X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Wosabko to jak zrobisz już test to daj mi znać w wiadomościach jaki wyszedł bo obawiam się że nie uda mi się przegrzebać i znaleźć przed wszystkie te stron co napiszecie przez cały dzień :P a tobie i innym dziewczynkom życzę miłego dnia mikołaja :)

no napewno dam :)i Tobie równiez życzę miłego i udanego mikołaja:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zad 4
    Spółka VIVA produkuje i sprzedaje jednorodny produkt A. Jednostkowe koszty zmienne wytworzenia wynoszą 16 zł/szt. Koszty stałe produkcji są na poziomie 2 200zł miesięcznie, a koszty stałe sprzedaży i ogólnego zarządu 900 zł. Cena produktu wynosi 21zł/szt. Obliczyć próg rentowności w ujęciu wartościowym.

przydało się mojemu mózgowi trochę gimnastyki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KS= 2200 BEZWZGLĘDNIE STAŁE ( POMIMO BRAKU PRODUKCJI)+900( STAŁY KOSZT NAJMU PRACOWNIKÓW LUB NAJMU LOKALU NA SPRZEDAŻ, WYPŁATA DLA KSIĘGOWEJ NP.)

dane:
    KS= 3100 zł na miesiąc
    kjz=16 zł/ szt
    p= cena produktu=21 zł/szt

szukane: Pr_w

Musimy obliczyć próg w ujęciu ilościowym to będzie łatwiej.
    Zapis ułamkowy posługując się wzorem z innego zadania.

Pr_i = Ks podzielone na p- kjz= 3100 zł w liczniku i 21zł -16zł =3100 zł w liczniku : 5zł = 620 szt
    Pr_w =Pr_i * p = 620 szt * 21zł= 13020 zł

ale jeszcze się wczytam o tych progach, bo może coś pominęłam...czyli próg rentowności wartościowy wynosi 13020zł

Jestem genialna a Fedra biedna nie zaliczy pewnie i będzie na mnie.Trzba tylko jakoś ładnie ubrać w formę te zadania i odnieść się do wiadomo produktu A itd żeby wiadomo było co z czym...teraz Was poczytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2012, 06:42

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wiesz kiedy można mieć mieszane uczucia? Kiedy teściowa spadnie w przepaść Twoim najnowszym samochodem. Ja też kciukasy trzymam i za Wosebkę i za Agę i z maleństwo.

Życzę Wam ,no wiecie czego...takiego małego baby zdrowego ;-)

Woseba, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej muzarcia co tam u cisbie kochaniutka ? :-) widze ze ovu ci wyznaczylo owulacje. Bylas u lekarza z tym twoim cyklem dlugin ?

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mała i nie pójdę...znam przyczynę i jak z nią nie podziałam, to nici z leczenia...po co chemię w siebie ładować jak może nic nie dać...najpierw jedno, później drugie...a jak się uda pomiędzy tymi etapami, to będzie super...także trzeba czasu...może po tych spadkach pojawi się @ ? Owulację miałam wyznaczoną tylko program tańczy z tą kreską...już mi to nic nie mówi...lecę jeść coś, bo się rzucę na słodkie później a już jestem na odwyku i niech tak zostanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2012, 06:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja spadam na śniadanie, i trzeba wiadomości oblecieć w internecie także miłego dnia wpadnę później ;)

Woseba lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) trochę się nie odzywałam, ale to przez to że jak zwykle bardzo się przejmuję.
    Otóż, dwa dni po tym jak nie dostałam okresu (po wcześniejszych pozytywnych testach sikanych płytkowych - z niezbyt mocną drugą kreską) zrobiłam beta hcg. I niestety wyszło mi tylko 50 jednostek....
    Dzisiaj byłam powtórzyć badania i wyniki będą koło 14.00. Zresztą na 14:15 jestem umówiona u ginekologa.
    Dziewczyny tak bardzo się boję, że to coś złego, że ta beta jest tak bardzo niska... a ja ciągle mam mdłości, ból piersi i brzucha. I tak bardzo już się nastawiłam na tą ciążę......
    A może ta beta wyszła tak niska, bo późno miałam owulacje i późno doszło do zagnieżdżenia? Bo wg laboratorium, w którym robiłam badania, 5 tydzień ciąży zaczyna się od beta hcg na poziomie 200, a ja mieszczę się w czwartym tygodniu ciąży (tam się to liczy od ostatniej miesiączki).
    Więc jedynie przy nadziei trzyma mnie to, ze mogłam mieć późno owulację. Nie chcę sobie wyobrażać żadnej ciąży pozamacicznej albo poronienia:((((
    Zwariuję do tej 14.00.....

Woseba lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujące niebawem bardzo mocno:) I jeszcze trzymam kciuki za fasolki:)

Woseba, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej aggusia:)nmic sie nie bój napewno wszystko bedzie dobrze:)odbierzesz wynik bety pojdziesz do gina i to Ciebie napewno uspoki:)moze faktycznie owu była później...no i fajnie że jestes:)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wosebka za pocieszenie.. mąż mnie rano opierniczył za to przejmowanie się i panikowanie...
    A Ty już testuj bo się doczekać nie mogę:)))

Woseba, Paulina1986, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, co tam nowego? Trochę nie zaglądałam ostatnio.Jakieś nowe fasolki są?
    Co myślicie o moim wykresie (nie koniecznie sugerujcie się moją owulacją zaznaczoną przeze mnie ;) ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Dzięki Wosebka za pocieszenie.. mąż mnie rano opierniczył za to przejmowanie się i panikowanie...

i Twój m ma racje:)nie ma sie co stresować:)to tylko fasolce moze zaszkodzić....
    no ja testuje jutro..ale sie boje:(nie chce sie rozczarować...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć staraczunie:)

no no Wosebkko czyżby to już? jezu jka ty możesz tak normalnie żyć bez testu? ja bym nie wytrzymała:)

Agga napewno będzie dobrze, nic sie nie martw.

u mnie temp na podobnym poziomie co wczoraj. ale brzuch juz boli na @ więc odliczam..

Woseba lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    agga84aa wrote:

i Twój m ma racje:)nie ma sie co stresować:)to tylko fasolce moze zaszkodzić....

Wykres masz przepiękniutki:)))
    Jakieś objawy, czy jakoś inaczej się czujesz??

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shagga i Zosia:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, im szybciej dostaniesz okres, tym szybciej będziesz mogła znowu rozpocząć świąteczne staranka:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Woseba wrote:
    agga84aa wrote:

Wykres masz przepiękniutki:)))
    Jakieś objawy, czy jakoś inaczej się czujesz??

no właśnie prawie nic nie czuje..piersi to tylko delikatnie przy wstaniu z łożka..i brzuch troche tak okresowo..i tyle....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2012, 07:22

• agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle.... to skąd wiesz, że dostaniesz ten okres, patrzę teraz na Twój wykres i tempka się pnie:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

no no Wosebkko czyżby to już? jezu jka ty możesz tak normalnie żyć bez testu? ja bym nie wytrzymała:)

u mnie temp na podobnym poziomie co wczoraj. ale brzuch juz boli na @ więc odliczam..

hej Zosiu..ano moge bez testu wytrzymać:)bo w domu mam tylko ten o czułosci 25 wiec wole sie nie stresować dodatkowo jakby wyszedł na minus...
    zosiu dopiero co Ci owu wyznaczyło:)wiec do @ jeszce daleko...

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2012, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:

hej Zosiu..ano moge bez testu wytrzymać:)bo w domu mam tylko ten o czułosci 25 wiec wole sie nie stresować dodatkowo jakby wyszedł na minus...
    zosiu dopiero co Ci owu wyznaczyło:)wiec do @ jeszce daleko...

To teraz odnośnie testów wam powiem, że mi ciemniejsza krecha wyszła na tym o czułości 25 niż na tym paskowym o czułości 10. To dopiero jaja...

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ