X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja was na chwile opuszczam musze skoczyc do biedronki :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lecę:) domek woła mnie do siebie:)

miło sie gawędziło. do napisania niebawem.

buziaki

gadgeta lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu na ulotce jest napisane,żeby brac pod uwagę pierwszy pozytywny wynik, że w ciagu 24-36h będzie owulacja.
    11dc- negatynwyywny
    13dc- pozytywny i niby wszytsko ok
    tylko,że w kolejnych dniach wynik mi wychodzi też pozytywny, poszukałam trochę info:
    "LH po owulacji wpływa na przekształcenie pęcherzyka w ciałko żółte, które mając ograniczoną żywotność, utrzymuje swoją aktywność przez około dwanaście dni, w czasie których produkuje zarówno estrogen, jak i progestron. Jeśli po upływie tego czasu nie otrzyma sygnału o zapoczątkowniu ciąży, zaprzestaje produkcji hormonów i przemienia się w ciałko białawe"
    "Wzrost produkcji progesteronu 7 dni po owulacji działa hamująco na wydzielanie LH i FSH, stąd pozostają one na niskim poziomie."

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • natusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny. Ja też zmykam ale później się odezwę. Miłego popłudnia :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś.. jak znajde to pokażę ci artykuł w którym jest napisane że powinno sie robić testy tylko do pojawienia się pozytywu i 1-2 dni późnije max. nawet jakby przez tydzień c i wychodziły pozytywy. poziom LH jest wtsoki i może mylic ciebie że masz później owu (testy nadal wychodza na + ale już np 2 dni po owu).

zatem rób testy do max 2 dni po pozytywie. moja dobra rada. a wiem że plemniczka i woseba sie do tego przyłączą.

plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam teraz osób, które mi potwierdzą,że skoro 11dc miałam wynik negatywny a potem 13dc pozytywny, to ta owulacja raczej wystąpiła w okolicach 14-16dc a nie później, bo wczoraj 19dc też miałam wynik pozytywny. I chcę się upewnić,że dobrze to rozumuję, i ze nie mam jakiegoś zaburzonego LH.

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń. Muszę te pozytywne testy z 18 i 19dc odznaczyc w takim razie, bo przez nie owu mi pokazuje,że jestem nadal w fazie płodnej! A jak coś znajdziesz na ten temat to będę Ci bardzo wdzięczna.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Gosia dobre a mi zawsze wszyscuy wróżyli 2 synów,,, ciekawe
    a tak wogóle to z obrączki wiele lat temu siostra nam wróźyła i obojgu nam wyszła córka i 2 chłopców...

oj chyba nie te czasy na 3

o widzisz, ale możliwe, że źle ruchy obrączki zinterpretowała.
    Ja też sobie tak wróżyłam i wyszło mi, że w wieku 27lat zajdę w ciąże i urodzę syna, a późńiej będzie córka, później syn i znów córka..o tak mi się moja obrączka rozkręciła...heheh zobaczymy czy prawda z tym wiekiem, bo 27 to mam teraz:)

Muszę pomału was zaraz nadrobić, bo dopiero rozluźniło mi się w pracy.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...przecież ja się nie znam na rachunkowości...Fedrunia musiałabym doznać olśnienia...jak znajdę chwilę to poszukam na to wzorów i może uda się policzyć...ja po prostu jestem szczwany lisek i wszystko biorę na logikę ale tylko czasem he he
    Nie znam się na tym kompletnie, także nie sugeruj się...

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @

ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam

hhehe to nie jestem sama :)

dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
    Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś wysłałam ci wiadomość na priv odnośnie testów. to jest ze strony medycznej, wypowiedź kogoś tam...

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Bylam dzisiaj na wizycie u gina, wszystko jest ok na usg widoczny pęcherzyk dominujacy z prawego jajnika więc owulacja będzie "na dniach".
    Poszłam na tą wizytę też ze względu na nieszczęsny wyciek z piesi po ucisku sutka - ale gin nie bardzo sie tym zainteresowal nawet nie zbadał piersi. Dal mi skierowanie na badanie tsh i prolaktyny (chociaż jego zdaniem z prolaktyną w mom przypadku jest w porządku bo mam cykle bardzo regularne).

plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Doruś wysłałam ci wiadomość na priv odnośnie testów. to jest ze strony medycznej, wypowiedź kogoś tam...

Zosiu dzieki! już czytam właśnie:)

• Dora Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_w jakoś nie dziwi mnie to podejście lekarza, ja bym na twoim miejscu skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem. A robiłas już ush piersi? bo mnie lekarka na badaniu pytała czy mam wyciek z sutków?

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, wlasnie jeszcze nie mialam usg piersi, sama lekarzowi powiedzialam o tym wycieku ale jakos to jakby zignorował. Może rzeczywiście nie ma się czym martwić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale ja mam dziś smaki!! śledzie teraz kapyste kiszoną z beczki wyskrobałam i podjadam!!! pewnie po wczorajszej imprezie alkohol witamine c mi wypłukał he he!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mojepiersi.com.pl/czytaj-77-wyciek_z_brodawki

aniu znalazłam coś takiego.. może lepiej zrobić badania by wykluczyć wszystkie ewentualności? lepiej wiedzieć że wszystko w porządku, czyż nieprawda?

anna_w lubi tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zosia za link, zaraz przejrzę:)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Amicizia wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    i musze wam powiedziec ze moje piersi sa jakies dziwne niby norlamne ale dziwne macie labo milayscie cos takiego ze niby wygladaja normalnie i niby nic im nie jest ale czujecie ze jednak cos jest z nimi nie tak? dodam ze nigdy nie mialam objawu piersiowego przed @

ja mam dzisiaj takie dziwne wrażenie... nie urosły, a jakby urosły i ciasnow staniku, a do tegodziwnie wrażliwe z "sterczącymi" sutkami... nie bolą ale taki dziwny dyskonfort odczywam

hhehe to nie jestem sama :)

dołączam do was, nigdy mnie nie bolały ani piersi ani sutki, a od wczoraj przed snem, aż do rana jakoś tak dziwnie było. Ale podejrzewam, że poprostu naszorowałam sobie koronką od koszulki nocnej, albo za długo sie kisiły w staniku.
    Zaraz kończe prace to od razu w domu zdejmuje stanik i śmigam na luzaka:)

witam po poworcie

GHocha ja prawie caly dzien w domu wiec zbytnio nie gmiote ich w biustonoszu a pizamka bawelniana bez koronek wiec...

Aniu ja tez polecam zrobic sobie usg piersi ja mialam uraz i pierwsze co to kazali mi zrobc usg bo mialam rozcieta brodawke, teraz ta piers jest wrazliwsza na wszytsko i musze ja reglarnie kontorlowac jak sie okazuje takie urazy w przyszlosci moga slkutkowac nawet rakiem...

terminy nie wime jak u ciebie ale u nas sa dosc odlegle wiec zrobilam prywatnie koszt ok 60 zl ale od razu wzzystko wiesz i zero stresow i nerwów wiec ja bym zamiast na kolejna wizyte placic (chyba ze chodzisz na nfz) to poszlabym na badanie, a nawet jak na nfz to terminow na juz mozesz nie miec szybko wiec...

a swoja droga dziwny lekarz ze sie nie zainteresowal, u mnie jak tylko cokolwiek powiem ze jest nie tak to od razu na badania kieruja...

anna_w lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2012, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Hej dziewczynki ale ja mam dziś smaki!! śledzie teraz kapyste kiszoną z beczki wyskrobałam i podjadam!!! pewnie po wczorajszej imprezie alkohol witamine c mi wypłukał he he!!:-)

hehehe witaj w klubie mnie dzis na pomidorowa wzielo i musialam ugotowac a na mysl o drugim daniu od razu odrzucalo wiec tylko zupke a dla M jak bedzie glodny a poki c zupa sie najadl to mam leczo w lodowce zapasteryzowane :D

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ