X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna31 wrote:
    no ja też myślę że dziwny o dzidzie staram się już 2 lata a to moja pierwsza
    monitorowana tępka ale coś mi tu niegra):

Skoro pierwszy raz robisz obserwacje, to nic dziwnego że coś Ci nie gra ;) Musisz po prostu najpierw poznać swój cykl. Jak poobserwujesz przynajmniej trzy swoje cykle (najlepiej więcej), to wtedy poznasz pewne działające u Ciebie mechanizmy, wszystko Ci się rozjaśni i z łatwością będziesz interpretować. A na razie to raczej takie zgadywanie... Życzę wytrwałości w obserwacjach :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie gospodarstwo ale jak tak dalej pójdzie to będzie jak u Arystotelesa Papasa w filmie" Zróbmy sobie wnuka" Polecam jak nie oglądałyście;-) Gospodara w mieście a wokół wieżowce...ten widok na końcu jest bezcenny...chyba sobie dziś obejrzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie martw się na to potrzeba czasu...no nie MENTORKO? Ja już długo czekam a mój pierwszy tu cykl jest fenomenalny...mauysia ja uważam, że żadnej owulacji nie było u mnie a szyjka też mi figle płata...bo po owu nie ma takiej blokady chyba, że owu była podczas niby @ a to nie była @ tylko krwawienie śródcykliczne...wiecie co ja już się w to co u mnie nie wgłębiam...wolę patrzeć na wasze wykresiki...czarna życzę Ci cierpliwości w obserwacji i jak najmniej zaburzeń wskaźników płodności...żadnych przeziębień itp.

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, ale naskrobałyście nie mam siły nadrabiać wybaczcie ;)
    coś ciekawego sie wydarzyło, mamy jakąs nową fasolkę albo nieperwne podejrzenia?
    tak bardzo chciałabym przeczytac dobre wieści

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

no rozmawiałam z kolegą z pracy i w między czasie widxaiłam jak skrobiecie 3 nowe strony, nieźle.

wyznaczyło mi owu przerywaną (tak jak myslałam). dziś u mnie temp niższa, pewnie @ sie zbliża. szyjka niżej więc czekam..

Hej beatko

Woseba, ta twoja temp rzeczywiście wysoka.. chyba dzis powinna przyjśc do ciebie @ a skoro w dzień @ skoczyła ci temp.. i nie masz plamień jak zazwyczaj.. to cos mi tu nie chorobą pachnie tylko czymś innym:) oby

Plemniczko dobrze że czujesz się ciut lepiej. mam nadzieję że beta i progest. będą wysokie.

Muzarciu kiedy u ciebie sie skończy ten cykl? (jeśli nie @ to fasolinką)

Rucia, czasem cieszę się że nie mieszkam w Warszawie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 07:56

Woseba, Beata lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej beatko :)no wiesz ja miałam pierwszy termin @ na dzis..potem mi owu pzesunęło na 6-tego....póki co cisza..żadnych plamien..tylko delikatny ból okresowy..no i temp mi dzis zaszalała..i sie zastanawiam czy chora nie jestem:(bo tak sie średnio czuje...

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia tak się patrzę na twój wykres i dochodze do wniosku że muszę częściej się bzykać :D

zosia-ktosia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
    ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Zosiu:)no jutro sie okaze:)nie nakrecam sie..zeby nie było jak ostatnio...a Tobie moze dlatego wyznaczyło pzrerywana bo nie miałas płodnego sluzu w tym dniu..tak mi sie wydaje...

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś Ty Wosebko ja juz Ci pisałam czego ja sie u ciebie spodziewam i z niecierpliwością czekam

Woseba, gadgeta lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościale ja też nie miałam śluzu płodnego w dniu na który mi teraz zmieniło

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej Zosiu:)no jutro sie okaze:)nie nakrecam sie..zeby nie było jak ostatnio...a Tobie moze dlatego wyznaczyło pzrerywana bo nie miałas płodnego sluzu w tym dniu..tak mi sie wydaje...

tak, na 100% ale płodnego to ja nie widziałam.. może zamiast kremowego był wodnisty, tylko kilka godzin.. nie wiem.. nie wyczułam paluchami:)

Beatko ovu często zmienia dzień owulacji. to zależy od temp jakie masz.

no chociaz i na FF i tu mam owulacje tego samego dnia.. szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale..

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he he Rucia ale za to teraz jak praca to nie ma sił na bzzzz...jest tylko marny czas na zZzzZzzzZzzZZZZzzz ale cóż taka kolej rzeczy...dobrze, że mój małż jeszcze może;-) ostatnio coś zmęczony to w nagrodę za pierwszą połowę cyklu mu odpuszczam...

A tak sobie myślę, że to nie wyścigi...gdyby mój cykl oddzielić na dwa to ten drugi raczej grzeczny. Zaraz pochowam serducha, bo mi opinię psują he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 08:05

Beata, zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu a na fF to wypełniasz wszystko w j. angielskim?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurciu rzeczywiście serduszek sporo - super,
    mój teraz sie rozchorował ;(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam coś: dzis zrobiłam taki myk: najpierw zmierzyłam temp w łóżku przed wstaniem. było 36,74. wstałam, poszlam siusiu, ubrałam się i zmierzyłam 2gi raz..36,74. temp nie drgnęła nawet.. wiec czy zmierzysz przed wstaniem czy zaraz po, nie ma znaczenia.

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
    ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?

Hej :)
    Tak, wg mnie ich metoda jest bez sensu... Głównie dlatego, że nie wiadomo, na jakiej zasadzie ona działa. Inne metody przynajmniej podają jakie kryteria powodują jakie przesunięcia "płodnego okna", że tak powiem, a tu... nic nie wiadomo. Dlatego jak dla mnie ta metoda jest całkiem nierzetelna...

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu widzisz Tobie chociaz jedno i drugie wskazało owu w tym samym dniu...no ale najważniejsze ze była:)teraz czekamy na efekty:)

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Zosiu a na fF to wypełniasz wszystko w j. angielskim?

tak, no jakos dałam radę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam pytanie bo mi się przypomniało, miałam zapytać ale wyleciało mi z głowy. Czy oprócz kwasu foliowego, wiesiołków i innych wspomagaczy zażywacie Femibion Natal 1?

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ