X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko a jak z chodzeniem ? :) tupta już cosik Jaśko ? :)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Aisko a jak z chodzeniem ? :) tupta już cosik Jaśko ? :)
    Chodzi krokiem dostawnym koło mebli, staje przy wszystkim, czasem się puszcza i chwile sam stoi, ale zapędów do chodzenia nie ma. Choć czasem się wydaje, że to kwestia kilku dni. A jak będzie to się okaże ;)

Selena, Kaja, Blondi22, Fedra, patrycja, Strażaczka90, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Chodzi krokiem dostawnym koło mebli, staje przy wszystkim, czasem się puszcza i chwile sam stoi, ale zapędów do chodzenia nie ma. Choć czasem się wydaje, że to kwestia kilku dni. A jak będzie to się okaże ;)
    No to pewnie niedługo ruszy ;) u nas Kacpi rozchodził ;) się na jakiś tydzień przed roczkiem :)

aisa, Kaja, Fedra, patrycja, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Asia z chodzeniem to podobnie nie raczkuje ,ale niestety dziś zaliczył rant kominka ,ale szybka akcja i guza nie ma uffff rano chodzi ze mna za jedna reke wyglada smiesznie jak mały szympans z rączka w górze sese fajnie to wyglada

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    No Asia z chodzeniem to podobnie nie raczkuje ,ale niestety dziś zaliczył rant kominka ,ale szybka akcja i guza nie ma uffff rano chodzi ze mna za jedna reke wyglada smiesznie jak mały szympans z rączka w górze sese fajnie to wyglada
    Jasiek bardzo dużo raczkuje, czasem ma ochotę zrobić krok jak juz stoi ale ostatecznie leci na czworaka. Za łapkę nie prowadzam, czasem tylko chwilke pod pachy to wtedy robi kroczki. Na szympansa chodzenie jest ponoć niedobre dla postawy i prawidłowego stawiania stóp. Lepsze jest prowadzenie od spodu, że Młody trzyma się Ciebie, że dziecko trzyma się rodzica a nie rodzic trzyma dziecko.
    Jak już dzieć dobrze chodzi to wtedy łapka do góry może być. Chodzi o te początki chodzenia i dobre w tym nawyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:09

Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ad 1. U mnie cykle są rozjechane ,a już dawno miałam @@@ i dni są od 29 ,a dzis dobijam juz 34 ,a ostatnio nawet 54dc
    Ad 2 . No jeśli hormony twoje funkcjonuja normalnie jak u Normalnej Kobiety nie to co u mnie to jest prawdopodobnie ,że możesz byc w ciąży :-)
    Ad 3. Ja se nie merdalam od dawna wiec juz nie pamietam jak ona powinna wyglądać hmmm chyba ,że męża zapytam :-? ;-)

Fedra tak na wesoło ,abyś sie nie stresować :-)

MADZIA dobrze radzi Testa zrobić :-)
    ja mam takie same odpowiedzi jak KAja ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tule ;*

Sylwia ja bym wybrla sie do innego okulisty bo dziwne ze nikt na poczatku z lekarzy nie zauwazyl chociarz znam taki przypadek u nas i nie chce straszyc ale wlasnie cos kolo pol roczku synek znajomej mial jak inny lekarz stwierdzil ze maly cos ma ze wzrokiem najpierw ze zez a potem wyszlo ze nie widzi ;( a jest w wieku mojej Izki .

a.png
    a.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko a my Ci życzymy dużo miłości, radości w życiu i małej pociechy wkrótce <3
    Patrycja trzymam kciuki żeby wredna jednak nie przyszła i badanie nie było już potrzebne.
    Biedny Nikos, też bym wolała skonsultować z inna lekarką dla pewności.
    Gocha współczuję z powodu babci. Ja nie mam już żadnych babć, dziadków, a nawet rodziców bo ostatnio też odeszła moja mama, ale dokładnie tak jak piszesz przynajmniej już nie cierpi i się tak nie męczy.
    Fedra ja się nie znam na sprawach @ po porodzie, ale dziewczyny chyba dobrze mówią ;-)
    Aisa, Kaja dzieciaczki już nie długo będą same śmigały :P

U nas coś pogoda dziś się popsuła, a ostatnio można rzec że było wręcz lato.

Fedra, aisa, patrycja, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus to Ty sie nie zabezpieczasz przecierz po porodze naszjszybciej można zajsć w ciaże ;) hihi ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fedra jak długo to nie wiem bo ja jeszcze @ po porodzie nie miałam ale prawdopodobieństwo zajsia w ciąże jest bardzo duże po ciąży przez utrzymujące się hormony. A ile Twój cykl juz trwa? Może zrób test to będziesz spokojniejsza
    Dziś to już 38 dni..
    Nie nie zabezpieczyliśmy sie bo nigdy tego nie robiliśmy... I było to tylko jedno zbliżenie gdzie stwierdziłam ze dla mnie jeszcze jest za wcześnie...

Odpowiadając od razu na post Kaji no z moimi hormonami nigdy nie było ok ale nie wiem jak z nimi sprawa wyglada po ciąży...

Moje pytania były czysto teoretyczne bo w ciąży pewnie nie jestem bo wiadomo jakie są cykle po ciąży ale jakoś mnie tak na szło gdyby jednak było inaczej byłabym mocno zszokowana ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Fedra ja cykle raczej mam tak jak przed @..tyle że ciężko mi wyczuć kiedy owu...bo śluzu płodnego jakoś mało..i wogóle marne objawy..no chyba że ich nie zauważam skoro się nie obserwuje jak przy staraniach ;)
    No ja właśnie zauważyłam u mnie cos czego przed ciąża nie widziałam czyli masę śluzu nawet teraz mam odczucie ze mi mokro a tak miałam tylko w ciąży no chyba ze tak jak mówicie to kwestia hormonów...

Z testem poczekam tak z tydzień jeszcze czyli do dł mojego najdłuższego cyklu...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Fedra mnie gin powiedział tylko tyle ,że mam na razie z ciąża poczekać ponad rok i jak będę chciała znów byc w ciąży to przynsc na wizytę i znów te leki :-/
    No mnie Kaju tez tak powiedział zeby sie zastanowić czy będziemy podchodzić znowu...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej sytuacji gin powiedział ze po ciąży rożnie jest ale u Nas raczej nam to nie grozi bo tu dochodzą wyniki mojego choc teraz nie wiadomo jakie są...
    Poczekamy zobaczymy...

Dziewczyny Wy będziecie wiedzieć moja za niedługo kończy 3 miesiace i jeszcze ani razu nie przekręciła sie sama z pleców na brzuch dotego jak leży na brzuchu bardzo niechętnie podnosi sie na rękach muszę jej pomagać lub wyglada jakby siły nie miała ale za to jak leży mi na brzuchu to potrafi odpiąć sie do tylu... Już nic z tego nie rozumiem..
    No i nadal przez 99% czasu piąstki ma zaciśnięte zadko cos chwyta a zabawki przesuwa właśnie zaciśniętymi piąstkami jesli jej otworze rączkę i włożę to trzyma mocno ale sama chwycić nie chwyci...

Jakieś rady, wnioski lub sugestie?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okazało się ze Niko ma dość spora ifekcje ukl moczowego dzisiaj miałam powtórzyć badania i zrobić posiew i co czekalam prawie 3h jak debil z tym pojemniczkiem żeby siki złapać i nic w końcu juz musiałam wychodzić żeby zdążyć do lab to założyłam mu ten specjalny woreczek do pobierania siuskow i Niko w drodze do laba tyle nasikal ze aż siebie obsikal no myślałam że w łeb sobie strzele a musiałam koniecznie próbkę dać jak najszybciej żeby mu moc dać antybiotyk na ta infekcje. Babki w lab stwierdziły ze ta próbka z woreczka to bez sensu ale przyjmą. No w rezultacie jestem taka wku***a ze szok. Czasem to się czuje jakby wszystko na złość mi się robiło :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra z przekrecaniem to ma jeszcze czas spokojnie u nas Niko z brzucha na plecki zaczął się przekrecac po skończonym 4 miesiącu a z pleców na brzuch od jakiś 2-3 tyg dopiero

aisa, Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wczoraj na wizycie wyszło ze Niko ma znowu te pierdzielone plesniawki ehhh nigdy się ich chyba nie pozbędziemy noi ma zaczerwienione gardelko :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia nam tez wyszedl 2 razy zly mocz i mamy powtorzyc ale z zachowaniem mega sterylnosci czyli rano go okapac i pobrac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, Jaś z pleców na brzuch fiknął w 6 miesiącu, z brzucha na plecy w 7. Z piąstkami to nie wiem bo Młody miał wiecznie otwarte łapki. A jak śpi i ma ręce do góry to zaciśnięte też ma? Pamiętam, że zaciskanie może być objawem wzmożonego napięcia mięśniowego, ale nie bardzo ogarniam temat. A jeśli na Tobie ładnie się podnosi na rękach tzn że umie, może tylko na Tobie ma ochotę ćwiczyć ;)

Magdzia, no to nieźle z tymi siuśkami wyszło.. Mam nadzieje, że uda się zażegnać tą infekcję i nie będzie powracać. No i że z tego zaczerwienionego gardła nic się nie rozwinie.

Kiti, u mnie też jakaś dzika pogoda. Kilka ostatnich dni rano piękne słońce a od południa pochmurno i raz pada a raz śmieci. Kwiecień plecień normalnie...

Fedra, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra obracaniem na plecki to bym nie nie martwiła bo ma jeszcze czas ale ciagle zaciśniete raczku to juz bym sie zastanawiala nad tym.

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra nie martw sie Nikus dopiero zatrybil o co chodzi jakies 3 tygodnie temu czyli jak mial ponad 5 mcy spokojnie przyjdzie i na to pora. Od dwoch dni chodzi jak rak do tylu podpiera sie na rekach i dupskiem sie posuwa do tylu ale to smiesznie wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 17:19

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5843 5844 5845 5846 5847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ