X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szkoda że my sobie nawzajem nie możemy pomagać tak skutecznie w sensie, "dawania" fasolek...

gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal sie elektryzuję.. koleżanka dała mi plyn K żebym sobie posmarowala ubranie, bo rano wiecie co strzeliło? kwiat który stoi w pokoju.. dosłownie powiedziałam już żeby się mnie dziś nikt nie dotykał.

na piętrze wymieniają podłogę i jakby ktoś wszedł to pomyślałby że to plac budowy...wszędzie kurz, domyślacie się jak to musi wyglądać.

Wosebko ściskam mocno:*

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga bardzo mądre i prawdziwe słowa:)))

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, ale z czego Ty się tak elektryzujesz:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Shagga:)no pisałaś juz chyba:)no to chyba u ciebie dobry znak:)tylko widzisz u mnie oprócz bólu jak na @ jest plamienie..a m i sie zawsze tak okres zaczyna..wiec zcekam na niego...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Zosia, ale z czego Ty się tak elektryzujesz:)))

żebym to ja wiedziała.. zimą tak zawsze mam. ale czasem to aż boli jak przejdzie taka iskra. wczoraj nawet w łóżku M zaatakowałam i powiedział: "a sio czarownico".

gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:

Zawstydziłaś mnie :)
    Ale poważnie, to wiem po swoim przypadku,że ból na @ może być oznaką ciąży!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzuarciu masz racje:)bo jakbysmy wszystkie @ w jednym czasie dostały to kto by nas pocieszał..a tak to sie wymieniamy i nie jest nudno:)zawsze sie cos dzieje i są emocje jak któraś z nas testuje:)

Beata, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    Wosebko te wszystkie dzisiejsze objawy możesz mieć z niewyspania i ze stresu z przemęczenia a nie z choroby także trzymaj sie i zrób dziś ten test proszę bo ja zwariuje z tej niepewności, a byłam taka pewna

beatko nie będe robić..szkoda testu..schowam go dziś głeboko i wyciagne dopero wtedy jak naprawde bedzie potrzebny...

Wosebko kochana teraz czytałam w bazie wiedzy o skokach temp. i wyczytałam że jesli jest drugi skok a u Ciebie tak włąśnie nastąpił to bardzo dobrze takze ja wierxzę ze masz swoją Fasolkę, kochana zrób dZis proszę

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    Wosebko te wszystkie dzisiejsze objawy możesz mieć z niewyspania i ze stresu z przemęczenia a nie z choroby także trzymaj sie i zrób dziś ten test proszę bo ja zwariuje z tej niepewności, a byłam taka pewna

beatko nie będe robić..szkoda testu..schowam go dziś głeboko i wyciagne dopero wtedy jak naprawde bedzie potrzebny...

Wosebko kochana teraz czytałam w bazie wiedzy o skokach temp. i wyczytałam że jesli jest drugi skok a u Ciebie tak włąśnie nastąpił to bardzo dobrze takze ja wierxzę ze masz swoją Fasolkę, kochana zrób dZis proszę

Beatko juz raz kiedyś miałam taki 2 skok...i jednak @ przyszła....zobacz sobie:

e2176ee5a5e5d4056e92f7f0e903ce9e.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko udostępnij prosze poprzednie wykresy

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    witaj Shagga:)no pisałaś juz chyba:)no to chyba u ciebie dobry znak:)tylko widzisz u mnie oprócz bólu jak na @ jest plamienie..a m i sie zawsze tak okres zaczyna..wiec zcekam na niego...

Kochana,nie wiem niestety jak to z tym plamieniem....dlatego zaczerpnęłam trochę wiedzy w necie i popatrz:http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-plamienie-pod-kontrola,nId,306674
    czy raczej poczytaj,a zwróć uwagę głównie na jedno zdanie:
    "Tuż na początku ciąży, plamienie może występować dość często. Szacuje się, że w tym okresie może dotyczyć nawet 30 procent kobiet. Najczęściej pojawia się mniej więcej w tydzień po zapłodnieniu. Jest ono spowodowane zagnieżdżaniem się (implementacją) zarodka w macicy. Ale są też inne powody pojawienia się krwawienia."
    i:
    "Plamienie może pojawić się w tym dniu, w którym normalnie miałabyś okres. Dlaczego tak się dzieje? - Po zapłodnieniu jajeczko zagnieżdża się w błonie śluzowej, która wyścieła macicę. Rozwijający się zarodek zagłębia się w tej błonie i zajmuje coraz większą przestrzeń. Jednak część śluzówki, która nie jest zaangażowana w rozwój ciąży, może spełniać swoje dotychczasowe funkcje, czego efektem jest krwawienie."

Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    agga84aa wrote:

Zawstydziłaś mnie :)
    Ale poważnie, to wiem po swoim przypadku,że ból na @ może być oznaką ciąży!!

Wiem wiem, bo mi bóle okresowe skończyły się wczoraj dopiero:) A już prawie tydzień po spodziewanej miesiączce jestem!!

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak ele te wykresy jednak sie znacznie różnia bo tam miałaś kok już 7 dpo a teraz 14 więc moim zdaniem jest nadzieja

zrób jak wyjdzie negatywny to Ci go odkupię i wyślę (żeby Cię nie naciągać na testowanie na moje widzimisię)
    ale naprawdę jak dla mnie to wykres jest piękny
    zaraz popatrze jeszcze w Twoje dolegliwości

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Wosebko udostępnij prosze poprzednie wykresy

beatka tu są wszystkie moje wykresy które prowadziąłm do tej pory:)

http://enpr.pl/2248

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Woseba wrote:

Kochana,nie wiem niestety jak to z tym plamieniem....dlatego zaczerpnęłam trochę wiedzy w necie i popatrz:http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-plamienie-pod-kontrola,nId,306674
    czy raczej poczytaj,a zwróć uwagę głównie na jedno zdanie:
    "Tuż na początku ciąży, plamienie może występować dość często. Szacuje się, że w tym okresie może dotyczyć nawet 30 procent kobiet. Najczęściej pojawia się mniej więcej w tydzień po zapłodnieniu. Jest ono spowodowane zagnieżdżaniem się (implementacją) zarodka w macicy. Ale są też inne powody pojawienia się krwawienia."
    i:
    "Plamienie może pojawić się w tym dniu, w którym normalnie miałabyś okres. Dlaczego tak się dzieje? - Po zapłodnieniu jajeczko zagnieżdża się w błonie śluzowej, która wyścieła macicę. Rozwijający się zarodek zagłębia się w tej błonie i zajmuje coraz większą przestrzeń. Jednak część śluzówki, która nie jest zaangażowana w rozwój ciąży, może spełniać swoje dotychczasowe funkcje, czego efektem jest krwawienie."

no wszytko sie zgadza tylko widzisz ja mam przez gina potwierdzona przyczyne tych plamień przed @...myślałam ze mam za mało progesteronu wiec zbadałam..wynik wyszedł bardzo dobry:)wiec to nie to było i poszłam z tym do gina i on mi powiedział ze to widzocznie ja tak mam bo mi przed okresem hormony spadaja bardzo wolno..mozna temu zapobiec tabletkami anty a ze ja sie staram to zrezygnowałam...i to tak mam odkad poroniłam:(tam sie musiało mi cos poprzestwiac z tymi hormonami:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, miałam nadzieję,że chociaż dam Ci nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone,mam nadzieję,że nie odniosło to przeciwnego skutku:( Mimo wszystko wciąż trzymam za Ciebie kciukasy i nie puszczę aż zrobisz test i wyjdzie pozytywnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wosebko, miałam nadzieję,że chociaż dam Ci nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone,mam nadzieję,że nie odniosło to przeciwnego skutku:( Mimo wszystko wciąż trzymam za Ciebie kciukasy i nie puszczę aż zrobisz test i wyjdzie pozytywnie :)

nie no kochana cos Ty:)wrecz pzreciwnie:)to bardzo miłe ze wierzycie we mnie do samego konca:)dobrze ze was mam:)i mogę szczerze powiedziec ze jedyna dobra rzecza jaka mnie w tym roku spotkała to to ze tu da Was trafiłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2012, 08:20

Beata, Shagga_80, gadgeta, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kOCHANA przejrzałam Twojewykresy az do marca i dla mnie żaden nie wygladał tak pozytywnie jak ten, jeszcze majowy był ładny ale tylko do 11 dpo a potem zaczeła spadać, a teraz nie wiec moim zdaniem naprawdę jest ok

błagam zrób test dziś, bo już mnie brzuch rozbolał

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2012, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    kOCHANA przejrzałam Twojewykresy az do marca i dla mnie żaden nie wygladał tak pozytywnie jak ten, jeszcze majowy był ładny ale tylko do 11 dpo a potem zaczeła spadać, a teraz nie wiec moim zdaniem naprawdę jest ok

błagam zrób test dziś, bo już mnie brzuch rozbolał

no to obiecuje ze jak jutro temp jakos drastycznie nie spadnie i @ sie nie rozkreci to zrobie z rana:)moze byc?:)

Shagga_80, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ