plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
czarna31 wrote:no ja też myślę że dziwny o dzidzie staram się już 2 lata a to moja pierwsza
monitorowana tępka ale coś mi tu niegra):
Skoro pierwszy raz robisz obserwacje, to nic dziwnego że coś Ci nie graMusisz po prostu najpierw poznać swój cykl. Jak poobserwujesz przynajmniej trzy swoje cykle (najlepiej więcej), to wtedy poznasz pewne działające u Ciebie mechanizmy, wszystko Ci się rozjaśni i z łatwością będziesz interpretować. A na razie to raczej takie zgadywanie... Życzę wytrwałości w obserwacjach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarna nie martw się na to potrzeba czasu...no nie MENTORKO? Ja już długo czekam a mój pierwszy tu cykl jest fenomenalny...mauysia ja uważam, że żadnej owulacji nie było u mnie a szyjka też mi figle płata...bo po owu nie ma takiej blokady chyba, że owu była podczas niby @ a to nie była @ tylko krwawienie śródcykliczne...wiecie co ja już się w to co u mnie nie wgłębiam...wolę patrzeć na wasze wykresiki...czarna życzę Ci cierpliwości w obserwacji i jak najmniej zaburzeń wskaźników płodności...żadnych przeziębień itp.
-
Witajcie Kochane, ale naskrobałyście nie mam siły nadrabiać wybaczcie
coś ciekawego sie wydarzyło, mamy jakąs nową fasolkę albo nieperwne podejrzenia?
tak bardzo chciałabym przeczytac dobre wieściOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Hej laseczki:)
no rozmawiałam z kolegą z pracy i w między czasie widxaiłam jak skrobiecie 3 nowe strony, nieźle.
wyznaczyło mi owu przerywaną (tak jak myslałam). dziś u mnie temp niższa, pewnie @ sie zbliża. szyjka niżej więc czekam..
Hej beatko
Woseba, ta twoja temp rzeczywiście wysoka.. chyba dzis powinna przyjśc do ciebie @ a skoro w dzień @ skoczyła ci temp.. i nie masz plamień jak zazwyczaj.. to cos mi tu nie chorobą pachnie tylko czymś innym:) oby
Plemniczko dobrze że czujesz się ciut lepiej. mam nadzieję że beta i progest. będą wysokie.
Muzarciu kiedy u ciebie sie skończy ten cykl? (jeśli nie @ to fasolinką)
Rucia, czasem cieszę się że nie mieszkam w Warszawie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 07:56
Woseba, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej beatko :)no wiesz ja miałam pierwszy termin @ na dzis..potem mi owu pzesunęło na 6-tego....póki co cisza..żadnych plamien..tylko delikatny ból okresowy..no i temp mi dzis zaszalała..i sie zastanawiam czy chora nie jestem:(bo tak sie średnio czuje...
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
Woseba wrote:hej Zosiu:)no jutro sie okaze:)nie nakrecam sie..zeby nie było jak ostatnio...a Tobie moze dlatego wyznaczyło pzrerywana bo nie miałas płodnego sluzu w tym dniu..tak mi sie wydaje...
tak, na 100% ale płodnego to ja nie widziałam.. może zamiast kremowego był wodnisty, tylko kilka godzin.. nie wiem.. nie wyczułam paluchami:)
Beatko ovu często zmienia dzień owulacji. to zależy od temp jakie masz.
no chociaz i na FF i tu mam owulacje tego samego dnia.. szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale..
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHe he he he Rucia ale za to teraz jak praca to nie ma sił na bzzzz...jest tylko marny czas na zZzzZzzzZzzZZZZzzz ale cóż taka kolej rzeczy...dobrze, że mój małż jeszcze może;-) ostatnio coś zmęczony to w nagrodę za pierwszą połowę cyklu mu odpuszczam...
A tak sobie myślę, że to nie wyścigi...gdyby mój cykl oddzielić na dwa to ten drugi raczej grzeczny. Zaraz pochowam serducha, bo mi opinię psują he heWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 08:05
Beata, zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
-
powiem Wam coś: dzis zrobiłam taki myk: najpierw zmierzyłam temp w łóżku przed wstaniem. było 36,74. wstałam, poszlam siusiu, ubrałam się i zmierzyłam 2gi raz..36,74. temp nie drgnęła nawet.. wiec czy zmierzysz przed wstaniem czy zaraz po, nie ma znaczenia.
Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Mayusiu dziś ovu zmieniło mi termin mojej owulacji na ten który Ty mówiłaś czyli 18 d.c. dla mnie super bo wtedy było serduszkowanie
ale czemu oni tak zmieniają? co to za metoda trochę bez sensu prawda? najpierw mi liczą fl już miałam 5 dznień a tu dziś patrzę i dopiero 3 zdecydować sie nie mogą?
Hej
Tak, wg mnie ich metoda jest bez sensu... Głównie dlatego, że nie wiadomo, na jakiej zasadzie ona działa. Inne metody przynajmniej podają jakie kryteria powodują jakie przesunięcia "płodnego okna", że tak powiem, a tu... nic nie wiadomo. Dlatego jak dla mnie ta metoda jest całkiem nierzetelna...Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny