Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zawsze jakis wujek sie przebieral za MIkołaja i wsumie do dzis to zostało, a ciocia robi za Anioła. W sobote wlasnie ma byc rodzinne spotkanie z MIkołajem i moim spo,znionym i to konkretnie tortem urodzinowym wiec bedzie wesolo i tak sobei mysle, moze by tak tescik sobie 8 grudnia zrobic? jak myslicie moz ebyc wirygodny? bylaby to calkiem fajna wiadomosc jakby wyszedł pozytywnie dla moejgo M i ogolnie rodzinki na Mikołaja :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    u nas zawsze jakis wujek sie przebieral za MIkołaja i wsumie do dzis to zostało, a ciocia robi za Anioła. W sobote wlasnie ma byc rodzinne spotkanie z MIkołajem i moim spo,znionym i to konkretnie tortem urodzinowym wiec bedzie wesolo i tak sobei mysle, moze by tak tescik sobie 8 grudnia zrobic? jak myslicie moz ebyc wirygodny? bylaby to calkiem fajna wiadomosc jakby wyszedł pozytywnie dla moejgo M i ogolnie rodzinki na Mikołaja :)

no w sumie spróbowac można czemu nie ale jakby niedaj Boże wyszła jedna kreska to się nie załamuj bo wiesz teraz może nie wyjść ale za parę dni może wyjść :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie na 28 dni mam jeszcze przez kilka dni darmowe konto i napisalam tam do ekspertki zeby mi sprawdzila czy wszytsko dobrze sobie ustawilam i potwoerdzila, według niej tez mialam szczyt sluzu 13dc i faza lutealna liczy sie od 14 dc wiec na 100% Ovu zle mi wyznaczyl na 11dc., zwlaszcza ze wtedy mialam okropny bol owulacyjny, myslalm ze padne a mokro ze heja, no mam nadzieje ze cos nam sie uda.

Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Amicizia wrote:

no w sumie spróbowac można czemu nie ale jakby niedaj Boże wyszła jedna kreska to się nie załamuj bo wiesz teraz może nie wyjść ale za parę dni może wyjść :)

dzieki tak wiem dlatego mam 2 testy te czuloscia 10 :D jak by wyszedl niefajny to poczekam a noz @ nie przyleziel, ja jej nie zapraszam , a mnie zawsze uczono ze nie wolno przychodzic nieproszonym ani sie narzucac ;P

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia to wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek sto lat i pozytywnego testu,
    a na kiedy masz @? nie za wczesnie robić test 8?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A mi zaczynaja głupie myśli po głowie chodzić przed jutrzejszym dniem!!!:-)

Właśnie sobie uświadomiłam że brzuch jak na @ boli ale jak ta franca miała by przyjść 10 to już dawno by mnie piersi jak na @ bolały i więzły chłonne by mi się powiększyły (jak co miesiąć)...a piersi nic a nic nie bolą!!
    Coś mi tu nie gra!!!

a może gra tylko nie wiesz że będzie tak grało przez 9 miesięcy :)
    Mikołaju kochany spraw żeby Dziewczyną się spełniły ich marzenia a szczęśliwych fasolkach w ich brzuszkach :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata, nick nieaktualny, gocha04, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Właśnie sobie uświadomiłam że brzuch jak na @ boli ale jak ta franca miała by przyjść 10 to już dawno by mnie piersi jak na @ bolały i więzły chłonne by mi się powiększyły (jak co miesiąć)...a piersi nic a nic nie bolą!!
    Coś mi tu nie gra!!!

Aguś to znaczy z eto bardzo dobre symptomy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas nigdy nikt w rodzinie za mikołaja sie nie przebierał..ale pamiętam ze mama z babcia nalezały do koła gospodyń u nas na wsi i tam ktos za mikołaja sie przebierał i w nocy jezdził po domach:)takze zawsze było cos rano w bucie:)
    ja sobie trochę pracy nadrobiłam:)i latam co chwile do wc zobaczyc czy plamienia sa..ale poki co sucho...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 12:38

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

Coś mi tu nie gra!!!

a może gra tylko nie wiesz że będzie tak grało przez 9 miesięcy :)
    Mikołaju kochany spraw żeby Dziewczyną się spełniły ich marzenia a szczęśliwych fasolkach w ich brzuszkach :)

jak owulka była wtedy co lekarz powiedział to 8 d po owulce mam dziś!!
    ale czy te żołnierze 3 dni przetrwały do tej owulki!! ;-) ;-(

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko kochany czego ty tam ciągle szukasz nie szukaj tylko kupuj powoli test

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    a u nas nigdy nikt w rodzinie za mikołaja sie nie przebierał..ale pamiętam ze mama z babcia nalezały do koła gospodyń u nas na wsi i tam ktos za mikołaja sie przebierał i w nocy jezdził po domach:)takze zawsze było cos rano w bucie:)
    ja sobie trochę pracy nadrobiłam:)i latam co chwile do wc zobaczyc czy plamienia sa..ale poki co sucho...

Moniś a może jednak?
    chyba że magnez ci wydłuża dpo i przez to też normuje bóle i podnosi progesteron.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

jakos mam przeczucia ze przyjdzie..test w domku mam..ale tylko na 25 czułosc..ale jutro będe przechodzic kolo tesco i jak nic nie bedzie do jutra to chyba wstapie i kupie ten czuły:)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Amicizia to wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek sto lat i pozytywnego testu,
    a na kiedy masz @? nie za wczesnie robić test 8?

dziękuje, chociaz od urodzin juz prawie miesiac minal,ale przez to ze nas ciagle mnie ma impreza sie przesuneła, z skoro bacia z ciocia o niej pamietaja to czmeu nie.

a 8 grudnia to wedlug moich wlasnych obliczen bedzie to 12 dc a @ najdalej 13 grudnia powinnam dostac, to bedzie wtedy 17 dc, bo ja zawsze biore pod uwage 16 dni i moge miec wczesnije ale nie poznije niz 17 dc. chociaz Ovu wskazuje na 11 grudnia. ale ja mu nie wierze, zwlaszcza ze jakbym zmienila na jego ustawienia owulacji to @ mialabym dostac 9 grudnia,

ale mysle ze 12 dni od owulacji to na ten czuly test z tesco chyba nie jest taki zly prawda?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

Moniś a może jednak?
    chyba że magnez ci wydłuża dpo i przez to też normuje bóle i podnosi progesteron.

no tez tak pomyslałam ..ale wiesz juz kiedys jakis czas brałam magnez i nic takiego sie nie działo....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:

jakos mam przeczucia ze przyjdzie..test w domku mam..ale tylko na 25 czułosc..ale jutro będe przechodzic kolo tesco i jak nic nie bedzie do jutra to chyba wstapie i kupie ten czuły:)

Woseba trzymam kciuki!!!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

Moniś a może jednak?

no tez tak pomyslałam ..ale wiesz juz kiedys jakis czas brałam magnez i nic takiego sie nie działo....

w takim razie czekamy na testowanie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ustawiłam ręcznie mój wykres tak jak lekarz mowił mi zaznaczyłam owulke zobaczcie prosze na niego teraz i napiszcie co myślicie!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a te testy w tesco to zwykle chyba w dziale kosmetycznym no nie??albo tam gdzie leki?bo ja jutro bede miec mało czasu..a chciałabym kupic skoro juz bede w poblizu:)a na jutro z tesciowa jestem umówiona:)mamy isć do krawcowej i jeszcze na mega zakupy:)bo bony z pracy trzeba wykorzystać:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja już zerknęłam, teraz wydaje się jakby bardziej przejrzysty:)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ