plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie molam spac, musialam zajac glowe czyms innym i tak wiec was wreszcie nadrobilam wiec jutro bedzie mniej czytania.
Mazurcia ludzie sa podli ale wiesz to jak oni tacy wscibscy i tak ci gadaja, to jak bedzie ksiadz chodzil polkoledzie to go tak bardzo sotetntacyjnie przywitaj i z odslonietymi oknami zeby wszyscy widzieli i ciekawe co wtedy powiedza??
u nas bylo swego czasu podobnie, ale odnosnie ksiezy, bo jestesmy z siostra animatorkami a mama jest katechetka wiec ogolnie duzo wspolpracujemy z kaplanami i siostrami zaj=konnymi, no ijak sie na oaze jechalo z ksiedzem ze sowjej parafii to po co tluc sie pociagiem z tobolami skoro mozna wygodnie z nim samochodem to juz sie jakies glupie gadania zaczely wiadomo jakiego typu ale co tam ja sie nimi nie przejmuje, chociaz jak cos tego typu uslyszalam to nie pwoiem wkurzylam sie nie mniej niz ty...
a co do swiadkow Jehowy to wam powiem ze oni sa sekta ale taka co bardzo czesto mylnie jest uznawana za kosciol i walcza o to by byc koscioloe ale nim nie sa nie naleza ani do kosciola protestanckiego ani do prawoslawnego a z katolickim to juz calkiem nie maja nic wsplnego, wiem to z zajec z religioznawstawa i tam byla o tym mowa jak bede miec kiedys czas to poszukam notatek i wam dokladniej wyjasnie. Dla porowenania powiem tylko ze np. Hary kryszna przedstawiana w naszym kraju jako religia wschodnia jest tak na prawde sekta dla tamtejszych religii.
Natomiast to gdzie kto wyznaniowo nalezy nie ma znaczenia jesli mowimy o tym jakim jest czlowiekiem, i z kazdym mozna sie normalnie przyjaznic nikogo nie obrazajac i nie przekonujac do swoich racji na sile. grunt to szacunek dla drugiego czlowieka jego wartosci i pogladow.
Olimpia i Matylda z wasza @ to wszystk zalezy od fazy lutelanej ktora zawsze powinna wynosic od 12 do 16 dni czasem zdarzaja sie 11 - 17, ale jak sie ma mniej a u Ciebie Olimpia jest dosc wczesnie jeszcze to moze byc za wczesnie na testowanie, a jesli zawsze mialas tak krotka faze lutealna to radze porozmawiac o tymz lekarzem, bo jesli FL jest krotsza niz 11 dni to istnieje prawdopodobienstwo problemow z dojrzewaniem rozwijanaiem cialka zoltego i ewentualna ciaza, czyli nawt jak dojdzie do poczecia moz enie dojsc do zagniezdzenia bo faza bedzie za krotka czy jakos tak.
A Towjego wykresu MATYLDA nie widzialam wiec nie umiem pomoc ale cykle moga byc czasem dluzsze i warto sobie od dnia owulacji odliczyc do 16 i nastepny dzien powinien juz byc dniem kiedy na 100% powinna nastapic @ wiec lepiej sobie dobrze policz a ktorym dniu FL jestes -
aha Beatko @ mozna bardzo latwo obliczyc jak juz nastapis skok temperatury czyli według Ovu zaznaczy ci owulacje, to wystarczy odliczyc sobie do 16 dpo i nastepny dzien to juz na 100% powinna zawitac @, moze wczesniej ale to juz ty wiesz jak dlugo zwykle trwa ta faza u ciebie, ale nie powinna byc dluzsza niz 16 ja sobie zawsze tak liczylam i w ten sposob unikalam niepotrzebnych stresow i nerwow.
Beata lubi tę wiadomość
-
aha co do testowania to ja zamierzam w sobote zatestowac co prawda @ najdalej 13 powinnam dostac ale nie bede tyle czekac i mysle ze 12 dpo tym czulym testem moge sprobowac z rannego moczu, w koncu pleniczka tym testem wykryla ciaze w 11 dpo wiec szansa jest
zwlaszcza ze abonament koczny mi sie 12 i nie wiem czy chce mi sie kupowac albo pracowac nad punktami
jeszcze sie okaze.
dobra to zmykam juz spac, bo wreszcie zmeczenie i sen bierze gore nad emocjami a nie chcialabym jutro miec zaburzonej tempki
dobranoc a raczej dzien dobry bo pewnie przeczytacie mnie rano -
Amicizia wrote:aha Beatko @ mozna bardzo latwo obliczyc jak juz nastapis skok temperatury czyli według Ovu zaznaczy ci owulacje, to wystarczy odliczyc sobie do 16 dpo i nastepny dzien to juz na 100% powinna zawitac @, moze wczesniej ale to juz ty wiesz jak dlugo zwykle trwa ta faza u ciebie, ale nie powinna byc dluzsza niz 16 ja sobie zawsze tak liczylam i w ten sposob unikalam niepotrzebnych stresow i nerwow.
dzięki kochana, ale to mój pierwszy cykl od początku więc nie wiem ile bedzie trwała fl ale policzyłam że 17 i zaplanowałam @na 19.12 mam nadzieję że przyjdzie do tego czasu bo jak nie to powinnam sie martwić, bo to juz nie bedzie normalne prawda?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki...jak się czujecie? Dajcie znać co u Was a ja zabiorę się za pracę...znów temp u mnie w górę i to ile...miała być @!
To jest niemożliwe chyba. Już przecież spadła...dobra nie marudzę ale mam już dość tego czekania na @...miłego dnia laseczki i spadam... -
Witajcie
Mazurcia to dobrze może jest szansa poczekajmy jeszcze na jutrzejszą temp.
choć wiem jakie to stresujące przy tak długich cyklach, ale trzymaj sie i nie stresuj bo tym, bardziej cykl się wydłuży nawet jeśli nic nie maOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
a nie to nawet 24 sorki więc tym bardziej jest chyba jeszcze szansa,
Mayusiu kochana a jaka powinna być szyja we wczesnej ciąży ew. przed samą @?Oliwka 2006
-
cześć dziewczynki.
chciałam bardzo wczoraj wieczorem z wami poklikać ale czułam się strasznie. musiałam wziąć no spę bo ból okresowy mnie rozsadzał. przez to wcześniej położyłam się spać.
dziś też nie czuje się wspaniale, do tego jak wstałam to chciało mi sie wymiotować (uważam że zatyrułam sie nikotyna bo wczoraj "skrobnęłam" M fajkę elektryczną i paliłam jak paroważ - a ja niepaląca ale miał smak liquidu energy drink i bardzo mi przypadł do gustu).
jak będę się czuła ok to popisze z wami:)
wosebko plamienie.. to jeszcze nic nie znaczy..dopóki nie ma krwi i temp nie spadnie -
nick nieaktualnyHej Babeczki...kurcze nie mam coś ostatnio czasu poczytać co was,więc może niech któraś w skrócie napisze - która nowa zafasolkowała
?
Zerknijcie pliiiiiiiiiiiis na mój wykres....dobrze wygląda,co :)PS. Pamiętajcie,że ta owulka znaczona jest trochę na wyrost przeze mnie,bo chciałam wykorzystać funkcje które posiadam za darmo,póki mam
Ja test mam zamiar robić we wtorek...ale nie wiem,skoro Amicizia mówisz,że Ty będziesz wcześniej robiła,as ja mam termin @ wcześniej,to i może wcześniej zatestuję i ja,hehehe -
Hej dziewczyny:)
Zosia,a iludniowe masz cykle, co?? W sumie owulację miałaś późno, o ile zaznaczył ją dobrze ten wykres. Mieszane mam uczucia co do tego, że przyjdzie do ciebie @)))
Trzymam kciuki za wszystkie testujące dzisiaj i za wyniki bety Gadgetki.
Gadgeta, ja też słodyczy już kilka dni nie tknęłam, co jest u mnie niemożliwe.
A do moich dolegliwości ciążowych doszły jeszcze zawroty głowy... chyba dopiero wszystko się rozkręca:)))gadgeta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej...same wiecie ze zawsze mi sie tak @ zaczyna..gdyby to bylo pierwszy raz to jeszce bym mogła miec nadzieje..a tak to nie mam:(cały wieczór wczoraj pzrepłakałąm..pzrez co dzis mam mega spuchniete i bolące oczy:(i wyglądam tragicznie:(i zresztą ta ksie czuje:(nie chce mi sie nawet zyc:(głupia znowu sobie tylko nadziei narobiłam:(do tego jeszcze siostra mi powiedziała ze ta kuzynka co jest w ciaży bedzie miec 2 córke ..i nie jest zadowolona z tego powodu..Boze niech ona sie cieszy ze wogóle je będzie miała..wybaczcie ale musiałam to z siebie wyrzucić..teraz chybabędzie mnie tu mniej..musze przetrawic jakos tą moja porazke:(i pogodzic sie z tym ze to nie dla mnie:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2012, 07:34