plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Shagga_80 wrote:Hej Babeczki, tak wczoraj gadałyśmy o tym badaniu sobie śluzu i że nie wiadomo,czy czegoś nie złapie tak grzebiąc tam często no i chyba jakąś infekcje złapałam...grrrr...a wydawało mi się,że uważałam, tzn zawsze myłam dokładnie ręce przed "badaniem" a tu wczoraj już wieczorem coś się zaczęło dziać, no i ten śluz to też raczej infekcyjny...dziś nieco lepiej już (nie swędzi bardzo),ale chociaż cieszę się,że wychwyciłam różnicę (może zaczynam się uczyć
)...kurcze,a może to znak,że jednak jestem w ciąży
Przy kubie wielokrotnie łapałam infekcje.
Aaa i jeszcze coś - jak tempka poszła o maluteńką kreseczkę do góry,to to raczej dobry znak,niż zły,co?Gorzej,gdyby spadłą,prawda?
sHAGGA to ja moze też coś załapałam od tego grzebania, bo od wczoraj jakoś tak mnie dziwnie coś łaskocze w szyjce, myslicie ze to może być infekcja?
U mnie ewidentnie śluz zmienił się na taki infekcyjny -
nick nieaktualnymauysia wrote:shagga --> wiadomo, dobrze, że idzie w górę
Ale jakby trochę spadła, to by też nie oznaczało nic złego.
Niestety Twojego wykresu nie można dobrze interpretować, bo brakuje Ci pomiarów z fazy przedowulacyjnej. Nie wiemy o ile niższe były Twoje temp. w pierwszej fazie, a większość interpretacji opiera się właśnie na porównaniu tempek z pierwszej i drugiej fazy.
Tak czy inaczej, 3mam kciuki
Wiem :(Ehh,że też nie znalazłam Was wcześniej
Od przyszłego cyklu będę obserwować już stale...ale mam nadzieję,że następny cykl będę miała za kilka lat, hehehe
PS. Ostatnio miałam przerwę długaśną, bo od sierpnia 2009 do chyba stycznia TEGO roku -
kochane ja narazie spadam bo mam sporo pracy dziś życzę dobrego humoru wam wszystkim
zajrzę do was później jak sie obrobię
pap papazosia-ktosia, Woseba, gadgeta, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nie no to u mnie nie jest narazie zółtawy, choć jak zasycha na majtkch to w sumie? ale jak świerzy to nie, tylko jak wracam z pracy...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymauysia:)skoro ta metoda Roetzera jest Ci tak bliska to moze mi pomozesz rozwiać moje watplwości:)bo owu mi wyznaczył owu na 14 dc...a FF na 16 dc.jak myslisz?dodam ze zarówno tu jak i w FF anulowałam temp z 8 i 9 dc bo wydawały mi sie zaburzone...
-
Hej dziewczyny:)
Mnie znowu o 5 rano obudziły mdłości. I potem już nie mogłam zasnąć. Mdłości największe są rano i wieczorem. Mycie zębów to dla mnie istna katorga!!
Zresztą trochę dzisiaj mam stracha, bo spadła mi temperatura. Poleciałam ze strachu na betę, wyniki o 14.00 zobaczymy. -
Napisałm do Ovu w sprawie tych wczesniejszych wykresów. Ja mam 5 do wpsowadzenia, na pewno pomogłoby to w analizowaniu i prognozowaniu kolejnych cykli osobom, które dopiero dołączyły do ovu.
Amicizia lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Woseba wrote:mauysia:)skoro ta metoda Roetzera jest Ci tak bliska to moze mi pomozesz rozwiać moje watplwości:)bo owu mi wyznaczył owu na 14 dc...a FF na 16 dc.jak myslisz?dodam ze zarówno tu jak i w FF anulowałam temp z 8 i 9 dc bo wydawały mi sie zaburzone...
Wosebko,
Ta metoda Roetzera w ogóle unika czegoś takiego jak wyznaczanie dnia owulacji, jako że w domowych warunkach takie przewidywanie to loteria. Wyznacza tylko pewne okno największej płodności (zazwyczaj w drugiej połowie tego okna jest owulacja). Okno zaczyna się wraz z najpłodniejszym śluzem, a kończy 2-3 dnia wyższych temperatur. Z tym że ponoć pierwsza z wyższych temperatur musi być przynajmniej o 0,05 wyższa od sześciu poprzednich (aby w końcu dojść do przynajmniej 0.2-kreskowej różnicy). Tak mówi teoria.
Roetzer pewnie wyznaczyłby Ci pierwszą wyższą temp. na 18, może 17 dc.
Ale najlepiej byłoby włączyć jeszcze inne kryteria: szyjkę, testy owu albo monitoring...
Tak czy inaczej jesteśmy jak dzieci we mgle, bo nasz organizm może zrobić figla i zachować się całkiem inaczej, niż przewidujemy, że się zachowaWoseba lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki z tym zainfekowanym sluzem to jak jest żółtawy jeszcze nic nie znaczy, bo lsuz gorszej jakosci tez moze byc żółtawy, ale powienen byc bezwonny wiec jak ma zapach to juz jest bardzo podejrzany a jak do tego cos swedzi, piecze itd to juz calkiem, i sluz taki zielnokawy grudkowaty itd tez jest oznaka choroby
-
Dora wrote:mauysia wrote:Dora wrote:Dziewczyny, czy tu jest możliwość,żeby wprowadzić kilka wczesniejszych wykresów? Mam na myśli całościowo,żeby zobaczyć gdzie owu wyznaczy owulacje.. strasznie mnie ciekawi jak by zinterpretował moje wczesniejsze cyle.
Zrób Ustawienia / Cykle / Wprowadź wcześniejszy cykl.
ale tu nie można wprowadzić temperatur z każdego dnia...?
Dora niestety tylko możesz wpisać kiedy rozpoczynałaś cykl. Tez już to sprawdzałam i tylko mi tabelkę założyło i wyliczyło od do i średnią cyklu.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
agga84aa wrote:Hej dziewczyny:)
Mnie znowu o 5 rano obudziły mdłości. I potem już nie mogłam zasnąć. Mdłości największe są rano i wieczorem. Mycie zębów to dla mnie istna katorga!!
Zresztą trochę dzisiaj mam stracha, bo spadła mi temperatura. Poleciałam ze strachu na betę, wyniki o 14.00 zobaczymy.
Bejbe, to nie jest żaden spadek! Luuuuzu proszę -
Dora wrote:agga zaopatrz się w płyn do płukania zebów,żeby Ci się nie popsuły:)
Chyba się nie popsują bo w końcu po kilku próbach i przerwach, udaje mi się je umyć
Mauysia, obiecałam sobie, że będę na luzie tą ciążę przechodziła.. ale jednak nie da się, nie ja:) -
a tam si ektoras pytalao faze lutealna, moja wcale nie jest stala waha sie miedzy 11 a 16 dni, najczdsciej jednak mam kolko 14-15 dni, a ogolnie to faza lutelana zawsze trwa nie dluzej niz 16 dni i 17 dnia powinna przyjsc @ albo jest sie w ciazy
jesli faza lutelania trwa mniej niz 11 dni jest to powod do niepokoju bo moze byc za malo progesteronu itd co moze utrudniac prace cialka zoltego i caly porces zagniezdzenia itd