plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
AGA 30 wrote:zosia-ktosia wrote:chyba na kolejny cykl zakupię sobie testy owulacyjne.
Ja następny cykl chciałabym inseminacje zrobić!! ale zależy jak z kaską będzie!! taki prezent pod choinkę może sobie zrobimy!!
podobno inseminacja jest refundowana przez NFZ17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:AGA 30 wrote:zosia-ktosia wrote:chyba na kolejny cykl zakupię sobie testy owulacyjne.
Ja następny cykl chciałabym inseminacje zrobić!! ale zależy jak z kaską będzie!! taki prezent pod choinkę może sobie zrobimy!!
podobno inseminacja jest refundowana przez NFZ
Fredzia u nas jeszcze nie!!! i niewiem kiedy będzie refundowana!!;-( -
ja tez tak sobie sprawdzam, wcozraj w nocy czulam sie dziwnie i zmierzylam wyszlo mi 37,28 a dzis kolo poludnia w sumie tyle co zjadlam sniadanie i was nadrobilam i wyszlo mi 37.00 a teraz cos mnie glowa boli, w sumie na chora sie nie czuje ale kto to wie, w sumie ciaza i choroba maja na tym etapie podobne objawy, wiec nigdy niec nie wiadomo, a teraz np mam 36,64 a czuje sie jakbym goraczke miala, ide sie polozyc cos mnie znowu w serduchu zatyka i glowa strasznie boli...
-
AGA 30 wrote:Dziewczyny a sprawdzacie czasem tempke w ciągu dnia!!! ja teraz mierzyłam tak dla jaj to 37.00 stopni mam !!
albo jakieś chorubsko mnie bedzie łapać!!;-(
no to jak wszystkie to i ja i u mnie wynik: 37,17AGA 30 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymnie tez teraz wszystko przeszło i czuje sie swietnie:)ale to chyba daltego ze godzina "zero' sie zbliza:)i zaraz do domku:)a głodna jestem to szok...a w chałupce czeka na mnie pyszna zupka kalafiorowa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2012, 13:23
-
AGA 30 wrote:Fedra wrote:AGA 30 wrote:zosia-ktosia wrote:chyba na kolejny cykl zakupię sobie testy owulacyjne.
Fredzia u nas jeszcze nie!!! i niewiem kiedy będzie refundowana!!;-(
hmmm no to nie fajnie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:AGA 30 wrote:Dziewczyny a sprawdzacie czasem tempke w ciągu dnia!!! ja teraz mierzyłam tak dla jaj to 37.00 stopni mam !!
no to jak wszystkie to i ja i u mnie wynik: 37,17
Nie sugerujcie się tą temperaturą w ciągu dniaja przedwczoraj pod pachą miałam 37,3 a na dole pewnie z 37,7 ...
-
nick nieaktualny
-
Inseminacja to zabieg refundowany przez NFZ. Aby się jej poddać, musicie mieć skierowanie od lekarza z poradni, która podpisała umowę z NFZ. Trzeba też być zakwalifikowanym przez specjalistę ze szpitala, w którym ten zabieg ma zostać wykonany. Niestety najczęściej jednak jest to zabieg, którego lekarze pracujący w szpitalach nie wykonują i trzeba udać się do centrum leczenia niepłodności. Tam za inseminację - jednorazową, zapłacimy ok. 400-650 zł (nasienie partnera) lub 500-950 zł (nasienie dawcy; koszt nasienia dawcy ok. 350 zł); w zależności od techniki. Jednak dla zapewnienia maksymalnej skuteczności, zazwyczaj wykonuje się dwa zabiegi w cyklu. Tak więc całkowite koszty pierwszego cyklu zabiegowego mogą wynosić około 1200-1900 zł. Jeśli nie uda się za pierwszym razem, koszty się zwielokrotniają.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:AGA 30 wrote:Fedra wrote:AGA 30 wrote:zosia-ktosia wrote:chyba na kolejny cykl zakupię sobie testy owulacyjne.
Fredzia u nas jeszcze nie!!! i niewiem kiedy będzie refundowana!!;-(
hmmm no to nie fajnie
W mazowieckim jest refundowana. Moja siostra poszła do lekarza do szpitala bo ona również boryka się z takim samym problemem jak my, zrobił jej inseminację w następnym cyklu. -
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Fedra wrote:AGA 30 wrote:Dziewczyny a sprawdzacie czasem tempke w ciągu dnia!!! ja teraz mierzyłam tak dla jaj to 37.00 stopni mam !!
Nie sugerujcie się tą temperaturą w ciągu dniaja przedwczoraj pod pachą miałam 37,3 a na dole pewnie z 37,7 ...
ja sobie w ustach zmierzyłam bo normalnie tak mierzeale wiadomo ze w ciagu dnia jest inna temp
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Rucia wrote:Fedra wrote:AGA 30 wrote:Dziewczyny a sprawdzacie czasem tempke w ciągu dnia!!! ja teraz mierzyłam tak dla jaj to 37.00 stopni mam !!
ja sobie w ustach zmierzyłam bo normalnie tak mierzeale wiadomo ze w ciagu dnia jest inna temp
A to zwracam honorJa też uciekam
-
nick nieaktualnyFedra wrote:AGA coś mi nie pasowało i sprawdziłam odnośnie refundacji inseminacji i wychodzi na to ze jest refundowana podaje link do strony
http://inseminacja-poradnik.pl/inseminacjarefundowanananfz.php
Fredzia no poczytałam sobie!! i z tego wynika że czekać długo sprzęt kiepski itp.
To już naprawdę wole te 600 zł poświęcić i być pod okiem mojego dr, i niech on mnie zapładnia he he!!!Fedra lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:Fedra wrote:AGA 30 wrote:Dziewczyny a sprawdzacie czasem tempke w ciągu dnia!!! ja teraz mierzyłam tak dla jaj to 37.00 stopni mam !!
A to zwracam honorJa też uciekam
papatki17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny