X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dobrze wiedzieć bo ja to staram sie nawet pleców nie odrywać od łóżka jak siegam po termometr heehhe taka przeczulona byłam

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Zosiu a na fF to wypełniasz wszystko w j. angielskim?

nie jest trudno:)ja wpisuje tylko temp sluz i kiedy staranka:)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościale ja też nie miałam śluzu płodnego w dniu na który mi teraz zmieniło

Miałaś płodny :) Tylko nie aż tak płodny, jak ten rozciągliwy. Ponoć nie ma "śluzu niepłodnego".

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Zosiu widzisz Tobie chociaz jedno i drugie wskazało owu w tym samym dniu...no ale najważniejsze ze była:)teraz czekamy na efekty:)

u mnie efektów nie będzie.. bo niby z czego? ale u ciebie.. kto wie?

kolega się sieje że teraz jak mi sie bardzo przesunęła owu to kolejny cykl może byc bliźniaczy:) to by było dopiero.. w rodzinie u mnie są blixniaki i to od strony mamy jak i taty.. a ja podobno to pokolenie które może mieć:) fajnie by było.

Beata, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
    ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?

Hej :)
    Tak, wg mnie ich metoda jest bez sensu... Głównie dlatego, że nie wiadomo, na jakiej zasadzie ona działa. Inne metody przynajmniej podają jakie kryteria powodują jakie przesunięcia "płodnego okna", że tak powiem, a tu... nic nie wiadomo. Dlatego jak dla mnie ta metoda jest całkiem nierzetelna...

tak ale wierzę przede wszystkim w twoją metodę i mam nadzieje ze wg Twojej się nie przesuneło przez dzisiejszą temp.?

mauysia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościale ja też nie miałam śluzu płodnego w dniu na który mi teraz zmieniło

Miałaś płodny :) Tylko nie aż tak płodny, jak ten rozciągliwy. Ponoć nie ma "śluzu niepłodnego".

tez o tym słyszałam. że nawet kleisty jest płodny ale "mniej płodny" niż wodnisty i rozciągliwy.. każda kobieta ma inaczej...

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosieńka kochanie jak u Ciebie? Czekamy na @? Ja to się obawiam, że Ty szybciej możesz ją powitać chyba, że fasolinka cudem się Tobie trafi, piszę cudem, bo narzekasz, że cykl stracony...no nie stracony ale mało efektywny...i do nadrobienia w następnym...a jak będziesz marudzić to zamienimy wykresy i wtedy będziesz miała powód do długiego marudzenia, dobrze? Źle jest jak nam się chrzani to wszystko tutaj ale trudno....nie damy się Tysieńko...nie damy się na pewno!

zosia-ktosia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Beata wrote:

tak, no jakos dałam radę:)

to podpowiedz mi gdzie mam zaczą prowadzić wykres? bo ja zalogowałam sie założyłam konto i otwiera sie wykres ale nie daje sie wprowadzać temperatur, nie wiem co powinnam kliknąć?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    powiem Wam coś: dzis zrobiłam taki myk: najpierw zmierzyłam temp w łóżku przed wstaniem. było 36,74. wstałam, poszlam siusiu, ubrałam się i zmierzyłam 2gi raz..36,74. temp nie drgnęła nawet.. wiec czy zmierzysz przed wstaniem czy zaraz po, nie ma znaczenia.

Cześć Zosiu,

ja bym po tylko jednym "myku" na wszelki wypadek nie wysnuwała takich teorii ;) Albo zrobimy tak: jeśli będę pamiętać, to jutro zrobię tak, jak ty :)

Swoją drogą Zosiu, ciekawe, jak tam z Twoim cyklem... Jeśli ta owulacja rzeczywiście była teraz, to @ powinna przyjść za tydzień z hakiem. A może się okaże, że mimo jazd z temperaturą i śluzem wszystko było wporzo i dostaniesz okres normalnie 7.12... albo i nie :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Zosieńka kochanie jak u Ciebie? Czekamy na @? Ja to się obawiam, że Ty szybciej możesz ją powitać chyba, że fasolinka cudem się Tobie trafi, piszę cudem, bo narzekasz, że cykl stracony...no nie stracony ale mało efektywny...i do nadrobienia w następnym...a jak będziesz marudzić to zamienimy wykresy i wtedy będziesz miała powód do długiego marudzenia, dobrze? Źle jest jak nam się chrzani to wszystko tutaj ale trudno....nie damy się Tysieńko...nie damy się na pewno!

oczywiście kochana moja. nie damy się.. mnie niby wyznaczył teraz @ na 15 ego.. wolne żarty.. czyli staranka by były w sylwestra:) no kto wie..

tak te nasze wykresy mogłyby ssobie z nas jaj nie robic, ale cóż.. za to kolejny musi być NASZ !!!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
    ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?

Hej :)
    Tak, wg mnie ich metoda jest bez sensu... Głównie dlatego, że nie wiadomo, na jakiej zasadzie ona działa. Inne metody przynajmniej podają jakie kryteria powodują jakie przesunięcia "płodnego okna", że tak powiem, a tu... nic nie wiadomo. Dlatego jak dla mnie ta metoda jest całkiem nierzetelna...

tak ale wierzę przede wszystkim w twoją metodę i mam nadzieje ze wg Twojej się nie przesuneło przez dzisiejszą temp.?

Ojej rumienię się... :) Część glorii przekazuję uroczyście Josefowi Roetzerowi, autorowi tej metody ... :D

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja też tak mam że nie rośnie...jedynie jak gonię do toalety ...tylko powiem Wam, że godzina różnicy u mnie to np 2 kreski na termometrze albo i więcej...tak się szybko zienia ta temp. dobowa

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Beata wrote:

tak, no jakos dałam radę:)

to podpowiedz mi gdzie mam zaczą prowadzić wykres? bo ja zalogowałam sie założyłam konto i otwiera sie wykres ale nie daje sie wprowadzać temperatur, nie wiem co powinnam kliknąć?

na kalendarz, jesli wcześniej oczywiście zaznaczyłaś wszystkie opcje tzn przeciętny czas trwania cyklu itp..

jak nie możesz lub nie umiesz to ci pomogę.. krok po kroku, założę najwyżej inne konto. ale najpierw spróbuj kliknąc na dzień kalendarza, otworzy sie "karta" i tam wpisujesz temp, śluz i współżycie.. czasem pomocne jest użycie google tłumacza:)

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki spróbuję teraz tak przeciętny i termin @ wpisałam

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć widze jedną zmianę między FF a OVU.. tutaj mam linię na wysokości 36,51 a na FF 36,64. tutaj są temp w 1 fazie które i tak są powyżej linii a na FF nie ma takiej możliwości, wszystkie tempki z 1 fazy są pod linią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 08:21

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno pytanko jak ovu wam zaznacza termin @? mi tego nie robi
    tylko statystycznie mam zaznaczone ale to i owulację mam statystycznie zaznaczona na 15 grudnia, nie powinni tego usunąc skoro jestem już po?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    choć widze jedną zmianę między FF a OVU.. tutaj mam linię na wysokości 36,51 a na FF 36,64. tutaj są temp w 1 fazie które i tak są powyżej linii a na FF nie ma takiej możliwości, wszystkie tempki z 1 fazy są pod linią.

a u mnie tak nie ma w FF tempki z I fazy sa zarówno pod linia jak i nad linia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki... trochę mnie nie było, ale zdążyłam juuużżż nadrobić wszystkie strony, które tak dzielnie tu spłodziłyście;)
    ja weekend miałam zajęty, bo miałam parapetówkę... a do tego ten mój wykres mnie dobija:(... poprzedni był taki ładny, a tu... masakra jakaś... nic nie rozumiem:(

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fertilityfriend.com/home/3fee89/

to mój wykres na FF

Beatko powinien ci "przypuszczenie owulacji" usunąć... mnie usuwa jak jest po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 08:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Słuchajcie, mam pytanie bo mi się przypomniało, miałam zapytać ale wyleciało mi z głowy. Czy oprócz kwasu foliowego, wiesiołków i innych wspomagaczy zażywacie Femibion Natal 1?

ja biorę od tego cyklu... polecił mi go mój gin, ponoć ma lepszą przyswajalność kwasu foliowego

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ