X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia życzę Ci z całego serca powodzenia w starankach i jak najszybszego zafasolkowania

No to teraz moje kolejne pytanie :-) Jak bardzo ufacie testom ciążowym płytkowym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Rucia ja według owulacji potwierdzonej przez lekarza zbliżałabym się do @ i cykl krótszy by był!! a według moich obliczń to 10 sni do @ więc za szybko na takie bóle!! a skurcze i objawy normalnie jak na @ !!już 3 razy w kibelku byłam sprawdzać czy coś nie leci!! paranoja jakaś!!;-)

Bóle odczuwa się też w momencie zagnieżdżania zarodka, gdy macica się rozciąga, z wielu powodów :-) Lubię sobie takie rzeczy wmawiać :-)

A na wszystkie wyjaśnienia trzeba niestety czekać do terminu @!!! ja w lutym też straciłam ciąże i nawet bym nie wiedziała że jestem gdyby nie złe samopoczucie i w dzień @ test zrobiłam a potem betę!! ale poszło wszystko z 3 tygodniowym krwawieniem!!;-(

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zapraszamy i jak nam sie uda to będziemy wielbic mayusię do końca naszych dni ;)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak z innej beczki.. w pokoju gdzie pracuję mamy wykładzinę i wiele sprzętu komputerowego.. nie ma dnia żeby mnie prąd nie kopnął, tzn przy włączaniu przechodzi iskra i tak cholernie boli.. codzień nawet kilka razy dziennie.. kolega się śmieje bo jak wychodze to dotykam najpierw drzwi a potem klamki żeby mnie nie kopnęło.. ja jakaś dziwna jestem. był elektryk i zmienił włącznik bo niby to on przewodził prąd.. ale nic się nie zmieniło.. dziwna istota ze mnie:(

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:
    Rucia życzę Ci z całego serca powodzenia w starankach i jak najszybszego zafasolkowania

No to teraz moje kolejne pytanie :-) Jak bardzo ufacie testom ciążowym płytkowym?

Rucia ja 3 pozytywne wyjdą to wierzę!!

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    Fedra było minęło trudno. Cały czas żyję nadzieją, że kiedyś się w końcu uda tak? :-)

nadzieja najważniejsza wazne by się nie poddawać :) dobrze że jesteś taka silna :)

Czasami odechciewa mi się tego starania, zwłaszcza, że byłam święcie przekonana, ze zajdę w ciąże od razu. Muszę być silna, bo to by było pierwsze dziecko mojego męża. Córkę mam z poprzedniego związku, więc mam o co walczyć!

ciesz się Kochana że wiesz przynajmniej że możesz zajść a niestety od lat sie staram i niestety albo zmienie faceta (co jest dla mnie nie do pomyślenia) albo kupie sobie drugiego psa ;) bo u mnie jest nadzieja ale tylko dzięki Dziewczyną z forum :)... o mój psiak chyba usłyszał moje myśli o drugim psie bo mnie właśnie szturchnął nosem :)

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bóli nigdy nie umiem rozpoznać czy są to skurcze macicy, czy ból @, więc generalnie zawsze tylko twierdze że boli. Zanim dowiedziałam się, ze jestem w ciąży byłam święcie przekonana, że dostanę @ bo bolało. Więc ból @ nie musi oznaczać miesiączki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na owulację nie i na @ nigdy nic nie zwiastowało no chyba, że godzinkę dwie, trzy może głowa tak specyficznie bolała...już wiem, to napewno to odstawienie słodycz spowodowało ten śluz...jak taki ma być to ja już nie jem czekolady he he na ostatnie krwawienio-plamienie miałam pierwszy raz jazdy, głowa bolała mocno kilka dni wcześniej, aż mnie mdliło, leżałam, bo było mi strasznie zimno...no chyba w ciąży nie byłam...poprzedni cykl miał 60 dni i ćwiczyłam na siłowni jak się różowym śluzem zaczęło...ja już naprawdę nie wiem...dobrze, że tu jestem i mierzę co się da...dobrze, że jest mauysia i, że Wy jesteście, że można wspólnie pomyśleć i pogdybać.

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Beata wrote:

moim zdaniem można zaufac z całą pewnością ale dopiero ok.2 dni po spodziewanej @ 2 dni przed może jeszcze nic nie wyjść

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedruś ja cały czas wierzę że może Ci sie udać w tym cyklu

dzięki Kochana :)

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia nazwa świetna

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Rucia wrote:
    Beata wrote:

Rucia ja 3 pozytywne wyjdą to wierzę!!

Mi w tamtym cyklu wyszły 2 pozytywne a w ciąży nie byłam :(
    Wiecie co przeżyłam, jak okazało się, że nie ma fasolki? No załamka normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    ja tak z innej beczki.. w pokoju gdzie pracuję mamy wykładzinę i wiele sprzętu komputerowego.. nie ma dnia żeby mnie prąd nie kopnął, tzn przy włączaniu przechodzi iskra i tak cholernie boli.. codzień nawet kilka razy dziennie.. kolega się śmieje bo jak wychodze to dotykam najpierw drzwi a potem klamki żeby mnie nie kopnęło.. ja jakaś dziwna jestem. był elektryk i zmienił włącznik bo niby to on przewodził prąd.. ale nic się nie zmieniło.. dziwna istota ze mnie:(

Zosia dziennie pieszczona jesteś he he!!!;-)

zosia-ktosia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś przykro mi mam nadzieję że nigdy wiecej nic takiego sie nie powtórzy, a kiedy masz termin@?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

Zosia ja tez tak mam ciągle mi cos w pracy strzela aż podskakuję

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aguś przykro mi mam nadzieję że nigdy wiecej nic takiego sie nie powtórzy, a kiedy masz termin@?

Beatko @ ok 15 ma przyjść ale ten cykl mam tak pokręcony że szok !! lekarz owulke potwierdził 4 dni szybciej niż się spodziewałam!!i nie wiem czy i szybciej @ nie przyjdzie!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też chce do tej sekty :) mam nadzieję że nie trzeba będzie robić jakiś prób czy czegoś takiego żeby się zapisać :)

mauysia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki

Plemniczko trzymamcy kciuki za Ciebie i fasolkę!!!

Ja też biorę Pharmaton Maturelle

Zosiu czytałam wczoraj o śluzie i owulacji w "Naturalnej Regulacji" i dowiedziałam się,że to wszystko jest jeszcze b. skąplikowane niż myślałam wcześniej. Wychodzi na to,że własciwie nie da się w warunkach domowych wyznaczyć owulacji, bo :
    *może ona wystąpić 2-4dni po szczycie śluzu(ostatni śluz nawet gorszej jakosci)
    * może nastąpić 4 dni przed wzrostem temperatury
    *może nastąpić 1 lub 2 dnia wyszych temperatur

Co Wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 09:52

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uformowane Spontanicznie Zgromadzenie Sióstr "niejednokrotnie przełożonych" Roetzerianek pw. Mądralińskiej Mauysi - coś od siebie dodałam...to lecę po picollo i tłukę nim w ekran...nazwa przyjęta he he

a tak poważnie, to muszę ściągnąć kniżkę na kompa póki co a później papier, bo już teraz muszę się wgłębić w temat...a ja przy miesiączce miałam najpierw śluz zabarwiony...może wtedy była owulacja albo biochem. ciąża...wstecz już nie ma co patrzeć ale do przodu taaaaak daleko jeszcze...

Fedra, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to @ nie mogła sms wyslać w tym miesiący nie przyjdę albo że przyjdzie!!!:-) :-(

Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ