plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
W poniedziałek byłam u gina i rozmawialismy na temat porodu. Na samym poczatku zdecydowałam sie na naturalny teraz gin przekonuje mnie ze lepiej cesarke zrobic bo w zwiazku z tym ze pierwsze dziecko było duże i miałam problemu z naturalnym porodem to lepiej nie ryzykowac tylko odrazu podejsc do cesarki. Nie wiem co mam o tym myslec. w sumie mam jeszcze troche czasu ale jak widac szybko leci a musz epodjac jakąś decyzje
-
Część dziewoje
Mój Leo najchętniej pisze długopisem, ale na razie nie jest to jakieś wciągające zajęcie.
Kaja co do toyot to masz rację, ale niepsujące się toyoty składają w Japonii. My mieliśmy Toyotę Yaris zakupioną w 2006 roku, do tej pory czyli przez 10 lat nie popsuło się w niej absolutnie NIC ! Wymieniana była raz jedyny żarówka.
Kfiatku koło mi, że podobają Ci się Mordki moich blondasów
Domu na klifie chyba nie czytałam. Monika Szwaja ma bardzo fajne książki, miło się je czyta. Szkoda, że już nic nie napisze zmarła niedawno.
Miłego czwartku dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:52
Fedra lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72161.png
https://www.maluchy.pl/li-72162.png -
Niezłe te kredki
Na ból zębów najlepszy dentysta Doraźnie to chyba ibuprom tak jak Fedra napisała.
Koczku, ja bym się chyba skłaniała ku cc jeśli nie planujesz już kolejnej ciąży. Choć ciekawe jaka będzie szacowana waga młodego bliżej porodu. Może by warto było próbować sn.Fedra lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co z tym porodem mam taki metlik w głowie tak naprawde to anstwiłam sie juz na sn a tu mi namieszał. Może faktycznie latwiej cc wyznacza termin zrobia swoje i bez bolu sie odbedzie a przy sn to czekac trzeba czy cos sie zacznie dziac czy nie. Musze ze swoim m jeszcze pogadac czy on wogole planuje byc przy porodzie czy nie bo jezeli cc bede miała to niestety na pierwsza dobe bedzie mi potrzebny w szpitalu bo przy sn to juz bym poradzila sobie sama.
-
Kaja wrote:Beata zjedz tabsy do końca a pewnie dużo Ci ich nie zostali a lepiej abyś była w 1000% zdrowa i zajście w ciążę będzie pewniak i spokojnie bez stresu !!!!!moje zdanie bo dla jaj dr Ci tabs nie zapisał
A zacytowalam Kaju Twój post bo właściwie Ja wymyśliłam na lekarzu tabletki bo on kazał mi gumkę
Właśnie za parę dni mija 3 miesiące A jego teoria pierwsza brzmiała ze trzeba odczekać ze 4 mięs teraz każe mi szukać info w necie
Dziwne to bo wcześniej nie pozwalał mi nic czytać czyżby nie chciał brać odpowiedzialności...
Ogólnie wszystko ładnie oczyszczone odbudowanie i beta też ok więc od kwietnioweh owulacji liczę wrócić do gry
Nie myślę naiwnie ze od razu się uda ale najważniejsze ze już zaczniemy
Trzymajcie kciukimagdzia26, kiti lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Ruciaa wrote:Dzień dobry!
Aisko kochana, Ty chyba chcesz żebym się wykończyła Nie planuję trzeciego dzieciątka, dwójka mi starczy Poza tym mam kota, on też jest jak dziecko, więc to tak jakbym miała trójkę
Żbiku witaj kopę lat Mów opowiadaj co u Ciebie!
Sylwia Ty też się starasz? Nie wiedziałam ... szczęścia życzę, i oby załapało szybciej, niż z pierwszą ciążą
Plemniś witaj
Becia Ty też się zjawiłaś! Super znowu z Wami pisać.
Chciałam Wam oznajmić, że niedługo będę sąsiadką Shaggi i Libry
RUCIU a ja jak tylko zobaczyłam Twój Avatarem to się uśmiechnęła bo myślałam na byłam pewna ze wtocilas tu z pewnym planem ,)
P.S. A gdzież Ty się tam tak daleko eyprowadzssz ??????Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:56
Ruciaa lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Koczek, a ile ważyła Młoda po urodzeniu? Ze względu na wagę miałaś cc czy próbowałam sn? Pewnie już nie raz pisałaś, ale nie pamiętam.
Beata, super że wracacie do gry już niedługo
Rucia chyba będzie się działkować w okolicach Shaggi i Libry. Chyba..Ruciaa, Beata, patrycja, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Koczku poczekałabym z decyzja jeszcze bo to zależy od szacowanej wagi jesli na ta chwile chłopak jest na poziomie swojego tygodnia i nie przekracza norm to bym sie wstrzymała z decyzja o cesarce...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aiska ma rację, kupiliśmy działkę rekreacyjną niedaleko Shaggi, środa/czwartek w końcu stawiają nam domek.
Koczku, też bym się wstrzymała z podjęciem decyzji. Możesz próbować sn, jeżeli poród nie będzie postępował, wtedy można zrobić cc. Jednak jakby nie patrzeć łatwiej dochodzi się do siebie po porodzie sn.
Na Mazowszu przepiękne słońce!Beata, Fedra, patrycja, AGA 30 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72161.png
https://www.maluchy.pl/li-72162.png -
KocZku ja powiem Ci ze jeśli jest ryzyko zaufalabym lekarzowi i chyba nie ryzykowala
Ja też wolałabym rodzić sn ale jeśli lekarz zaleci cc ze względu na wcześniejsze cc z powodu braku postępu porodu..wtedy byłam o wiele młodsza (oj zaczynam czuć to starzenie i nie wiedziałam czym może się zakończyć takie przetrzymywanie więc dziś nawet nie będę się zastanawiała jeśli lekarz tak zaproponuje
FEDRUS moja ostatnia beta była 3 tygodnie temu i wynosiła 1,7 lekarz powiedział ze to super wynik ivtraktuje się ja jak zero (co mnie trochę zdziwilo)
A co do tabletek to tak jak napisałam wcześniej to ja na nie nalegalam żeby mieć pewność ze nie zajde skoro nie powinnam a prawda jest taka ze proszki anty niestety troszkę spowalniaja ten proces usuwania zasniadu ale wolałam mieć pewność i serduszkowac bez stresuFedra lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Co do dojścia do siebie to myślę ze nie ma reguły
Pamiętacie ze ja po cc od razu smigalam od razu i mi się chciało A po sn to chyba tak od razu nie można..Oliwka 2006
-
Beata wrote:Co do dojścia do siebie to myślę ze nie ma reguły
Pamiętacie ze ja po cc od razu smigalam od razu i mi się chciało A po sn to chyba tak od razu nie można..
Przynajmniej mnie lekarz zabronił do momentu nie zagojenia sie ran i ściągnięcia szwów bo ryzyko jest otwarcia sie rany...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:50
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aisko mała miała wtedy 4300 i 58 cm. Jeszcze troche czasu to zobacze . Wstepnie mały jest w gornej granicy normy tylko ze ja pozno miałam owulacje wiec chyba jest wiekszy niz powinien gin dokładnie mi tego nie wytłumaczył powiedział jedynie ze jezeli w 38 tyg waga bedzie ponizej 3 kg to poczekamy na rozwój akcji a jezeli 3 i wiecej to umawiamy sie na cesarke około 39 tyg. Ale nie kazał mi sie na sn nastwiac. I tak sobie mysle moze faktycznie sie nie nastawiac na sn tylko przygotowac sie do cc. Ale moze ja juz za duzo mysle i rozmyslam. ale lubie miec wszystko zaplanowane tylko ostatnio szlak trafia te moje plany.
Fedra, aisa, patrycja lubią tę wiadomość
-
FEDRUS nie pamiętam nic takiego
KocZku masz rację to taka nasza wspólna wada za duzo analizujemy
Nie rozmyslaj więc tylko przygotuj się na obie ewentualnoaci i słuchaj lekarza prowadzącego :*
P.S. na początek czerwca masz czy koniec maja
Oliwka 2006