plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
ja nadal sie elektryzuję.. koleżanka dała mi plyn K żebym sobie posmarowala ubranie, bo rano wiecie co strzeliło? kwiat który stoi w pokoju.. dosłownie powiedziałam już żeby się mnie dziś nikt nie dotykał.
na piętrze wymieniają podłogę i jakby ktoś wszedł to pomyślałby że to plac budowy...wszędzie kurz, domyślacie się jak to musi wyglądać.
Wosebko ściskam mocno:* -
nick nieaktualny
-
agga84aa wrote:Zosia, ale z czego Ty się tak elektryzujesz:)))
żebym to ja wiedziała.. zimą tak zawsze mam. ale czasem to aż boli jak przejdzie taka iskra. wczoraj nawet w łóżku M zaatakowałam i powiedział: "a sio czarownico".gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Woseba wrote:Beata wrote:Wosebko te wszystkie dzisiejsze objawy możesz mieć z niewyspania i ze stresu z przemęczenia a nie z choroby także trzymaj sie i zrób dziś ten test proszę bo ja zwariuje z tej niepewności, a byłam taka pewna
beatko nie będe robić..szkoda testu..schowam go dziś głeboko i wyciagne dopero wtedy jak naprawde bedzie potrzebny...
Wosebko kochana teraz czytałam w bazie wiedzy o skokach temp. i wyczytałam że jesli jest drugi skok a u Ciebie tak włąśnie nastąpił to bardzo dobrze takze ja wierxzę ze masz swoją Fasolkę, kochana zrób dZis proszęOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Woseba wrote:Beata wrote:Wosebko te wszystkie dzisiejsze objawy możesz mieć z niewyspania i ze stresu z przemęczenia a nie z choroby także trzymaj sie i zrób dziś ten test proszę bo ja zwariuje z tej niepewności, a byłam taka pewna
beatko nie będe robić..szkoda testu..schowam go dziś głeboko i wyciagne dopero wtedy jak naprawde bedzie potrzebny...
Wosebko kochana teraz czytałam w bazie wiedzy o skokach temp. i wyczytałam że jesli jest drugi skok a u Ciebie tak włąśnie nastąpił to bardzo dobrze takze ja wierxzę ze masz swoją Fasolkę, kochana zrób dZis proszę
Beatko juz raz kiedyś miałam taki 2 skok...i jednak @ przyszła....zobacz sobie:
-
nick nieaktualnyWoseba wrote:witaj Shagga:)no pisałaś juz chyba:)no to chyba u ciebie dobry znak:)tylko widzisz u mnie oprócz bólu jak na @ jest plamienie..a m i sie zawsze tak okres zaczyna..wiec zcekam na niego...
Kochana,nie wiem niestety jak to z tym plamieniem....dlatego zaczerpnęłam trochę wiedzy w necie i popatrz:http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-plamienie-pod-kontrola,nId,306674
czy raczej poczytaj,a zwróć uwagę głównie na jedno zdanie:
"Tuż na początku ciąży, plamienie może występować dość często. Szacuje się, że w tym okresie może dotyczyć nawet 30 procent kobiet. Najczęściej pojawia się mniej więcej w tydzień po zapłodnieniu. Jest ono spowodowane zagnieżdżaniem się (implementacją) zarodka w macicy. Ale są też inne powody pojawienia się krwawienia."
i:
"Plamienie może pojawić się w tym dniu, w którym normalnie miałabyś okres. Dlaczego tak się dzieje? - Po zapłodnieniu jajeczko zagnieżdża się w błonie śluzowej, która wyścieła macicę. Rozwijający się zarodek zagłębia się w tej błonie i zajmuje coraz większą przestrzeń. Jednak część śluzówki, która nie jest zaangażowana w rozwój ciąży, może spełniać swoje dotychczasowe funkcje, czego efektem jest krwawienie."Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:agga84aa wrote:Shagga bardzo mądre i prawdziwe słowa:)))
Zawstydziłaś mnie
Ale poważnie, to wiem po swoim przypadku,że ból na @ może być oznaką ciąży!!
Wiem wiem, bo mi bóle okresowe skończyły się wczoraj dopiero:) A już prawie tydzień po spodziewanej miesiączce jestem!! -
no niby tak ele te wykresy jednak sie znacznie różnia bo tam miałaś kok już 7 dpo a teraz 14 więc moim zdaniem jest nadzieja
zrób jak wyjdzie negatywny to Ci go odkupię i wyślę (żeby Cię nie naciągać na testowanie na moje widzimisię)
ale naprawdę jak dla mnie to wykres jest piękny
zaraz popatrze jeszcze w Twoje dolegliwościOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Woseba wrote:witaj Shagga:)no pisałaś juz chyba:)no to chyba u ciebie dobry znak:)tylko widzisz u mnie oprócz bólu jak na @ jest plamienie..a m i sie zawsze tak okres zaczyna..wiec zcekam na niego...
Kochana,nie wiem niestety jak to z tym plamieniem....dlatego zaczerpnęłam trochę wiedzy w necie i popatrz:http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-plamienie-pod-kontrola,nId,306674
czy raczej poczytaj,a zwróć uwagę głównie na jedno zdanie:
"Tuż na początku ciąży, plamienie może występować dość często. Szacuje się, że w tym okresie może dotyczyć nawet 30 procent kobiet. Najczęściej pojawia się mniej więcej w tydzień po zapłodnieniu. Jest ono spowodowane zagnieżdżaniem się (implementacją) zarodka w macicy. Ale są też inne powody pojawienia się krwawienia."
i:
"Plamienie może pojawić się w tym dniu, w którym normalnie miałabyś okres. Dlaczego tak się dzieje? - Po zapłodnieniu jajeczko zagnieżdża się w błonie śluzowej, która wyścieła macicę. Rozwijający się zarodek zagłębia się w tej błonie i zajmuje coraz większą przestrzeń. Jednak część śluzówki, która nie jest zaangażowana w rozwój ciąży, może spełniać swoje dotychczasowe funkcje, czego efektem jest krwawienie."
no wszytko sie zgadza tylko widzisz ja mam przez gina potwierdzona przyczyne tych plamień przed @...myślałam ze mam za mało progesteronu wiec zbadałam..wynik wyszedł bardzo dobry:)wiec to nie to było i poszłam z tym do gina i on mi powiedział ze to widzocznie ja tak mam bo mi przed okresem hormony spadaja bardzo wolno..mozna temu zapobiec tabletkami anty a ze ja sie staram to zrezygnowałam...i to tak mam odkad poroniłam:(tam sie musiało mi cos poprzestwiac z tymi hormonami:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Wosebko, miałam nadzieję,że chociaż dam Ci nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone,mam nadzieję,że nie odniosło to przeciwnego skutku:( Mimo wszystko wciąż trzymam za Ciebie kciukasy i nie puszczę aż zrobisz test i wyjdzie pozytywnie
nie no kochana cos Ty:)wrecz pzreciwnie:)to bardzo miłe ze wierzycie we mnie do samego konca:)dobrze ze was mam:)i mogę szczerze powiedziec ze jedyna dobra rzecza jaka mnie w tym roku spotkała to to ze tu da Was trafiłam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2012, 08:20
Beata, Shagga_80, gadgeta, Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
kOCHANA przejrzałam Twojewykresy az do marca i dla mnie żaden nie wygladał tak pozytywnie jak ten, jeszcze majowy był ładny ale tylko do 11 dpo a potem zaczeła spadać, a teraz nie wiec moim zdaniem naprawdę jest ok
błagam zrób test dziś, bo już mnie brzuch rozbolałOliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:kOCHANA przejrzałam Twojewykresy az do marca i dla mnie żaden nie wygladał tak pozytywnie jak ten, jeszcze majowy był ładny ale tylko do 11 dpo a potem zaczeła spadać, a teraz nie wiec moim zdaniem naprawdę jest ok
błagam zrób test dziś, bo już mnie brzuch rozbolał
no to obiecuje ze jak jutro temp jakos drastycznie nie spadnie i @ sie nie rozkreci to zrobie z rana:)moze byc?Shagga_80, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość