X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia, u mnie największe szczęście w tym, że mój m jest za mną... wie, że ma przewrażliwioną matkę, także zawsze trzyma moją stronę... może dlatego jej tak działam na nerwy jak coś robię, bo ona by chciała zachować tytuł przodującej gospodyni i nadskakiwać synusiowi

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia wrote:
    Witam !!!

a mi dzisiaj raptem tempka spadała , modle się aby to był jednodniowy spadek .

Libra współczucia teściowej .
    Moja natomiast mieszka 300 km od nas jednak i tak czuję oddech jej na moim karku .Czemu ? dzwoni po 30 razy dziennie z pytaniami do mojego M: o której z pracy wróciłeś ? co jadłeś ? . co kupiłeś ? za ile kupiłeś ? gdzie kupiłeś ? czy gdzieś dzwoniłeś ? co robi pies ? co robi kot ? A mnie nigdy nie wspomni . Fakt czasem jej się przypomni.
    Jej co roczne życzenie dla syna (MM)Synu życzę ci szczęścia w miłości .
    A ja obok stoję.

Facet to się boi . Mój M kiedy został zapytany czemu nie chce iść na badania żołnierzyków . odpowiedział bo mama powiedziała ,że mogę mieć od tego badania raka .
    Jak dostanie ode mnie tabletkę to trzyma i chce aby mu się wchłonęła lub znikła na dłoni .

z tą mamą to jakaś przesada musisz chyba nim trochę potrzasnać :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poczytałam na stronie medicoveru na temat badań hormonalych;
    "O problemie niepłodności mówimy, gdy po roku regularnego współżycia bez zabezpieczeń kobieta nie zachodzi w ciążę. Wtedy na pewno jest powód, by skontaktować się z lekarzem" ...
    "Diagnostyka niepłodności

Do podstawowych badań diagnostycznych, zleconych przez lekarza należą:
    ogólna ocena stanu zdrowia partnerów
    kompleksowe badania hormonalne
    badanie nasienia
    USG.

Niejednokrotnie muszą one być rozszerzone o bardziej specjalistyczne badania:
    monitorowanie owulacji
    test po stosunku (PCT)
    posiewy
    ocenę drożności jajowodów (HSG)
    diagnostykę endoskopową: histeroskopię i laparoskopię"

Generalnie wychodzi na to ,że te badania należą się dopiero po roku starań, bez względu na pakiet.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za niesprawiedliwość dlaczego ktoś ma za Ciebie decydować kiedy chcesz zrobić badania, ja powiedziałąm na pierwszej wizycie ze chce zrobić badania hormonalne i lekarz mi je poprostu wypisał dopiero później zaczęliśmy rozmawiać o staraniach i takich tam jak usłyszał ze to już tyle trwa to zapisał jeszcze inne badania i zniczym nie robił problemu bo jak któryś z ginów określił "jeśli jest opieka prywatna lekarz dostosowuje się do pacjęta a nie odwrotnie" :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarka powiedziała prosto w oczy, że mam nie wymyślać, a prolaktynę się bada po roku bezowoncych starań... porażka

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty jej mówiłaś ile sie staracie?
    to jej powiedź że prowadzisz obserwacje i coś Ci się nie podoba z Twoimi wykresami i nie chciałabyś przyjść za rok i powiedzieć jej że to przez nią starciłaś tyle czasu jeśli się okaże że coś jest nie tak... zresztą zawsze możesz iść do kierownika placówki i z nim pogadać ale pamiętaj musisz być przekonująca :)

gocha04 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miałam się położyć ale okazało się że musze jeszcze pare rzeczy na jutrzejsze zajęcia przygotować więc jeszcze tu będę chwile zglądać :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety byłam zbyt szczera i naiwna- powiedziałam,że dopiero zaczynamy oraz,że nigdy nie badałam hormonów. Myslałam,że to będą wystarczające argumenty. z Hormonów zrobiono mi tylko badanie tsh i wynik wyszedł za wysoki więc dostałam tabletki. Za 6 tyg. mam iśc do kontroli. Zrobie sobie w międzyczasie tą prolaktynę najwyżej sama ale jak wyjdą jakies podwyższone wyniki to wtedy wparuję do tego kierownika!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewuszki :) co tam słychać ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zgłupiałam z tym sluzem płodnym owulka 2 dni temu była a dziś wieczorem takiego gluta(sory za określenie) rozciągającego znalazłam że w szoku byłam!! i jak tu wierzyć swojemu organizmowi!!:-(

• Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a może ovu coś żle wyznaczył?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    cześć dziewuszki :) co tam słychać ?

witaj mała i reszta!!:-)

• natusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudy :( siedzę sama. mój m w pracy,bedzie dopiero jutro w domu. cisza na forum straszna.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Aga a może ovu coś żle wyznaczył?

ovu do tej pory owulki nie pokazało a lekarz wczoraj na usg stwierdził że juz po tylko płyn został!!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co nowego dzisiaj ? komu mam gratulować, a kogo pocieszać? są jakieś nowinki ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczynki :)
    ja to dzisiaj tylko kilka stron nadgoniłam ale jak rano zobaczyłam ze nasmarowały ponad 30 stron od mojego wczorajszego bycia to mi ręce opadły i naprawdę w takim tępie to ja nie dojde do końca cyklu a co dopiero z pisaniem się na liste z fasolką ehh

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które nie potrafią doprosić sie o skierowanie na badania ja wam radze poszukajcie takiego gina co prywatnie przyjmuje i na nfz!! na dwie wizyty do niego prywatnie idzcie i pogadajcie z nim czy wam skierowanie na nfz da!! ja tak zrobilam i wszystkie badania mi lekarz zrobił na kase chorych!!

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    No niestety byłam zbyt szczera i naiwna- powiedziałam,że dopiero zaczynamy oraz,że nigdy nie badałam hormonów. Myslałam,że to będą wystarczające argumenty. z Hormonów zrobiono mi tylko badanie tsh i wynik wyszedł za wysoki więc dostałam tabletki. Za 6 tyg. mam iśc do kontroli. Zrobie sobie w międzyczasie tą prolaktynę najwyżej sama ale jak wyjdą jakies podwyższone wyniki to wtedy wparuję do tego kierownika!

mam nadzieję ze jednak wizyta u kierownika nie będzie konieczna i wyniki wyjdą dobre ;)

Dora lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tylko wiem tyle,że wg niektórych żrodeł jeszcze do dwóch dni po owulacji komórka może być zapłodniona, więc śluz płodny może sie utrzymać.. chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2012, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2012, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Nudy :( siedzę sama. mój m w pracy,bedzie dopiero jutro w domu. cisza na forum straszna.

natusia wpadłam na chwile!! :-) pokłuciłam się ze swoim chłopem :-(

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ