plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiu na ulotce jest napisane,żeby brac pod uwagę pierwszy pozytywny wynik, że w ciagu 24-36h będzie owulacja.
11dc- negatynwyywny
13dc- pozytywny i niby wszytsko ok
tylko,że w kolejnych dniach wynik mi wychodzi też pozytywny, poszukałam trochę info:
"LH po owulacji wpływa na przekształcenie pęcherzyka w ciałko żółte, które mając ograniczoną żywotność, utrzymuje swoją aktywność przez około dwanaście dni, w czasie których produkuje zarówno estrogen, jak i progestron. Jeśli po upływie tego czasu nie otrzyma sygnału o zapoczątkowniu ciąży, zaprzestaje produkcji hormonów i przemienia się w ciałko białawe"
"Wzrost produkcji progesteronu 7 dni po owulacji działa hamująco na wydzielanie LH i FSH, stąd pozostają one na niskim poziomie."Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Doruś.. jak znajde to pokażę ci artykuł w którym jest napisane że powinno sie robić testy tylko do pojawienia się pozytywu i 1-2 dni późnije max. nawet jakby przez tydzień c i wychodziły pozytywy. poziom LH jest wtsoki i może mylic ciebie że masz później owu (testy nadal wychodza na + ale już np 2 dni po owu).
zatem rób testy do max 2 dni po pozytywie. moja dobra rada. a wiem że plemniczka i woseba sie do tego przyłączą.plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Szukam teraz osób, które mi potwierdzą,że skoro 11dc miałam wynik negatywny a potem 13dc pozytywny, to ta owulacja raczej wystąpiła w okolicach 14-16dc a nie później, bo wczoraj 19dc też miałam wynik pozytywny. I chcę się upewnić,że dobrze to rozumuję, i ze nie mam jakiegoś zaburzonego LH.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Zosiu dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń. Muszę te pozytywne testy z 18 i 19dc odznaczyc w takim razie, bo przez nie owu mi pokazuje,że jestem nadal w fazie płodnej! A jak coś znajdziesz na ten temat to będę Ci bardzo wdzięczna.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:Gosia dobre a mi zawsze wszyscuy wróżyli 2 synów,,, ciekawe
a tak wogóle to z obrączki wiele lat temu siostra nam wróźyła i obojgu nam wyszła córka i 2 chłopców...
oj chyba nie te czasy na 3
o widzisz, ale możliwe, że źle ruchy obrączki zinterpretowała.
Ja też sobie tak wróżyłam i wyszło mi, że w wieku 27lat zajdę w ciąże i urodzę syna, a późńiej będzie córka, później syn i znów córka..o tak mi się moja obrączka rozkręciła...heheh zobaczymy czy prawda z tym wiekiem, bo 27 to mam teraz:)
Muszę pomału was zaraz nadrobić, bo dopiero rozluźniło mi się w pracy.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyHej dziewczynki...przecież ja się nie znam na rachunkowości...Fedrunia musiałabym doznać olśnienia...jak znajdę chwilę to poszukam na to wzorów i może uda się policzyć...ja po prostu jestem szczwany lisek i wszystko biorę na logikę ale tylko czasem he he
Nie znam się na tym kompletnie, także nie sugeruj się... -
Amicizia wrote:Libra wrote:Amicizia wrote:i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @
ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam
hhehe to nie jestem sama
dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Hej:) Bylam dzisiaj na wizycie u gina, wszystko jest ok na usg widoczny pęcherzyk dominujacy z prawego jajnika więc owulacja będzie "na dniach".
Poszłam na tą wizytę też ze względu na nieszczęsny wyciek z piesi po ucisku sutka - ale gin nie bardzo sie tym zainteresowal nawet nie zbadał piersi. Dal mi skierowanie na badanie tsh i prolaktyny (chociaż jego zdaniem z prolaktyną w mom przypadku jest w porządku bo mam cykle bardzo regularne).plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gocha04 wrote:Amicizia wrote:Libra wrote:Amicizia wrote:i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @
ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam
hhehe to nie jestem sama
dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)
witam po poworcie
GHocha ja prawie caly dzien w domu wiec zbytnio nie gmiote ich w biustonoszu a pizamka bawelniana bez koronek wiec...
Aniu ja tez polecam zrobic sobie usg piersi ja mialam uraz i pierwsze co to kazali mi zrobc usg bo mialam rozcieta brodawke, teraz ta piers jest wrazliwsza na wszytsko i musze ja reglarnie kontorlowac jak sie okazuje takie urazy w przyszlosci moga slkutkowac nawet rakiem...
terminy nie wime jak u ciebie ale u nas sa dosc odlegle wiec zrobilam prywatnie koszt ok 60 zl ale od razu wzzystko wiesz i zero stresow i nerwów wiec ja bym zamiast na kolejna wizyte placic (chyba ze chodzisz na nfz) to poszlabym na badanie, a nawet jak na nfz to terminow na juz mozesz nie miec szybko wiec...
a swoja droga dziwny lekarz ze sie nie zainteresowal, u mnie jak tylko cokolwiek powiem ze jest nie tak to od razu na badania kieruja...anna_w lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Hej dziewczynki ale ja mam dziś smaki!! śledzie teraz kapyste kiszoną z beczki wyskrobałam i podjadam!!! pewnie po wczorajszej imprezie alkohol witamine c mi wypłukał he he!!
hehehe witaj w klubie mnie dzis na pomidorowa wzielo i musialam ugotowac a na mysl o drugim daniu od razu odrzucalo wiec tylko zupke a dla M jak bedzie glodny a poki c zupa sie najadl to mam leczo w lodowce zapasteryzowaneFedra lubi tę wiadomość