X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie z perspektywy czasu cały poród jest do przeżycia najgorszy jest bezsilność że pomimo że się tak nameczylam to nie mogłam urodzić naturalnie i przytulić swojego synka :/ że nie mogłam być przy nim tyle godzin leżał tam sam :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko tabelka piękna ja jeszcze parę dni i poproszę o wpisanie ;)

aisa, patrycja, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie bardzo długo czułam się gorsza matko przez to, że nie urodziłam sn, że nie przeżyłam tych wszystkich pięknych chwil po porodzie...a najgorsze było to że jak zobaczyłam pierwszy raz Niko to nie poczulam nic...żadnej wielkiej miłości...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja po cc dostałm małą do przytulenia na porodówce. a poźniej jak już przewiezli mnie na sale to mała juz na mnie czekała także miałam ją cąły czas przy sobie

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niko miał problemy z oddychaniem więc leżał pod tlenem na ION dlatego nawet nie mogłam go zobaczyć bo jak go wyciągnęli to był w ciężkim stanie :( nawet na sekundę go nie zobaczyłam...płaczu też nie słyszałam cała się trzeslam bałam się ze niewiadomo co się stało :( dopiero koło 11 po usilnych prosbach raczyli mi powiedzieć co się dzieje z moim dzieckiem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród już dawno zapomniałam ale tego co czułam leżąc na stole przy cc i później na sali pooperacyjnej nigdy nie zapomnę

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu no to przykre masz doświadczenie! !!

Ja to miałam miłą pogawedke bo mi mówiono że wszystko ok z młodym i no oczywiście jak to ja testem do gina którego nie znałam cytuję " my tu ani lampki wina nic a Pan z grubej rury mi Pan w bebechy patrzy "" reszta ekipy się śmiała później oczywiście pieski handlowalam aby się ich pozbyć hihi cc na stole operacyjnym miło wspominam bo dr mój powiedział że ja to w komediach powinnam grać !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc poród był jak dla mnie dość przyjemny rozmowy o Francji podróżach itp Pan anestezjolog tylko mi ciśnienie pilnował i mówił ze Marcel pod ciepłą lampą i jest dobrze znim bo widział że jak ok z młodym mówił to ciśnienie mi nie latalo! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ogólnie bardzo długo czułam się gorsza matko przez to, że nie urodziłam sn, że nie przeżyłam tych wszystkich pięknych chwil po porodzie...a najgorsze było to że jak zobaczyłam pierwszy raz Niko to nie poczulam nic...żadnej wielkiej miłości...
    Jak mi położyli Małego na brzuchu to pomyślałam "ale On ciężki" 8) Fala miłości też mnie nie ogarnęła. Po dwóch godzinach skóra do skóry chciałam żeby ktoś już Go wziął bo tak mi się chciało spać po 2 nieprzespanych nocach że myślałam, że zaraz odjadę... Adrenalina spowodowana porodem zeszła ze mnie i zostało potworne zmęczenie...
    Jest to super przeżycie, ale najważniejsze jest zdrowie dziecka i matki. Nie miałaś żadnego wyboru.
    Miłość pojawia się później, co Ci po wielkiej fali na sali porodowej, prawdziwe życie i miłość zaczyna się później co z resztą doskonale wiesz ;)

magdzia26, kiti lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Madziu no to przykre masz doświadczenie! !!

Ja to miałam miłą pogawedke bo mi mówiono że wszystko ok z młodym i no oczywiście jak to ja testem do gina którego nie znałam cytuję " my tu ani lampki wina nic a Pan z grubej rury mi Pan w bebechy patrzy "" reszta ekipy się śmiała później oczywiście pieski handlowalam aby się ich pozbyć hihi cc na stole operacyjnym miło wspominam bo dr mój powiedział że ja to w komediach powinnam grać !!!!
    No, mogłabyś pisać scenariusze komediowe, ale byśmy polewały ahhhaaahhahaa :D Musisz na poważnie o tym pomyśleć bo Ty przeagentka jesteś ;D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Nie mnie już mieli dosyć bo pytałam o niego aż mi go przynieśli o 12 a o 8 rano go widziałam więc trochę mi go dali i znów zabrali!!! Miłość to mi przyszła jak mi tego bialasa na cycki położyli odrazu !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    No, mogłabyś pisać scenariusze komediowe, ale byśmy polewały ahhhaaahhahaa :D Musisz na poważnie o tym pomyśleć bo Ty przeagentka jesteś ;D

Kochana teraz mąż był na delegaci i oczywiście dostał jedno przykazanie od żony! !!! Zakaz na Jagodzianki bo z kleszczem chłopa nie chcę !!! Mój gin tekst podchwycil i na polowkowym go sprzedał dalej! !!!

Aisa ja to jestem nastawiona pozytywnie do ludzi do świata i dla mnie to wiesz do Tańca i różańca, ale granicę też sa...umiem się śmiać z siebie ale niedaj jak mi kto na ten kaszubski zadek nadepnie !!!!

aisa, kiti lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patrycja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tu są jeszcze kobitki które w ogóle nie rodziły więc proszę nie straszyć :P
    A tak poważnie to współczuję takich nie miłych przeżyć.

Beatko, Magdziu super, że wracacie niedługo do starań :)

magdzia26, Kaja, Beata lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jesteś najlepsza :P

bfarljmzlmrs7kj3.png

• patrycja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem wam, że dobrze jest poczytać o porodach, bo można się na pewne ewentualności psychicznie przygotować.

aisa, Kaja, kiti lubią tę wiadomość

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze nastawienie jest wazne ja nigdy nie czułam sie gorsza bo nie rodziłam naturalnie wręcz przeciwnie uważałam sie za dobra przyszła mamę bo robiłam wszystko by moje dziecko przyszło na świat zdrowe nie wazne czy przez Cc czy SN to nie istotne...

Jesli bym miała tymi kategoriami myslec to powinnam skoczyć z balkonu bo nie dosc ze miałam cesarke to nie karmiłam piersią...

Ja czułam fale szczescia kiedy przystawili mi Młoda do policzka a jak zaczęła płakać to poczułam ulgę ze juz po i ze wszystko sie udało...

U Nas dziecko zabrali na noc nawet lepiej bo mnie znieczulenie dało popalić troche...

Ale juz od rana Młoda była ze mną :)

Dlatego powtórzę to jeszcze raz nie jest istotne to jak dziecko przyjdzie na świat i czy bedzie karmione piersią wazne że My robimy wszystko by Nasze dziecko było bezpieczne i zdrowe...

Amen...

aisa, patrycja, kiti, Selena lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym nie wiem co mi jest czuje sie jakbym miała okres zaraz dostać a przecież to jeszcze nie ten czas masakra jak nie rycze cały dzień to sie czuje nie powiem jak :(

Edykt i wszystko mnie wkur...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:11

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus tylko jedno wytłumaczenie jest

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjdzie słońce, przyjdzie wiosna i będzie lepiej :)

Fedra, patrycja, Selena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą Fedra w 100% najważniejsze jest nastawienie ja niestety miałam błędne podejście do tego wszystkiego głównie przez szkołę rodzenia gdzie mówili że poród sn i kp jest super a cc i mm jest beeee tak samo przy wyborze szpitala kierowalam się złymi kryteriami :/ no ale jestem teraz madrzejsza ;)

Fedra, aisa, Kaja, kiti lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 6107 6108 6109 6110 6111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ