X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no bo powiem że tu też bym tak obstawiała i dlatego napisałam że pewnie ovufriend przesunie ci owulkę.. musisz kolejna temp wpisać i wtedy zobaczym,y co on zrobi.. może mu fałszuja te temp z 5 i 7 dnia, bo są tak niskie..

79696c8bc7d62ef04cc930f0bd8add75.png

mauysia lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    http://www.fertilityfriend.com/home/3fee89/

to mój wykres na FF

Beatko powinien ci "przypuszczenie owulacji" usunąć... mnie usuwa jak jest po

faktycznie masz pod linią, ale nie wiesz czemu?przeciez nie masz niższych temp. od moich
    ale Tobie chociaz obydwa wyznaczyły taki sam termin owulacji, a mi nie ;(

nie usuneło mi ani przypuszczenia owulacji ani okresu, nadal mam tak samo jak 1 d.c.

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    no bo powiem że tu też bym tak obstawiała i dlatego napisałam że pewnie ovufriend przesunie ci owulkę.. musisz kolejna temp wpisać i wtedy zobaczym,y co on zrobi.. może mu fałszuja te temp z 5 i 7 dnia, bo są tak niskie..

Dzięki :) Jak dla mnie, to w tym cyklu masz o wiele czytelniejszy skok i że lada dzień Ovu zaznaczy czerwoną pionową krechę 13 dc. Trzymam kciuki za Twój cykl :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Aga ja mam to samo, boli mnie brzuch jak na @ a tu dopiero 3dpo...

Zocha jak nigdy tak boli a do @ jeszcze ho ho i trocha gdzie tam 15 !!!
    Aż mnie do kubelka goni!! :-) :-(

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia ty też masz wykres niczego sobie. może to ten szczęsliwy:) byś miała prezencik na święta:)

mauysia lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    zosia-ktosia wrote:

ja też teraz mam nowy termin na 15 grudnia:) idziemy zatem łeb w łeb...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    http://www.fertilityfriend.com/home/3fee89/

to mój wykres na FF

Beatko powinien ci "przypuszczenie owulacji" usunąć... mnie usuwa jak jest po

faktycznie masz pod linią, ale nie wiesz czemu?przeciez nie masz niższych temp. od moich
    ale Tobie chociaz obydwa wyznaczyły taki sam termin owulacji, a mi nie ;(

nie usuneło mi ani przypuszczenia owulacji ani okresu, nadal mam tak samo jak 1 d.c.

nie wiem czemu tak mam. ja na FF mam już 4 cykle i wszystkie mam pod linią tą 1 fazę.

Beatko to że masz przypuszczenia to nieważne, nie przeszkadza to w niczym. po zakończonym cyklu sie unormuje, tak myśle.

a ile masz przesunięta owulacje między FF a Ovu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    AGA 30 wrote:
    zosia-ktosia wrote:

ja też teraz mam nowy termin na 15 grudnia:) idziemy zatem łeb w łeb...

NO to maraton he he ;-)
    ostatnio @ 15 dostałam to tak i myśle że następna przyjdzie!! już nawet nie patrze na wykresy!!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Wam że mi ovu też przerywaną zaznaczyło na 16dc a teraz chciało mi ustawić na 19dc ale zignorowałam jedną temp i zostało tam gdzie było ale teraz to sama nie wiem czy owu była 16 czy może faktycznie 19? mauysia ratuj!!! bo nie wiem co mam o tym wykresie myśleć :/

Grunt, że masz widoczną drugą fazę temperatur. Jak nie patrzeć na te dwie zignorowane temperatury, to wszystkie temp. od 18 dc włącznie masz wysokie - to najważniejsze :) No i śluz rozciągliwy był. Wg Roetzera miałaś dni płodne mniej więcej od 13 do 19 (max 20) dnia cyklu, z owulacją pewnie jakoś w drugiej połowie tego przedziału.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż w kluczowych dniach masz dwie ignorowane tempki, więc na dwoje babka wróżyła :( Ale i tak trochę bardziej byłabym za tym 16 dc :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu niby niedużo bo jeden dzień ale ten jeden dzień może zdecydować o wszystkim.... bo jeśli serduszkowaliśmy dzień po ovu to nic z tego ale jeśli w dzień ovu to jest jakaś szansa hhee tylko wiecie co jakby mi się teraz udało to termin dokładnie na dzień wesela siostry mojego męża ;(

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    powiem Wam że mi ovu też przerywaną zaznaczyło na 16dc a teraz chciało mi ustawić na 19dc ale zignorowałam jedną temp i zostało tam gdzie było ale teraz to sama nie wiem czy owu była 16 czy może faktycznie 19? mauysia ratuj!!! bo nie wiem co mam o tym wykresie myśleć :/

Grunt, że masz widoczną drugą fazę temperatur. Jak nie patrzeć na te dwie zignorowane temperatury, to wszystkie temp. od 18 dc włącznie masz wysokie - to najważniejsze :) No i śluz rozciągliwy był. Wg Roetzera miałaś dni płodne mniej więcej od 13 do 19 (max 20) dnia cyklu, z owulacją pewnie jakoś w drugiej połowie tego przedziału.

ta jedna jest celowo zignorowana przezemnie ale według tego co mówisz jednak powinnam jej nie ignorować i dopuścić myśl że owu była później ehhh nie podoba mi sie to ale cóż chyba jednak trzeba zrobić tak jak pokazuje ehhh...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    zosia-ktosia wrote:

Dzięki :) Jak dla mnie, to w tym cyklu masz o wiele czytelniejszy skok i że lada dzień Ovu zaznaczy czerwoną pionową krechę 13 dc. Trzymam kciuki za Twój cykl :)

jak będzie w 13dc owu, to nici z tego cyklu, bo serduszkowań nie było... mieliśmy w sobotę i niedzielę parapetówkę... mój m nie był pijany, tylko NAWALONY!!! a wtedy nie ma szans na barabara... impotencja murowana! Dopiero wczoraj doszedł do siebie i z wielką pretensją na mnie naskoczył, że mu nic nie powiedziałam.... a mówiłam mu w sobotę, w niedzielę, że test ovu wyszedł pozytywnie... no i teraz ciche dni pewnie będą:/

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Mauysia ty też masz wykres niczego sobie. może to ten szczęsliwy:) byś miała prezencik na święta:)

No Zosiu, fajnie by było, gdyby te temperatury się przekładały na konkretny wynik ;) Wiemy jednak, że tak nie jest i że może być tak albo tak.
    Na szczęście nadal jakimś cudem udaje mi się zachować zimną głowę, więc jak przyjdzie @ to się nie załamię, tylko najwyżej pomyślę, że przynajmniej nie zmarnują mi się nakupione testy owulacyjne :D ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Zosiu niby niedużo bo jeden dzień ale ten jeden dzień może zdecydować o wszystkim.... bo jeśli serduszkowaliśmy dzień po ovu to nic z tego ale jeśli w dzień ovu to jest jakaś szansa hhee tylko wiecie co jakby mi się teraz udało to termin dokładnie na dzień wesela siostry mojego męża ;(

No tak tak, tylko że niestety nie ma gwarancji, że w dzień czerwonej krechy byłą owu. To Ovufriend nas tylko tak perfidnie wkręca...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    cześć dziewczynki,
    u mnie dziś kolejny skok i ovu wyznaczył mi owulacje na 16dc.

RUCIA to mnie też nie bardzo stać na poród tam. Słyszałam, że bardzo fajnie rodzi się w Instytucie Matki i Dziecka przy Kasprzaka, tyle tylko, że już mają problemy finansowe.

GADGETKA to z tego co piszesz o swojej kociurce to będzie mleństwo mruczeniem usypiać jak nic:) Moja kocica to taka 4,5 roczna wariatka, jak się rozpędzi po mieszkaniu to kilka razy biega z sypialni przez hol do salonu i po kanapie i pod łóżkiem..jak rakieta.

A z PLEMNCZKĄ mówiłam, że jest dobrze. Chyba zacznę polegać na mojej intuicji i głosie serca, bo wiele rzeczy ostatnio się spełnia:)

Gocha a masz jakieś przeczucia co do mnie??;-)
    Ale mnie brzuch boli jakby @ miała mnie zaraz dopaść!!

W tamtym roku gdy zaszłam w ciążę, też miałam typowe bóle @, byłam święcie przekonana, że zaraz się krew poleje, a wyszło inaczej :-) a 2 tygodnie później było już po wszystkim :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zignorowałam zignorowane tempki (pierwsza była ignorowana bo prawie w nocy nie spałam, a drugą zignorowałam bo miałam takie widzimisie ;)) to teraz mi wyznaczyło na 17dc więc jakiś kompromis jest zobaczymy co z tego będzie :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    cześć dziewczynki,
    u mnie dziś kolejny skok i ovu wyznaczył mi owulacje na 16dc.

RUCIA to mnie też nie bardzo stać na poród tam. Słyszałam, że bardzo fajnie rodzi się w Instytucie Matki i Dziecka przy Kasprzaka, tyle tylko, że już mają problemy finansowe.

GADGETKA to z tego co piszesz o swojej kociurce to będzie mleństwo mruczeniem usypiać jak nic:) Moja kocica to taka 4,5 roczna wariatka, jak się rozpędzi po mieszkaniu to kilka razy biega z sypialni przez hol do salonu i po kanapie i pod łóżkiem..jak rakieta.

A z PLEMNCZKĄ mówiłam, że jest dobrze. Chyba zacznę polegać na mojej intuicji i głosie serca, bo wiele rzeczy ostatnio się spełnia:)

Gocha a masz jakieś przeczucia co do mnie??;-)
    Ale mnie brzuch boli jakby @ miała mnie zaraz dopaść!!

W tamtym roku gdy zaszłam w ciążę, też miałam typowe bóle @, byłam święcie przekonana, że zaraz się krew poleje, a wyszło inaczej :-) a 2 tygodnie później było już po wszystkim :(

tak mi przykro :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten ovu to lubi wkręcać i przestawiac wszystko!!i w co wierzyć he he :-)!!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś trzymaj sie kochana, przykro mi ze tak wyszło, ciche dni miną i w nowym cyklu z wiekszą ochotę weźmiecie sie do serduszkowania i tym razem Twój M pewnie będzie bardziej pilnował, żeby sie spisać :)

gadgeta lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ