X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do in vitro a kościoła to myśle tak samo jak dziewczyny.

No właśnie Aisa ile paczków wsunełaś? hmm bo tak pysznie wygladały :D

aisa, patrycja lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti siedzi z kawą i się opycha, a mam ślinka już po dekoldzie spływa ;-)

kiti, aisa, patrycja lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic idę spać bo mnie kaszel męczy na dal :-/ Plus dziecko mi bregdensa po muszelce tańczy; -) lub pod zebrami też kopię ,a Marcel dziś mega mega marudny plus ryczenie mu się włączyło bez powodu !!!!! Jak nic jakbysmy w bloku mieszkali to milicja lub mops pod drzwiami hihihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zjadłabym pączka :)
    Dobranoc.

aisa, patrycja lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy, tego się nie da za dużo zjeść bo to ma bitą śmietaninę i strasznie szybko można się zasłodzić... ale smaczne to to jest :D

Kiti, też tak miałam po porodzie i potem też szału nie było. Przy kp dochodzi jeszcze suchość, prolaktyna jest wysoko stąd brak ochoty. Potem się to wszystko trochę stabilizuje. Choć ta ochota wiadomo, że nie będzie kosmiczna jak dzieć np pół dnia będzie marudzić bo np idą zęby...

Co do ivf. Kościół z definicji nie może poprzeć ivf bo nie dochodzi do poczęcia w sposób naturalny w czasie aktu małżeńskiego czyli prokreacji a ta ma na celu posiadanie potomstwa. Co innego jest ze spowiedzią, rozgrzeszeniem i komunią.
    Warunkiem dobrej spowiedzi jest żal za grzechy. Oczywistym jest, że mając dziecko nie będzie się żałować za podejście do procedury i posiadanie dzięki niej dziecka.
    W takiej sytuacji trzeba znaleźć dobrego spowiednika, czasem trzeba się dobrze naszukać, ale jest to do zrobienia jeśli komuś zależy na dobrej spowiedzi.
    W sumie jak z każdym "zawodem". Zanim się znajdzie dobrego lekarza czy nauczyciela z powołaniem i fajnym podejściem do dzieci to sporo czasu może minąć. Konowały są wszędzie niestety...
    Temat księża, kościół itp to temat rzeka i można tak długo godzinami ;)

Dobranoc dziołchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 23:06

Fedra, patrycja, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    Mam ciężki orzech do zgryzienia... Nie daje mi to spokoju. No dobra do rzeczy chodzi o in vitro i kościół. Bo właściwie jestem wierząca, ale nie praktykujących. Pragnę bardzo dziecka, ale w mojej głowie są różne myśli... Ciężko byłoby mi chrzcić a nie przyjąć komunii. Co w ogóle z rozgrzeszeniem? Czytałam że można je dostać, ale jeśli się żałuje, a czy ja będę żałować? Przecież jestem świadoma tego co zrobie i mam żałować że chce mieć dziecko? Przepraszam, ale czasem nadchodzą mnie różne myśli...
    Ja jestem wierząca ale nie praktykująca
    Moje dziecko jest ochrzczone ba byłam nawet u spowiedzi ale z iv sie nie spowiadałam ponieważ nie uważam tego za grzech i juz jest 10 przykazań a tam nic o in vitro nie wyczytałam to wymysł kościoła a raczej księży...
    Podczas spowiedzi poprostu sobie pogadałam z księdzem na nurtujące mnie pytania i normalnie przyjęłam komunie nie czułam nic ze zle robię...

Według mnie nie mozna żałować tego ze pragnęło sie dziecka bo ja nie żałuje że mam Natalkę :)

magdzia26, patrycja, Selena, kiti lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
    O ja jego, tam dużo danych jest... to za dużo jak dla mnie na tą godzinę :P
    Jutro to ogarnę i zobaczę co tam mądrego mi wychodzi ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    No w sumie Aga masz rację. Chęć posiadania dziecka jest większa niż cokolwiek i jeśli kościołowi to nie pasuje to ich sprawa. Zresztą co oni mogą wiedzieć o czymś takim jak instynkt macierzyński. Ale bardzo oburzona jestem faktem iż papież wyraził zgodę na rozgrzeszenie kobiet które dokonały aborcji...
    A ja sie cieszę że w koncu jakiś papież zrobił z tym porządek...
    Ponieważ aborcja jest dokonywana z roznych przyczyn i dlaczego te kobiety jeszcze maja byc potępiane przez kościół wystarczy że one cierpią i beda cierpieć do konca życia...
    I dokładnie to życie każdej z Nas i każda z Nas powinna miec prawo decydować co z nim zrobi, wiadomo dziecko niczemu winne nie jest ale jak to ktos mądry powiedział nie my to ciężkie brzemię będziemy nosić na swych barkach...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pozatym to jesteście niezle rąbnięte :P

Dobranoc :)

Przez pare dni mnie nie bedzie ale sie nie martwcie :*

patrycja, kiti lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry gdzie wszystkie?
    Mój syn postanowił budzić się o 7 + kilka pobodek w nocy...nie wiem o co cho...ale mam nadzieję że szybko mu minie

patrycja, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaką mam ładna liczbę like ów :D

patrycja, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Magdzia zepsułam tą liczbę, proszę wybacz mi :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to poruszyłam temat kościoła, bo mojej przyjaciółki mąż, stara się o unieważnienie ślubu kościelnego...

bfarljmzlmrs7kj3.png

• patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Targają mną różne myśli i dlatego chciałam, żebyście wypowiedziały się na ten temat i od razu jakoś lżej mi się zrobiło ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdarzyło się u was, że jakaś osoba, którą wystarczy, że zobaczyłyście i już byłyście na nią złe, choć ona nie zdążyła wypowiedzieć ani jednego słowa ? :P

Selena, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przyszłam do Was z kawą! :)

Selena, magdzia26, patrycja, aisa, Kaja, AGA 30, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    A zdarzyło się u was, że jakaś osoba, którą wystarczy, że zobaczyłyście i już byłyście na nią złe, choć ona nie zdążyła wypowiedzieć ani jednego słowa ? :P
    Ale o co chodzi? :P

1221648qmrgggy559.gif
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    bozzzzzz nie powiem co przeczytałam..,

Kiti ja też ;) haha i se myśle...matko co ta nasza Pati pisze :P a potem jeszcze raz się wczytałam ;) i se mysle ja gupia :P co ty czytasz ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:01

patrycja, aisa, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Widzę humorek wczoraj dopisywał wieczorkiem ;) ja miałam wyprawe z Kacpim do laryngologa..no ichyba znamy juzprzyczyne zatkanego nosalka..trzeci migdał :/ i niunio jest idealnym kandydatem do jego usunięcia...ale to jeszcze nie teraz..bo za mały..mamy teraz umówić się na NFZ do tej lekarki do innego gabinetu i ma mu przez nos jakieś badanie robic..:/ jestem przerażona..bo mnie uprzedziła że może być ciężko..bo dzieci nie lubią jak im się cos do nosa wsadza..masakra :/ póki co mamy 2 syropki na to...a i przez ten nos Kacpi ma delikatnie przytkane uszy...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenko najważniejsze że wiadomo co jest. Ale badanie przez nos? Straszne...

bfarljmzlmrs7kj3.png

‹‹ 6060 6061 6062 6063 6064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ