszkadza, a mi natomiast przeszkadza.