Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja was na chwile opuszczam musze skoczyc do biedronki :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lecę:) domek woła mnie do siebie:)

miło sie gawędziło. do napisania niebawem.

buziaki

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu na ulotce jest napisane,żeby brac pod uwagę pierwszy pozytywny wynik, że w ciagu 24-36h będzie owulacja.
    11dc- negatynwyywny
    13dc- pozytywny i niby wszytsko ok
    tylko,że w kolejnych dniach wynik mi wychodzi też pozytywny, poszukałam trochę info:
    "LH po owulacji wpływa na przekształcenie pęcherzyka w ciałko żółte, które mając ograniczoną żywotność, utrzymuje swoją aktywność przez około dwanaście dni, w czasie których produkuje zarówno estrogen, jak i progestron. Jeśli po upływie tego czasu nie otrzyma sygnału o zapoczątkowniu ciąży, zaprzestaje produkcji hormonów i przemienia się w ciałko białawe"
    "Wzrost produkcji progesteronu 7 dni po owulacji działa hamująco na wydzielanie LH i FSH, stąd pozostają one na niskim poziomie."

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • natusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny. Ja też zmykam ale później się odezwę. Miłego popłudnia :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś.. jak znajde to pokażę ci artykuł w którym jest napisane że powinno sie robić testy tylko do pojawienia się pozytywu i 1-2 dni późnije max. nawet jakby przez tydzień c i wychodziły pozytywy. poziom LH jest wtsoki i może mylic ciebie że masz później owu (testy nadal wychodza na + ale już np 2 dni po owu).

zatem rób testy do max 2 dni po pozytywie. moja dobra rada. a wiem że plemniczka i woseba sie do tego przyłączą.

plemniczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam teraz osób, które mi potwierdzą,że skoro 11dc miałam wynik negatywny a potem 13dc pozytywny, to ta owulacja raczej wystąpiła w okolicach 14-16dc a nie później, bo wczoraj 19dc też miałam wynik pozytywny. I chcę się upewnić,że dobrze to rozumuję, i ze nie mam jakiegoś zaburzonego LH.

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń. Muszę te pozytywne testy z 18 i 19dc odznaczyc w takim razie, bo przez nie owu mi pokazuje,że jestem nadal w fazie płodnej! A jak coś znajdziesz na ten temat to będę Ci bardzo wdzięczna.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Gosia dobre a mi zawsze wszyscuy wróżyli 2 synów,,, ciekawe
    a tak wogóle to z obrączki wiele lat temu siostra nam wróźyła i obojgu nam wyszła córka i 2 chłopców...

oj chyba nie te czasy na 3

o widzisz, ale możliwe, że źle ruchy obrączki zinterpretowała.
    Ja też sobie tak wróżyłam i wyszło mi, że w wieku 27lat zajdę w ciąże i urodzę syna, a późńiej będzie córka, później syn i znów córka..o tak mi się moja obrączka rozkręciła...heheh zobaczymy czy prawda z tym wiekiem, bo 27 to mam teraz:)

Muszę pomału was zaraz nadrobić, bo dopiero rozluźniło mi się w pracy.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...przecież ja się nie znam na rachunkowości...Fedrunia musiałabym doznać olśnienia...jak znajdę chwilę to poszukam na to wzorów i może uda się policzyć...ja po prostu jestem szczwany lisek i wszystko biorę na logikę ale tylko czasem he he
    Nie znam się na tym kompletnie, także nie sugeruj się...

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @

ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam

hhehe to nie jestem sama :)

dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
    Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś wysłałam ci wiadomość na priv odnośnie testów. to jest ze strony medycznej, wypowiedź kogoś tam...

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Bylam dzisiaj na wizycie u gina, wszystko jest ok na usg widoczny pęcherzyk dominujacy z prawego jajnika więc owulacja będzie "na dniach".
    Poszłam na tą wizytę też ze względu na nieszczęsny wyciek z piesi po ucisku sutka - ale gin nie bardzo sie tym zainteresowal nawet nie zbadał piersi. Dal mi skierowanie na badanie tsh i prolaktyny (chociaż jego zdaniem z prolaktyną w mom przypadku jest w porządku bo mam cykle bardzo regularne).

plemniczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Doruś wysłałam ci wiadomość na priv odnośnie testów. to jest ze strony medycznej, wypowiedź kogoś tam...

Zosiu dzieki! już czytam właśnie:)

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_w jakoś nie dziwi mnie to podejście lekarza, ja bym na twoim miejscu skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem. A robiłas już ush piersi? bo mnie lekarka na badaniu pytała czy mam wyciek z sutków?

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, wlasnie jeszcze nie mialam usg piersi, sama lekarzowi powiedzialam o tym wycieku ale jakos to jakby zignorował. Może rzeczywiście nie ma się czym martwić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale ja mam dziś smaki!! śledzie teraz kapyste kiszoną z beczki wyskrobałam i podjadam!!! pewnie po wczorajszej imprezie alkohol witamine c mi wypłukał he he!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mojepiersi.com.pl/czytaj-77-wyciek_z_brodawki

aniu znalazłam coś takiego.. może lepiej zrobić badania by wykluczyć wszystkie ewentualności? lepiej wiedzieć że wszystko w porządku, czyż nieprawda?

anna_w lubi tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zosia za link, zaraz przejrzę:)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Amicizia wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @

ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam

hhehe to nie jestem sama :)

dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
    Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)

witam po poworcie

GHocha ja prawie caly dzien w domu wiec zbytnio nie gmiote ich w biustonoszu a pizamka bawelniana bez koronek wiec...

Aniu ja tez polecam zrobic sobie usg piersi ja mialam uraz i pierwsze co to kazali mi zrobc usg bo mialam rozcieta brodawke, teraz ta piers jest wrazliwsza na wszytsko i musze ja reglarnie kontorlowac jak sie okazuje takie urazy w przyszlosci moga slkutkowac nawet rakiem...

terminy nie wime jak u ciebie ale u nas sa dosc odlegle wiec zrobilam prywatnie koszt ok 60 zl ale od razu wzzystko wiesz i zero stresow i nerwów wiec ja bym zamiast na kolejna wizyte placic (chyba ze chodzisz na nfz) to poszlabym na badanie, a nawet jak na nfz to terminow na juz mozesz nie miec szybko wiec...

a swoja droga dziwny lekarz ze sie nie zainteresowal, u mnie jak tylko cokolwiek powiem ze jest nie tak to od razu na badania kieruja...

anna_w lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Hej dziewczynki ale ja mam dziś smaki!! śledzie teraz kapyste kiszoną z beczki wyskrobałam i podjadam!!! pewnie po wczorajszej imprezie alkohol witamine c mi wypłukał he he!!:-)

hehehe witaj w klubie mnie dzis na pomidorowa wzielo i musialam ugotowac a na mysl o drugim daniu od razu odrzucalo wiec tylko zupke a dla M jak bedzie glodny a poki c zupa sie najadl to mam leczo w lodowce zapasteryzowane :D

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ